Documentaire De regenboogmoorden op Prime Video kijken

De documentaire De regenboogmoorden is vanaf vandaag – zaterdag 22 juli – op Prime Video te kijken. Deze documentaire gaat over de moord op Theo van Lente en Hans Kapteijn, die ruim twintig jaar onopgelost bleef.

Start nu 30 dagen gratis kijken op Prime Video en kijk de documentaire De regenboogmoorden

De Regenboogmoorden

De documentaire De Regenboogmoorden op Prime Video gaat over de twee gezichten, die de gayscene In de jaren ’90 kent. Aan de ene kant wordt in homoclubs- en kroegen de zwaarbevochten vrijheid openlijk gevierd. Maar aan de andere kant bestaat er ook de gesloten wereld van de homo-ontmoetingsplaatsen. Hier zoeken homomannen seksueel vertier, maar ze worden er ook vaak belaagd, in elkaar geslagen en soms…zelfs vermoord.

Kralingse Bos moorden

Zo worden in de zomer van 1993 Theo van Lente en Hans Kapteijn doodgestoken op de populaire homo-ontmoeitingsplaats in het Kralingse Bos. Ze werden doodgestoken en van hun autosleutelberoofd, waarna er ruim twintig jaar geen spoor van de dader was. De Kralingse Bos-moorden werden een cold case tot er in 2015 eindelijk een doorbraak komt. Maar geeft het pakken van deze dader ook inzicht in de motieven van homomoordenaars en vergroot dit de kans om ook de andere moorden alsnog op te lossen?

Documentaire De Regenboogmoorden kijken

Wil je de documentaire De Regenboogmoorden kijken? Dit kan vanaf zaterdag 22 juli op Prime Video. Start nu 30 dagen gratis kijken op Prime Video en ontdek of het bevalt. Je kunt hier meer interessante documentaires kijken, zoals Als je ons kan horen, Take a Chance en De IRT-Affaire.

True crime kijken

Hou je van true crime, zoals de documentaire De Regenboogmoorden? Dan is ook True Crime Belgium aan te raden. Maar denk ook aan Waar is Elke Wevers? en Moorddossier. Daarnaast is Prime Video ook de ideale streamingdienst voor ieder die graag Vlaams kijkt, want hier ontdek je bijvoorbeeld Geldwolven en De Kraak.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

22 juli 2023 /