Blind Getrouwd 2022: deelnemers, nieuwe opzet én meer!

Blind Getrouwd 2022 is terug mét nieuwe deelnemers, het grootste trouwfeest van Vlaanderen én meer. Natuurlijk staan we hier op VlaamsKijken weer bij stil. Zo presenteren we je bij deze de Blind Getrouwd deelnemers: vijf mannen en drie vrouwen gaan in 2022 het avontuur aan. Sterker nog Blind Getrouwd seizoen 7 starten ze allemaal samen! Daarnaast zien we naast de experts ook Ingeborg… En er is meer… Lees hier snel verder en kijk voortaan iedere maandagavond weer om 20.35 uur naar VTM voor nieuwe afleveringen.

Blind Getrouwd seizoen 7

De Blind Getrouwd seizoen 7 deelnemers zijn vijf mannen en drie vrouwen, die blind durven te springen voor de liefde. Alle acht delen ze dezelfde droom: via de wetenschap gematcht worden aan hun ideale partner. En dat grote avontuur gaan ze in dit zevende seizoen van Blind Getrouwd België allemaal samen aan. Ze delen de spanning in aanloop naar de trouw en wagen samen de grote sprong. De vier koppels trouwen op dezelfde dag op vier verschillende locaties. Het feesten nadien, doen ze samen op één groot trouwfeest. En ook op huwelijksreis gaan ze samen, in hetzelfde resort. Bij wie slaat de vonk echt over? Wat dat betreft lijkt, die gezamenlijke huwelijksreis wel wat op Married At First Sight Match or Mistake.

Blind Getrouwd 2022 deelnemers

Blind Getrouwd 2022 telt acht moedige deelnemers. Hieronder stellen we de deelnemers aan Blind Getrouwd seizoen 7 uitgebreid aan je voor. Het zijn de 27-jarige Brecht De Geyter uit Gent, de 28-jarige Christiaan Graulus uit Antwerpen, de 29-jarige Dziubi Steenbergen uit Antwerpen, de 29-jarige Florence Vandoorne uit Hoboken, De 29-jarige Jana De Bosscher uit Lokeren, de 35-jarige Jiri Punt uit Malle, de 36-jarige Joren Dumont uit Lennik en tot slot de 30-jarige Lien Opdebeeck uit Aarschot. Zijn zijn door de experts van Blind Getrouwd 2022 gekozen uit meer dan 4000 potentiële deelnemers.

Koppels Blind Getrouwd 2022

De koppels van Blind Getrouwd 2022 zijn inmiddels ook bekend; dat zijn Florence Vandoorne en Jiri Punt, Brecht De Geyter en Dziubi Steenbergen, Christiaan Graulus en Jana De Bosscher en tot slot Joren Dumont en Lien Opdebeeck.We stellen de deelnemers eerst afzonderlijk van elkaar voor en gaan dan dieper in op hun huwelijk in Blind Getrouwd seizoen 7.

Over de Blind Getrouwd experts lees je onderaan dit artikel meer.

Florence Vandoorne

Florence Vandoorne (29) werkt als verpleegkundige op de spoedgevallendienst, rijdt zelf met de MUG én is ook vrijwillige hulpverlener bij de brandweer. Ze ziet er frêle en erg lief uit, maar heeft power en pit. Florence Vandoorne woont in een rijhuis in Hoboken dat ze grotendeels zelf renoveerde en houdt van avontuurlijke reizen met de rugzak. Ondanks haar vlotte babbel, vindt ze het moeilijk om als eerste op iemand af te stappen. 

“Stel je voor dat het goed zit en blijft duren… dàt zou leuk zijn. Ik ben er ook zo klaar voor! In de experten heb ik vertrouwen. En ik zal mijn uiterste best doen om dit te doen slagen. Ik ben zó benieuwd!”, aldus een nieuwsgierige Florence Vandoorne.

