Van onschatbare waarde 2023 (seizoen 7) met deze experts

Dionne Stax presenteert Van onschatbare waarde seizoen 7 vanaf dinsdag 26 september 2023 om 21.05 uur bij omroep MAX op NPO1. In Paleis Soestdijk krijgen verkopers van bijzondere en waardevolle spullen de kans om hun object te verkopen aan één van de zes experts. Ontdek hier alles over deze bijzondere en waardevolle spullen en niet te vergeten de (nieuwe) experts van Van onschatbare waarde seizoen 7.

Van onschatbare waarde seizoen 7

Het MAX-programma Van onschatbare waarde – dat in België wordt gemaakt als Stukken van Mensen is weer terug op tv. Verkopers van bijzondere en waardevolle spullen krijgen de kans om – in Paleis Soestdijk – hun object te verkopen aan één van de zes experts. De experts – Bianca Frölich, Arnold Wegh, Bert Degenaar, Bas Jonker en de broers Sebastiaan en Roeland Kramer – ontvangen verkopers in hun eigen kamer. De verkoper accepteert het bod óf kiest ervoor om door te gaan naar de volgende kamer. Slim onderhandelen is een vereiste; eenmaal een bod geaccepteerd of geweigerd is er geen weg meer terug. De presentatie is in handen van Dionne Stax. De reeks telt zes afleveringen op tv en één op NPO Start.

Experts Van onschatbare waarde 2023

De experts van Van onschatbare waarde 2023 zijn Arnold Wegh, Bert Degenaar, Bas Jonker en Bianca Frölich. Zijn worden vergezeld door twee nieuwkomers: de broers Sebastiaan en Roeland Kramer.

We stellen de experts van Van onschatbare waarde seizoen 7 (2023) hieronder aan je voor:

 • Arnold Wegh is eigenaar van een van de grootste antiekhandels in Europa: Antiques Strydhagen.
 • Bert Degenaaris antiquair en heeft een passie voor antieke wetenschappelijke instrumenten en uurwerken. Hij is een selfmade man, die van zijn passie zijn werk heeft kunnen maken.
 • Bas Jonker is sinds seizoen 3 te zien als expert bij Van onschatbare waarde. Negen jaar eerder had hij het bedrijf Piet Jonker Historische Bouwmaterialen overgenomen van zijn vader. Van kinds af aan is hij betrokken bij het bedrijf en heeft zo de liefde voor antiek meegekregen.
 • Bianca Fröhlich is vanaf seizoen 5 één van de experts van Van onschatbare waarde. Zij zoekt, adviseert en bemiddelt bij de aankoop van kunst en antiek voor haar internationale klantenkring. De liefde voor mooie spullen kreeg ze van huis uit mee van haar vader, Ed Frölich, antiquair in Enschede.

Sebastiaan en Roeland Kramer

De handel in antiek is de broers Sebastiaan en Roeland Kramer met de paplepel ingegoten. Van Delfts blauw, glazen, sieraden, tafelzilver en bodemvondsten tot antieke klokken en horloges; de broers zijn echte alleseters.

Van onschatbare waarde op NPO Start

Paleis Soestdijk opent dit seizoen voor de zevende keer haar deuren voor Van onschatbare waarde. In de extra uitzending op NPO Start zien we een mozaïek, twee zilveren kandelaars, een staand horloge en een poederdoos. De aflevering op NPO Start is te kijken vanaf 31 oktober 2023. Wil je vanuit het buitenland kijken, gebruik dan een VPN Verbinding, die je op Nederland zet.

Van onschatbare waarde terugkijken

Van onschatbare waarde is vanaf dinsdag 26 september 2023 zes weken om 21.05 uur bij MAX op NPO1 te kijken. De afleveringen zijn aansluitend ook terug te kijken via NPO Plus en NPO Start. Hier vind je ook seizoen 3, 4, 5 en 6. Over die laatste twee schreven we ook; klik op het nummer om meer over die seizoenen te lezen.

Afleveringen Van Onschatbare Waarde 2023

Natuurlijk zetten we ook voor je op een rijtje wat voor bijzondere items we allemaal gaan zien in Van onschatbare waarde seizoen 7. Want daar zitten weer heel speciale stukken bij.

