Stars On Stage: deelnemers willen musicalster worden…

Welke bekende Nederlander mag zich binnenkort ook musicalster noemen? De Stars On Stage deelnemers doen er alles aan om de recensenten – onder leiding van Albert Verlinde en Paul de Leeuw – te overtuigen van hun talent. Stars On Stage is te kijken vanaf vrijdag 5 januari 2024 om 20.00 uur bij RTL4. Buddy Vedder en Jamai Loman presenteren de show. Op vrijdag 9 februari zie je de Stars On Stage finale met Michiel Mulder, Susanna Klibansky en Emma Heesters.

Stars On Stage

In het nieuwe RTL 4-programma Stars On Stage – gepresenteerd door Jamai Loman en Buddy Vedder – gaan bekende Nederlanders de uitdaging aan om te worden opgeleid tot musicalster. Elke week beoordeelt een deskundige groep recensenten hun optredens. De vaste gezichten, Albert Verlinde en Paul de Leeuw, worden hierin bijgestaan door twee wekelijks wisselende grote namen uit het musicalvak. De deelnemers concurreren om de beste recensies en de meeste sterren en elke week moet iemand het toneel verlaten.

Stars On Stage deelnemers

De Stars On Stage deelnemers zijn Emma Heesters, Michel Mulder, Susanna Klibansky, Gerard Joling, Lisa Loeb, John de Bever, Sylvia Geersen en Glen Faria. Kortom: stuk voor stuk bekende namen uit de wereld van muziek, sport en entertainment, die allemaal nog nooit in een musical gespeeld hebben. Mogen we deze deelnemers aan Stars On Stage straks ook musicalster noemen?

Stars On Stage terugkijken

Stars On Stage wordt geproduceerd door MediaLane en is vanaf 5 januari elke vrijdag om 20.00 uur te zien bij RTL 4. Je kunt de show terugkijken via Videoland. Wist je dat je daarnaast tegenwoordig 7 dagen gratis kunt terugkijken via de TV Gemist optie van Videoland? Je kijkt tot zeven dagen je favoriete RTL programma’s terug. Dat kan zowel via de website als de app. Wil je dit vanuit het buitenland doen, dan vermoed ik dat je wel een VPN Verbinding nodig hebt, die je op Nederland zet. Je kunt het altijd eventjes testen. Sowieso: werkt het niet met een VPN, dan kun je je abonnement meteen weer opzeggen. Ze hebben namelijk een gratis testperiode.

Maar terug naar de kandidaten, die we zien schitteren in diverse musicals:

Finale Stars on Stage

Waar je de finalisten uit Stars On Stage van kent? We zetten het voor je op een rijtje. Eén ding is duidelijk: het zijn niet de minste kandidaten in een show met bekende Nederlanders. Onderaan het artikel lees je meer over alle Stars on Stage deelnemers. Maar er kunnen er maar drie in de finale staan. Dat zijn Emma Heesters, Michel Mulder en Susanna Klibansky.

Emma Heesters

Emma Heesters is zangeres. Je zag haar bijvoorbeeld bij QPop en in de documentaire in Met De Joris. Zij is blij met deze mogelijkheid om nog meer van zichzelf te laten zien. “Ik zong als klein meisje al nummers uit musicals en groeide er op deze manier al mee op. Sommige musicals hebben zo’n mooie boodschap en ik vind het geweldig dat ik in dit programma enkele van deze prachtige nummers mag performen.”

Michel Mulder

Michel Mulder zag je als deelnemer aan Het Onbekende, in The Passion en in Andere Tijden Sport. Hij is voormalig langebaanschaatser en Olympisch kampioen. Michel Mulder zegt over Stars On Stage: “Ik heb stiekem altijd al graag zo’n soort programma willen meedoen. Ondanks dat ik nog nooit op een groot podium heb gestaan heb ik niet lang getwijfeld om mee te doen. Ik hou heel erg van zingen. Nu is het musicalvak natuurlijk wel meer dan alleen zingen maar ik vind het een hele leuke uitdaging waarin ik graag ga ontdekken of ik dat kan.”

Susanna Klibansky

Susanna Klibansky leerden we beter kennen in Real Housewives of Amsterdam. Ze is naast zakenvrouw en mediapersoonlijkheid ook zangeres. “De unieke kans om te mogen werken met de beste in Nederland op het gebied van zang dans en acteren en elke week een hoofdrol te mogen spelen on stage. Daarnaast miste ik het zingen al lange tijd, maar ik had geen doel om het weer op te pakken, dus dit kwam op het juiste moment.”

