Tweede seizoen Axel Gaat Binnen met Axel Daeseleire

Axel Daeseleire is vanaf vanavond – woensdag 15 september – om 21.45 uur op VTM te zien in het tweede seizoen van Axel Gaat Binnen. In dit programma – dat Nederlandse kijkers ook wel kennen als Five Days Inside – bezoekt hij bijzondere plaatsen waar de deuren normaal gezien gesloten blijven. Axel Daeseleire mag hier vijf dagen en vier nachten verblijven. Hij leeft mee op het ritme van zijn medebewoners. Ontdek hier alles over het tweede seizoen van Axel Gaat Binnen en de bijzondere locaties waar hij verblijft.

Tweede seizoen Axel Gaat Binnen

In het tweede seizoen van Axel Gaat Binnen verblijft hij op nooit eerder geziene locaties. Denk aan een blindeninstituut, een psychiatrisch centrum, het zeepreventorium voor kinderen en jongeren met obesitas en een luxe rusthuis. Axel gaat er in dialoog met de bewoners en met de mensen die er werken. Op die manier krijgt hij een inkijk in de mooie, oprechte en vaak aangrijpende verhalen die zich afspelen binnen deze muren.

Axel Daeseleire is nu ook op Play4 te zien met het nieuwe programma Klopjacht.

Forensisch Psychiatrisch Centrum van Gent

Axel Daeseleire neemt in de laatste aflevering van het tweede seizoen Axel Gaat Binnen zijn intrek in het Forensisch Psychiatrisch Centrum (FPC) van Gent. Nooit eerder mocht hier een buitenstaander verblijven, laat staan enkele dagen op rij met een cameraploeg. In het FPC verblijven geïnterneerden die omwille van een psychische stoornis zware of herhaaldelijke strafbare feiten hebben gepleegd. Ze werden geïnterneerd omdat ze door een gerechtspsychiater ontoerekeningsvatbaar zijn bevonden voor de daden die ze gepleegd hebben.

Zwaar beveiligde omgeving

In het centrum ligt de focus op behandeling en zorg op maat door middel van therapie en dit binnen de juiste kaders wat veiligheid en bewaking betreft. Zo worden de geïnterneerden voorbereid om ooit, misschien, terug vrij te komen. Of, zoals ze in het FPC zeggen: geresocialiseerd. Het wordt Axel meteen duidelijk dat dit een zwaar beveiligde omgeving is. Zijn bagage en die van de productieploeg worden heel streng gecontroleerd. Na de boodschap: “Als u gegijzeld zou worden, drukt u op deze knop”, krijgt Axel het benauwd. Net zoals bij de geïnterneerden gaat de deur van zijn kamer op slot van 21u30 tot 7u ‘s ochtends. Opgesloten op zijn kamer slaat de paniek toe: “Het gevoel van hier opgesloten te zitten… Ik kan hier niet tegen… Dit is een echte mindfuck!”

Verhalen kruipen onder de huid

Axel Daeseleire praat onder meer met mannen die al een lange tijd in het FPC verblijven. Hij komt te weten wat hen ertoe dreef om de soms vreselijke feiten die ze begingen, te plegen. Hoe ze er nu tegenover staan. Of ze spijt hebben. Het zijn gesprekken die er serieus in hakken. Na 5 dagen voelt de presentator zich leeg en moe: “Ik ga zwaar moeten douchen na dit verblijf. Niet alleen langs de buitenkant, maar ook onder m’n huid, want daar zijn al die verhalen onder gekropen en die zal ik niet zo makkelijk uitzweten.”

Kermis leven in Hasselt

Axel Daeseleire neemt zijn intrek in een mobilhome, omdat het kermisleven in Hasselt te ervaren. “Ge komt hier niet zomaar binnen als buitenstaander, dat moet je niet denken! Maar dat vind ik wel tof, dat ik nu mag binnendringen in deze gemeenschap”, zegt hij bij aanvang van zijn 5-daags verblijf.

Foorreizigers

Het is vrijdag en de kermis is bijna opgebouwd. De avond voor de opening is het de gewoonte dat de foorreizigers samenkomen om iets te drinken. Dat gebeurt in de King Kong, het plaatselijke café op de kermis. Het valt Axel meteen op dat de mannen apart zitten van de vrouwen. Hoe dat komt? “Dat is om ruzie te vermijden: wij praten alleen maar over camions, de vrouwen alleen maar over sacochen!”, klinkt het. Alexandre baat de King Kong uit. Heel zijn familie zit in de kermiswereld, alleen zijn dochter van 19 niet, zij wil liever verder studeren en daar hebben haar ouders alle begrip voor. Bij de afbouw van het reuzenrad twee jaar geleden, maakte een neef van Alexandre een fatale val en was op slag dood. “Als zoiets gebeurt, is er een soort automatische reactie waarbij iedereen iedereen helpt. Als je in de miserie zit, dan springt iedereen in de bres.”

