Five Days Inside seizoen 6 (2023) op deze locaties

Five Days Inside seizoen 6 is sinds woensdag 30 augustus 2023 wekelijks om 20.30 uur te kijken bij RTL5. Op Videoland kun je een week vooruit kijken. Ook in het zesde seizoen van dit indrukwekkende programma gaan Eddy Zoëy en Geraldine Kemper intern bij diverse instellingen en locaties waar je normaal gesproken niet zomaar binnenkomt.

Voor de liefhebbers: Axel gaat binnen (seizoen 1 en seizoen 2) staan ook nog steeds op VTM GO. Vanuit Nederland kun je dit ook kijken. Lees: Vlaamse tv: VRT MAX, GoPlay, VTM Go, Streamz kijken Nederland.

Five Days Inside seizoen 6 (2023)

Eddy Zoëy en Geraldine Kemper gaan in Five Days Inside seizoen 6 (2023) intern op heel uiteenlopende plekken. We zetten alle locaties uit het zesde seizoen van Five Days Inside hieronder op een rijtje:

  • Daan Theeuwes Centrum, een revalidatiecentrum voor jongeren met niet aangeboren hersenletsel. (Eddy)
  • Eetstoornissenkliniek Changes in Halsteren. (Eddy)
  • Overwaal, een kliniek in Nijmegen waar mensen met ernstige dwang- en angststoornissen verblijven. (Eddy)
  • High Care Detox van Jellinek. (Eddy)
  • Spetse Hoeve van Terwille Verslavingszorg in Veelerveen. (Eddy)
  • Bosweg (Nijmegen), woonlocatie voor jonge mensen wonen met dementie. (Geraldine)
  • Intensive Care unit van het Wilhelmina kinderziekenhuis in Utrecht. (Geraldine)
  • Anonieme crisisopvang voor vrouwen en hun kinderen. (Geraldine)
  • Woonzorgpark ’s Heerenloo in Thedingsweert, waar mensen wonen met een verstandelijke beperking én gedragsproblemen. (Geraldine)

Ook interessant: In de TBS met Hans Faber.

Daan Theeuwes Centrum

Eddy Zoey gaat in de eerste aflevering van seizoen 6 vijf dagen inside bij het Daan Theeuwes Centrum in Woerden. Een uniek revalidatiecentrum met een heel specifieke doelgroep: jonge mensen tussen de 16 en 35 jaar met ernstig niet aangeboren hersenletsel. Daar maakt hij kennis met Colette en haar man Hendrik. Colette werd vlak na de bevalling van haar zoon Jordy getroffen door een hersenbloeding. Hoe vergaat het haar in het revalidatiecentrum? En zo horen we in deze aflevering nog meer indrukwekkende verhalen.

Bosweg, Nijmegen

Geraldine Kemper gaat in aflevering 2 van seizoen 6 inside bij de Bosweg, een woonlocatie in Nijmegen voor jonge mensen met dementie. Ze ontmoet daar onder meer Gerard, die dagelijks op bezoek gaat bij zijn vrouw Elly. Een vermeende burn-out bleek vele jaren later dementie te zijn. Verder leert Geraldine Manon kennen. Ook bij Manon duurde het jaren voordat de diagnose dementie gesteld kon worden. De impact op haar gezinsleven is enorm.

Over Geraldine Kemper: zij zal in het nieuwe jaar weer te zien zijn in Big Brother. Lees: Big Brother 2024: deelnemers kunnen zich nu inschrijven.

IC Wilhelmina Kinderziekenhuis, Utrecht

Geraldine Kemper gaat voor aflevering 3 inside bij de intensive care van het Wilhelmina Kinderziekenhuis in Utrecht, een afdeling waar leven en dood vaak dicht naast elkaar staan. Geraldine spreekt met het team van de IC over de dagelijkse dilemma’s van het vak, en ontmoet de patiënten en ouders die op dat moment op de IC verblijven.

Ik moet hierbij ook denken aan het programma Kinderziekenhuis 24/7 seizoen 3 (2023) vanuit UZ Leuven.

