The Voice van Vlaanderen 2024: kandidaten, jury en meer…

The Voice van Vlaanderen 2024 is vanaf 26 januari 2024 iedere vrijdag én zondagavond te zien bij VTM en VTM GO. Op vrijdagavond kijk je naar The Voice om 20.40 uur. Op zondagavond zie je de nieuwe aflevering om 20.00 uur. Presentatoren zijn Aster Nzeyimana en An Lemmens. De coaches van The Voice van Vlaanderen (of zeggen we jury) zijn ook dit jaar Natalia, Mathieu Terryn, Jan Paternoster en Koen Wauters. Laura Tesoro zien we bij The Voice Comeback Stage. Hier een uitgebreid artikel over The Voice van Vlaanderen 2024 met alles over kandidaten, de nummers die ze zingen, de jury en natuurlijk de presentatoren.

Deze vijftien deelnemers hebben het gehaald tot de liveshows van The Voice van Vlaanderen 2024.

The Voice van Vlaanderen 2024

Op vrijdag 26 januari zet Aster Nzeyimana zijn eerste stappen op een grote shiny floor bij VTM. Als co-host van vast gezicht An Lemmens betreedt hij voor het eerst de muzikale arena van The Voice Van Vlaanderen. En in die arena vechten de coaches op vrijdag én op zondag heviger dan ooit om uitzonderlijk zangtalent. Coach Natalia haalde met haar team twee keer na elkaar de slag thuis (met Grace Khuabi en Louise Goedefroy). Maar kan ze voor het derde seizoen op rij haar kroon behouden of slaan coaches Mathieu Terryn, Jan Paternoster en Koen Wauters meedogenloos terug? Of gaat voor het eerst een talent uit The Voice Comeback Stage van vijfde coach Laura op VTM GO met de overwinning aan de haal? Nieuwe spelregels drijven de concurrentiestrijd tussen de coaches naar ongeziene hoogtes. 

The Voice 2024 op tv

The Blind Auditions van The Voice van Vlaanderen, vanaf 26 januari elke vrijdag om 20.40 uur en zondag om 20.00 uur bij VTM en ook op VTM GO. Let op: de afleveringen op zondag gelden alleen tijdens de Blind Auditions. Vanaf zondag 3 maart wordt op het tijdstip Boer zkt Vrouw uitgezonden. Vanuit Nederland kun je VTM GO ook kijken, lees daarvoor het uitgebreide artikel: Vlaamse tv: VRT MAX, GoPlay, VTM Go, Streamz kijken Nederland.

Lees hieronder meer over de nieuwe regels van The Voice van Vlaanderen 2024 en maak uitgebreid kennis met de jury en deelnemers.

Aster Nzeyimana: The Voice van Vlaanderen

Aster Nzeyimana vertelt: “The Voice van Vlaanderen was mijn favoriete tv-programma toen ik aan de universiteit studeerde. Het was dan ook een echt knijp-me-in-de-arm-moment toen ik naast An Lemmens stond voor de eerste presentaties. The Voice presenteren voelde even heel onwerkelijk, maar ook snel heel vertrouwd aan. Heel bijzonder allemaal! Al kijk ik het hardst uit naar de studioshows. Als voetbalcommentator en -presentator doe ik eigenlijk niets liever dan in ’the heat of the moment’ te presenteren, de kick die je daarvan krijgt is toch wel next level. Dus ik geniet met volle teugen van de blinds en de battles, maar laat die studioshows maar komen!” Natuurlijk deed hij ook al ervaring op met The greatest dancer van Vlaanderen. Meer over Aster Nzeyimana ontdekken, hij was te gast in Het Huis.

An Lemmens: spannende The Voice in 2024

An Lemmens: “Dit seizoen van The Voice van Vlaanderen barst van het talent. En dan heb ik het niet alleen over mijn nieuwe co-presentator Aster zijn tv-, zang- voetbal- en catwalktalent. 2024 zou weleens de meest spannende Voice-editie ooit kunnen worden. Er zijn enkele nieuwigheden de wedstrijd ingeslopen waardoor de concurrentiestrijd tussen de coaches én hun artiesten voluit crescendo gaat. En dan is het een kwestie van je hoofd koel te houden en de juiste beslissingen te nemen.” Wist je trouwens dat An Lemmens na haar deelname aan Een Echte Job ook daadwerkelijk vroedkunde is gaan studeren?

Nieuwe regels The Voice van Vlaanderen 2024

Nieuwe spelregels zorgen dit seizoen voor een muzikaal slagveld met ongekende krachtmetingen tussen de coaches. Dit is er nieuw in The Voice van Vlaanderen 2024:

