High Jump van Lennert Madou: cast en verhaal

Drie Vlaamse kort fictiefilms zijn geselecteerd voor het Palm Springs International Shortfest. Eén van die Vlaamse kortfilms die te zien zal zijn op het grootste festival voor korte films in Amerika is High Jump van Lennart Madou. De cast wordt gevormd door Felix Braeckman, Klaas Mertens, Helder Onkelinx en Ruben Pauwels.

High Jump

Otto woont in een afgelegen dorpje, waar hij zijn dagen vult met zijn twee beste vrienden, en toch kampt hij met een voortdurend gemis. Zijn lief Casimir, een professioneel danser, woont voor zijn carrière duizend kilometer verder. Otto vindt troost in de bewegingen van zijn liefje en gaat met zijn eigen lichaam op zoek naar een manier om te vechten tegen de dagelijkse afstand.

High Jump cast

De cast van High Jump van Lennert Madou wordt gevormd door Felix Braeckman, Klaas Mertens, Helder Onkelinx en Ruben Pauwels. Felix Braeckman speelt de hoofdrol en geeft gestalte aan Otto. Waar je hem van kunt kennen? Nou in 2015 zagen we hem in The Voice Kids in het team van Slongs. Hij is ook op het album te horen. Over eerdere rollen als acteur kan ik niets terug vinden. Klaas Mertens zien we dan weer op het toneel; over eerdere rollen kan ik verder nog niets vinden. Helder Onkelinkx was eerder te zien in de kortfilm Boules of Death als Seppe en zit op het conservatorium in Antwerpen. Over Ruben Pauwels kan ik daar weer weinig vinden…

Lennert Madou

Hight Jump is de bachelorfilm van Lennert Madou aan RITCS School of Arts. Hij schreef zowel het scenario en deed de regie. Inmiddels is deze film al op verschillende festivals te zien geweest, zoals Film Fest Gent 2021, Breedbeeld Kortfilmfestival 2021, Kortfilmfestival Leuven 2021, PinX 2022, Brussels Independent Film Festival 2022, JEF Festival 2022 en had zijn internationale première op Vienna Shorts. En nu gaat de film van Lennert Madou dus naar Palm Springs International Shortfest, net als Binge Loving en Undergrowth (Kreupelhout).

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

17 juni 2022 /