Camping Coppens: Staf Coppens in Zweden | Nu ook in Nederland

Staf Coppens en zijn gezin zijn naar Zweden geëmigreerd. Over deze emigratie naar Zweden hebben zij het nieuwe VTM-programma Camping Coppens – Op weg naar Zweden gemaakt. Hun – soms hobbelige – weg naar een nieuw leven in Zweden is nu ook in Nederland te kijken. Vanaf dinsdag 6 juli zendt SBS 6 Camping Coppens uit om 20.40 uur.

UPDATE September 2023: Je kunt nu kijken naar Camping Coppens seizoen 3. Klik op de link (de gekleurde tekst) en lees er alles over (ook hoe je in het buitenland kunt kijken).

Langgekoesterde droom

Een half jaar geleden had Staf Coppens een boodschap voor zijn broer Mathias. Samen met zijn vrouw Monique van der Velden en kinderen Beau en Nora zou hij alles achterlaten om naar Zweden te verhuizen en daar een camping te openen in de prachtige natuur. Een droom die Staf en Monique al jaren koesteren en die door het voorbije coronajaar in een stroomversnelling kwam. Camping Coppens – Op Weg naar Zweden toont vanop de eerste rij het persoonlijke verhaal van Staf, Monique, Beau en Nora tijdens het grootste avontuur van hun leven. Want op de weg tussen droom en werkelijkheid liggen heel wat obstakels.

Emigreren naar Zweden

Sinds hun verhuis naar Zweden in het najaar van 2020 probeerden Staf, Monique van der Velden, Beau en Nora niet alleen een eigen camping op te starten, maar ook een heel nieuw Zweeds leven op de juiste rails te krijgen. Van misgelopen campingvergunningen en eerste schooldagen in het Zweeds, tot schaatsen op natuurijs bij -10°C en het spotten van elanden in hun achtertuin… elke dag staat er wel een nieuwe uitdaging klaar voor het gezin. Daarnaast reist Staf Coppens ook terug naar België (of Nederland) voor nieuwe uitzendingen van de Code van Coppens.

Camping Coppens

In Camping Coppens – Op Weg naar Zweden vertelt Staf Coppens persoonlijk hun verhaal achter dit life changing avontuur. Met een camera in de hand en af en toe een ploeg in hun kielzog, neemt hij iedereen mee in hun mooiste, maar ook hun moeilijkste momenten van de voorbije maanden in Zweden. Want bekende Vlaming of niet: ook voor Staf Coppens blijkt de weg naar de grote droom een calvarietocht te zijn van onverwachte wendingen en momenten van wanhoop.

Een programma voor de liefhebbers van Ik Vertrek en Het Hoge Noorden.

Staf Coppens

Staf Coppens vertelt: “Het voorbije jaar is een onvergetelijke rit geweest, met niet alleen mooie momenten, maar ook onverwachte tegenslagen en hobbels op de weg. We hebben ook nog een lange weg te gaan, met het vooruitzicht van onze eerste campingzomer. Maar wat zeker is, is dat we als gezin veel hechter geworden zijn.”

Camping Grinsby

Na een online zoektocht naar de perfecte camping trekken Staf en zijn vrouw Monique van der Velden (voormalig Nederlands kampioen kunstschaatsen) op prospectie in Zweden. Wat aanvankelijk geen onverdeeld succes lijkt te worden, neemt dankzij het lot een verrassende wending. Vier jaar geleden bracht het gezin hun vakantie door op Camping Grinsby, de plek waar ze verliefd werden op het land. De eigenaar wil dat stukje paradijs aan het Stora Bör-meer -inclusief twee eilanden- nu verkopen. De spanning is te snijden wanneer het gezin besluit om een bod te doen. Enkele dagen later rent Staf enthousiast door het huis in Tremelo, op zoek naar Monique: “Schat, het nieuws is binnengekomen! Weet ge wat? Wij hebben een camping gekocht!” Een droom die nu plots wel heel reëel wordt. 

En zij zijn niet de enige die hier van dromen… Zo zijn er veel boeken te vinden over emigreren naar Zweden.

