Oh Wat Een Jaar: Chantal Janzen, Ruben Nicolai en Gerard Joling

Oh Wat Een Jaar seizoen 6 is weer te kijken sinds zaterdag 9 september 2023 om 20.00 uur bij RTL4 en Videoland. Chantal Janzen presenteert de show weer. Haar teamcaptains zijn Ruben Nicolai en voor het eerst Gerard Joling.

Oh Wat Een Jaar

In Oh Wat Een Jaar! gaat Chantal terug in de tijd en in elke aflevering naar een specifiek jaar. Teamcaptains Ruben Nicolai en nieuwkomer Gerard Joling vormen iedere aflevering een duo met een BN’er die dat betreffende jaar bewust heeft meegemaakt. Het decor ademt de sfeer van het jaar en ook Chantal, de captains én de gasten worden volledig gestyled naar de mode uit die tijd.

  • Ruben Nicolai is op dit moment ook op tv met een nieuw seizoen van De Erfgenaam.

Gerard Joling als teamcaptain

Gerard Joling is in seizoen 6 te zien als teamcaptain van Oh Wat Een Jaar. Hij is de opvolger van Carlo Boszhard, die de zanger zelf heeft gevraagd. Gerard Joling* was eerder al in de show te gast en was dan ook meteen enthousiast toen hij werd gevraagd. Tegen RTL Boulevard zei hij: “Ik vind het een feestje om onderdeel te worden van dit onwijs gezellige programma en om weer samen te mogen werken met Chantal en Ruben.”

Gasten Oh Wat Een Jaar

  • Leonie ter Braak en Gerard Ekdom zagen we in de eerste aflevering van het nieuwe seizoen van Oh Wat Een Jaar. Zij ging terug naar 1992. Leonie ter Braak zag je bijvoorbeeld in Kinderen Kopen Een Huis, maar ook in De Tatta’s. Gerard Ekdom ken je als radiopresentator en natuurlijk van de tv-quiz: De Top 4000 Muziekquiz.
  • In aflevering 2 gaan de teams terug naar het jaar 2011. Dat doen ze met rapper Donnie (die je zag bij De NIX factor) en Robbert Rodenburg, die meedeed als Call Me Cartier in Make Up Your Mind 2023.
  • In aflevering 3 ontdekken we meer over 1977. Naar dit jaar gaan de teams terug samen met Gijs Staverman en Carlo Boszhard. Die daarmee dus voor het eerst als deelnemer te zien is in Oh Wat Een jaar.
  • Victor Abeln (van First Dates) en Guido Spek (die je kent uit Expeditie Robinson 2023) gaat terug naar 1999.
  • Nienke Plas (die je bijvoorbeeld in Last One Laughing Nederland zag) en Bibi Breijman (die je kent van Oh oh Cherso) gaan terug naar het jaar 2005.
  • Roue Verveer en Jasmine Sendar (die je recent in Knokke Off zag) gingen terug naar 1988.
  • Jan Dulles van de 3JS en Freek Bartels (die meespeelde in de serie De K van Karlijn) gaan terug naar het jaar 1996.
  • 1983 staat centraal in aflevering 8 waarin Klaas van der Eerden en Danny de Munk (die de Vlaamse kijkers zagen in Tulpen uit Antwerpen) de strijd aangaan.
  • In de negende aflevering van seizoen 6 van Oh Wat Een Jaar gaan we terug naar het jaar 1975.

Vind je het leuk om terug de tijd in te duiken, kijk dan ook naar nieuwe programma’s als Het Jaar Van en De jaren 90 voor tieners.

Wat Een Jaar

Denk je als Vlaamse lezer nu: deze show ken ik toch wel. Dat klopt: in België is dit programma bekend als Wat Een Jaar met presentatrice Nathalie Meskens en teamcaptains Jonas Van Geel (die nu te zien is in Jordy doet Ibiza) en Koen Wauters (die met Clouseau weer te zien zal zijn in Liefde voor muziek 2024). Seizoen 1 van de show is nog steeds terug te kijken via VTM GO; ook vanuit Nederland.

Terugkijken

Wil je Oh Wat Een Jaar terugkijken, dan kan dat via Videoland. Wist je dat je daarnaast tegenwoordig 7 dagen gratis kunt terugkijken via de TV Gemist optie van Videoland? Je kijkt tot zeven dagen je favoriete RTL programma’s terug. Dat kan zowel via de website als de app. Wil je dit vanuit het buitenland doen, dan vermoed ik dat je wel een VPN Verbinding nodig hebt, die je op Nederland zet. Je kunt het altijd eventjes testen. Sowieso: werkt het niet met een VPN, dan kun je je abonnement meteen weer opzeggen. Ze hebben namelijk een gratis testperiode.

Foto: RTL / William Rutten

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

3 november 2023 /