 • Onbeperkt aantal talenten via rode knop – Voor het eerst in de geschiedenis kunnen Koen Wauters, Natalia, Jan Paternoster en Mathieu Terryn tijdens de blind auditions onbeperkt op hun rode knop drukken, zonder limiet op het aantal talenten dat ze in hun team kunnen verwelkomen. Is dit slecht nieuws voor vijfde coach Laura, die in The Voice Comeback Stage op VTM GO straffe afvallers alsnog klaarstoomt voor de overwinning? Of maakt het haar alleen maar strijdlustiger? Met deze twist blijft de concurrentiestrijd tussen de coaches in ieder geval hevig woeden tot bij de allerlaatste blind audition.
 • Superblock – En dan is er nog de superblock, waarmee de coaches een extra troef in de hand krijgen om elkaar te saboteren. Met die superblock kunnen de coaches elkaar tijdens hun betoog tot op het allerlaatste nippertje genadeloos blokkeren.
 • Cross Battles – VTM schreef het voor aanvang: “Al wacht de meest ingrijpende aanpassing van de spelregels, die de concurrentiestrijd ongetwijfeld tot de allerhoogste regionen zal opdrijven, na de blind auditions… Als dat maar goed komt.” Dat zijn dus de Cross Battles, waarbij de kandidaten van de coaches het tegen elkaar opnemen en waarbij een externe jury ze gaat beoordelen. Lees hier: Cross Battles nieuw in The Voice van Vlaanderen 2024

The Voice van Vlaanderen jury / coaches

De coaches zijn natuurlijk ook meteen de jury in The Voice van Vlaanderen. Deze keer zijn het weer Natalia, Koen Wauters (Clouseau), Jan Paternoster (Black Box Revelation) en Mathieu Terryn (Bazart). In The Comeback Stage vinden we Laura Tesoro (die we de afgelopen weken op vrijdag zagen als presentatrice van Starstruck). Stuk voor stuk natuurlijk artiesten die hun sporen ook zelf verdient hebben. Klik maar eens op hun naam / band om meer te ontdekken.

Koen Wauters voor negende keer coach

De vier coaches zijn niet aan hun proefstuk toe en Koen zit zelfs al voor het negende seizoen op rij in zijn draaistoel. Toch blijft het feit dat de ‘blind auditions’ écht blind zijn voor de nodige uitdaging zorgen. “Dat blijft toch wel een ding, ook na zoveel seizoenen van The Voice. Dat mensen je aanspreken omdat ze niet begrijpen dat je niet hebt gedraaid. Maar de mensen thuis zíen de talenten zingen. Ik denk echt dat dat een groot verschil is met wat wij moeten voelen”, beweert Koen. Is dat effectief zo? Kijkers kunnen zelf oordelen aan de hand van een indrukwekkende auditie. 

Hieronder lees je alles over alle deelnemers aan The Voice van Vlaanderen 2024. Wil je meer weten over de Battles en de verdere voortgang, klik dan hier.

Kandidaten The Voice van Vlaanderen 2024

Deze kandidaten wagen op vrijdag 26 januari hun kans tijdens de eerste Blind Auditions van The Voice van Vlaanderen. Als je verder leest, ontdek je meer over de deelnemers die in de volgende afleveringen meedoen aan de talentenjacht. Ze staan in volgorde van aflevering; we binnen bij de eerste en gaan zo verder.

 • Charlotte (22 jaar, Bissegem) twijfelt vaak aan zichzelf en is niet overtuigd van haar eigen zangtalent, maar maakt ze indruk op de coaches met ‘Falling’ van Harry Styles? 
 • Lucas (16 jaar, Oostkamp) schrijft muziek, acteert, speelt piano en leerde zichzelf gitaar spelen. Hij post graag filmpjes op Tiktok, waarvan er eentje met zo’n half miljoen views viraal ging. Gaat hij ook viraal met ‘Only Angel’ van Harry Styles? 
 • Aimee (29 jaar, Hemiksem) verhuisde 3 jaar geleden met slechts drie koffers vanuit Zuid-Afrika naar België. Enter haar verslaving aan kringwinkels. Ze leerde Nederlands door naar VTM te kijken en werd zo fan van The Voice van Vlaanderen. Nu doet ze zelf auditie met ‘Black Horse And The Cherry Tree’ van KT Tunstall. 
 • Jason (27 jaar, Herentals) zingt ‘The Whistler’ van The White Buffalo, een nummer over drankmisbruik. Het nummer heeft een speciale betekenis voor Jason. 
 • Lune (23 jaar, Burcht) werd ingeschreven door haar zus Amber. Ze brengt ‘Out Here On My Own’ van Irene Cara, het lievelingslied van haar mama.
 • Sandy (18 jaar, Huizingen) zong tot nog toe alleen maar karaoke, maar droomde er altijd al van om deel te nemen aan The Voice van Vlaanderen. Dat doet ze nu met ‘When I Was Your Man’ van Bruno Mars.
 • Elke (49 jaar, Melsele/Beveren) waagde 9 jaar geleden haar kans in het tweede seizoen van The Voice en belandde in team Natalia. Schopt ze het deze keer verder dan de Battles? Met ‘Diane’ van Cam durft ze eindelijk een countrynummer te brengen. 
 • Eloïse (25 jaar, Waver) heeft Amerikaans bloed door haar aderen stromen en heeft het druk, druk, druk. Ze is singer-songwriter, fitnessinstructrice, sales advisor en in een vorig leven ook model. Ze wil de coaches te overtuigen met ‘Love Song’ van Sara Bareilles. 
 • Wout (24 jaar, Aalter) is vanaf seizoen 1 een grote fan van The Voice en droomde er sindsdien al van om zelf eens op het podium te staan. Die droom maakt hij nu waarmet met ‘1 + 1’ van Beyoncé. 

