Nederlandse versie Down the Road (met Gordon) nu te kijken

De Nederlandse versie van Down the Road – met presentator Gordon – is vanaf vanavond (dinsdag 11 januari) om 20.30 uur te kijken op SBS6. Om 21.34 uur verschijnt de aflevering op Kijk.nl. Ontdek hier meer over de remake van het succesvolle Vlaamse programma Down the Road én over de Nederlandse deelnemers.

Remake Down the road

De vaste lezers van VlaamsKijken kennen het programma Down the Road waarschijnlijk wel. De Vlaamse presentator Dieter Coppens (die ook hele gave boeken maakt) trekt al vier seizoenen de wereld in met een groep jongeren, die allemaal het syndroom van Down hebben. Dit programma kon je kijken op Eén én ook in Nederland werden de Vlaamse versies bij de NPO uitgezonden. De Nederlandse kijkers konden de show eveneens waarderen, waarop SBS6 besloot om te gaan voor een remake van Down the road. In Nederland wordt de show geproduceerd door ITV Studios.

Leuk nieuwtje: Dieter Coppens maakt voor Eén een versie van het SBS6 programma Restaurant Misverstand. Daar later meer over. Wil je het niet missen, schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

Nederlandse versie

In Down the Road maakt Gordon – die Vlaamse kijkers o.a. kennen van K2 zoekt K3 – een intense roadtrip met zeven jongeren met het Downsyndroom, die elkaar vooraf niet kennen. Tijdens hun reis dwars door Nederland zoeken zij – ieder op zijn eigen manier – naar avontuur, vriendschap, liefde en nieuwe ervaringen. Samen met Gordon storten zij zich van de enige uitdaging in de andere en beleven ze de mooiste avonturen. Zoals meevliegen met een helikopter of samen een vastgelopen bus uit het zand trekken. Down the Road is hun avontuur.

Klik hier om alles te lezen over de afgelopen seizoenen van Down the Road in Vlaanderen.

Ontdekkingsreis

De deelnemers aan de Nederlandse Down the Road zijn Nick (26), Liam (21), Thirza (19), Carlijne (27), Lizzy (25), Tiemen (20) en Kai (21)*. Voor hen is het een unieke ontdekkingsreis door Nederland; van Maastricht tot aan Texel, van stroopwafels bakken in Gouda tot aan werken op een boerderij in Drenthe. Maar ook een innerlijke ontdekkingsreis: hun eigen beperkingen leren kennen, zelfstandiger leven en nieuwe ervaringen opdoen. Hun avontuur levert nieuwe vriendschappen op. Niet alleen Gordon gaat met ze mee; hij krijgt de hulp van begeleister Demi.

*leeftijd ten tijde van opnames

Deelnemers Nederlandse Down the Road

  • De 26-jarige Nick Waasdorp uit Leiden is ook één van de deelnemers aan de Nederlandse Down the Road. Hij werkt normaal gesproken in restaurant Deksels!
  • Liam werkt normaal gesproken bij Brownies & Downies Capelle aan den IJssel. Nu is hij dus te zien als één van de deelnemers aan de Nederlandse Down the Road.
  • En nog een bekend gezicht van Brownies en Downies; en wel uit de vestiging in Deventer. Hier werkt de 21-jarige Tiemen inmiddels al 3,5 jaar. Nu doet hij mee aan Down the Road. Hij kijkt er met veel plezier op terug. Tegen In de buurt zegt hij. “Gordon is zo leuk! Eén keer liet hij een dikke boer.” Met Liam en Kai heeft Tiemen nog steeds app-contact. Ze zijn echt vrienden voor het leven.
  • Thirza van der Lans komt uit Sassenheim is inmiddels twintig jaar. Ze vertelt in het Leidsch Dagblad dat ze er wel eens van had gedroomd om uit een vliegtuig te springen. Toen ze tijdens de opnames van Down the Road de kans kreeg, aarzelde ze geen moment. “Ik ging als laatste en was helemaal niet bang. Ik voelde mij net een engel in de hemel.” Deze enthousiaste dame is er van overtuigd dat er nog een seizoen gaat komen. Volgens haar gaat ‘iedereen kijken’.
  • Carlijne Diekerhoef kun je kennen van haar Instagram @carlijnekookt. Zoals ze zelf zegt “ze heeft het syndroom van down, maar dat staat mij niet in de weg om lekker te koken.”
  • Lizzy Oomens uit Delft is ook één van de Nederlandse deelnemers aan Down the road. Dit is niet de eerste keer dat ze op tv te zien is. Ze was namelijk in 2016 één van de deelnemers aan Kitchen Impossible met Robert Kranenborg en Arie Boomsma. Destijds werkte ze in The Upside Café aan de Thomsonlaan in Den Haag.
  • Kai is voor ons de grote onbekende; online is er nog niets te vinden over zijn deelname aan deze show.

Presentator Gordon

Gordon: “Deze roadtrip met deze groep jongeren was een onvergetelijk avontuur met mooie en liefdevolle momenten, maar soms ook ontroerend en pijnlijk. Net zoals in het normale leven. Je ziet deze jongeren echt groeien, zowel op emotioneel als fysiek vlak. Ze worden zelfstandiger en zijn zich bewuster van hun beperking. Wat mij vooral bijbleef is de puurheid van deze jongeren. Dat raakte mij echt. Ze zijn echt authentiek, direct en oprecht eerlijk. Ze spelen geen rol. Ik heb veel respect voor deze mensen gekregen. Enkele dagen na de opnames ging ik ze zelfs missen.”

Nederlandse Down the Road kijken

De Nederlandse Down the Road is op dinsdagavond om 20.30 uur op SBS6 te kijken. Een uurtje later om 21.34 uur staat de aflevering dan op Kijk.nl. Wie een VPN-verbinding gebruikt, kan ook vanuit België naar de Nederlandse Down the Road kijken op Kijk.nl. Of de afleveringen ook in België op tv komen; dat ligt er aan of een zender deze remake aankoopt. Nu SBS6 het programma maakt; weet ik niet of Eén dat zal doen. Gordon is toch een heel ander type presentator dan Dieter Coppens. Mocht dit wel zo zijn, dan meld ik het natuurlijk via de onderstaande Facebook-groep en op Instagram.

Foto: William Rutten

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

11 januari 2022 /