Alleenstaande vader 

Gery is een alleenstaande papa sinds de mama van zijn 12-jarige dochter Magali het hazenpad koos en van de ene op de andere dag verdween. Magali zit nu in het eerste middelbaar en verblijft tijdens het weekend bij haar papa op de kermis waar ze hem graag helpt. “Wat is het leukste? School? Of hier meehelpen?”, wil Axel weten. “Hier mee helpen want hier leer je eigenlijk ook veel. Ik ga later ook de kermissen doen!”, klinkt het resoluut.
Het is na middernacht, de kermis loopt op zijn einde en iedereen begint af te sluiten. Na een aanzienlijk aantal pintjes en jenevers zoekt Axel zijn mobilhome terug op. 

Plezant en pittig

“Ik ben wel kapot, amai! Zo’n paar dagen met die mensen meeleven, das pittig. Plezant, maar pittig! Zeker als je het niet gewoon bent. Ik heb hier al gedronken en gegeten… en dat zijn niet de meest gezonde dingen… Ik denk dat ik al drie kilo ben bijgekomen!”, lacht hij. “Ik was een welgekomen indringer, maar ik denk wel dat ze nu denken: “Bol het nu maar weer af!”. Ze waren content toen ik kwam, maar ze zijn even content dat ik nu weer wegga. Ze hebben mij vijf dagen in hun gemeenschap geaccepteerd, maar dat is geen ticket voor het leven, no way! Dat moet je op een andere manier verdienen.” 

Afkickkliniek Affect2U in Hoboken

Axel Daeseleire neemt in de aflevering van 27 oktober zijn intrek in Affect2U, een afkickkliniek in Hoboken. Momenteel verblijven hier 12 mensen. Iedereen die hier opgenomen wordt, komt vrijwillig binnen en verblijft er gemiddeld 7 weken. 

Verslavingen

Sibyl Pien, zaakvoerder en klinisch psychologe heet Axel welkom en geeft hem de eerste uitleg: “De bedoeling is dat de opvang klein en familiaal gehouden wordt. We hebben ook maar maximaal 14 mensen in opname. Drank- en drugsverslaving, gokverslaving, maar ook seksverslaving komt heel veel voor. Het is inmiddels duidelijk dat er achter elke verslaving steeds een trauma schuilt.”

Bagage controle

Bij aankomst wordt al meteen de bagage van Axel aan een controle onderworpen. En gezien ook suikerverslaving behandeld wordt, wordt al zijn meegenomen snoep alvast geconfiskeerd. Hij ontsnapt ook niet aan de urinetest die elke persoon die in het centrum binnenkomt, moet ondergaan om te kijken of ze drugs genomen hebben.

Gameverslaving

Axel raakt aan de praat met Senne (16), de jongste bewoner. Hij vertoeft hier al een paar weken en kampt met een gameverslaving. Het begon met een Nintendo spel op zijn 7de, maar zijn gameverslaving begon pas echt rond zijn 12de toen hij een  gaming-pc kreeg. “Ik speelde 12, 13 uur, soms zelfs 24u omdat ik nachtje door speelde” klinkt het. Door corona is Senne nog meer beginnen gamen omdat hij voor het overige niets kon doen. Aan 1 game spendeerde hij maar liefst 5.000 uur.

Zoon Luc Nilis had gokverslaving

In het huis ontmoet Axel recovery assistant Arne Nilis, de zoon van voormalig voetballer Luc Nilis. Vijf jaar geleden werd Arne opgenomen omwille van een gokverslaving. Het begon toen hij 13 jaar was, maar op zijn 18de liep het volledig uit de hand. Na de succesvolle behandeling volgde hij een opleiding voor ervaringsdeskundige en werkt nu in Affect2U. 

