Jelka van Houten klust: Jelka Op Eigen Houtje (Net5 & PrimeVideo)

Jelka van Houten is vanaf woensdag 30 augustus om 20.30 uur te zien bij Net5 in Jelka Op Eigen Houtje. Wekelijks helpt zij mensen om hun interieur een complete transformatie te geven. Jelka Op Eigen Houtje met Jelka van Houten is niet alleen op Net5 te zien, maar ook vooruit te kijken via Prime Video.

Start nu 30 dagen gratis kijken op Prime Video en kijk Jelka Op Eigen Houtje.

Jelka Op Eigen Houtje

In het frisse, luchtige, humorvolle en tegelijk serieuze real life make-over-programma Jelka Op Eigen Houtje komt Jelka van Houten* elke week voor een nieuwe uitdaging te staan. Wekelijks helpt zij mensen om hun interieur een complete transformatie te geven. Van een luxe appartement tot aftandse studentenkamer of degelijk rijtjeshuis: Jelka van Houten tovert de ruimte volledig op haar eigen manier om.

Carice van Houten klust mee

Hiervoor schakelt Jelka van Houten een team van vrienden, bekenden en professionals in. Haar vriend Henry van Loon, zus Carice van Houten, beste vriendin Birgit Schuurman en vele anderen worden ingeschakeld om een complete make-over te realiseren. Verrassende namen, die je niet één-twee-drie in een woonprogramma zou verwachten.

Jelka van Houten

Jelka is actrice* (bijvoorbeeld in Adem in, Adem uit), presentatrice (van Tough as Nails), comédienne, zangeres, musicalster, en – wat veel mensen niet weten – decorbouwer, stukadoor en home-make-over-specialist. Ze kan slopen, tegelzetten, verven en boren. Ze kent zo ongeveer alle kringloopwinkels en koopt daar de leukste spullen op om ieder object van een fantastische make-over te voorzien. Jelka van Houten vertelt: “De drang om te klussen is zo groot sinds ik niet meer als decorbouwer werk. Ik ben thuis altijd in de weer met mijn zaag, kwast of boormachine. Nadat ik naast mijn eigen woning ook alle huizen van mijn vrienden onder handen had genomen kreeg ik de kans om dit programma te maken, een droom die uitkomt!”

Klussen met Jelka van Houten

In iedere aflevering neemt Jelka van Houten de kijker mee in haar bijzondere en smaakvolle kijk op wat je kunt doen met doorsneewoningen en  appartementen. Hiervoor krijgt zij carte blanche. Van kennismaking en eerste indruk tot ontwerp-, kleur- en stijlkeuzes. Het struinen langs meubel- en brocantewinkels, de sloop, de verbouwing en het afstylen; de kijker is overal bij … ook als het misgaat of de druk te hoog wordt. Jelka van Houten geeft de kijkers klustips en laat ze vooral zien dat er meer is dan het zoveelste whitewash visgraat-vloertje met bijbehorende meubels. Iedere aflevering werkt toe naar de reveal aan de bewoners; zijn zij ook blij met de gedurfde en verrassende keuzes die Jelka maakt?

Jelka Op Eigen Houtje kijken

Jelka Op Eigen Houtje is een productie van BlazHoffski. Je kunt iedere woensdag om 20.30 uur naar dit programma kijken op Net5. Bij Prime Video kun je Jelka Op Eigen Houtje vooruitkijken. Heb je nog geen Prime-account, dan kun je nu je 30 dagen gratis kijken op Prime Video starten. Meer Prime-tips? Kijk bijvoorbeeld: De regenboogmoorden en voor de Nederlandse lezers series als Geldwolven en Fair Trade.

Afleveringen Jelka Op Eigen Houtje:

Meer over de inhoud van de afleveringen:

  1. Jelka pakt de slaap- en badkamer van Wilma aan, iemand die altijd alles voor anderen over heeft. Maar nu is ze zelf aan de beurt!
  2. Jelka helpt Gillion die op een prachtige locatie in hartje Amsterdam woont; maar zijn woning lijkt meer op een bijeengeraapte studentenkamer. Een make-over is dan ook hoognodig.
  3. In het TEJO-huis kunnen jongeren binnenlopen voor laagdrempelige geestelijke hulp. Maar het huis heeft totaal geen sfeer of gezelligheid. Laat dat maar aan Jelka over!
  4. Jelka gaat aan de slag in Haarlem, ze gaat helemaal los en gooit de volledige inrichting en indeling van het appartement overhoop. Herkennen Vera en Leroy hun geliefde stulpje nog wel terug?
  5. Coen & Janneke zijn dol op Micky Mouse en Donald Duck en dat zie je echt overal terug in hun huis. Maar zie je die nog wel terug na de make-over van Jelka?
  6. Lotte & Kiri hebben hun droom-tuinhuisje in Rotterdam gekocht. Maar die blijkt bijna uit elkaar te vallen. Lukt het Jelka om hem op te knappen en ook van sfeer te voorzien?

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

27 september 2023 /