So We Live van Rand Abou Fakher

So We Live van Rand Abou Fakher is vanavond – zaterdag 27 november – om 23.59 uur te kijken op Canvas en VRT NU. Deze korte fictiefilm is tot stand gekomen met de steun van het VAF/Filmfonds van Vlaams minister van Cultuur Jan Jambon. Hij was eerder te zien op de Berlinale in Berlijn.

Rand Abou Fakher

Rand Abou Fakher is een Syrische filmmaakster die sinds 2015 gevestigd is in Brussel, waar ze onder andere deel uitmaakt van Cinemaximiliaan. Ze heeft So We Live zelf geschreven en geregisseerd. De productie van de film is in handen van Hans Bruch en Rosa Galguera voor Hilife Cinematography GCV in coproductie met Quetzalcoatl.

So We Live

So We Live gaat over een gezin in oorlogsgebied op een doordeweekse avond. De gesprekken gaan over thema’s als het dagelijkse leven en overleven. De situatie houdt ons een spiegel voor van hoe we tijd en leven als vanzelfsprekend beschouwen.

Berlinale

We schreven eerder al over So We Live (dit bericht is een bijgewerkt artikel van 21 januari 2020), omdat hij geselcteerd was voor het internationaal filmfestival van Berlijn (beter bekend als de Berlinale). Het was niet de enige Vlaamse productie, die daar aandacht kreeg. Ook het regiedebuut van Veerle Baetens werd besproken; zij brengt de succesroman Het smelt van Lize Spit naar het witte doek. Deze film wordt voorgesteld op de Co-Production Market. Dit geldt ook voor het Capturing Big Mouth, een fictieproject van productiehuis De Mensen met Hans Van Nuffel als scenarist. Deze wordt gepresenteerd in het televisieluik Co-Pro Series. De Berlinale is één van de belangrijkste internationale filmfestivals ter wereld.

Kortfilms op Canvas

Nu is So We Live dus op tv te kijken. Wel spijtig dat Canvas er voor heeft gekozen om kortfilms zo laat te programmeren. Eerder konden we ook al kijken naar de volgende Vlaamse kortfilms. Verschillende zijn via VRT Nu nog terug te kijken. Hier meer informatie:

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

21 januari 2020 /