Zorgboerderij Hoge Dries (Tongeren)

Axel Daeseleire verblijft in de aflevering van woensdag 20 oktober op zorgboerderij Hoge Dries in Tongeren. De boerderij is naast een fijne plaats waar mensen met een verstandelijke beperking begeleid worden, ook een commerciële boerderij wat de bewoners verantwoordelijkheid geeft. Axel krijgt een rondleiding van de 40-jarige Lore die al 20 jaar op de boerderij woont. Zij zorgt vooral voor het voederen van de kippen, koeien en pony’s, en… het uitmesten van de stallen. Axel mag zijn overall aantrekken en mee helpen. Na het avondeten krijgen de bewoners therapie met de dieren, het geeft hen meer zelfvertrouwen en rust.

Maand in coma na zwaar ongeval

Naast de dieren en de stallen heeft de zorgboerderij ook een grote moestuin waar Axel Daeseleire de 27-jarige Stijn ontmoet. Stijn komt er twee halve dagen per week werken en kwam hier terecht na een zwaar ongeval met de auto waarbij hij een maand in coma lag. “In een paar seconden staat je leven on hold en moet je alles opnieuw van nul herbeginnen”, vertelt hij. Gek genoeg redde dat ongeval zijn leven, nadat hij kampte met een zware verslaving aan alcohol en drugs. “Het is alsof ik het nodig had om even tot stilstand gebracht te worden om daarna mijn leven opnieuw te ordenen. Het was nodig…” Axel plaatst hem voor een dilemma: “Stel dat je de tijd kon terugdraaien tot voor het accident: laat je het gebeuren of niet?” Het antwoord van Stijn is verrassend: “Goeie vraag, maar ik zou het toch opnieuw laten gebeuren, ja.” 

Verliefd koppeltje

De presentator maakt ook kennis met Luc en Bianca, een verliefd koppeltje. Zij zijn al 5 jaar en 10 maanden samen en mogen om de twee weken de nacht met elkaar doorbrengen. Voorlopig is het nog ‘lepeltje, lepeltje’ want Bianca wil het stap voor stap doen en hun relatie eerst nog wat laten groeien. En Luc? “Als het komt, komt het. En als het niet komt, ja, dan is het zo. Er is geen haast bij”, antwoordt hij laconiek. Na vijf dagen is Axel Daeseleire helemaal tot rust gekomen: “Dat heeft te maken met de sfeer die hier hangt maar ook door de fijne mensen die jullie zijn. Ik weet dat dit cliché klinkt, maar het is wel gemeend.”

Afdeling kinderoncologie Universiteit Ziekenhuis Antwerpen (UZA)

Axel Daeseleire verblijft in de aflevering van woensdag 13 oktober op de afdeling kinderoncologie van het Universitair Ziekenhuis Antwerpen. Axel ontmoet er mama Jolien en haar dochter Marie-Lou die vandaag op bloedcontrole komen. De kleine dappere Marie-Lou is slechts 2,5 jaar en is al anderhalf jaar in behandeling voor leukemie. Bij verpleegster Diane weet ze als geen ander wat haar te wachten staat maar ze ondergaat alles met een ongelooflijk enthousiasme. Axel kijkt er vol ongeloof naar: “Onwaarschijnlijk! Als je spelend door het leven kunt gaan, ben je een gelukkig mens. En daar staat geen leeftijd op. Dat kindje lift haar moeder op in deze super moeilijke en emotionele periode, dat is ongelooflijk mooi en moedig.”

Verblijf zo aangenaam mogelijk maken

Het personeel doet er alles aan om het verblijf van de kinderen én hun ouders zo aangenaam mogelijk te maken. Zo wandelen er twee echte mini-pony’s in de gangen die zorgen voor knuffeltherapie, of komt Ivo, de ballonnenman, wekelijks de meest gekke figuurtjes maken voor de jonge patiëntjes. Samira komt vandaag met haar dochter Axelle naar het ziekenhuis. Het meisje had een gezwel op haar lever van 13 op 15 cm, wat uitzonderlijk groot is voor een kind van drie jaar. De chemo lijkt aan te slaan maar de kanker is zo agressief dat de kans op herval aanwezig blijft. Maar daar denkt Axelle niet aan: van zodra ze bekomen is van haar chemokuur wil ze al meteen terug in de gangen racen met Axel.

Haar scheren

Axel maakt ook kennis met vader Gerry en zijn zoon Gianni bij wie 5 maanden geleden een grote hersentumor werd ontdekt. Omdat zijn haar door de chemo was uitgevallen, hebben zijn papa, oom en neefjes ook hun haar afgeschoren om hem te steunen. “Mijn mama wou dat ook doen, maar ze mocht niet van mij”, lacht Gianni.