Overwaal in Lent

Eddy Zoëy gaat inside bij Overwaal in Lent, een expertisecentrum voor mensen met ernstige angst- en dwangstoornissen. Afhankelijk van de ernst van de stoornis worden mensen hier 14 tot 24 weken opgenomen. Eddy ontmoet er Stacey, die door haar stoornis helemaal vastliep in het leven. Verder spreekt hij Anna. Na het overlijden van haar hond is ze enorm bang om haartjes van hem tegen te komen.

Eetstoorniskliniek Changes GGZ, Halsteren

Eddy Zoëy gaat inside bij Eetstoorniskliniek Changes GGZ in Halsteren. In deze kliniek worden jongeren en volwassen opgenomen met allemaal hun eigen verhaal, achtergrond en eetstoornis. Eddy ontmoet de 16-jarige Sarah. Aan alles is te zien hoe wantrouwend ze tegenover de behandeling staat. Ook mag hij meekijken bij het systeemgesprek dat Roos en haar ouders hebben.

High Care Detox Jellinek

Eddy Zoëy gaat inside bij de High Care Detox van Jellinek. Daar worden mensen klinisch ontgift onder medische begeleiding, omdat van de een op de andere dag stoppen met verslavende middelen levensgevaarlijk is. Eddy ontmoet de 19-jarige Lynn die verslaafd is aan ketamine. Ook maakt Eddy kennis met Chiel, die woont bij het Leger des Heils en aan zijn zoveelste detox begint.

Anonieme Crisisopvanglocatie van FIER

Geraldine Kemper gaat inside bij een Anonieme Crisisopvanglocatie van FIER. Hier verblijven vrouwen en kinderen die gevlucht zijn uit een onveilige thuissituatie waar ze gevreesd hebben voor hun leven. FIER biedt naast crisisopvang ook traumabehandeling voor de vrouwen en de kinderen, zoals EMDR-therapie. Geraldine ontmoet er onder anderen Ines, Meryem en Tania. Zij zijn allemaal slachtoffer van eerwraak.

Woonzorgpark van ’s Heerenloo in Thedingsweert

Geraldine Kemper gaat inside bij een woonzorgpark van ’s Heerenloo in Thedingsweert. Deze locatie biedt 24-uurszorg aan voor mensen met een verstandelijke beperking én gedragsproblemen. Alles draait hier om intensieve begeleiding op maat. Aan kleine dingen kunnen aflezen hoe iemand zich voelt, is op deze woonlocatie tot kunst verheven. Geraldine is er getuige van het ontstaan van heftige situaties.

Spetse Hoeve van Terwille Verslavingszorg, Veelerveen

Eddy Zoëy gaat intern bij de Spetse Hoeve van Terwille Verslavingszorg in Veelerveen. In deze landelijke omgeving in Oost-Groningen staat een woonboerderij waar een kleinschalige Beschermd Wonen-locatie is gevestigd voor vijftien mannen die willen re-integreren na een justitieel traject. Ook leert Eddy Sherwin en Marcus kennen. Ooit bewoners van de Spetse Hoeve na een leven voor criminaliteit, nu werken ze als ervaringsdeskundige op deze locatie.

Five Days Inside kijken

Five Days Inside is iedere woensdagavond om 20.30 uur te kijken bij RTL5. Daarnaast komen de afleveringen ook op Videoland. Sterker nog: daar kun je een weekje vooruit kijken en ontdek je nu al de eerste en tweede aflevering. Daar kun je natuurlijk ook eerdere seizoenen terugkijken. Wist je dat je daarnaast tegenwoordig 7 dagen gratis kunt terugkijken via de TV Gemist optie van Videoland? Je kijkt tot zeven dagen je favoriete RTL programma’s terug. Dat kan zowel via de website als de app.

Wil je dit vanuit het buitenland doen, dan vermoed ik dat je wel een VPN Verbinding nodig hebt, die je op Nederland zet. Je kunt het altijd eventjes testen. Sowieso: werkt het niet met een VPN, dan kun je je abonnement meteen weer opzeggen. Ze hebben namelijk een gratis testperiode.

Foto: Het Agentschap

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

25 oktober 2023 /