Jiri Punt

Zijn stoere en harde job als inspecteur bij de Federale Wegpolitie staat in schril contrast met wie Jiri Punt is. Deze 35-jarige uit Malle is erg toegankelijk, zacht en aimabel en heeft een groot empathisch vermogen. Hij is een gevoelsmens die altijd het goede in anderen ziet en steeds klaar staat voor vrienden en familie. Hij woont nu alleen in zijn zelf verbouwd huis op het platteland in Malle waar hij geniet van natuurwandelingen en uitstapjes. Jiri Punt reist graag en trekt er dan met de rugzak op uit om zich te laten verrassen door het moment. Hij is anderhalf jaar single na een relatie van 17 jaar.

“Ik werk graag, maar leef nog liever en ik ga genieten van de momenten die er nu zijn en niet te hard vooruit lopen. Gezien mijn vorige lange relatie heb ik niet veel date ervaring en ik leg mijn lot dan ook graag in de handen van de experten. Want als ik me ergens voor inzet, is dat met volle overtuiging”, aldus Jiri Punt.

Huwelijk Florence Vandoorne en Jiri Punt

Florence Vandoorne en Jiri Punt zijn getrouwd in Kasteel de Renesse in Malle. ​Na de vier zenuwslopende weken voorafgaand aan hun huwelijk en de klamme handjes net voor hun eerste ontmoeting, was het tijd voor de geloften van het koppel. Florence Vandoorne zei: “Zie ons hier nu staan, jij en ik. Hoewel we hierin stappen als twee vreemden, heb ik vertrouwen in de experten en ook al ergens in jou. Ik wil zelf ook mijn uiterste best doen om dit te doen slagen. Weet dat ik er voor je zal zijn, ook op de momenten dat het misschien wat minder gaat. Want je kent het wel: in goede en slechte tijden.”

Jiri Punt is betoverd. “Toen ik haar zag, was het echt de invulling van een sprookje, op een prachtige locatie in een kasteel en het was alsof een prinses binnenkwam met haar lach en haar prachtige blauwe ogen. Voor mij was het echt ‘wauw’! Ook hij had een tekst voorbereid: “Ik probeer van elk moment te genieten, ook van dit moment ondanks de zenuwen. Laten we samen ontdekken, groeien, genieten en leven, vandaag en hopelijk elke dag die volgt.”

Brecht De Geyter

Brecht De Geyter (27) is een energieke en sportieve Gentenaar. Hij doet aan co-housing en woont samen met een jeugdvriendin in een huurappartement. Deze leerkracht Biologie en Engels in de 2e graad – en tevens reisbegeleider – heeft allesbehalve een zittend gat. Brecht De Geyter plant vaak z’n agenda van maandag tot zondag vol. Als hij maar kan bezig zijn. Deze leraar heeft nog geen echte serieuze relatie gehad, maar verlangt hier wel enorm naar. 

“Ik ga echt tevreden zijn over het experiment wanneer ik met mijn partner, als we oud zijn, terug kijken op het hele traject en kunnen denken: “Goh, dat hebben we toch goed gedaan! Zie ons hier nu zitten…” Ik heb al veel spannende dingen gedaan, maar dit is echt next level!”, aldus Brecht De Geyter.

Dziubi Steenbergen

Dziubi Steenbergen (29) is afkomstig uit Limburg en woont nu in de Antwerpse binnenstad in zijn eigen appartement. Deze senior research manager is ambitieus en haalt zijn energie uit het afspreken met vrienden en familie en uit sporten zoals tennissen, lopen en fitnessen. Hij reist en leest graag en ook muziek is enorm belangrijk voor hem. Zijn langste relatie duurde negen maanden, hij had nadien nog een aantal korte relaties maar woonde nog nooit met iemand samen.

“Je leeft zo erg naar dat moment toe, er is nog zoveel onwetendheid en zoveel vragen en prikkels… Het is niet te beschrijven hoe ik me voel. Er zijn weinig momenten in mijn leven die dit gevoel van zenuwachtigheid kunnen evenaren. Ik reis super graag en hoop dat ik niet alleen mijn partner zal kunnen ontdekken, maar samen ook de wereld”, aldus Dziubi Steenbergen.