Recensenten Stars On Stage

In het programma worden theatericonen Albert Verlinde en Paul de Leeuw steeds bijgestaan door twee wisselende recensenten, bekende gezichten uit de theaterwereld. Albert Verlinde vertelt: “In mijn leven heb ik ontelbaar veel musicalacteurs en actrices zien zingen, dansen én acteren. Musical is als het ware topsport en het lijkt me fantastisch om erachter te komen of onze acht BN’ers de combinatie van deze drie disciplines ook aan kunnen.”

Albert Verlinde & Paul de Leeuw

Paul de Leeuw (die je afgelopen jaar op tv zag met het indrukwekkende Niet Klein Te Krijgen) vult aan: “Een gevarieerde geweldige groep van BN’ers zullen laten zien dat het vak musical niet makkelijk is. Ga er maar aan staan, elke week transformeren in een compleet nieuwe rol, met alles wat daarvoor nodig is. Voor ons wordt het vooral kritisch kijken, genieten, maar ook verwonderen. Geloof me: ze moeten keihard aan de bak.”

Verschillende musicals

Elke week verschijnen de deelnemers volledig getransformeerd in een rijk aangeklede theaterclub, met een grootse performance waarin beroemde musical songs, choreografie, decors en kostuums samenkomen. De grote vraag is: welke BN’er kan de titel musicalster toevoegen aan zijn/haar CV?

John de Bever exit in eerste aflevering van Stars on Stage. Hij verloor nipt van Sylvia Geersen in de ‘sing off’.

John de Bever

John de Bever kennen we natuurlijk van De Bevers, maar hij is niet alleen zanger *, maar ook voormalig prof- en zaalvoetballer. “Toen deze uitdaging op mijn pad kwam zei ik gelijk: JA! Het is uit mijn comfortzone, spannend en het haalt de winnaar in mij naar boven. Ik heb mezelf voorgenomen nooit te zingen voor een jury. Maar ik ben overstag. Ik ben klaar voor deze nieuwe uitdaging!”

De tweede exit is voor Sylvia Geersen, die het moest opnemen tegen Gerard Joling.

Sylvia Geersen

Sylvia Geersen zagen we vorig jaar als De Bachelorette en in Het Perfecte Plaatje. Ze is model. Over Stars on Stage zegt Sylvia Geersen: “Ik heb nog nooit eerder gezongen of geacteerd en om dit te leren was dit een prachtige kans. Soms komen dingen onverwacht op je pad, Mijn droom is uitgekomen doordat ik mijn favoriete musical-song gelijk in de eerste aflevering mocht zingen.”

In de derde aflevering kwam Glen Faria tegenover Gerard Joling te staan; het publiek kiest voor hem. Dit ook op aandringen van Gerard Joling. “Het was heerlijk om met al deze fanatieke mensen te werken.”

Gerard Joling

Gerard Joling kennen we als zanger * en tv-presentator (hij is bijvoorbeeld nieuw bij Oh Wat Een Jaar). Over zijn deelname aan Stars on Stage zegt Gerard Joling: “Mensen hebben al veel dingen van mij gezien door de jaren heen, maar zingen, dansen én tegelijkertijd acteren dat is weer iets nieuws voor mij en de kijker. Ik had altijd al bewondering voor musicalacteurs, maar nu nog veel meer. Ik heb er zin in!”

Vlak voor de halve finale moest Lisa Loeb Stars On Stage verlaten:

Lisa Loeb

Lisa Loeb is cabaretière, zangeres, presentatrice en schrijfster *. Deze deelneemster aan Stars on Stage zegt: “Ik doe mee omdat ik een groot musical fan ben en het me een fantastische uitdaging lijkt om in de rol van een musical ster te kruipen! Gaat het me lukken om zang, dans en acteren bij elkaar te brengen? Ik ga mijn best doen!”

Het doekt valt voor Glen Faria vlak voor de finale van Stars on Stage.

Glen Faria

Glen Faria is rapper en singer-songwriter. Je zag hem in Zing! en Dojo. “Zelf ben ik momenteel druk met het schrijven een musical. Voor mij was het dan ook een hele mooie kans om op deze manier aan de uitvoerende kant van musical te kunnen proeven. Ik heb heel veel zin om met de uitgekozen nummers aan de slag te gaan.”

Foto’s RTL > aan de desk is gemaakt door: Rob Jacobs

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

9 februari 2024 /