Kinderen met kanker in Vlaanderen

In Vlaanderen krijgen jaarlijks ongeveer 250 kinderen te maken met kanker. De overlevingskansen zijn 70 à 80% wat een hoopvol cijfer is. De meest voorkomende ziekte is leukemie, gevolgd door hersentumoren en lymfeklierkanker.

Exclusief woonzorgcentrum Belle Epoque

Axel Daeseleire neemt ons mee in het meest exclusieve woonzorgcentrum van het land: Belle Epoque in het mondaine Knokke. In het centrum verblijven momenteel 32 ouderen. Er zijn 72 kamers beschikbaar maar die zijn niet allemaal bezet en dat zal waarschijnlijk iets te maken hebben met het prijskaartje. Een standaardkamer kost er 115 euro per dag, een suite varieert tussen 169 en 229 euro per dag, alles inbegrepen. Het ontbijt wordt op de kamer geserveerd omdat er rekening wordt gehouden met het ritme van de bewoners. De directrice licht toe: “Er zijn nu eenmaal vroege vogels en mensen die liever wat uitslapen”. Dat klinkt als muziek in de oren van Axel: “Wat het ontbijt betreft, ik ben type 2”, lacht hij.

Verlaten voor een rijke Amerikaan

De presentator maakt kennis met de 88-jarige Georges, een gewezen Sabena piloot, die nog maar twee maanden in Belle Epoque woont. Ondanks alle luxe mist hij zijn vrouw die hem na 25 jaar huwelijk verliet voor een rijke Amerikaan. Hij heeft duidelijk nog veel hartzeer van de breuk met haar. Zijn valies staat klaar want zodra hij kan, wil hij naar Amerika om haar terug te zien. Ook Axel gaat hij missen, waarna Axel Daeseleire hem een belofte doet.

Gesloten afdeling voor ouderen met dementie

De directrice brengt Axel naar de gesloten afdeling waar ouderen verblijven die kampen met dementie. Stefaan brengt elke dag een bezoek aan zijn demente moeder die al een paar maanden in Belle Epoque verblijft: “Elke glimlach die we haar kunnen geven, is belangrijk. En ik vermoed dat zij glimlacht omdat ze tevreden is.” 

Zeventig jaar getrouwd

Axel Daeseleire ontmoet er ook het koppel Boxy, ze zijn bijna 70 jaar getrouwd. De heer Boxy (97) is de zoon van de oprichter van de Kredietbank, het huidige KBC. Wanneer Axel polst of hij van Antwerpen is, is de verontwaardiging enorm: “Kortrijk alstublieft! Dat is het grootste affront dat ze mij kunnen aandoen, is denken dat ik van Antwerpen ben! Dat zijn allemaal dikke koppen!” Ze hebben elkaar in 1945 leren kennen, op het bal van de Bevrijding, en zijn na al die tijd nog steeds gelukkig samen. “De vlam is eruit, maar de liefde bestaat nog.”

Oog voor eenzaamheid

Na vijf dagen blikt Axel Daeseleire terug: “Ik kan niet ontkennen dat ik heb genoten van de luxe, maar het zijn de mensen die ik me het meest zal herinneren, zonder enige twijfel. Wat je hebt met luxe, dat is dat je dat snel gewoon wordt, maar de eenzaamheid doorbreken, dat maakt de highlight van hun dag. En dat is voor iedereen hetzelfde, arm of rijk.”

Zeepreventorium (De Haan)

In de derde aflevering van Axel Gaat Binnen neemt Axel Daeseleire zijn intrek in het Zeepreventorium in De Haan. Hier verblijven momenteel 320 jongeren, meer dan de helft van hen omdat ze obese zijn en iets willen veranderen aan hun gewicht en leefgewoontes. De andere jongeren kampen met diabetes, longaandoeningen of bepaalde spierziekten. Axel leeft 5 dagen mee met leefgroep C, dit zijn kinderen tussen de 12 en 18 jaar. Na een korte introductie mag hij er al meteen stevig invliegen en wordt hij in de fitnesszaal verwacht om te ‘planken’.

Schamen voor overgewicht

Joyce worstelt met overgewicht sinds haar 5de en zit nu een jaar en twee weken in het Zeepreventorium. Ze is al 30 kilo afgevallen en wil er graag nog 20 kilo af. “Is er ooit schaamte geweest omwille van teveel gewicht?” wil Axel Daeseleire weten. “Ik schaamde me voor mijn lichaam en ik was altijd bang om buiten te komen. Wanneer ik naar school ging met het openbaar vervoer, voelde ik me altijd aangekeken. Op straat werd ik ook vaak nageroepen als dikzak en dat komt toch wel binnen”, antwoordt Joyce. In het openbaar hield ze zich sterk, maar eens thuis, trok ze zich terug in haar kamer en snoepte ze stiekem.

