So We Live van Rand Abou Fakher

So We Live van Rand Abou Fakher is geselecteerd voor de kortfilmsectie van het Internationaal Filmfestival van Berlijn (20 feb-1 mrt 2020). Deze korte fictiefilm is tot stand gekomen met de steun van het VAF/Filmfonds van Vlaams minister van Cultuur Jan Jambon.

Rand Abou Fakher

Rand Abou Fakher is een Syrische filmmaakster die sinds 2015 gevestigd is in Brussel, waar ze onder andere deel uitmaakt van Cinemaximiliaan. Ze heeft So We Live zelf geschreven en geregisseerd. De productie van de film is in handen van Hans Bruch en Rosa Galguera voor Hilife Cinematography GCV in coproductie met Quetzalcoatl.

So We Live

So We Live gaat over een gezin in oorlogsgebied op een doordeweekse avond. De gesprekken gaan over thema’s als het dagelijkse leven en overleven. De situatie houdt ons een spiegel voor van hoe we tijd en leven als vanzelfsprekend beschouwen.

Berlinale

So We Live is niet de enige productie die aandacht krijgt op het internationaal filmfestival van Berlijn (ook wel beter bekend als de Berlinale). Zo wordt ook het regiedebuut van Veerle Baetens besproken; zij brengt de succesroman Het smelt van Lize Spit naar het witte doek. Deze film wordt voorgesteld op de Co-Production Market.

Klik hier om alles te lezen over Veerle Baetens’ Het Smelt.

Dit geldt ook voor het Capturing Big Mouth, een fictieproject van productiehuis De Mensen met Hans Van Nuffel als scenarist. Deze wordt gepresenteerd in het televisieluik Co-Pro Series. De Berlinale is één van de belangrijkste internationale filmfestivals ter wereld.

Praat mee over de onderwerpen op VlaamsKijken via onze Facebook-groep.

Steun VlaamsKijken
Dit kun je doen met je Bol.com-aankopen. Als je via deze link je bestelling plaatst, ontvang ik een klein percentage. De opbrengst komt volledig ten goede aan de verdere ontwikkeling van de website. 

21 januari 2020 /