Over Mijn Lijk seizoen 10 in 2024 op tv met deze deelnemers

Over Mijn Lijk seizoen 10 is sinds 9 januari 2024 om 21.23 uur te kijken bij BNNVARA op NPO1. Tim Hofman volgt in deze reeks vijf jonge mensen die ongeneeslijk ziek zijn en alles uit de laatste fase van hun leven proberen te halen. De Over Mijn Lijk seizoen 10 deelnemers zijn Zoë, Jeffrey, Jegor, Eva en Maaike. Maak hieronder uitgebreid kennis met ze.

Over mijn lijk seizoen 10

In het tiende seizoen van Over Mijn Lijk ontmoet Tim Hofman deelnemers Zoë, Jeffrey, Jegor, Eva en Maaike. Zij proberen in de laatste fase van hun leven er nog alles uit te halen. Ze sporten fanatiek, werken met veel plezier en vieren de liefde. Hoe gaan de deelnemers aan Over Mijn Lijk 2024 om met het feit dat hun leven niet lang meer duurt? Wat willen zij in ieder geval uit het leven halen? En welke dromen hebben ze?

Deelnemers Over mijn Lijk 2024

De deelnemers aan Over mijn Lijk seizoen 10 zijn Zoë, Jeffrey, Jegor, Eva en Maaike. Hieronder stellen we ze uitgebreid met je voor. Maar hieronder al een kort overzicht, waarin je ook ontdekt hoe het anno 2024 met de deelnemers aan Over Mijn Lijk seizoen 10 gaat. De opnames zijn tenslotte al even bezig.

  • Zoë Keasberry heeft botkanker sinds 2019. Ze woont samen met haar ouders in Lisse; samen zijn ze echt een drie-eenheid. In april 2021 krijgt ze te horen dat het helemaal mis is. De kanker is uitgezaaid naar haar longen. Op 4 maart 2023 is Zoë uit Over Mijn Lijk seizoen 10 overleden.
  • Jeffrey Kleijn heeft uitgezaaide darmkanker. Samen met zijn geliefde Trudy heeft hij twee kinderen Merel en Max. Hij onderging nog een risicovolle operatie, maar er bleken al snel uitzaaiingen in zijn buikvlies. Jeffrey uit Over Mijn Lijk seizoen 10 is helaas op 13 november 2023 overleden.
  • Jegor Chamrai heeft een hersentumor. Hij weet dit al sinds 2015. De tumor is grotendeels weggehaald, maar het is zeker dat die weer gaat groeien. De vraag is alleen wanneer… Dat zorgt voor veel onzekerheid.
  • Eva Hermans – Kroot heeft longkanker sinds 2021. Het zit. niet alleen in haar beide longen, maar ook in haar borstbeen, linkeroksel en in haar stuitje. Je kunt haar ook kennen van Instagram waar ze als @longeneeslijk haar verhaal deelt.
  • Maaike de Boer ontdekt in 2014 dat de moedervlek op haar heup een melanoom is. In eerste instantie wordt deze vorm van huidkanker goed aangepakt, maar er blijken later uitzaaiingen in de longen en andere organen. Maaike de Boer ken je van het Instagram-account @tejongtegenkanker.

Over Mijn Lijk 2024

Over Mijn Lijk seizoen 10 is te kijken vanaf dinsdag 9 januari 2024 om 21.23 uur op NPO1. Je kunt de afleveringen terugkijken via NPO Start en NPO Plus. Wist je dat op NPO Start alle afleveringen te vinden zijn van OML van seizoen 1 tot en met nu, inclusief de reünie-afleveringen?  Wil je vanuit het buitenland naar NPO Start kijken, zorg dan voor een VPN Verbinding, die je op Nederland zet.

Dit schreven we over eerdere seizoenen:

Lees hier meer over de deelnemers aan Over Mijn Lijk 2024:

Zoë Keasberry

Zoë Keasberry (27) werkt met veel plezier in de zorg en volgt daarnaast nog een hbo-studie Sociaal Pedagogische Hulpverlening. In 2019 krijgt ze te horen dat ze botkanker heeft. Ze start direct met een zware chemo behandeling en daarna krijgt ze het goede nieuws dat ze kankervrij is. Alleen bij een controle in 2021 stort haar wereld in: de kanker is terug en is uitgezaaid naar haar longen. De artsen vertellen haar dat ze niet meer beter wordt.

Zoë Keasberry pakt na dit nieuws nog één keer uit met een knallend feest voor al haar vrienden, familieleden en collega’s. Haar geloof in reïncarnatie geeft Zoë veel steun. Ze verlangt naar haar nieuwe leven vol liefde, maar plots vindt ze ook nog liefde in dít leven. Zoë: “Ik heb zelfs een beetje haast om te sterven. Ik ben klaar met dit lichaam en deze ziekte. Ik wil door naar mijn nieuwe leven.” Op 4 maart 2023 is Zoë uit Over Mijn Lijk seizoen 10 overleden.