Deelnemers The Voice (tweede Blind Auditions)

Deze kandidaten wagen op zondag 28 januari hun kans tijdens de tweede Blind Auditions van The Voice van Vlaanderen: 

 • Dmytro (29 jaar, Antwerpen) vluchtte voor de oorlog in Oekraïne en woont sinds 4 maanden in België. Voor de oorlog uitbrak genoot hij met zijn vrienden en familie van het goede leven en beleefde hij ‘golden rock and roll times’ met zijn eigen rockband. Toen hij in België aankwam voelde hij zich erg eenzaam. Hij brengt daarom ‘The Loneliest’ van Måneskin. 
 • Sherina (32 jaar, Kuurne) durfde pas de stap te zetten om deel te nemen nadat ze zong op een trouwceremonie. Ze zingt ‘Love at First Sight’ van Kylie Minogue.
 • Charlotte (25 jaar, Aalter) zingt in twee bands en heeft dus al flink wat podiumervaring. Ze wil graag doorbreken als zangeres en het liefst met Nederlandstalige muziek. Ze brengt ‘Zilver’ van Pommelien Thijs. 
 • Alec (20 jaar, Hemiksem) staat voor de eerste keer op een groot podium. Zijn familie was dan ook erg verrast toen bleek dat hij zich had ingeschreven voor The Voice van Vlaanderen. Ze hoorden hem nog niet vaak zingen, maar kunnen nu genieten van zijn versie van ‘Half A Man’ van Dean Lewis.
 • Yasmine (23 jaar, Brecht) deelde tijdens de finale van I Can See Your Voice al het podium met Natalia. Hopelijk palmt ze het publiek én de coaches opnieuw in met ‘Expectations’ van Lauren Jauregui. 
 • Jamie (28 jaar, Stekene) vond tijdens een donkere en moeilijke periode zijn toevlucht in muziek. Hij zingt ‘Ordinary’ van Regi & Milo Meskens.
 • Marthe (18 jaar, Aalst) durfde zelf de stap niet zetten om deel te nemen, maar haar vriendinnen gaven haar het nodige duwtje in de rug. Ze brengt ‘Halley’s Comet’ van Billie Eilish. 

Kandidaten met een bijzonder verhaal

In aflevering 3 en 4 zien we weer tal van kandidaten die met een bijzonder verhaal deelnemen aan The Voice in België. Waaronder Kevin (25 jaar, Landen), een slager die ervan droomt schlagerzanger te worden. Vrienden, collega’s en familie: iedereen weet dat Laurens (25 jaar, Gent) zijn kans waagt in The Voice van Vlaanderen. Behalve… Laurens zelf. Met een smoesje wordt hij geblinddoekt de studio ingeleid, waar Aster hem een gitaar in de handen duwt. En plots is het showtime.

Parnian: ‘Vrouwen mogen niet zingen’

Het verhaal van Parnian (22 jaar, Scherpenheuvel-Zichem) grijpt dan weer naar de keel. Toen ze 7 jaar oud was verhuisde ze met haar ouders uit haar geboorteland Iran, waar vrouwen geen vrouw kunnen zijn. Zo mogen vrouwen er niet zingen en kunnen enkel mannen deelnemen aan de Iraanse versie van The Voice. “Ik wil meedoen aan The Voice omdat ik een stem wil zijn voor de mensen zonder. Ik ben mijn ouders heel dankbaar dat zij voor hun kinderen hun leven in Iran hebben achtergelaten en dat ik hier wel mag zingen en dromen”, klinkt het moedig bij Parnian in The Voice in België.

Deelnemers The Voice (derde Blind Auditions)

Welke nummers de deelnemers zingen in The Voice in België; we zetten de deelnemers van blind auditions nummer 3 en hun nummers op een rijtje.

 • Kevin (25 jaar, Landen) is een slager, die dolgraag schlagers zingt en ervan droomt dé volkszanger van België te worden. Maakt hij zijn droom waar met ‘Uit M’n Bol’ van André Hazes? 
 • Gregory (31 jaar, Bilzen) zette met de boysband Boycode al wat stappen in de muziekwereld, maar wil met zijn deelname aan The Voice verder groeien als artiest. Hij hoopt de coaches te overtuigen met een eigen versie van ‘Flowers’ van Miley Cyrus. 
 • Caroline (32 jaar, Bilzen) werkt als animatrice in een rusthuis, waar ze de dag van de bewoners goed maakt door samen te zingen. In het rusthuis zingt ze de lievelingsnummers van de bewoners, in The Voice trekt ze een heel ander register open met ‘Whole Lotta Rosie’ van AC/DC.
 • Lisa (31 jaar, Genk) zingt ‘Together Again’ van Janet Jackson. Een eerbetoon aan haar mama, die overleden is en voor wie Lisa de zorg op zich nam. 
 • Nicolas (25 jaar, Desselgem) kan je normaal als dj achter de draaitafels vinden, maar waagt nu zijn kans als zanger met ‘Stitches’ van Shawn Mendes. 
 • Cassandra (26 jaar, Gent) vond haar heil in muziek toen ze te kampen kreeg met een burn-out. Door eigen nummers te schrijven kan ze haar emoties en hart luchten. Ze brengt ‘Every Breath You Take’ van The Police. 
 • Sven (26 jaar, Aalst) beschrijft zichzelf als een introverte jongen, die nu uit zijn schulp wil kruipen en zelfvertrouwen wil tanken. Kan hij indruk maken op de coaches met ‘I Won’t Give Up’ van Jason Mraz?
 • Parnian (22 jaar, Scherpenheuvel-Zichem) verhuisde op 7-jarige leeftijd met haar ouders uit Iran, waar vrouwen niet mogen zingen. Met haar deelname wil ze een stem zijn voor mensen zonder. Dat doet ze met ‘Read All About It, pt. III’ van Emeli Sandé. 
 • Kobe (23 jaar, Oosterzele) leeft voor blues, moto’s en de scouts. Met ‘Don’t Pass Me By’ wil hij het bluesgenre helemaal terugbrengen van nooit echt weggeweest. 

