Orphans of the city van Bülent Öztürk kijken | cast en verhaal

De kortfilm Orphans of the city van Bülent Öztürk is vanavond – zaterdag 4 december – om 23.50 uur te kijken op Canvas. De cast van Orphans of the city bestaat uit Femke Heijens, Sien Vanmaele, Kristof Leon Heinen, Johan Rymen, Silke Claessens, Tim Lammers, Ruth Bastiaensen en Philippe Liekens.

Orphans of the city

Orphans of the city is een kortfilm van Bülent Öztürk. Tijdens de lockdown gaat Hildes aandacht hoofdzakelijk uit naar haar demente moeder. Om de band met haar moeder levendig te houden, beslist ze een oud tapijt voor haar te herstellen. Maar wanneer haar grootste droom een flinke knauw krijgt en het bezoek aan haar moeder haar wordt afgeraden, wordt Hilde geconfronteerd met haar eigen eenzaamheid.

Cast Orphans of the city

De cast van Orphans of the city wordt gevormd door Sien Vanmaele, Kristof Leon Heinen, Johan Rymen, Silke Claessens, Tim Lammers, Ruth Bastiaensen en Philippe Liekens. Femke Heijens speelt Hilde. Zij heeft dus de hoofdrol. Je zag Femke Heijens recent nog in Glad IJs als agent Puts. In Déjà Vu zag je haar als psychologe, maar wist je dat ze bij deze serie – net als bij Binnenstebuiten – ook betrokken was als schrijfster?

Bülent Öztürk

Bülent Öztürk is een Belgisch-Koerdisch filmmaker. Eerder maakte hij Houses with Small Windows, die op het festival van Venetië in 2013 beste Europese kortfilm werd. Daarnaast heeft hij met Blue silece ook zijn langspeeldebuut gemaakt.

Kortfilms op Canvas kijken

Canvas toont de afgelopen weken iedere zaterdagavond een kortfilm. Wil je er meer over weten, klik dan op de onderstaande titels. We beschrijven in deze artikelen uitgebreid het verhaal van de film en je maakt kennis met de cast. Er zitten echt een paar verrassende films bij.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

4 december 2021 /