Finale The Masked Singer Nederland 2023 met deze kandidaten…

The Masked Singer Nederland 2023 gaat vrijdag 10 november om 20.00 uur van start bij RTL4. Ruben Nicolai presenteert de show. In het panel van The Masked Singer Nederland zien we in 2023 Monica Geuze, Loretta Schrijver, Carlo Boszhard, Gerard Joling en Buddy Vedder. Ontdek hier wie de kandidaten dit jaar zijn…

Monica Geuze in panel Masked Singer

Het gloednieuwe seizoen van The Masked Singer gaat op vrijdag 10 november 2023 van start in Nederland op RTL4. Dit seizoen zal Monica Geuze aanschuiven in het panel. Je kent Monica Geuze onder andere als presentatrice van The Bachelorette. Wist je dat de presentatrice eerder al meedeed aan The Masked Singer? Vorig jaar zagen we haar namelijk in een knalroze flamingopak, waarbij ze het zelfs tot de finale schopte. Zij weet als geen ander hoe bizar warm en claustrofobisch zo’n Masked Singer pak is.

The Masked Singer Nederland 2023

Monica Geuze voegt zich bij bekende panelleden: Loretta Schrijver, Carlo Boszhard, Gerard Joling en Buddy Vedder. Zij gaan raden welke BN’ers zich al zingend en dansend schuilhouden in de indrukwekkende pakken. Vanaf seizoen 5 van The Masked Singer Nederland (in 2023) zullen er niet langer twee teams zijn maar raad elk panellid voor zichzelf. Ruben Nicolai is weer de presentator van dienst. In België gingen de speurders altijd al individueel aan de slag. Lees hier bijvoorbeeld meer over: The Masked Singer 2023.

Wist je dat in België The Masked Singer 2024 al is aangekondigd?

The Masked Singer

In The Masked Singer gaan bekende Nederlanders, verborgen achter maskers, de strijd met elkaar aan door te zingen en dansen. Tijdens de show worden hints gegeven, en zullen de panelleden raden wie er in welk kostuum zit. Degene met de minste stemmen moet zijn of haar ware identiteit onthullen en het programma verlaten. Inmiddels is men in Nederland toe aan seizoen 5 van The Masked Singer. In België zijn er inmiddels drie seizoenen en kunnen we in 2024 ook naar het vierde kijken. Wij hebben al veel over The Masked Singer geschreven (en dan zowel over Nederland als België).

Deelnemers seizoen 5

We weten inmiddels dat er in totaal twintig deelnemers meedoen aan The Masked Singer 2023 in Nederland. We weten inmiddels welke karakters er meedoen en daar zit wel een bekende bij voor de Vlaamse kijkers. In België zagen we namelijk ook eerder de libelle in The Masked Singer. We zetten alle twintig kandidaten die deelnemen aan The Masked Singer Nederland 2023 op een rijtje…

Kandidaten The Masked Singer Nederland 2023

Dat doen we eerst alleen met de naam van hun karakter, maar we werken dit artikel wekelijks bij. Want jij bent natuurlijk – net als ik – nieuwsgierig naar wie de deelnemers dit jaar zijn. Als er zoveel kandidaten zijn, dan kunnen daar niet anders dan heel bekende namen bij zijn. Wie gaan ons deze editie verrassen met hun optredens? Ik ben benieuwd… Wie denk jij dat wie is? Je kunt in onze Facebook-groep in deze post altijd je bevindingen delen.

 1. Badeend
 2. Bonbon
 3. Discobol
 4. Magiër
 5. Toffe Peer
 6. Tuinkabouter
 7. Buffel
 8. Hert
 9. Eekhoorn
 10. Ijsbeer
 11. Koala
 12. Kogelvis
 13. Schaap
 14. Uil
 15. Walrus
 16. Zeester
 17. Druiventros
 18. Stinkdier
 19. Nijlpaard
 20. Libelle

<< spoiler alert >> Wil je niet weten wie de deelnemers zijn aan The Masked Singer in Nederland in 2023 lees dan niet verder.

Dit zijn deelnemers The Masked Singer Nederland

Druiventros en Libelle zijn de eerste deelnemers die The Masked Singer 2023 in Nederland moeten verlaten. Wie zij zijn?