Kandidaten The Voice 2024 (vierde blind auditions)

Deze kandidaten wagen hun kans op zondag 4 februari. Dan zien we de deelnemers uit de vierde blind auditions op tv.

 • Laurens (25 jaar, Gent) ademt muziek en wil het maken als artiest. Zijn vrienden, collega’s en familie geven hem een duwtje in de rug door hem stiekem in te schrijven. Hij zingt ‘All Along The Watchtower’ van Jimi Hendrickx. 
 • Sofie (29 jaar, Loppem) is een creatieve dierenarts met een passie voor muziek. Dat bewijst ze met ‘Running Up That Hill’ van First Aid Kid. 
 • Daniela (32 jaar, Hulshout) komt uit Chili, studeerde muziek in Londen en belandde voor de liefde in België. Haar grote droom is om ooit op Graspop te spelen. Met ‘I See Red’ van Everybody Loves an Outlaw brengt ze dan ook een stevig nummer. 
 • Elmo (30 jaar, Antwerpen), is een enthousiaste ingenieur die de decarbonisatie en energietransitie als dé grootste uitdagingen van onze generatie beschouwt. Naast energie, zijn zang en muziek zijn grote passies. Hij brengt  ‘As The World Caves In’ van Matt Maltese.
 • Ingrid (57 jaar, Bilzen) is een manusje-van-alles in een krokettenfabriek. Ze stelde haar gezin altijd voorop, maar stapt met haar deelname voor een keer naar de voorgrond. Dat doet ze met ‘Rollercoaster’ van Danny Vera. 
 • Hannah (20 jaar, Antwerpen) verkende als straatmuzikant Berlijn en New York. Op haar blote voeten wil ze de coaches overtuigen met ‘Gold’ van Gabriel Rios. 
 • Jazz (31 jaar, Zandhoven) werd heel zijn leven lang omringd door muziek, dankzij zijn moeder en grootvader die muzikant waren. Hij brengt ‘Bring It On Home To Me’ van Sam Cooke.

Deze deelnemers deden eerder mee aan talentenjacht

Op vrijdag 9 februari en zondag 11 februari spitsen de coaches van The Voice van Vlaanderen opnieuw hun oren om uitzonderlijk zangtalent te ontdekken. Herkennen ze de stemmen van enkele jonge, oude bekenden? Luca (25 jaar, Den Haag) hoopt alvast dat zijn stem een belletje bij coach Natalia doet rinkelen. Als deelnemer in K2 Zoekt K3 voorspelde Natalia namelijk dat Luca het ver zou schoppen als solo-artiest. Maakt hij die voorspelling waar in The Voice van Vlaanderen? Mette-Marie (18 jaar, Averbode) deed in 2020 dan weer tonnen The Voice-ervaring op in The Voice Kids, waar ze in de finale schitterde en tweede werd. Slaagt ze er opnieuw in om de coaches te betoveren en het mijlenver te schoppen? 

Selina uit The Voice Comeback Stage

Ook voor Selina (22 jaar, Zulte) is het podium van The Voice geen onbekend terrein. Op haar 17de deed ze al auditie. De teleurstelling was groot toen geen enkele stoel draaide, al werd Selina wel het allereerste teamlid van vijfde coach Laura Tesoro in The Voice Comeback Stage op VTM GO. Deze keer hoopt ze de coaches wel te overtuigen en mikt ze haar pijlen op Mathieu Terryn – het grote idool van haar vriend. Ze lijkt in haar missie te slagen, tot een welgemikte superblock roet in het eten gooit…

Deelnemers The Voice (vijfde Blind Auditions)

Deze kandidaten wagen hun kans op vrijdag 9 februari. Dan zien we de vijfde blind auditions op tv.

