Nieuwe seizoen Code van Coppens op VTM met deze gasten

Staf en Mathias Coppens zijn terug met een nieuw seizoen Code van Coppens op VTM. Daarnaast hebben we ook goed nieuws voor de Nederlandse liefhebbers, want er komt ook een nieuw seizoen in Nederland op tv. Maar voor het zover is, duiken we eerst in het nieuwe Vlaamse seizoen. Deze gasten doen mee aan het derde seizoen Code van Coppens. Te kijken vanaf op zondagavond om 19.55 uur bij VTM.

Kamers Code van Coppens seizoen drie

Eén van de stokpaardjes van Code van Coppens zijn de vernuftig gemaakte en prachtig gedecoreerde kamers waar de bekende duo’s in worden gedropt. En dat is voor dit nieuwe, derde seizoen niet anders. Wat dacht je van een heuse skipiste mét functionerende skilift in Tirol? Meteen de eerste escape room ter wereld waar je kan skiën.  Een onbewoond eiland na een noodlanding met het vliegtuig of aan boord van de Titanic. Het is slechts ‘het topje van de ijsberg’ van verrassende themakamers die de kijker maar ook de deelnemende BV’s binnenkort krijgen voorgeschoteld. 

Wist je dat er ook een spel is van dit programma: Code van Coppens – The Game uitgebracht. Weet jij te ontsnappen?

Terugblik drie seizoenen Code van Coppens

In de laatste aflevering van seizoen 3 besluit de Code van Coppens met een terugblik aflevering op de afgelopen drie seizoenen. Mathias doet dat vanuit Mechelen; Staf vanuit Zweden. Wat je kunt verwachten? Exclusieve beelden uit de buitenlandse versies en een verborgen cameragrap met Staf als kers op de taart.

Code van Coppens in het buitenland

Het programma is ondertussen ook succesvol geproduceerd in het buitenland, zoals in Nederland. Daar presenteren Staf en Mathias Coppens het programma zelf. In deze aflevering zien we juist beeldmateriaal van de Deense, Waalse en Arabische versie. Bij deze remakes van Code van Coppens wordt er gewerkt met lokale hosts. Mathias heeft iets te bekennen: “Als wij een presentatie doen, hebben we eigenlijk nooit een script, we hebben geen vaste tekst.” Staf onderbreekt: “Wacht even, dat komt gewoon omdat jij geen tekst kunt onthouden.” “Ja, maar weet je wat straf is”, vervolgt Mathias, “We hebben dit programma nu ook gemaakt voor het buitenland, met andere presentatoren. En die gebruiken nu… onze tekst. Dus een script dat geen script is!”

Verborgen cameragrap

Door Corona was het niet evident om deze derde reeks Code van Coppens in te blikken. Vooral omdat Staf telkens over kwam uit Zweden voor de opnames. “Het was een ellende”, oppert Staf. “En ik ben dan al zo bang van douane en politie. Ik weet ook niet waarom”. Het bracht Mathias op het lumineuze idee om zijn broer Staf eens stevig te laten bibberen voor de Corona-politie tijdens een verborgen camera grap. Al deze extra’s als kers op de taart van dit derde seizoen Code van Coppens.

Kerstspecial Code van Coppens

Je kon op zondag 12 december kijken naar de Code van Coppens Kerstspecial met Kürt Rogiers, Aaron Blommaert, Bieke Ilegems en Erik Goossens.

Gasten Code van Coppens seizoen drie

En door die unieke decors staan ook steeds meer verrassende bekende Vlamingen in de rij om zich vrijwillig én met de glimlach te laten opsluiten door Staf en Mathias Coppens. Slechts een kleine greep uit de duo’s van deze derde reeks: Ingeborg & Christoff, Natalia & Jef Neve, Conner Rousseau & Guga Baul, Dominique Persoone & Imke Courtois, maar ook broers Koen & Kris Wauters. Maar er zijn nog meer bekende gasten in het derde seizoen; lees maar snel verder. Beschikken ze over de nodige skills om alle hindernissen te trotseren en de raadsels te ontrafelen? Wie kan het snelst de code kraken?

Schuif Af met Ingeborg en Bartje

Mathias en Staf Coppens zorgen in de nieuwste aflevering van Code van Coppens voor een unieke Schuif Af reünie. Ingeborg Sergeant vormt een bakkersduo met ‘Bartje’ Christophe Stienlet. Ingeborg zag je recent nog in K2 zoekt K3 en Christophe Stienlet kun je ook kennen van Foute Vrienden. Ze nemen de slagroomspuit op tegen een Qmusic duo dat het alvast ook gewoon is vroeg op te staan voor hun ochtendshow, Dorothee Dauwe en Maarten Vancoillie.