Huwelijk Brecht De Geyter en Dziubi Steenbergen

Brecht De Geyter en Dziubi Steenbergen zijn in het huwelijk getreden in de tuin van de Sint-Pietersabdij in Gent. Bij hun allereerste ontmoeting volgde al meteen een warme lange knuffel, allebei opgelucht dat de zenuwslopende spanning eindelijk voorbij was. Toen bleek dat ze beiden hetzelfde groene trouwkostuum hadden gekozen, met (bijna) dezelfde bretellen, zorgde dat alvast voor hilariteit en viel de eerste spanning meteen weg.

Brecht De Geyter mocht als eerste zijn gelofte overbrengen aan Dziubi: “Ik wil jou met enorm veel nieuwsgierigheid en oprechtheid leren kennen en ik ben alvast kei-dankbaar dat jij samen met mij dit verhaal wil schrijven. En zoals in mijn kostuum geschreven staat: ‘And so the adventure begins’.” Waarop Dziubi Steenbergen zich tot zijn kersverse echtgenoot richtte: “Ik kijk er super hard naar uit en mijn grootste doel is om elke dag een glimlach op jouw gezicht te toveren. De trein is nu echt vertrokken, spring je mee op mijn wagon?”. “Jong, ik spring er met de volle 100% mee op! Kom hier!”, antwoordde Brecht enthousiast waarop een nieuwe knuffel volgde.

Jana De Bosscher

Jana De Bosscher (29) is geboren en getogen in Lokeren en woont in een alleenstaande nieuwbouwwoning samen met haar 2 katten. Sporten is voor deze kleuterjuf een gezonde verslaving en naast sport vindt ze haar vrienden en familie enorm belangrijk. Aangezien ze single is en naar niemand moet kijken, spreekt ze veel af. Maar ze kan ook genieten van een rustig avondje thuis. Jana De Bosscher weet goed wat ze wil en komt strong-minded over, maar heeft een klein hartje.

“Mijn toekomstige moet niet alleen mijn lief zijn, maar ook mijn beste vriend aan wie ik alles kan zeggen, mijn partner in crime waarmee je de domste dingen eerst kunt doen. Ik hoop dat ik snel de spontane Jana kan tonen en dat we er samen een mooi verhaal van kunnen maken”, vertelt Jana De Bosscher.

Christiaan Graulus

Christiaan Graulus (28) komt uit de Kempen en woont alleen in zijn eigen appartement in Geel. Veel volk ontvangt hij er niet want hij zal eerder met vrienden online afspreken om te gamen of op café of restaurant te gaan. Sportief is hij zeker ook: 3 à 4 keer per week doet hij aan fitness. En daarnaast heeft hij een erg bijzondere hobby: hij verzamelt parfum en bezit intussen al zo’n 80-tal flesjes. Een langdurige relatie heeft Christiaan Graulus nog niet gehad. In het dagelijkse leven is hij spoedverpleegkundige.

“Op relationeel vlak heb ik nooit de beste voorbeelden gehad wat maakt dat ik daardoor wat onzeker ben. Maar nu is het serieus, het is menens. Ik wil maar 1 keer trouwen en ik wil dat goed doen. Ik hoop uit de grond van mijn hart dat ik dat kan waarmaken”, vertelt Christiaan Graulus.

Christiaan Graulus en Jana De Bosscher

We zien in de tweede aflevering van Blind Getrouwd 2022 dat bruidegom Christiaan Graulus (28) samen met zijn zus en getuige Julie naar het huwelijk vertrekt. De spanning in de auto is te snijden: “Ik kan het moeilijk omschrijven omdat het zo intens is. In het begin was ik heel kalm, en toen sloeg dat gevoel plots om in grote stress.”

Jana De Bosscher (29) wordt aan het stadhuis niet verwelkomd door haar toekomstige man, wel door een groep kleutertjes. Zij willen hun juf Jana van harte proficiat wensen. Ook bij haar zijn de zenuwen strak gespannen: “Ik hoop niet té zenuwachtig te zijn en dat ik hem snel de spontane Jana kan tonen. Dat zijn eerste indruk zal zijn: “Oke; daar zou ik in het gewone leven ook wel mee willen trouwen, daar zou ik ook voor kiezen.” Dat zou het mooiste scenario zijn!”