 1. Druiventros blijkt presentator Bert van Leeuwen, die je kent van Het Familiediner en Soep, sores en soelaas.
 2. Libelle was een verrassende kandidate, namelijk presentatrice Dionne Stax. Haar zagen we recent nog in Van onschatbare waarde.
 3. Bonbon is een opvallende kandidate, dat bleek namelijk Anky van Grunsven te zijn. De dame die in het verleden schitterde met haar paard Bonfire.
 4. Kogelvis in The Masked Singer 2023 bleek Albert Verlinde te zijn.
 5. Discobol was voormalig keeper Hans van Breukelen. Wist je dat Hans van Breukelen meerdere boeken* heeft geschreven?
 6. Tuinkabouter bleek Het perfecte plaatje-jurylid William Rutten*. Dat is tevens de maker van de persfoto’s van het programma, dus zijn deelname was nog extra spannend, door zijn betrokkenheid bij de show.
 7. Zeester is Britt Dekker. Zij vond het niet moeilijk om niks te zeggen over haar deelname; ze dacht alleen aan de boete schrijft ze op Instagram. “Die is zo hoog als een half paard; dus mond houden.” Je kent Britt Dekker* als presentatrice, actrice én niet te vergeten als amazone, die de ambitie heeft om ook een mooie dressuurcarrière op te bouwen.
 8. Schaap blijkt presentatrice Anniko van Santen. Je kent haar onder andere van Opsporing Verzocht.
 9. Badeend is Tina de Bruin. De actrice is op dit moment bijvoorbeeld te zien in Voor de show (met daarin ook de Vlaamse actrice Charlotte Verdick).
 10. Walrus blijkt sportpresentator Jan Joos van Gangelen te zijn. Eindelijk, want Gerard Joling noemt zijn naam al vijf seizoenen bij iedere deelnemer aan The Masked Singer in Nederland die boven de 1,80 Meeter is.
 11. Hert Natascha Harlequin is in het dagelijkse leven advocaat en vast gezicht bij Shownieuws.
 12. Buffel blijkt de broer van één van de juryleden in The Masked Singer Nederland; de buffel is namelijk Ron Boszhard, de broer van Carlo.
 13. Stinkdier was niemand minder dan Guido Weijers. De man die een jaar vrij-af heeft genomen en dit jaar dus ook niet op tv te zien zal zijn met een oudejaarsconference. In plaats daarvan zie je de finale van The Masked Singer.
 14. Eekhoorn bleek Marieke Elsinga, die je kent van onder andere Alles is Muziek.
 15. Magiër was niemand minder dan zanger Douwe Bob, die we afgelopen jaar beter leerden kennen in Beste Zangers 2023.
 16. Koala bleek toch wel een verrassende naam, dat was Walid Benmbarek. De acteur kennen we bijvoorbeeld van Hockeyvaders, maar we zagen dit jaar ook een andere kant van hem in het indrukwekkende The Life Trail op Videoland.

Halve finale The Masked Singer Nederland

De halve finale van The Masked Singer Nederland gaat in 2023 tussen nijlpaard, toffe peer, magiër, koala, uil en ijsbeer. Helaas eindigde het avontuur van de magiër en de koala in de halve finale. Hierboven las je al welke BN’ers de deelnemers waren aan dit seizoen.

The Masked Singer Finale 2023

Op zondag 31 december om 21.28 uur kun je bij RTL 4 kijken naar de finale van The Masked Singer Nederland 2023. De afgelopen weken hebben tal van bekende Nederlanders, verborgen achter maskers, gestreden door tegen elkaar te zingen en dansen. Op oudejaarsavond ontdekken we in de finale definitief wie alle deelnemers zijn. De finale van The Masked Singer 2023 gaat tussen ijsbeer, nijlpaard, toffe peer en uil. Laat je via onze social media weten wie jij denkt dat het zijn?

The Masked Singer terugkijken

Wil je The Masked Singer terugkijken, dan kan dit via Videoland. Wist je dat alle RTL4-programma’s te vinden zijn bij TV Gemist bij Videoland. Je kunt dan zeven dagen terugkijken via de app of de Videoland website. Dit doe je zonder betaald abonnement. Ik vermoed dat je zo ook vanuit het buitenland terug kunt kijken; zorg dan wel voor een VPN Verbinding, die je op Nederland zet, voordat je van start gaat. Mocht dit niet lukken, geef me dan een seintje. De Vlaamse seizoenen van The Masked Singer terugkijken kan via VTM GO. Lees de uitleg: Vlaamse tv: VRT MAX, GoPlay, VTM Go, Streamz kijken Nederland.

Foto: William Rutten

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

31 december 2023 /