Klem seizoen 4: cast en meer over uitgebreide versie van de film

Klem seizoen 4 is vanaf vrijdag 12 januari wekelijks om 21.30 uur te kijken bij BNNVARA op NPO1. Deze driedelige mini-serie is een uitgebreide versie van de film, die we eerder al in de bioscoop zagen. Ontdek hier meer over het verhaal en de Klem cast.

Klem seizoen 4

Na drie succesvolle seizoenen van Klem krijgt het verhaal een vervolg… Toen we dat lazen, waren we natuurlijk hartstikke blij. De reeks met hoofdrolspelers Barry Atsma, Jacob Derwig, Georgina Verbaan en Ellen Parren houdt ons tenslotte al die seizoenen echt in de greep… Helaas klinkt Klem seizoen 4 mooier dan het is… Ja, het verhaal gaat verder na Klem seizoen 3. We zien dat het leven van belastingambtenaar Hugo Warmond weer opnieuw verstrengeld raakt met dat van de beruchte crimineel Marius en zijn vrouw Kitty. Maar…

Klem seizoen 4: zelfde als film

Wat blijkt nu: Klem seizoen 4 is een uitgebreide versie van de film, die begin 2023 in de Nederlandse bioscopen te zien was. Tja, en die hebben de echte fans van deze reeks natuurlijk al gezien. Maar goed het gaat om een uitgebreide versie, die bewerkt is tot drie afleveringen en zo samen het vierde seizoen vormen. Je gaat dus ook als je de film al hebt gezien nog wel wat extra fragmenten spotten. En dat is een leuk extraatje, want er werd altijd gezegd dat het derde ook het laatste seizoen van Klem zou zijn.

Cast Klem

Barry Atsma, Jacob Derwig, Georgina Verbaan en Ellen Parren vertolken wederom de hoofdrollen en ook de personages van Yenthe Bos, Zoë Cusell en Marie-Mae van Zuilen zijn weer te zien. De Italiaanse hoofdrollen worden vertolkt door Claudia Vismara en Antonio Rampino. Waar je deze acteurs en actrices van kent? We zetten het voor je op een rijtje:

Terug naar het verhaal…

Synopsis Klem seizoen 4

Marius en Kitty wonen alweer enige tijd in Italië, waar ze de hand hebben weten te leggen op een wijngaard in Toscane. Marius heeft zijn leven gebeterd, dus vertrekt Hugo vol goede moed om samen met Sophie zijn dochter Suus voor een langverwachte reünie bij hartsvriendin Chrissie af te zetten. Maar er blijkt een luchtje te kleven aan de aankoop van de wijngaard. Hugo is nog niet aangekomen of alles escaleert; voor hij het weet vliegt zijn auto in brand en begint er een strijd op leven en dood. Opnieuw wordt Hugo door Kitty en Marius meegesleurd in een criminele draaikolk, maar ditmaal in een land waar de georganiseerde misdaad geen Nederlandse indringers wenst en niet terugschrikt voor moord en ontvoering.

Prijswinnende serie

Barry Atsma en Jacob Derwig werden beiden genomineerd voor een Gouden Kalf voor hun rol in Klem. Jacob Derwig won de prijs in 2016. Georgina Verbaan won in 2017 een Gouden Notekraker voor haar rol als Kitty. Frank Ketelaar * werd tweemaal genomineerd voor een Zilveren Krulstaart. De serie kreeg in Duitsland een remake onder de naam Gefährliche Nähe. Serie 4 is een coproductie van BNNVARA met de VRT.

Klem terugkijken

Wil je de serie Klem terugkijken, dan kan dit via NPO Plus. Alleen de eerste aflevering van het vierde seizoen is nog beschikbaar via NPO Start (vanuit het buitenland kun je dat kijken met een VPN Verbinding. Zet die eerst op Nederland, voordat je naar NPO Start gaat). Volgens mij is het nog niet mogelijk om NPO Plus vanuit het buitenland aan te schaffen. Daarnaast zijn seizoen 1 * en seizoen 2 * op dvd verkrijgbaar, maar kijk goed naar de prijs die ze daar vragen. Door de beperkte beschikbaarheid willen verkopers de prijs nog wel eens omhoog duwen. Aangezien het hier om een samenwerking gaat met de VRT ga ik er vanuit dat we Klem later nog op VRT1 en bij VRT MAX gaan zien. Als het zover is, deel ik dat natuurlijk.

Foto: Jurre Rompa (via beeldbank BNNVARA)

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

19 januari 2024 /