Jeffrey Kleijn

Jeffrey Kleijn (35) leerde elf jaar geleden Trudy kennen en sindsdien zijn ze smoorverliefd. Samen hebben ze twee kinderen: Merel en Max. Overdag werkt Jeffrey voor zijn eigen loodgieter- en installatiebedrijf. In de avonden staat hij op het voetbalveld waar hij coach is van meerdere teams waaronder dat van zijn zoontje Max. In januari 2021 komt zijn leven op zijn kop te staan als hij te horen krijgt dat hij uitgezaaide darmkanker heeft. Hij ondergaat een risicovolle operatie, die hij gelukkig doorstaat.

De vreugde is alleen van korte duur want er zijn uitzaaiingen gevonden in zijn buikvlies. De artsen kunnen niks meer voor hem doen. Terwijl hij zich van de ene kant bezighoudt met een zeer bijzonder ontwerp voor op zijn kist, klust Jeffrey ook hard door om zijn nieuwe huis af te krijgen omdat hij zijn gezin zo goed mogelijk wil achterlaten. Jeffrey Kleijn: “Ik ben niet bang voor de dood, maar ik denk wel de hele tijd: wanneer komt het? Dat vind ik het allermoeilijkste.” Jeffrey uit Over Mijn Lijk seizoen 10 is helaas op 13 november 2023 overleden.

Jegor Chamrai

In 2015 ontdekt Jegor Chamrai (31) dat hij een kwaadaardige tumor in zijn hersenen heeft. Na een ingrijpende operatie krijgt hij het goede nieuws dat de tumor grotendeels is weggehaald. Dat deze weer gaat groeien is zeker, alleen wanneer is de vraag. Op sommige momenten wordt Jegor overvallen door paniek en angst maar gelukkig heeft hij veel steun aan zijn partner Daisy. Het gaat zelfs zo goed met hun relatie dat ze proberen zwanger te worden. Tussen de angst door geniet Jegor zoveel mogelijk van het leven en onderneemt hij nieuwe dingen zoals zangles. 

Jegor Chamrai: “Ik wil gewoon leven, kinderen krijgen, werken, reizen. Soms ben ik zo boos op die kanker. Dan komt al mijn frustratie even opzetten.” De prognose van zeven jaar is Jegor inmiddels voorbij. Hij probeert zoveel mogelijk te genieten van het leven. Veel bezig met het einde is hij niet. Op de site van BNNVARA lezen we. “Jegor voelt zich goed, dus hij hoopt dat de dood nog ver weg is.”

Eva Hermans – Kroot (@longeneeslijk)

Eva Hermans – Kroot (23) studeert Communicatie en woont samen met haar vriend Matthijs. Als Eva in 2021 op een dag wakker wordt met een gigantische bult in haar nek, maakt ze zich zorgen. In het ziekenhuis hoort ze eerst dat ze longkanker heeft en een week later dat ze niet meer beter wordt. De kanker zit in beide longen, in haar borstbeen, onder haar linkeroksel en in haar stuitje. Met dit nieuws neemt Eva’s leven een bizarre wending. Ze is boos dat dit haar overkomt, maar besluit er het beste van te maken. Door de situatie is het voor Eva, en ook voor Matthijs, duidelijk geworden dat ze het helemaal zijn voor elkaar. Ze willen zo snel mogelijk trouwen met alles erop en eraan. Eva is niet bang voor de dood, maar vindt het vooral lastig dat ze iedereen moet achterlaten

Eva Hermans – Kroot: “Er zitten ook mooie kanten aan ziek-zijn. Je ontwikkelt een andere blik. Ik ben veel blijer met kleine dingen, zoals mooi weer of fijne personen waar ik mee ben. Daarnaast kan ik ook nog steeds lekker zeiken over kleine dingen, als iemand treuzelt in de supermarkt bijvoorbeeld.” Eva Hermans-Kroot deelt anno 2024 nog steeds haar leven via de Instagram @longeneeslijk.

Maaike de Boer (@tejongtegenkanker)

In 2014 ontdekt Maaike de Boer (32) een moedervlek op haar heup. Het blijkt een melanoom (een vorm van huidkanker) te zijn. De artsen halen deze melanoom en haar lymfeklieren weg en controleren of er uitzaaiingen zijn. Dit blijkt gelukkig niet het geval; maar een paar jaar later krijgt Maaike het nieuws dat de kanker is uitgezaaid naar haar longen en andere organen. Ze krijgt de diagnose melanoomkanker stadium-4. Maaike gaat niet bij de pakken neer zitten, ze focust zich op de leuke dingen die ze nog kan doen. Ze zoekt veel afleiding in haar werk, waterpolo en haar gezin; bestaande uit haar man Hendrik en tweeling Mare en Nils. Om geld op te halen voor onderzoek naar kanker wandelt Maaike samen met vrienden en familie van het Prinses Máxima Centrum (Utrecht) naar het Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis (Amsterdam).

Maaike de Boer: “Ik kan wel steeds denken dat het allemaal niet goed gaat, maar het brengt mij nergens. Je wordt er alleen maar sip van. Je kunt nog zoveel leuke dingen doen in het leven.” Tien jaar na de diagnose is Maaike anno 2024 gelukkig nog steeds in leven. Je kunt Maaike de Boer ook kennen / volgen op Instagram via @tejongtegenkanker.

Foto: BNNVARA/ SkyhighTV

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

9 januari 2024 /