Orphans of the city van Bülent Öztürk kijken | cast en verhaal

De kortfilm Orphans of the city van Bülent Öztürk is vanavond – zaterdag 4 december – om 23.50 uur te kijken op Canvas. De cast van Orphans of the city bestaat uit Femke Heijens, Sien Vanmaele, Kristof Leon Heinen, Johan Rymen, Silke Claessens, Tim Lammers, Ruth Bastiaensen en Philippe Liekens.

Orphans of the city

Orphans of the city is een kortfilm van Bülent Öztürk. Tijdens de lockdown gaat Hildes aandacht hoofdzakelijk uit naar haar demente moeder. Om de band met haar moeder levendig te houden, beslist ze een oud tapijt voor haar te herstellen. Maar wanneer haar grootste droom een flinke knauw krijgt en het bezoek aan haar moeder haar wordt afgeraden, wordt Hilde geconfronteerd met haar eigen eenzaamheid.

Cast Orphans of the city

De cast van Orphans of the city wordt gevormd door Sien Vanmaele, Kristof Leon Heinen, Johan Rymen, Silke Claessens, Tim Lammers, Ruth Bastiaensen en Philippe Liekens. Femke Heijens speelt Hilde. Zij heeft dus de hoofdrol. Je zag Femke Heijens recent nog in Glad IJs als agent Puts. In Déjà Vu zag je haar als psychologe, maar wist je dat ze bij deze serie – net als bij Binnenstebuiten – ook betrokken was als schrijfster?

Bülent Öztürk

Bülent Öztürk is een Belgisch-Koerdisch filmmaker. Eerder maakte hij Houses with Small Windows, die op het festival van Venetië in 2013 beste Europese kortfilm werd. Daarnaast heeft hij met Blue silece ook zijn langspeeldebuut gemaakt.

Kortfilms op Canvas kijken

Canvas toont de afgelopen weken iedere zaterdagavond een kortfilm. Wil je er meer over weten, klik dan op de onderstaande titels. We beschrijven in deze artikelen uitgebreid het verhaal van de film en je maakt kennis met de cast. Er zitten echt een paar verrassende films bij.

Blij met de artikelen van VlaamsKijken, bedank ons via Ko-Fi. * Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons op Instagram, kom bij de Facebook-groep én schrijf je in voor onze nieuwsbrief.


VlaamsKijken steunen?
Om VlaamsKijken mogelijk te maken werken we met Google Ads en affiliate-links (bestel je via zo'n link dan ontvangen wij vanuit de betreffende webshop een kleine vergoeding). Wil je VlaamsKijken zo steunen, koop dan bij onze partners als  Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime (Video) en de Video Channels). Ook ontvangen we een kleine commissie via linkjes naar VPN Nederland (die we zelf gebruiken om eenvoudiger tv over de grens te kijken).

4 december 2021 /