Werken aan obesitas

Bij de jongeren die kampen met diabetes, wordt het suikergehalte in het bloed gemeten voor ze aan het ontbijt mogen beginnen. Op basis van wat ze gaan ontbijten, krijgen ze een insulinespuit. Jersey is al 10 maanden in het centrum en ook zij werkt aan haar obesitas. Ze is al 31 kilo afgevallen en is daar best wel trots op. Sinds het eerste leerjaar werd ze zwaar gepest omdat ze mollig was en anderen haar ‘raar’ vonden. In haar kamer ziet Axel een foto toen ze nog 31 kilo zwaarder was dan vandaag. “Is er met die 31 kilo ook een stuk van je persoonlijkheid mee verdwenen?” vraagt Axel. “Integendeel”, antwoordt Jersey: “Ik ben sterker geworden, mijn zelfvertrouwen is verbeterd en ik kan veel beter voor mezelf opkomen.” 

Pesten

Axel Daeseleire weet dat er gepest wordt op school, maar hij wist niet dat het in die mate was: “Ik ben daar eigenlijk wel van geschrokken. In élk gesprek komt dit aan bod. Dit is vreselijk en ik word daar kwaad van… Degene die zich genoodzaakt voelt om anderen te pesten, moet dringend voor de spiegel gaan staan en even nadenken wat de gevolgen zijn van zo simpelweg een woord naar iemand te slingeren. Want de manier waarop dat woord aankomt bij degene voor wie het bestemd is, blijft heel lang nazinderen, misschien wel een leven lang.”

Rode Neuzen Dag

Axel doet na afloop van deze aflevering ook een warme oproep naar kijkers die geraakt zijn door het verhaal van de jongeren die aan bod kwamen. Kijkers kunnen hen een hart onder de riem steken door Rode Neuzen Dag te steunen. Dit kan ondermeer door AXEL te sturen naar het gratis SMS-nummer 8694. Ze ontvangen dan een link via dewelke ze een gift kunnen doen aan Rode Neuzen Dag.

Psychiatrisch centrum Asster (Sint-Truiden)

Axel Daeseleire gaat voor de tweede aflevering van het tweede seizoen Axel Gaat Binnen naar het grootste psychiatrisch centrum van België: Asster in Sint-Truiden. Hij zal er 5 dagen en 4 nachten meeleven op de afdeling Nova waar een tiental patiënten verblijven die kampen met angst- en persoonlijkheidsstoornissen en vaak last hebben van een depressie. Het worden 5 intense dagen en Axel is zwaar onder de indruk van de verhalen die hij er te horen krijgt.

Creatieve therapie

Voor de patiënten is het naast de zorg belangrijk dat ze zich zowel sportief en recreatief kunnen uiten, dit om hun psychische problemen beter te kunnen aanpakken. Axel Daeseleire neemt met enkele patiënten van zijn afdeling deel aan een creatieve therapie met klei. Aan de hand van de gemaakte werken, komen er veel verhalen en emoties los. Zoals bij Sabine: “Mijn kunst is blijkbaar niet zo goed, maar dit beeldt een hart uit, met een heel zwaar beschadigde kant met diepe kerven, en een andere kant met littekens.”

Axel Daeseleire emotioneel

Ook bij Axel Daeseleire komen er tijdens het boetseerwerk onverwachts emoties naar boven: “Dit gaat over het laatste jaar met alle maatregelen die werden opgelegd. Ik heb mij dikwijls alleen en afgezonderd gevoeld van mijn naasten en vrienden. De onkunde om contact te maken is eigenlijk de grondslag van wat ik geprobeerd heb duidelijk te maken.” De therapeute wil weten wat het met hem deed om dit te maken? Axel krijgt het heel erg moeilijk: “Oh, let’s not go there… Het maken zelf vond ik na verloop wel fijn, maar je moet bewust naar de kern van die emoties en dat maakt natuurlijk wat los.”