Joren Dumont

Joren Dumont (36 uit Lennik) is een vlotte en ambitieuze man, die werkzaam is als Field Sales Manager. Hij is zot van zijn petekindjes Mona en Victoria en is een echte bourgondiër die geniet van lekker eten en wijn. In zijn mancave bewaart hij de goede flessen voor kostbare momenten met zijn beste vrienden. Joren Dumont woont in hartje Lennik in het huis van zijn grootouders dat hij volledig liet renoveren. Hij is graag onder de mensen en heel sociaal, maar hij heeft een klein hartje. Na een relatie van anderhalf jaar, is hij inmiddels 2,5 jaar single.

“Ik heb al goed van het leven kunnen genieten en al wat carrière kunnen maken en ben nu klaar voor de volgende stap. Ik ben nooit de grootste dater geweest en ben totaal niet het type man die zomaar op iemand durft afstappen. Maar ik hoop dat ik met mijn partner het leven mag degusteren zoals een goede fles wijn… en die worden alleen maar beter met de jaren”, aldus Joren Dumont.

Lien Opdebeeck

Lien Opdebeeck (30) woont samen met haar 3 jaar oude golden retriever Balou in het huis dat ze van haar grootouders heeft geërfd. Ze renoveerde het huis in Aarschot samen met haar vader. Lien Opdebeeck is sportief, houdt van reizen en van een beetje actie: skydiven, bungeejumpen… Ze durft springen en doet dat ook. Haar vrienden en familie zijn erg belangrijk voor haar. Lien Opdebeeck is enig kind en heeft een bijzondere band met haar vader die vaak meehelpt in de zaak. Haar vrienden zijn bijna allemaal gesetteld en dat is ook waar Lien Opdebeeck van droomt: een warm nest. Ze is 2 jaar single na een relatie van een half jaar. 

De zelfstandige zaakvoerster van een koffie- en theebart vertelt: “Ik hoop dat mijn toekomstige match een hondenvriend en een lieve, harde werker is die een goede band heeft met zijn familie. Ik sta te popelen om aan dit avontuur te beginnen!”

Joren Dumont en Lien Opdebeeck

In aflevering 2 staat Joren Dumont klaar om te vertrekken. Maar alvorens de auto in te stappen, verrassen zijn getuigen, Jan en Sieger, hem op de valreep nog met een emotionele speech. En dat laat Joren niet onberoerd: “Ze hebben mij gepakt op mijn meest kwetsbare moment, maar het is super mooi! Het is vooral die ontlading ook: je hebt hier een maand naartoe geleefd en dan dat schoon gebaar van mijn getuigen… Ja, dat pakte mij gewoon gigantisch!”

Ook Lien Opdebeeck (30) is klaar voor haar grote dag en staat vol spanning achter de nog gesloten deur van de trouwzaal. “Ik wilde die deur open doen en hem zien. Want ik begon te bibberen op mijn benen en het was heel stressy!”, vertelt ze. Haar trouwe viervoeter Balou is ook van de partij. Door de stress beseft Lien pas achteraf: “Ik heb mijn man zelfs niet goed bekeken op het eerste moment. Ik had meer oog voor Balou dan voor mijn toekomstige vent!”

Maar nu is het eerst tijd om de trouwen in Blind Getrouwd. Hier lees je alles over de inhoud van de afleveringen van het zevende seizoen.

Trouwen in Blind Getrouwd

Save the date: donderdag 2 juni. Deze boodschap kregen 3 vrouwen en 5 mannen enkele maanden geleden alvorens ze startten aan het zotste avontuur van hun leven: trouwen met een compleet onbekende. Nietsvermoedend kwamen ze in 2 groepen naar VTM voor een allerlaatste gesprek met de experten, niet wetende dat ze meteen het verlossende nieuws zouden krijgen.

Aflevering 1 Blind Getrouwd seizoen 7

Wanneer ze hun gepersonaliseerde envelop openen met het ‘save the date’-kaartje, klinkt het in verschillende toonhoogtes: “‘t Is toch geen waar zeker?!”, “Ga ik trouwen?! Oh, my God!”, “Serieus? Ja?”, “Ik ga trouwen! O boy…!”, “Nee, echt? Amai!”, “Dat meent ge niet? Ge meent dat! Ik ben er even niet goed van…” en “Wow, ongelooflijk!”. In aflevering 1 zien we de eerste huwelijken.