 • Axelle (20 jaar, Zomergem) haar ouders hebben haar nog nooit horen zingen. Nu verrast ze haar papa met ‘Dancing In The Dark’ van Bruce Springsteen, één van zijn lievelingsnummers. 
 • Ward (20 jaar, Boortmeerbeek) is in zijn vrije tijd circusanimator, met een passie voor luchtacrobatiek. Maar hij heeft nog een andere grote passie: muziek. Brengt hij de coaches naar hogere sferen met ‘God Is A Woman’ van Ariana Grande?  
 • Mette-Marie (18 jaar, Averbode) eindigde in 2020 als tweede in The Voice Kids. Ze miste het om samen te werken met echte muzikanten en waagt nu opnieuw haar kans met ‘I Say A Little Prayer’ van Aretha Franklin. 
 • Pieter (32 jaar, Ertvelde) werd onlangs papa. Voor de geboorte van hun zoontje Robbe kregen Pieter en zijn vrouw op korte tijd twee miskramen te verwerken. Hij brengt ‘Love You More’ van Racoon, een nummer over gemis.  
 • Nicole (20 jaar, Temse) is afkomstig uit de Filipijnen, waar het een traditie is om karaoke te zingen. Nu brengt ze het echte werk en zingt ‘Because You Loved Me’ van Céline Dion. Ze draagt haar optreden op aan haar mama. 
 • Liene (19 jaar, Kortessem) vocht twee jaar geleden tegen lymfeklierkanker. Ook toen probeerde ze altijd zo positief mogelijk te zijn. Haar boezemvriendinnen loven haar dan ook voor haar optimisme en positieve ingesteldheid. “Ik doe mee omdat ik al veel heb meegemaakt. Ik leef nu met de gedachte dat je maar één keer leeft. Dus doe het gewoon, want voor je het weet is het gedaan”, klinkt het bij Liene. Ze zingt ‘You’ve Got The Love’ van Florence + The Machine. 
 • Simone (31 jaar, Brussel) is afkomstig uit Zuid-Afrika, volgde in 2017 de liefde naar België en geeft yogales. Ze heeft nog nooit op een groot podium gestaan en doet mee omdat “je soms dingen moet doen die een beetje eng zijn”. Ze zingt ‘Hell On Heels’ van Pistol Annies. 
 • Janis (26 jaar, Zulte) is musicalactrice van opleiding. Tijdens haar opleiding werd ze in het eerste jaar van school gestuurd omdat ze niet zo goed kon zingen. Ze doet mee om haar zelfvertrouwen opnieuw de nodige boost te geven. Ze zingt de longen uit haar lijf met ‘The Edge of Glory’ van Lady Gaga. 
 • Selina (22 jaar, Zulte) staat voor de tweede keer in de Blind Auditions van The Voice. Vorige keer werd ze opgepikt door vijfde coach Laura, maar weet ze nu ook de andere coaches te overtuigen met ‘Gold Plated Love’ van Davina Michelle? 

Kandidaten The Voice 2024 (zesde blind auditions)

Deze kandidaten wagen hun kans op zondag 11 februari. Dan zien we de zesde blind auditions op tv.

 • Kimberly (27 jaar, Assebroek) is een jonge mama. Ze was 13 jaar en 10 maanden oud toen ze voor de eerste keer moeder werd van een dochtertje. “Ik wist van mezelf dat ik het ging kunnen en dat het goed zou komen. Maar ik ben hard gepest geweest en ik heb veel meegemaakt. Dat heeft me wel gemaakt tot de persoon die ik nu ben. Zingen heeft op emotioneel vlak altijd voor mij betekend. Ik ben echt met emotie beginnen zingen toen ik zwanger was. Dat was mijn houvast om mijn gevoelens te uiten”, klinkt het bij Kimberly. Ze wil de coaches overtuigen met ‘Here For The Party’ van Gretchen Wilson. 
 • Izzy (41 jaar, Herent) zingt sinds zijn 16de in verschillende bands. Nu wil hij graag zijn eigen stem ontdekken. Schuilt er een Lenny Kravitz, een The Weeknd, of een Stevie Wonder in hem? Hij zingt ‘Scorpio Rising’ van Death in Vegas. 
 • Ziggie (27 jaar, Mechelen) is een tattoo-artieste met… een naaldenfobie. Samen met haar zus probeerde ze al enkele muzikale projecten uit de grond te stampen, maar ze geraakten nooit verder dan wat nummers op YouTube te zwieren. Lukt het Ziggie deze keer wel met ‘C’mon Billy’ van PJ Harvey? 
 • Paak (22 jaar, Tervuren) houdt van zingen en dansen, en dan nog het meest van feminine dancing. Daarvan krijgt hij een enorme confidence boost. In The Voice wil hij zijn echte ‘ik’ aan de buitenwereld tonen. Dat doet hij met ‘Mercy’ van Shawn Mendes. 
 • Sotos (33 jaar, Boechout) is een “love immigrant” die voor de liefde vanuit Griekenland naar België verhuisde. In Griekenland trad hij met zijn band op in café’s en op festivals. Nu zoekt hij in België zijn weg in de muziekwereld. Hij zet zijn eerste stappen met ‘Anywhere Away From Here’ van Rag’n’Bone Man. 
 • Tristan (22 jaar, Mechelen) heeft zijn liefde voor hiphop en RnB met de paplepel meegekregen. Hij brengt ‘Godzilla’ van zijn grote idool Eminem, diens snelste nummer waarin de laatste verse maar liefst 224 woorden in 31 seconden telt. Tristan oefende 6 maanden om het nummer onder de knie te krijgen. 
 • Luca (25 jaar, Den Haag) deed al heel wat podiumervaring op tijdens zijn deelname aan K2 Zoekt K3. Nu hij op het podium van The Voice staat heeft hij meer zenuwen dan ooit, voor Luca voelt het namelijk aan als “now or never”. Kan hij de coaches overtuigen met ‘She Used To Be Mine’ van Sara Bareilles? 
 • Reza (18 jaar, Diepenbeek) heeft na een moeilijke periode waarin muziek houvast bood geleerd zichzelf te zijn. Dat kan in The Voice van Vlaanderen met ‘No Time To Die’ van Billie Eilish. 

