Restaurant Misverstand seizoen 3 met deze (oud-) deelnemers

Restaurant Misverstand is misschien wel één van de meest indrukwekkende programma’s, die we de afgelopen tijd zowel in Nederland als in België op tv konden kijken. In dit programma runnen relatief jonge mensen met dementie een restaurant. In Nederland is het inmiddels tijd voor Restaurant Misverstand seizoen 3 met deze (oud-) deelnemers.

Restaurant Misverstand

Dit schreven we eerder over Restaurant Misverstand:

Restaurant Misverstand seizoen 3

Acht relatief jonge mensen met dementie verzamelen in een kookstudio in Amsterdam voor een horeca-opleiding door chef-kok Ron Blaauw. Ron en souschef Cees stomen de medewerkers klaar om samen zes weken lang Restaurant Misverstand te runnen.

Deelnemers Restaurant Misverstand seizoen 3

De keukenbrigade en de bediening bestaan uit vijftigers en zestigers met verschillende vormen van dementie, zoals de ziekte van Alzheimer en vasculaire dementie. Tijdens de generale repetitie gaat het niet helemaal volgens plan, ook al wordt er maar één tafel bediend, maar wel eentje met hele bijzondere gasten. Johnny de Mol, Henriëtte van Alzheimer Nederland en vijf oud-medewerkers van eerdere seizoenen schuiven aan om de medewerkers een hart onder de riem te steken en tips te geven.

Opening met familie deelnemers Restaurant Misverstand

In de tweede aflevering van Restaurant Misverstand seizoen 3 (in Nederland) zien we dat het restaurant officieel wordt geopend. Voor het eerst zit Restaurant Misverstand afgeladen vol, dus het is afwachten of de keukenbrigade en de bediening erin zullen slagen deze lunch tot een goed einde te brengen. Gelukkig zijn de gasten allemaal familieleden van de medewerkers. Ook voor hen wordt het een emotionele middag. Johnny de Mol bespreekt met de familieleden welke impact de ziekte op hun leven heeft.

Restaurant Misverstand kijken

Wil je Restaurant Misverstand Nederland kijken? Dat kan iedere woensdagavond (sinds 12 oktober) om 20.30 uur op SBS6. Een uurtje later kijk je de aflevering vervolgens op Kijk.nl. Vanuit Nederland gaat dat heel eenvoudig; wil je vanuit België de Nederlandse seizoenen van Restaurant Misverstand ook kijken dan kan dit met een VPN Verbinding. Wil je als Nederlander naar de Vlaamse editie kijken, zorg dan eveneens voor een VPN Verbinding. Tot 19 april 2023 kun je via VRT MAX kijken naar het eerste seizoen van Restaurant Misverstand in België. Helemaal zeker zijn we er nog niet van, maar de geruchten gaan dat er ook in België een nieuw seizoen van Restaurant Misverstand komt.

Foto: William Rutten

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

19 oktober 2022 /