Code van Coppens – De Wraak van de Belgen op SBS6

Staf en Mathias Coppens brengen de Code van Coppens naar Nederland met als ondertitel De Wraak van de Belgen. De humoristische, zenuwslopende race tegen de klok was begin 2021 op SBS6 te zien; de herhaling kun je deze zomer bekijken vanaf vrijdag 16 juli om 20.30 uur. Kortom: genieten met Staf en Mathias Coppens én niet te vergeten Lieven Scheire.

Lees hier het interview dat VlaamsKijken had met Mathias Coppens over Code van Coppens.

Code van Coppens – De Wraak van de Belgen

“Een humoristische en zenuwslopende ervaring voor twee bekende duo’s met als doel: als eerste ontsnappen uit een kamer vol wetenschappelijke experimenten, codes en mysteries”, zo omschrijft SBS6 de Code van Coppens – De Wraak van de Belgen! In een race tegen de klok gaan wekelijks twee duo’s van bekende Nederlanders op zoek naar aanwijzingen in speciaal gebouwde spectaculaire escape rooms. Wie kraakt als eerste de code en kan de kamer verlaten? Achter de schermen worden de twee duo’s geleid door de Belgische hosts: de broers Staf en Mathias Coppens. Zij bedenken de proeven en helpen de duo’s op komische wijze in hun zoektocht naar buiten.

Wist je trouwens dat je Code van Coppens ook thuis kunt spelen? Lannoo heeft net Code van Coppens – The Game uitgebracht. Weet jij te ontsnappen?

Experimenten

In de van oorsprong Belgische tv-hit wordt elke week een volledig nieuwe escape room gepresenteerd waar de duo’s – die heel goed moeten samenwerken – ondergedompeld worden in een wereld vol wetenschappelijke experimenten en puzzels. Elke goed uitgevoerde proef of opdracht geeft een aanwijzing en brengt de duo’s een stapje dichter bij de uitweg. Huiswetenschapper Lieven Scheire verklaart tussendoor bepaalde proeven uit de kamer. En in de studio doen Staf en Mathias Coppens proeven voor het publiek. Deze experimenten hebben altijd een bepaalde link met een onderwerp in de kamer.

Hier ontdek je meer over het afgelopen seizoen van de Code van Coppens. Wist je dat je deze show ook terug kunt kijken via VTM GO?

Lieven Scheire

Voor Lieven Scheire is het niet de eerste keer dat hij in een show op de Nederlandse tv te zien is. Je kunt hem ook kennen uit Proefkonijnen en Rare jongens. Hij heeft daarnaast zelf diverse tv-programma’s, zoals het indrukwekkende Team Scheire . Zelf heb ik in het pre-corona tijdperk nog van zijn show over het DNA en het theater genoten!

Ontsnappen bekende Nederlanders uit escaperoom?

De koppels moeten beschikken over voldoende koelbloedigheid, durf, doorzettingsvermogen en inzicht om te slagen in hun opdracht. Lukt het de bekende Nederlanders te ontsnappen uit de escaperoom in de vorm van een zwaar bewaakte gevangenis, een verlaten laboratorium op Antarctica of uit het huis van een gevaarlijke serial killer? In de eerste aflevering nemen René en Didier Froger het op tegen Ruben van der Meer en Horace Cohen (die je beide zag in de nieuwe Baantjer). Beide duo’s komen terecht in een creepy ziekenhuis. Hun opdracht: “Red tante Patty uit de handen van een totaal losgeslagen chirurg.” Lukt het hen om haar op tijd buiten te krijgen? En redden ze daarmee niet alleen haar maar ook zichzelf?

De presentatoren kun je trouwens ook kennen van Het lichaam van Coppens. Mathias Coppens was daarnaast als acteur in Aspe te zien. Daarnaast is Staf Coppens momenteel met zijn eigen show op SBS6 te zien; hij is namelijk geëmigreerd naar Zweden. Dat avontuur volg je in Camping Coppens.

BN’ers in de Code van Coppens

Iedere week spelen vier BN’ers in twee duo’s tegen elkaar. De volgende BN’ers, in willekeurige volgorde, spelen de komende weken het spel:

  • Zanger René Froger en zijn zoon Didier Froger nemen het op tegen acteurs Ruben van der Meer en Horace Cohen.
  • Presentator Dennis Weening en acteur Leo Alkemade neemt het op tegen cabaretier en presentator Klaas van der Eerden en radio-presentatrice Fien Vermeulen (die recent het boek Het regent zonnestralen schreef over de periode dat ze kanker had en ‘zo dicht bij de dood kwam dat het leven daarna knap ingewikkeld werd).
  • Presentator Viktor Brand doet mee met zijn nieuwe SBS6 collega Jan Versteegh. Zij nemen het op tegen mode-ontwerpster Olcay Gulsen en haar partner – radio-presentator en kunstenaar – Ruud de Wild.
  • De Volendamse Presentator Kees Tol en zijn plaatsgenote en vriendin Monique Smit, die je kent als zangeres, presentatrice én de zus van Jan Smit (die nu in The Voice te zien is) doen ook mee aan Iedereen is van de Wereld. Zij nemen het op tegen actrice Toprak Yalciner en musical actrice Anouk Maas 
  • Presentatrice Leonie ter Braak en actrice Tina de Bruin nemen het op tegen tweeling Tim en Tom Coronel. Die ken je als autocoureurs en ondernemers.
  • Zanger Xander de Buisonjé neemt het samen met Sem (de zoon die hij samen met Wendy van Dijk kreeg) op tegen presentator – acteur Patrick Martens en presentatrice Quinty Trustfull

Code van Coppens – de Wraak van de Belgen wordt geproduceerd door Roses Are Blue. Zij maken ook programma’s als Cupido Ofzo en Down the Road maken.

Foto: Thomas Geuens – SBS6.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

30 november 2020 /