Dragqueen Flaminga Ferrari in The Voice

Op vrijdag 16 februari maken de coaches van The Voice van Vlaanderen zich klaar voor een unieke Blind Audition. An Lemmens ontmoet Flaminga Ferrari (43, Tienen), die haar bijzondere levensverhaal komt koppelen aan een bijzondere auditie. “Het is de allereerste keer in al die seizoenen dat ik een drag mag ontvangen”, beseft An. Flaminga Ferrari wil de coaches overtuigen met een eigen interpretatie van Van God Los van Monza en dat nummer is niet toevallig gekozen.

Pinksterchristendom

“Ik ben opgegroeid in een heel streng gelovig gezin, een sekte zeg maar”, klinkt het. “Toen ik 7 à 8 jaar was, bekeerden mijn ouders zich tot het Pinksterchristendom. Op mijn 17de ben ik daar uitgeraakt. Het begrip God heeft mij heel lang klein gehouden. Ik heb mijn vrouwelijkheid altijd verdrongen. Twee weken voor de lockdown ben ik aan een dragworkshop begonnen. Het land ging toen op slot en mijn wereld ging open.” Geïnteresseerd in (de wereld achter) drag queens, kijk dan zeker ook What a Drag en VTM Make Up Your Mind.

Vriendinnen in The Voice van Vlaanderen

The Voice krijgt vrijdag ook twee vriendinnen over de (shiny) vloer. “Ik ben Fleur en ik ben terug”, klinkt het bij Fleur (20) uit Menen. Fleur nam vorig seizoen deel aan The Voice en eindigde bij team Natalia. Deze keer wil ze verder in de wedstrijd geraken en krijgt ze extra morele steun van haar goede vriendin Kitana (19, Wevelgem), die in 2015 deelnam aan The Voice Kids en nu eveneens haar kans waagt in The Voice van Vlaanderen. “Kitana ken ik al lang”, vertelt Fleur. “Heel onze vriendschap bestaat uit zingen en muziek. Dus wat is er toffer dan samen meedoen aan The Voice en samen carpoolen naar de opnames? Het is top als je dat kan doen met je vriendin.” Fleur gaat voor power met Sk8ter Boi van Avril Lavigne, Kitana hoopt de coaches te overtuigen met Pointless van Lewis Capaldi.

Blind Auditions 7 The Voice 2024

Ook deze kandidaten wagen hun kans op vrijdag 16 februari in The Voice van Vlaanderen.

 • Noor (23, Antwerpen) studeert neuropsychologie en is haar hele leven al gepassioneerd door muziek. “We deden vroeger elk weekend karaoke thuis en sindsdien ben ik niet gestopt met muziek”, klinkt het. Ze zingt Lover, Please Stay van Nothing But Thieves.
 • Rebecca (20, Burst) doet mee aan The Voice omdat ze graag nieuwe dingen wil uitproberen. Ze zingt in een koor maar wil weleens weten hoe het voelt om alleen te zingen op een podium. Dat doet ze met Goodness Of God van CeCe Winans.
 • Rolschaatsen, paaldansen, aerial hoop: Thaïsa (32, Oosteeklo) heeft flink wat hobby’s. Focussen op de dingen die ze écht leuk vindt: dat is wat Thaïsa sinds haar burnout probeert te doen. En daar hoort ook zingen bij. Ze leeft zich uit op You And I van Lady Gaga.
 • Xerxes (30, Herent) heeft een lange relatie achter de rug en wil zichzelf naar eigen zeggen terugvinden door veel dingen te doen die buiten zijn comfortzone liggen. Zoals auditie doen in The Voice bijvoorbeeld. Hij zingt Sunny Afternoon van The Kinks.
 • Met haar 4 kinderen en 3 pluskinderen heeft Merel (40, Zwalm) volgens Aster Nzeyimana alvast de grootste supportersgroep van dit seizoen meegebracht. Ze heeft al heel wat kilometers op haar teller staan als backing vocal bij Milk Inc, maar waagt nu solo haar kans met Put Your Records On van Corinne Bailey Rae.
 • Amélie (18, Aarschot) werd op haar 14de geveld door een hernia en doorstond een lange en moeilijke revalidatie. “Muziek heeft me enorm geholpen, dat was het enige dat er nog was”, klinkt het. Voor haar auditie legt ze de lat hoog met Ceilings van Lizzy McAlpine.
 • De 28-jarige Peter (De Pinte) heeft een bijzondere passie voor retro synthesizers. “Ik vind het de max om met die knoppen en schuiven te spelen”, klinkt het. En ook van gitaren weet Peter één en ander af. Hij begeleidt zichzelf op de gitaar tijdens zijn eigen versie van de rocksong Old Yellow Brick van Arctic Monkeys.

