Code van Coppens met Bab Buelens en Vincent Banić

Bab Buelens en Vincent Banić nemen het in de Code van Coppens op tegen Sandrine André en Kürt Rogiers. De twee duo’s – die elkaar kennen uit Familie – zijn vastgeketend in de diepvries van een beenhouwerij en moeten ontsnappen uit de handen van een dolgedraaide slager. Vermijden ze de vleesmolen? De aflevering van Code van Coppens met Bab Buelens, Vincent Banić, Sandrine André en Kürt Rogiers is vanavond (27 september) om 19.55 uur te zien bij VTM.

Jeugdsentiment-alarm voor de Nederlandse kijkers… Kurt Rogiers kun je kennen uit Costa! En Vincent Banic was te zien in Het Huis Anubis. Wist je dat ik een uitgebreid artikel schreef over wat de acteur en actrices uit het Het Huis Anubis anno 2020 doen?

Vader Kürt Rogiers was slager

Wanneer Staf en Mathias Coppens het thema van de kamer uitleggen, vertelt Kürt dat er een jeugdtrauma naar boven komt: “Jullie weten dat niet, maar mijn vader was slager. Hij is gestopt omdat hij dat niet meer over zijn hart kon krijgen. Dus de cirkel is rond”, aldus Kürt Rogiers, die al langere tijd met ‘zijn partner’ samen acteert. Kürt en Sandrine waren tenslotte ook te zien in telenovelle Sara.

Duo’s in Code van Coppens

In het vorige seizoen van Code van Coppens gaven beide duo’s al eens het beste van zichzelf. Sandrine André en Kürt Rogiers wonnen toen van Jelle Cleymans & Jonas Van Geel in een creepy ziekenhuis. Bab Buelens en Vincent Banić ontsnapten dan weer sneller dan Laura Tesoro en Sam De Bruyn uit een verlaten labo op Antarctica. “Ten opzichte van het vorige seizoen durven Bab en Vincent nu wél eens ambras maken. Ze zijn duidelijk al een jaar langer samen”, lachen Staf en Mathias. Maar wie trekt er nu aan het langste eind?

Wist je trouwens dat Staf Coppens binnenkort naar Zweden emigreert om daar een camping te openen?

Slappe lach

De duo’s worstelen zich eerst door de diepvries en de winkel van de beenhouwerij. Het is duidelijk dat ze hun hoofd erbij moeten houden en geen enkele aanwijzing mogen missen, al kunnen ze hun slappe lach vaak niet bedwingen: “We gaan hier sowieso tot in de eeuwigheid vastzitten. Maar Staf en Mathias, als jullie ons kunnen horen. Jullie zijn geniaal”, roept Bab Buelens, die je ook kunt kennen uit de vierde Kampioenen-film. Haar vriend Vincent Banić kun je ook kennen uit #LikeMe, hij speelt meester Botty.

Zoeken naar sleutels in slijk varkensstal

Eenmaal ontsnapt uit de winkel komen de duo’s letterlijk in een varkensstal terecht. Met handen en voeten gaan ze door het slijk op zoek naar vier sleutels. Sandrine André, Bab Buelens en Vincent Banic hebben geen schrik om hun handen vuil te maken. Kürt Rogiers daarentegen heeft een klein duwtje van de broers Coppens nodig. De sleutels hebben ze nodig om verder te kunnen naar de achterkamer van de beenhouwer. Maar wat staat hen daar te wachten? Natuurlijk is ook Lieven Scheire in deze uitzending van de partij.

Foto’s Code van Coppens met Bab Buelens, Vincent Banić, Sandrine André en Kürt Rogiers

Meespelen met Code van Coppens op Instagram

Wie zelf wil meespelen kan dat doen op de Instagram-pagina van Code van Coppens. Achter elke deur zit een kamer verstopt waarin de kijker aan de hand van aanwijzingen en tips een code kan kraken. Wie de code heeft gevonden, kan deze ingeven op vtm.be. De deur naar de beenhouwerij opent vanavond 27 september om 20.00.

De aflevering van Code van Coppens is ook te (her)bekijken op VTM GO.

Foto’s: VTM.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

27 september 2020 /