Seksueel misbruik

Axel maakt vervolgens kennis met Maureen. Hun gesprek neemt een onverwachte wending wanneer Maureen in shock geraakt bij het vertellen van haar verhaal: ze werd zowel door haar vader als door haar stiefvader seksueel misbruikt en mishandeld, vanaf dat ze 6 à 7 jaar was, tot haar 14 jaar. Op haar 16de heeft ze een poging tot zelfmoord ondernomen. De vriend van haar moeder werd vervolgd, kreeg 15 jaar gevangenisstraf en is inmiddels vrij, zij kreeg levenslang. Tegen haar vader werd nooit klacht ingediend.

Na zijn verblijf in Asster blikt Axel Daeseleire terug: “Deze vijf dagen hebben indruk op mij gemaakt. Ik ben iedereen dankbaar die de moed had om zijn of haar verhaal met mij te delen. Ik wens alle patiënten een spoedig herstel zodat ze hun leven op een rustige en veilige manier kunnen verder zetten.”

Blindeninstituut De Markgrave

In de eerste aflevering van het tweede seizoen van Axel Gaat Binnen speelt Axel Daeseleire een thuismatch en neemt hij zijn intrek in De Markgrave in Antwerpen. In het centrum verblijven momenteel 48 personen die blind of slechtziend zijn en door hun beperking niet meer zelfstandig kunnen wonen. De Markgrave wil bijdragen tot hun levenskwaliteit en de bewoners krijgen er ondersteuning en uiteraard ook onderdak. In zijn kamer ontdekt Axel alvast de dagplanning: 7u45: ontbijt, 12u30: middagmaal, 16u: koffie, 17u45: avondmaal en de bar is open vanaf 20u. “Dat klinkt alvast goed!” lacht Axel Daeseleire, die je natuurlijk ook kent als acteur.

Positief in het leven

In de dagopvang van de Markgrave komen mensen met een visuele beperking hun dag zinvol besteden. Axel gaat er aan tafel met drie dames die volledig blind zijn. En ze zijn hun zicht dan wel kwijt, hun gevoel voor humor zeer zeker niet. Er wordt openlijk gepraat over vibrators, stripclubs en… een goede douchespray. “Ik vind het mooi hoe de dames ondanks hun beperking zo positief in het leven staan”, merkt Axel Daeseleire op.

Blind na zwaar verkeersongeval

In het centrum maakt hij onder andere kennis met Martine. Zij is dertig jaar geleden blind geworden na een zwaar verkeersongeval. Haar man had een zwaar drankprobleem en veroorzaakte met opzet het ongeluk. Hij stierf ter plaatse. Hun zoontje werd zwaargewond en Martine lag twee weken in coma. Haar aangezicht werd zodanig door glas beschadigd dat haar twee ogen verwijderd moesten worden. Nu, na al die jaren is ze best gelukkig in de Markgrave.

Tunnelzicht

Krisje leeft al jaren met tunnelzicht en ziet dus maar heel beperkt. Axel Daeseleire krijgt aan de ontbijttafel een simulatiebril opgezet en zijn honger is al snel over. Na een paar minuten houdt hij het voor bekeken: “Ik krijg er hoofdpijn van. Maar zelfs met die bril, ik kan me geen dagelijks leven inbeelden met die handicap… Respect, dames!”

Blind door diabetes

Axel maakt ook kennis met Jef, oftewel DJ Jos, die blind werd door diabetes. Axel informeert welk plaatje hij het meest gedraaid heeft als voormalige DJ van Radio Butterfly. Het antwoord volgt snel: “Leven en Laten Leven van Corry Konings“, waarna Axel een verrassing voor hem in petto heeft.

Axel Gaat Binnen kijken

Wil je Axel Gaat Binnen kijken vanuit Nederland? Dat kan: de afleveringen zijn namelijk terug te kijken via VTM GO. Voor de afleveringen van dit programma van Axel Daeseleire geldt dat ze eveneens buiten België te zien zijn.

Blij met de artikelen van VlaamsKijken, bedank ons via Ko-Fi. * Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons op Instagram, kom bij de Facebook-groep én schrijf je in voor onze nieuwsbrief.


VlaamsKijken steunen?
Om VlaamsKijken mogelijk te maken werken we met Google Ads en affiliate-links (bestel je via zo'n link dan ontvangen wij vanuit de betreffende webshop een kleine vergoeding). Wil je VlaamsKijken zo steunen, koop dan bij onze partners als  Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime (Video) en de Video Channels). Ook ontvangen we een kleine commissie via linkjes naar VPN Nederland (die we zelf gebruiken om eenvoudiger tv over de grens te kijken).

15 september 2021 /