44.000 bezoekers op VlaamsKijken

VlaamsKijken mocht de afgelopen maand – mei 2020 – maar liefst 44.000 bezoekers verwelkomen. Een absoluut record sinds ik de site een aantal jaar geleden ben gestart. Daarnaast is het een mooie bekroning van het werk van de afgelopen tijd waarin ik veel geïnvesteerd heb in de site.

Nieuwe site

De – inmiddels niet meer zo – nieuwe lay-out valt daarbij natuurlijk meteen op. In navolging van mijn andere blog Twijfelmoeder is ook voor VlaamsKijken een nieuwe huisstijl ontwikkeld door Ruud Kempen van Fresh Next. In combinatie met het technische werk achter de schermen van Kay Lucas (Aery) is zo een zeer gebruiksvriendelijke site ontstaan. Een blog met uitstraling, die daarnaast ook op mobiel nog steeds fijn leest.

Aandacht voor SEO

Maar achter de schermen gebeurt er nog veel meer. Die bezoekers komen namelijk niet van zelf naar VlaamsKijken. Hiervoor werk ik samen met mijn mentor Maarten van den Bos van Improve Online. Hij heeft mij de afgelopen maand ontzettend veel geleerd over SEO. Als ik al zijn lessen wil implementeren dan moet ik mezelf clonen. En dan niet een keer, maar wel twee of drie. Qua optimalisatie heb ik de tips dan ook alleen verwerkt in de nieuwe content. Berichten die al perfect aansluiten bij mijn blog heb ik net dat beetje extra gegeven. En dat loont. Van de ruim 44.000 bezoekers vonden er namelijk ruim 35.000 unieke bezoekers VlaamsKijken via Google.

Meest gelezen artikelen in mei 2020 op VlaamsKijken

Welke berichten in mei 2020 goed waren voor die 44.000 bezoekers?

  • Dertigers – deze nieuwe reeks op BNNVARA is een remake van de succesvolle serie in Vlaanderen. Natuurlijk had ik die gezien, dus met mijn kennis kon ik een uitgebreid artikel schrijven over de Nederlandse cast van Dertigers, hun personages en het verhaal van de serie. Een schot in de roos!
  • LEGO Masters – met een grote LEGO-fan en een kleine Duplo-bouwer in huis was mijn interesse meteen gewekt. En toen bleek de Vlaamse acteur Kürt Rogiers ook nog eens de presentator te zijn. Artikelen over LEGO Masters mochten dan ook niet ontbreken. Met name dat over de deelnemers heeft ontzettend veel lezers – via Google – bereikt.
  • Container Cup – als je een uniek programma bedenkt ten tijde van de coronacrisis dan hoort dat natuurlijk thuis op mijn blog. Zeker als er naast bekende sporters dan ook nog bekende Vlamingen deelnemen. Veel lezer waren nieuwsgierig naar al die deelnemers.
  • De Twaalf – het artikel over de cast van De Twaalf is al maandenlang één van de beter gelezen artikelen op mijn website. Nu De Twaalf op Netflix te vinden is, mag ik iedere dag weer  nieuwe bezoekers verwelkomen die dit bericht komen lezen.
  • Gr5 – het artikel over de cast van GR5 werd ook ontzettend goed gelezen. Niet gek, want de cast van deze geweldig, spannende reeks bestond toch uit overwegend nieuwe namen. Daar werd dan ook goed opgezocht. Bijvoorbeeld naar Laurian Callebaut, die ik naar aanleiding daarvan interviewde voor mijn reeks #KijkVlaams.

#KijkVlaams

In een overzicht van de maand mei mag natuurlijk ook mijn nieuwe rubriek #KijkVlaams niet ontbreken. Een serie waarin ik Vlaamse acteurs en actrices interview over hun favorieten. Al die mooie Vlaamse producties verdienen zeker in deze onzekere tijd alle aandacht. Ik geniet zelf ontzettend van het schrijven van deze interviews, dus er volgen zeker nog nieuwe afleveringen. Nog niets gelezen? Klik dan snel op onderstaande linkjes.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons op Instagram, kom bij de Facebook-groep én schrijf je in voor onze nieuwsbrief.


VlaamsKijken steunen?
Om VlaamsKijken mogelijk te maken werken we met Google Ads en affiliate-links (bestel je via zo'n link dan ontvangen wij vanuit de betreffende webshop een kleine vergoeding). Wil je VlaamsKijken zo steunen, koop dan bij onze partners als  Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime (Video) en de Video Channels). Ook ontvangen we een kleine commissie via linkjes naar VPN Nederland (die we zelf gebruiken om eenvoudiger tv over de grens te kijken).

12 juni 2020 /