Boeddha in de polder 2024 met Joris Linssen en deze gasten

Joris Linssen is in de eerste week van januari 2024 op tv te zien met Boeddha in de polder seizoen 3. De presentator heeft weer tal van inspirerende ontmoetingen rondom zingeving. Gasten van Boeddha in de polder 2024 zijn bijvoorbeeld Dai Carter (die bij het grote publiek bekend is van Kamp Van Koningsbrugge) en Steven Laureys (die meedeed aan Special Forces: Wie Durft Wint in Vlaanderen). Ontdek er hier meer over.

Boeddha in de polder (2024)

Zingeving is in vele vormen te vinden in de Nederlandse polder. Joris Linssen ontmoet in Boeddha in de polder 2024 weer inspirerende mensen. Zijn spreken buigen met eeuwenoude wijsheden crisissen om tot waardevolle levenslessen. De presentator ervaart hoe spiritualiteit en zingeving helpen. Zowel stil op een kussen als door juist in beweging te komen. Wist je dat deze maand ook het boek Als je met de stroom meegaat, sta je zelf stil * van Joris Linssen verschijnt. Hierin deelt hij zijn avonturen en levenslessen.

Als je op de naam van de gasten klikt, ontdek je meer over de gasten.

Veerkracht

In de eerste aflevering van Boeddha in de polder 2024 inspirerende mensen die zingeving inzetten om mentaal weerbaarder te worden. Bij de eerste gasten van Joris Linssen zitten veel bekende. Zo is daar voormalig commando speciale operaties Dai Carter, die je kent van Kamp van Koningsbrugge (waar een nieuw seizoen van start deze maand) en zijn boeken *. En de Vlaamse neuroloog Steven Laureys * leerden we dan weer beter kennen in Special Forces Wie Durft Wint. Net als muzikant Maya Kumari Pariyar laten zij zien hoe ze een crisis hebben weten om te buigen tot een veerkrachtiger bestaan.

Seksualiteit

Onze maatschappij is doordrongen van seksualiteit, maar er zijn ook veel taboes. Ontmoetingen met inspirerende mensen uit de tantra en het taoïsme, die werken met vrouwelijke en mannelijke energie. Tao-meester Reinoud Eleveld *, schrijver Hermelijn van der Meijden * en voormalig bankier Joris van der Geest * hebben een crisis weten om te buigen tot een waardevol inzicht.

Opvoeden

Ontmoetingen met inspirerende mensen die zingeving inzetten om nieuwe generaties tot bloei te brengen. Dat zien we in de derde aflevering van Boeddha in de polder 2024. Acteur en muzikant Romano Haynes, kinderyogadocent Helen Purperhart * en leerkracht Douwe Hoitsma * hebben een crisis weten om te buigen tot een waardevol inzicht.

Identiteit

Ontmoetingen met inspirerende mensen die een nieuwe blik hebben op onze identiteit. Theatermaker Adelheid Roosen (die we eerder zagen in First Dates Valentijn), dj Isis van der Wel en boeddhistische non Jotika Hermsen * hebben een crisis weten om te buigen tot een waardevol inzicht.

Aarde

In de vijfde en laatste aflevering van dit seizoen gaat het over de toekomst van onze planeet. Wellnesstempelbouwer Jean Luc Kumpen, ritueel begeleider Nicole Zonderhuis en natuurkrachtcoach Pascal van Rees hebben een crisis weten om te buigen tot een waardevol inzicht.

Boeddha in de polder 2024 kijken

Boeddha in de polder is dagelijks vanaf 1 januari 2024 rond 19.45 uur op NPO2 te zien. Alle afleveringen staan ook al op NPO Plus en NPO Start. Als je gebruik maakt van een VPN Verbinding, die je op Nederland zet, kun je ook vanuit België of een ander land kijken. Op NPO Start / NPO Plus ontdek je ook de eerste twee seizoenen. We schreven eerder over de afleveringen uit 2021 en 2022. Klik op het jaartal en lees er alles over.

Foto: KRO-NCRV

Blij met de artikelen van VlaamsKijken, bedank ons via Ko-Fi. * Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons op Instagram, kom bij de Facebook-groep én schrijf je in voor onze nieuwsbrief.


VlaamsKijken steunen?
Om VlaamsKijken mogelijk te maken werken we met Google Ads en affiliate-links (bestel je via zo'n link dan ontvangen wij vanuit de betreffende webshop een kleine vergoeding). Wil je VlaamsKijken zo steunen, koop dan bij onze partners als  Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime (Video) en de Video Channels). Ook ontvangen we een kleine commissie via linkjes naar VPN Nederland (die we zelf gebruiken om eenvoudiger tv over de grens te kijken).

1 januari 2024 /