Blind Auditions 8 The Voice van Vlaanderen

Deze kandidaten wagen hun kans op zondag 18 februari: 

 • Pieter (48, Grembergen) werkt als opvoeder in de bijzondere jeugdzorg. “Het is de bedoeling om de kinderen structuur bij te brengen, de gewone dingen des levens en vooral de geborgenheid en veiligheid die ze soms niet kennen”, vertelt hij. Naast de liefde voor zijn job heeft Pieter een grote passie voor muziek, maar zich inschrijven voor The Voice, dat kwam er nooit van. Tot nu. Hij zet het podium in lichterlaaie met Times Like These van Foo Fighters.
 • Charlotte (22, Westerlo) keek al elk jaar naar The Voice en beeldde zich dan in om ooit zelf op het podium te staan. “Nu is het zover, een droom die uitkomt. We geven er een ‘voenk’ op”, klinkt het bij de Kempische. Dat doet ze met All I Want van Olivia Rodrigo.
 • Programmeur Wouter (30, Wetteren) gooide zijn leven tijdens de coronapandemie volledig om. Hij besloot om verpleegkunde te gaan studeren en werd gepassioneerd door zingen. “Ik had in die periode niks anders te doen. Ik heb een karaoke-app opgezet, heb mij daar volledig op gesmeten en ben er mijn hart aan verloren”, vertelt hij. Hij hoopt de coaches te overtuigen met Beggin’ van Måneskin.
 • Fran (18, Wilsele) heeft al elk seizoen van The Voice gezien en dacht als kind altijd: ooit ga ik meedoen. “En nu sta ik hier.” Samen met haar zus zingt ze al een paar jaar in een groepje. “Mijn zus is beginnen zingen en ik deed haar altijd na. Ik begon mee te doen en toen beseften we dat we het nog wel ca va konden”, lacht Fran. In The Voice staat Fran alleen op het podium met Butterfly van Lana Del Rey.
 • Celeste (20, Herenthout) heeft de muzikale genen van haar opa, die componist is. In zijn studio namen ze samen al verschillende nummers op. Wanneer Celeste het podium op wandelt om Before He Cheats van Carrie Underwood te zingen, doet ze meteen een belletje rinkelen bij vijfde coach Laura Tesoro, die voor The Voice Comeback Stage stiekem meevolgt…
 • De piepjonge Ramy (Nieuwkerke) is 16 jaar jong en staat niet alleen voor het eerst op een podium, hij zingt ook voor het eerst voor een publiek én voor zijn eigen familie. “Hij heeft zichzelf gewoon ingeschreven, Ramy zit vol verrassingen”, klinkt het bij zijn familie. Winnen, een eigen plaat uitbrengen, eigen nummers schrijven en op verschillende podia optreden: het klinkt allemaal geweldig voor Ramy. Zet hij alvast een eerste stapje naar die droom met zijn auditie op July van Noah Cyrus?

Onbeperkt draaien

Tijdens de negende en tiende Blind Auditions hebben de coaches de laatste kans om talenten binnen te halen. Nieuw dit seizoen is dat ze tijdens de Blind Auditions onbeperkt kunnen draaien voor unieke stemmen. “Normaal gezien is de laatste dag een moeilijke omdat je nog maar weinig plek hebt in je team. Nu is het vrij en mag je zoveel kandidaten in je team hebben als je wil”, klinkt het bij Koen Wauters. Vooral Jan Paternoster zal in de eindsprint nog een tandje moeten bijsteken. “Ik heb nog wel een paar mensen nodig in mijn team. Ik had gedacht: mijn tweede jaar als coach, dan zal je ze nog makkelijker in je team krijgen. Maar het zijn nog altijd de mensen zelf die kiezen.” En dus schakelt Jan duidelijk een versnelling hoger. Dat ontgaat ook zijn collega-coaches niet…

Alle muziekgenres

Tijdens de laatste Blind Auditions passeren alle mogelijke muziekgenres de revue: van grunge en metal over rockabilly tot Whitney Houston en André Hazes. Onder andere de 34-jarige Wouter uit Deinze kiest resoluut voor het stevigere genre met zijn auditie op Crawling van Linkin Park. Wouter werkte een paar jaar geleden nog als international sales, maar gooide zijn leven om en besloot om opnieuw te gaan studeren, voor leerkracht. “Ik voel me opnieuw heel jong”, vertelt hij. “In de klas schrokken ze toen ik zei dat ik metalfan ben. Ik zie er niet echt zo uit. Maar laten we eerlijk zijn: hokjes, dat is voor duiven. Niet voor mensen.”

Deelnemers 9e Blind Auditions The Voice

Ook deze kandidaten wagen hun kans op vrijdag 23 februari: 