Dorothee Dauwe en Maarten Vancoillie

Voor Dorothee is het een beetje thuiskomen tussen de sandwiches en pistolets: “Ik heb vroeger nog in een bakkerij gewerkt. Brood snijden, patékes inpakken. Elke zondag.”  En ook Maarten heeft geen enkel probleem met het  ritme van de warme bakker: “Ik sta op om 3u en dan fiets ik een half uurtje op de rollen. Daarna kan ik fris beginnen aan mijn dag.” De gebroeders Coppens willen ook van Christophe Stienlet weten of het nu Christophe of ‘Bartje’ is. “Het is Christophe”, antwoordt Ingeborg snel. “Maar ik ga altijd Bartje zeggen”.

Bakkerij

In de gesaboteerde bakkerij waar de duo’s deze week worden opgesloten, ben je maar beter goed wakker. Want het zal zeker ook afhangen van snelle reflexen. De bakkersgasten starten gekneveld aan hun banket avontuur. De draaiende deegmolen vol bloem en de katapulten geladen met slagroomtaarten zijn lang niet de enige obstakels die de kandidaten moeten overwinnen. Een propere strijd wordt het zeker niet. Welk team zijn broodje is gebakken? En wie moet tevreden zijn met de kruimels? 

Koen & Kris Wauters en Jelle & Clara Cleymans

Koen & Kris Wauters (van Clouseau) en Clara & Jelle Cleymans vallen in handen van de Chinese orgaanmaffia in de nieuwste aflevering van de Code van Coppens. Zorgt hun familieband voor twee dreamteams? Of wordt de zoektocht naar de uitgang zowaar nog chaotischer.

Gezelschapsspelletjes

Koen Wauters vertelt: “Wij spelen eigenlijk nooit gezelschapsspelletjes of zo. Maar toen we die vroeger speelden, was het altijd ruzie.” Ook zus Clara Cleymans heeft jeugdherinneringen aan een vooral competitieve Jelle: “Het was niet altijd leuk vroeger om spelletjes met Jelle te spelen. Ook omdat hij altijd won, dat ook wel.” Maar Staf en Mathias Coppens zijn toch vooral geïnteresseerd in de fysieke gezondheid van de kandidaten. Geen te hoge cholesterol? Bloeddruk OK? Ook hun hartslag wordt gemeten. 

Koen Wauters en Jelle Cleymans

Voor ze het goed en wel beseffen bevinden de broers en zus zich in een obscure achterkamer van een Chinees restaurant. Omdat ze de rekening niet konden betalen, wil de chef-kok hun organen eruit snijden en verkopen aan de Chinese maffia. Ontsnappen is dus echt de boodschap. Tijdens een schokkend voodoo spel moeten een vastgeketende Koen Wauters en Jelle Cleymans hun broer en zus blindelings vertrouwen. En dat blijkt moeilijker dan gedacht.

Onze-Lieve-Vrouw Coppens College

Het strenge Onze-Lieve-Vrouw Coppens College opent de deuren in een nieuwe aflevering van de Code van Coppens. Voorbeeldige leerlingen Conner Rousseau & Guga Baul en An Lemmens & Ann Van Elsen trekken terug een schooluniform aan en laten zich met lichte tegenzin opsluiten in het spookachtige college. Het Onze-Lieve-Vrouw Coppens College was vroeger een nonnenklooster. En het schijnt dat Zuster Ursula de enige is die na al die tijd nog rondzwerft op het college. En ze heeft geen zin in pottenkijkers. De speeltijd is voorbij, tijd voor een les die de duo’s nooit meer gaan vergeten.

Conner Rousseau en Guga Baul

“Ik was allesbehalve een modelstudent”, bekent Conner Rousseau. “Ik kon niet stilzitten en niet zwijgen en ik was ook niet zo geïnteresseerd in school.” Guga Baul denkt daar helemaal anders over: “Ik vond de schooltijd juist de tofste tijd. Zes jaar middelbaar was fantastisch. Ik keek altijd uit naar het examen. ’s Morgens eerst een paar uurtjes een test invullen en dan twee-drie uur gaan tennissen.” 