Eén huwelijksfeest Blind Getrouwd 2022

In de derde aflevering – op maandag 19 september – vieren de vier koppels samen hun prille huwelijk op één groot trouwfeest. Wij zijn benieuwd!

Experts Blind Getrouwd 2022

Uit meer dan 4000 inschrijvingen werden de acht deelnemers gematcht door het expertenteam bestaande uit Wim Slabbinck, Sarah Hertens en Filip Geelen. Bekende gezichten, die we ook kennen uit eerdere seizoenen van Blind Getrouwd.

Sarah Hertens

Klinisch psycholoog en relatietherapeut Sarah Hertens werkt mee aan de matchmaking en begeleidt de koppels gedurende het hele proces. Zij bevraagt de deelnemers van Blind Getrouwd 2022 vooral over hun jeugd, hun relatiehistoriek en ze kijkt ook naar de levenslijn en de hechtingsstijl van de kandidaten. De expertise en interesse van Sarah Hertens ligt in het werken met relationele dynamieken. Het is voor haar steeds een uitdaging om zogezegd complexe zaken die in relaties spelen – de logica van de relatiedynamiek – zo helder mogelijk in kaart te brengen om hiermee constructief aan de slag te gaan.

Filip Geelen

Klinisch seksuoloog, relatie- en psychotherapeut Filip Geelen begeleidt al 12 jaar op zelfstandige basis cliënten met relationele en/of seksuele problemen, zowel individueel als als koppel. Daarboven is hij na een vierjarige opleiding aan UA ook integratief psychotherapeut. Hij is auteur van het boek Waar is de liefde gebleven?, waarin aan de hand van concrete praktijkvoorbeelden de meest gestelde vragen rond communicatie en seksualiteit binnen relaties worden beantwoord.
​Voor Blind Getrouwd seizoen 7 gaat Filip Geelen op huisbezoek bij de kandidaten. Hij focust op hoe ze wonen, werken, leven, wat hun daginvulling is en hoe compatibel hun levens zijn. Zeer noodzakelijk om mee te nemen in de matching want na het huwelijk en de huwelijksreis moeten de deelnemers samenwonen, werken en leven. 

Wim Slabbinck

Klinisch seksuoloog en oplossingsgericht psychotherapeut Wim Slabbinck ontmoet in zijn praktijk  mensen die in de knoop liggen met hun seksualiteit, wat samenvloeide tot zijn goed onthaalde debuut Waarom mannen geen seksboeken kopen (2016). Wim Slabbinck focust zich vooral op de relatiegeschiedenis van de deelnemers, de partnerkeuze en partnervoorkeur: naar welke partner zijn ze op zoek, welke kwaliteiten vinden ze belangrijk, wat werkte in het verleden voor hen en wat niet?

Ingeborg

Naast de experten duikt dit seizoen eeuwige spring-in-’t-veld Ingeborg op. Als grote believer in leven en liefde zal zij mee supporteren voor de koppels en fungeert ze als ceremoniemeester op het huwelijksfeest. En daar is ze heel enthousiast over: “Mijn rol is om op de eerste rij te mogen zitten. Ik zal de koppels in een latere fase ontmoeten maar vandaag is het vooral: wie is met wie gematcht?”

Blind Getrouwd België kijken

Wil je het nieuwste seizoen van Blind Getrouwd België kijken, dan kan dit vanaf maandag 5 september iedere maandag om 20.35 uur. Natuurlijk is het zevende seizoen van Blind Getrouwd België ook op VTM Go terug te kijken. Mocht je hier als Nederlander tegen de landsbeperking aanlopen, zorg dan voor een VPN Verbinding die je op België zet. Er zijn van Blind Getrouwd België wel seizoenen in Nederland bij Videoland uitgezonden, maar of en wanneer dit het geval is met Blind Getrouwd 2022 is, durven wij nog niet te zeggen.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

5 september 2022 /