17e eeuws schilderij & ivoren krab

 • Lodewijk is de eerste verkoper in dit nieuwe seizoen. Hij heeft een 17e eeuws schilderij meegenomen. Stuk voor stuk zijn de experts onder de indruk, maar wie gaat het bedrag betalen dat Lodewijk in zijn hoofd heeft? 
 • Olly is 95 jaar oud en al 65 jaar werkzaam als restaurateur. De ivoren krab die hij wil verkopen stond – zolang hij zich kan herinneren – in het atelier van zijn vader. Wie van de experts slaat zijn slag en gaat met deze krab naar huis? 

Aflevering 1 – dinsdag 26 september om 21.05 uur bij MAX op NPO 1

Porseleinen chocolade-kan & schilderij

 • Verkoper Margot heeft iets breekbaars meegebracht: een porseleinen chocolade-kan. Wie van de experts slaat zijn of haar slag na het zien van dit bijzondere object? 
 • Verkoopster Claartje komt met een heel bijzonder schilderij naar het paleis. Het prachtige schilderij waar Venetië op afgebeeld staat is een echt familiestuk. Welke expert weet het juiste bedrag te bieden zodat Claartje na zo’n lange tijd afscheid kan nemen van het schilderij? 

Aflevering 2 – dinsdag 3 oktober om 21.05 uur bij MAX op NPO 1

DAF & beeld Toon Seegers

 • De eerste verkoper in deze aflevering komt in een heel bijzonder vervoermiddel naar het paleis: een DAF. De auto stond total loss op een verkoopplatform. Niet erg gek, want dit wagentje is de hele wereld over getuft. Kan Robert zijn slag slaan?  
 • Verder een beeld met een persoonlijk verhaal. Het bronzen beeld Pegasus is speciaal gemaakt door kunstenaar Toon Seegers, voor Betty haar man. Hij is anderhalf jaar geleden overleden en voor Betty is het nu tijd om kleiner te gaan wonen. Helaas past het beeld niet meer in huis. Welke expert weet dit beeld met liefde te omarmen? 

Aflevering 3 – dinsdag 10 oktober om 21.05 uur bij MAX op NPO 1

Familiestuk & schilderij Kees van Dongen

 • Als een object al jaren wordt doorgegeven in de familie, dan blijft het gissen voor hoeveel het ooit is gekocht. Hoe bepaal je dan de waarde van zo’n familiestuk? Kunstenares Julia heeft een mantel geërfd van een dierbare tante. Het Chinese object is meer dan honderd jaar oud. Hebben de experts interesse? 
 • Verkoper Anne heeft een werk meegenomen van een bekende Nederlandse kunstschilder: Kees van Dongen. Anne heeft deze bijzondere tekening gekregen na het overlijden van haar vader. Deze hangt nu bij haar in het toilet, maar ze vindt dat het een mooiere plek verdient. Welke expert heeft een mooiere plek voor deze tekening?  

Aflevering 4 – dinsdag 17 oktober om 21.05 uur op NPO 1

Schietstoel Buccaneers bommenwerper & Amstelbord

 • Als je weet dat je iets bijzonders in handen hebt, maar totaal geen ervaring hebt in het spel, hoe pak je dan de onderhandeling aan? Lukt het dan om tegenover de experts je mannetje te staan? Ronald schiet in elk geval niet in de stress bij het zien van de experts. Een schietstoel uit een Buccaneer-bommenwerper van het Britse leger biedt hij aan. 
 • Verder wordt een Amstelbord aangeboden, een houtsnijwerk dat lange tijd buiten heeft gehangen bij een kroeg in Delfszijl. Mike restaureert oude hobbelpaarden, maar aan dit bord heeft hij niets gedaan. Alle experts hebben duidelijk interesse. Lukt het Mike om het bord voor een goede prijs te verkopen?

Aflevering 5 – dinsdag 24 oktober om 21.05 uur op NPO 1 

Atlas & chatelaine

 • Hoe bepaal je de waarde van een zeldzame atlas? Laat Gerrit het aan de experts over óf neemt hij misschien toch zelf een gok en zet hij extra hoog in?
 • Ook Ferdi komt langs op het paleis. Hij heeft een familiestuk uit de rococo-periode meegebracht:  een chatelaine van rond 1700/1800. Hij heeft het object gekregen van de oom van zijn vrouw, maar het ligt eigenlijk constant in de kast. En dus is het tijd om de chatelaine te verkopen. 

Aflevering 6 – dinsdag 31 oktober om 21.05 uur op NPO 1

Foto:  Elvin Boer/MAX

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

26 september 2023 /