An Lemmens en Ann Van Elsen

Vooral An en Ann stappen met een bang hart het klaslokaal binnen. An Lemmens vindt het maar niks: “Oh nee my God, moeten wij terug naar ’t school? Eih, lelijk uniform!”. “Bij u is dat nog Britney Spears”, lacht Ann Van Elsen

Titanic

Speciaal voor Natalia & Jef Neve en Bart Kaëll & Julie Van den Steen (die elkaar kennen van Een Echte Job) doken Staf en Mathias Coppens 3800 meter diep de Atlantische Oceaan in om daar de Titanic op te vissen. Met deze Titanic twee-punt-nul mogen de duo’s een reis naar New York aanvatten in de nieuwste aflevering van Code van Coppens.

Bart Kaëll, Julie Van den Steen, Jef Neve en Natalia

“Ik vind het fantastisch,” zegt Bart Kaëll. “Hoe hoger en dieper de golven gaan, hoe beter.” Julie Van den Steen denkt daar anders over: “Ik moet direct overgeven dan.” Wanneer de duo’s vernemen dat ze op reis mogen naar New York, vergeet Natalia even aan welk programma ze deelneemt: “New York? Maar niet langer dan vijf dagen he”.  “Oh, we zijn Jack en Rose op de Titanic”, roept Jef Neve uit. “Ge weet toch wat er met die boot gebeurt he. Die zinkt!”. Natalia ziet de bui al hangen: “We gaan nat worden, ik voel het.”

Tijd om het anker te lichten en de motoren te starten. Vol goede moed vertrekken de bekende duo’s op reis maar al snel slaat het noodlot toe. Terwijl het water het schip binnenstroomt, haalt Bart Kaëll de oermens in zichzelf naar boven. Om gered te worden, zullen ze allemaal tot het uiterste moeten gaan want nog nooit was fysieke kracht en volharding zo belangrijk als nu. Overleven de schipbreukelingen het ijskoude water? Kunnen ze zich vastklampen aan de boeg van het zinkende schip?

Safety First

In de nieuwe aflevering van de Code van Coppens gaan we naar het hiernamaals. Matteo Simoni & Bruno Vanden Broecke en Ruth Beeckmans & Tim Van Aelst komen op jammerlijke wijze aan hun einde en belanden tussen hemel en hel. Wacht hen het vagevuur? Eet het team van Safety First voor altijd rijstpap met gouden lepeltjes? Of brengt ‘discipline, dedication and friendship’ hen verlossing en grijpen ze hun tweede kans? 

Matteo Simoni en Bruno Vanden Broecke

“Zijn jullie gelukkig?”, willen Staf en Mathias van het verzamelde viertal weten. “Ja, héél gelukkig”, antwoordt Bruno prompt. Ruth Beeckmans is voorzichtiger: “Ja, ik ben gelukkig. Maar ik ben nu wel ongerust waarom je dat vraagt.” Mathias brengt maar meteen het slechte nieuws: “Het is gedaan.” “Jullie komen vandaag te gaan”, vult Staf aan. Mathias vraagt Bruno wat er in ‘de film van zijn leven’ te zien zou zijn. “Ik ben ooit eens een helling afgerend en ik kon niet meer stoppen. Dan ben ik tegen een boom gelopen. Ik heb mijzelf dus bewusteloos gelopen tegen een boom. Ik denk dat dat beeld er wel in zal zitten”, lacht Bruno.

Ruth Beeckmans en Tim Van Aels 

Na hun betreurd en tragisch overlijden komen de twee duo’s eerst in het kantoor van Sint-Pieter terecht. Ruth bemerkt meteen enkele hangsloten en kraait enthousiast: “Dus we gaan een code moeten vinden om dat slotje open te doen!” Safety First-bedenker Tim Van Aelst is niet echt onder de indruk: “Dat is het programma he Ruth, de Code van Coppens.” Bruno Vanden Broecke voelt dan weer spontaan de verzen van Dante’s Goddelijke Komedie opborrelen en Matteo doet zich tegoed aan een heerlijke portie rijstpap. Maar zien we hen ooit nog in levenden lijve terug?

Imke Courtois en Dominique Persoone

Imke Courtois & Dominique Persoone en Bab Buelens & Gio Kemper nemen het in de derde aflevering van Code van Coppens tegen elkaar op. Ze zijn Amerikaanse spionnen die dringend vanuit Moskou terug naar Washington moeten vliegen met een geheime aktentas. Imke Courtois heeft al grote twijfels nog voor de eerste seconden beginnen weg te tikken: “Er zijn bepaalde dingen die ik niet zo leuk vind. Ik heb het echt niet voor spinnen en kleine ruimtes.” Staf en Mathias hebben enkele minuten eerder de vogelspin Hector verstopt in de jungle en kijken elkaar bedenkelijk aan. Dominique Persoone is meer op zijn gemak: “Stel dat je niet uit die escape room geraakt, met wie wil je daar dan liever verblijven dan met Imke?”  De twee kennen elkaar van Over de Oceaan.

