Nederlandse Netflix film Happy Ending: cast én verhaal

Happy Ending is de nieuwe Nederlandse Netflix film, waarvoor New Voice Contest winnares Joosje Duk zowel het scenario schreef als de regie doet. Ontdek alles over Happy Ending met in de cast onder andere Gaite Jansen, Martijn Lakemeier en Joy Delima. Topkapi Films – die je kent van Girl en Instinct – is de producent.

Happy Ending

Luna (Gaite Jansen) en Mink (Martijn Lakemeier) zijn een symbiotisch koppel dat hun eenjarig samenzijn viert. Mink weet niet dat Luna al sinds het begin van hun relatie haar orgasmes faket, en Luna heeft dit nu al zo lang verzwegen dat ze er niet meer bij hem over durft te beginnen. Wanneer haar beste vriendinnen die van haar probleem afweten Luna aansporen om eens nieuwe dingen in de slaapkamer uit te proberen met Mink, stelt Luna een spannend idee aan hem voor: een trio. De daaropvolgende avond met klimaatactiviste Eve (Joy Delima) zet het leven van Luna op haar kop.

Happy Ending cast

De Happy Ending cast word gevormd door onder andere hoofdrolspelers Gaite Jansen, Martijn Lakemeier en Joy Delima. Dit zijn natuurlijk stuk voor stuk acteurs die we kennen. Omdat we toch nog eventjes moeten wachten, voordat we kunnen zien wat de cast van Happy Ending maakt, delen we alvast een aantal kijktips met Gaite Jansen, Martijn Lakemeier en Joy Delima.

  • Gaite Jansen ken je uit series als Hollands Hoop (waarin ze ook samen te zien was met Martijn Lakemeier). Daarnaast zag je haar bijvoorbeeld Ik Weet Wie Je Bent. Ze debuteerde in 2008 in Spangas als Noelle. Wist je dat Gaite Jansen zelfs te zien was in het derde seizoen van de internationale hitserie Peaky Blinders? Ze speelde de rol van prinses Tatiana Petrovna en was in zes afleveringen te zien. De actrice werkt volgens IMDB momenteel aan Leopard Skin en Bo.
  • Martijn Lakemeier speelde één van de hoofdrollen in Hollands Hoop, maar je zag hem ook in Ventoux en Adios Amigos (de Nederlandse remake van Hasta la vista). Recent speelde hij mee in De OostDoodstil en Good Bad Girl. Momenteel werkt hij aan Goodbye Stranger volgens IMDB.
  • Joy Delima maakte recent op mij veel indruk in de Netflix serie Dirty Lines, waarin ze Marly Salamon speelt. Op televisie was Joy te zien in de succesvolle serie Flikken Rotterdam. Recent zag je haar op Netflix al in de film Meskina. Daarnaast heeft ze veel ervaring in het theater. Joy Delima is ook schrijver en columnist voor Volkskrant Magazine. En we zagen haar op de cover van Cosmopolitan.

Joosje Duk

Joosje Duk, regisseur en scenarioschrijver van Happy Ending vertelt: “Toen ik begin 2021 tijdens de lockdown geselecteerd werd voor de Netflix New Voices Script Contest, had ik niet durven dromen dat ik anderhalf jaar later met de meest geweldige cast en crew op de set zou staan van mijn eerste speelfilm. Het is een feest om Gaite, Martijn en Joy met zoveel humor, authenticiteit en charisma de drie hoofdpersonen te zien vertolken op de set. Ik ben Netflix zeer dankbaar dat ze geloven in deze komische maar ook kwetsbare film, en dat ze mij zo’n mooie kans bieden om te groeien als scenarist en regisseur.” Wist je dat je Joosje Duk kunt kennen van eerder werk. Denk bijvoorbeeld aan De Edelfigurant, maar ook aan #Fitgirls.

Netflix New Voices contest

Joosje Duk was in 2021 één van de vijf winnaars van de New Voices contest – een wedstrijd om nieuwe scenarioschrijvers in Nederland te ontdekken die met hun verhalen iets toe kunnen voegen aan het bestaande aanbod. Janey van Ierland, Director Content Acquisitions bij Netflix, vertelt: “Nadat Joosje vorig jaar de New Voices scenariowedstrijd had gewonnen, werd ons al snel duidelijk dat niemand haar scenario beter zou kunnen verfilmen dan zij zelf. Zonder twijfel is Joosje een grote toevoeging aan de Nederlandse creatieve industrie, en we zijn er enorm trots op dat zij haar speelfilm regiedebuut bij Netflix maakt. We kijken er naar uit om haar film straks op Netflix te tonen aan een wereldwijd publiek.”

Happy Ending kijken

Wil je Happy Ending kijken, dan is het nu nog even wachten op de releasedatum. Netflix heeft hier verder nog geen enkele melding over gedaan. Maar als ik een voorspelling moet doen, verwacht ik ‘m in 2023. Natuurlijk houden we je op de hoogte.

Foto: Netflix – Jurre Rompa

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons op Instagram, kom bij de Facebook-groep én schrijf je in voor onze nieuwsbrief.


VlaamsKijken steunen?
Om VlaamsKijken mogelijk te maken werken we met Google Ads en affiliate-links (bestel je via zo'n link dan ontvangen wij vanuit de betreffende webshop een kleine vergoeding). Wil je VlaamsKijken zo steunen, koop dan bij onze partners als  Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime Video en de Video Channels). Ook ontvangen we een kleine commissie via linkjes naar VPN Nederland (die we zelf gebruiken om eenvoudiger tv over de grens te kijken).

20 juni 2022 /