 • Sandra (Baasrode) heeft Poolse roots, maar woont al 15 jaar in België. Haar grote droom is om ooit op wereldtournee te kunnen gaan en te zien hoe mensen haar liedjes meezingen. Als kind won ze al enkele wedstrijden in Polen, doet ze dat nu ook met haar auditie op I Wanna Dance With Somebody van Whitney Houston?
 • De 34-jarige Anouk (Duffel) zingt al van kleins af aan, maar dacht dat die droom niet voor haar was weggelegd. Tot ze besloot om haar job op te zeggen en muziek te studeren. “Ik kan met overtuiging zeggen dat die jaren op de jazzstudio de beste jaren van mijn leven waren.” Ze zingt Muddy Waters van LP.
 • Marouane (19, Gent) is vastberaden om zijn droom te laten uitkomen: dat minstens één van de coaches zijn of haar stoel draait tijdens zijn auditie op Whey The Party’s Over van Billie Eilish.
 • Sofie (26, Hasselt) werkt in een museum met Belgische schilderkunst en werd de laatste jaren verliefd op jazz en blues. Tijdens het koken, tijdens het poetsen: elke gelegenheid is goed om te zingen. Ze doet auditie op Married To The Blues van The Nortons. 
 • De 29-jarige Tim (Geraardsbergen) neemt opnieuw deel aan The Voice. Twee jaar geleden stond hij voor de allereerste keer op een podium en belandde hij in team Koen, een overweldigende ervaring. “Toen was ik vrij onzeker, ondertussen heb ik iets meer self love en apprecieer ik mezelf meer”, klinkt het. Herkent Koen zijn pupil tijdens No Right To Love You van Rhys Lewis?
 • De 26-jarige Aaron (Oudenburg) is zanger en gitarist in de band The Flashbacks. Ze gaven al een 150-tal optredens, van de gevangenis van Brugge tot in het jeugdhuis. “Je kan het zo zot niet bedenken of we hebben er gespeeld.” Maar wat is er zotter dan het podium van The Voice? Aaron haalt zijn beste rockabilly moves boven op Rock This Town van Stray Cats.
 • Christophe (42, Roeselare) is opvoeder van beroep en zanger-gitarist bij de rockgroep Blain als hobby. “We brengen goeie, stevige grunge muziek. Een beetje met een hoek af”” vertelt hij. Met zijn deelname aan The Voice wil Christophe uit zijn comfortzone stappen. “Ik wil graag weten wat ik waard ben.” Hij brengt The Rambler van Black Stone Cherry.

Laatste Blind Auditions The Voice van Vlaanderen 2024

Deze kandidaten wagen hun kans op zondag 25 februari: 

 • “Je kan mij kennen van op TikTok, waar ik 85.000 volgers heb. Ik weet niet hoe”, klinkt het bij de 19-jarige Lola (Drongen). “Ik denk dat het door mijn zang komt en door mijn trap. De helft van mijn comments op TikTok gaan over mijn trap. Ik doe mee aan The Voice om te zien of ik iets kan bereiken zonder mijn trap”, lacht Lola. Ze zingt What About Us van Pink.
 • Soraya (18, Oostende) deed in 2018 mee met The Voice Kids en deed toen alle coaches draaien. Met een trotse mama als gevolg. “Ik verwacht dat de lat nu hoger zal liggen. Bij The Voice Kids had ik niet zo veel stress, nu is het tiendubbel meer”, klinkt het. Maakt ze evenveel indruk met Toxic van Britney Spears?
 • Michelle (26, Antwerpen) komt uit Duitsland, maar verhuisde in 2018 naar ons land voor de liefde. Ze houdt van het stevigere genre en brengt Down To The Bottom van Dorothy. “Als ik op Graspop ben en ik zie die zangeressen op het podium, dan denk ik: amai, dat wil ik ook.”
 • Wim (55, Sint-Denijs) is papa van 3 kinderen en papi van 4 kleinkinderen. Zijn kleinkinderen zijn zijn grootste supporters en komen hem aanmoedigen tijdens zijn auditie op Honesty van Billy Joel. 30 jaar na zijn overwinning in de Soundmixshow nog één keer knallen op een groot podium, dat is zijn missie. Slaagt hij in zijn opdracht?
 • De 20-jarige Lotte (Aalst) staat elke dag in de fitness, de ideale uitlaatklep voor haar en haar vriend. Zondag staat ze niet in de fitness, maar wel voor het eerst op een podium voor publiek met haar auditie op Mariners Apartment Complex van Lana Del Rey.
 • Fatimazohra (29, Merksem) verhuisde naar België voor de liefde. Ze heeft jaren gezongen, nummers uitgebracht en live opgetreden, maar stopte met muziek toen ze mama werd van een tweeling. Tot nu. Haar partner vond dat ze mee moest doen aan The Voice en nu staat ze dus op het podium met Jealous van Labrinth.
 • Het optreden van Finn (18, Zele) in The Voice zal zijn eerste optreden ooit zijn. Volgens zijn papa is hij een zanger die nooit stopt met zingen. Hij leerde zichzelf alles aan en wil zich nu bewijzen met My Heart Again van FINNEAS.
 • Remco (26, Schoten) komt zondag als laatste auditie doen. Zijn liefde voor voetbal deelt hij met zijn vader en ook hun passie voor André Hazes hebben de twee met elkaar gemeen. Het hoeft dan ook niet te verbazen dat Remco op het podium staat met Waarom van… André Hazes. Daarmee hoopt hij vurig in team Koen te belanden.

The Comeback Stage 2024

Laura Tesoro is de vijfde coach in de exclusieve spin-off The Voice Comeback Stage op VTM GO. Zij kan kandidaten die de andere vier coaches hebben laten schieten, oppikken in haar team en geeft hen een tweede kans om mee te dingen naar een plek in de liveshows. Je kijkt The Comeback Stage elke zondag na The Voice van Vlaanderen op VTM GO. Laura kan sowieso profiteren van Jan Paternoster, die er een sport van heeft gemaakt om op het laatste moment te drukken. Bij Cassandra gaat het mis… “Allez Jean, nu zit je hier al honderden uren met die knop. Paternoster, jongen toch!”, klinkt het vol ongeloof bij Mathieu Terryn in aflevering 3. Goed nieuws voor Laura Tesoro, die gretig gebruik maakt van Jans blunder. Er komt zelfs een potje blad, steen schaar aan te pas… 

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

23 februari 2024 /