Bab Buelens en Gio Kemper

Bab Buelens en Gio Kemper kennen elkaar van Steracteur Sterartiest. “Wij kunnen samen eigenlijk heel goed lachen”, weet Bab Buelens, die vorig seizoen meedeed samen met haar man Vincent Banic. “Alleen weet ik niet of dat hier nu van pas gaat komen”, grapt Gio Kemper, die binnenkort te zien is in de bioscoop in de nieuwe Nachtwacht-film. Met een bang hart stappen de spionnen duo’s op het vliegtuig naar Washington, maar ze komen onderweg in zwaar onweer terecht. Het vliegtuig maakt een noodlanding en de duo’s belanden in het midden van de jungle. Halen ze tussen de kannibalen en vogelspinnen hun innerlijke Tarzan boven? Of zitten ze voor altijd vast in de rimboe?

Adriaan Van den Hoof en Jeroen De Pauw

In de tweede aflevering van Code van Coppens vormen Laura Tesoro en Gers Pardoel een setje. Zij nemen het op tegen Switch-presentator Adriaan Van den Hoof en tv-kok Jeroen De Pauw. Ze worden letterlijk voor de leeuwen gegooid in en obscure zoo. De eigenaar van die zoo heeft het niet zo begrepen met het welzijn van de dieren en al helemaal niet met zijn personeel dat daartegen in opstand komt. Hij heeft ze dus opgesloten en dreigt hen aan de leeuwen te voederen. “Ik hou wel van de zoo”, geeft een nog nietsvermoedende Adriaan Van den Hoof toe. “Ik heb al heel mijn leven in een zoo willen werken.” Maar een verplichte afdaling in een goedgevulde slangenkuil doet hem prompt van gedacht veranderen.

Laura Tesoro en Gers Pardoel

Ook Gers Pardoel betreedt met een bang hartje het hol van de leeuw. “Ik krijg nu precies het gevoel dat ik niets aan u ga hebben”, reageert Laura droogjes. In de kamer van de reptielenvoeding staat de Nederlandse zanger plots oog in oog met een bak sprinkhanen waar hij met z’n hoofd door moet. “Ik wil dit niet! Stop nou even!”, roept Gers Pardoel. “We zijn een team!”. Maar Laura Tesoro heeft de hendel al overgehaald. “Het zit hier vol sprinkhanen. Ik moet me hier even op voorbereiden”, schreeuwt Gers het uit. “Ik ben niet bang maar… toch wel”… 

Andy, Dina, Danira en Nora

In de eerste aflevering van Code van Coppens seizoen drie nemen Andy Peelman & Dina Tersago en Danira Boukhriss Terkessidis & Nora Gharib het tegen elkaar op. Ze proberen in Tirol een skigebied te desinfecteren.  “Twee Marokkanen in een skipak, dat zie je ook niet veel”, lacht Danira. Voor haar, Nora en Dina wordt het trouwens de allereerste keer ooit op skilatten. “Dit is het dichtste dat ik ooit bij een skipiste ben gekomen in my life!”, roept Nora enthousiast nadat ze plots aan een besneeuwde helling staat. 

Andy Peelman & Dina Tersago zie je op dit moment in het tweede seizoen van Ze Zeggen Dat. Ook Nora Gharib heeft verschillende plannen op de agenda staan; zo zien we haar eind dit jaar in de nieuwe Nachtwacht-film De dag van de Bloedmaan.

Buitenlands succes

Het succes van Code van Coppens is ondertussen uitgedijd tot ver buiten Vlaanderen. Ook in Wallonië, Nederland -waar Staf en Mathias ook zelf presenteren- en Denemarken proberen bekende koppen de knotsgekke kamers van de broers Coppens te kraken. In het voorjaar vloog een televisieploeg uit Dubai zelfs speciaal over naar België voor een eigen versie die nu via de zender OSN in 24 Arabische landen is te zien.

Nieuw seizoen in Nederland

In Nederland wordt momenteel een nieuw seizoen opgenomen van de Code van Coppens – Wraak van de Belgen. Het publiek is aanwezig via de webcamp, zo ontdekte we dankzij een vraag van wetenschapper Lieven Scheire. Ook hij werkt weer mee aan een nieuw seizoen van de Code van Coppens in Nederland. Als we meer weten over de start van seizoen twee, dan delen we dit natuurlijk via onze social media. Daarnaast is het in Nederland ook wachten op het tweede seizoen van Camping Coppens.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

17 oktober 2021 /