Familie van zotten

We zien in de eerste aflevering van Camping Coppens hoe Staf – samen met Monique – het nieuws via facetime met broers Maarten en Mathias deelt. Iedereen moet op dat moment toch even slikken. Ook de mama van Staf Coppens verbijt haar tranen: “Ik ben heel blij voor jullie, maar ik ben toch ook een beetje verdrietig. Ik kan wenen van blijdschap en van verdriet.” Mathias Coppens – die binnenkort bij VTM te zien is met een nieuwe quiz – probeert het door de tranen heen luchtiger te houden: “Wij hebben een familie van zotten, en gij zijt daar nu ene van!” Daarmee verwijst hij mogelijk ook naar neef Dieter Coppens, die voor Down the Road ook regelmatig op avontuur gaat.

Cursus Zweeds

Het gezin Coppens begint prompt met een cursus Zweeds voor beginners en maakt zo kennis met de  Å, Ä en Ö. Er wordt ingepakt voor deze halve volksverhuis en dat blijkt ook bij de familie Coppens een heuse beproeving. De woonkamer overvol met kartonnen dozen en het eeuwige vraagstuk hoe je daar je hele inboedel kan in proppen. Terwijl Monique tempo wil maken met het dozen vullen, haalt Staf herinneringen op. 

Life Changing avontuur

Voor Beau en Nora betekent de verhuis ook hun laatste schooldag in België. Beau is net begonnen in het eerste middelbaar en voor hem valt dat afscheid wel goed mee. Maar voor dochter Nora ligt dat toch anders: “Voor Nora is dat het afsluiten van het zesde studiejaar, nu op dit ogenblik”, beseft Staf. “Dit zijn wel momenten waarop je beseft: ‘doeme toch, het is een grote stap.’ Maar we weten dat we ‘m nu gaan nemen.” Met een kleine krop in de keel is het gezin helemaal klaar voor hun life changing avontuur.

“Gij wérkt op mijn systeem ja!”

In aflevering 2 van Camping Coppens – Op Weg naar Zweden op maandag 12 april geraakt het oude leven in Tremelo stilaan ingepakt. Al zorgt de manier waarop wel voor discussie. Monique zet graag nummertjes op de dozen die verwijzen naar een overzichtelijke inventarislijst. Maar Staf voelt er meer voor om meteen op de dozen te schrijven wat erin zit. “Neen”, houdt Monique het been stijf. “Ieder zijn systeem. En de dozen zijn mijn systeem.” Staf kan er gelukkig om lachen: “Gij wérkt op mijn systeem ja!”

Mama Staf Coppens gaat mee naar Zweden

Maar niet alles wordt zomaar achteloos in bubbelplastic gerold. “Bij sommige spullen die ge tegenkomt, moet ge iets langer stilstaan”, mijmert Staf met een zwart-witfoto van zijn stiefvader in de hand. “Mijn stiefvader is helaas twee maanden geleden gestorven. Mama heeft het er nu zo moeilijk mee dat ik ze meepak naar Zweden zodat ze efkes de dingen kan vergeten. Maar mijn stiefvader gaat ook mee, letterlijk. Hij heeft gevraagd om een klein stukje van hem een plaats te geven op een eiland van de camping en ik ga dat doen!”

Mama Agnes

Mama Agnes vergezelt dus Monique, Staf en de kinderen: “Ik ben blij want zij zijn enorm enthousiast. Ik weet niet of ik het zou gedurfd hebben op die leeftijd. Met mijn gezin, met de jonge kinderen zo in the middle of nowhere gaan wonen. Maar het is ook een dubbel gevoel he. Dit is zo’n beetje een stukje meegaan om dan te lossen.”

Geen vergunning om Camp Grinsby te kopen

De avond voor de afreis komt er plots onverwacht nieuws van de huidige campinguitbater Anders Svensson. De verwerfvergunning die de familie Coppens nodig heeft om Camp Grinsby te kopen is niet goedgekeurd. En dat terwijl hun hele leven ondertussen in kartonnen dozen zit op een vrachtwagen richting Zweden. “We hebben geen toestemming om de camping te kopen. Ik weet eigenlijk niet wat zeggen. Ik ben helemaal leeg, helemaal op”, zucht Staf Coppens.

Naar Zweden emigreren zonder definitieve plek

Alles terug uitpakken en terugzetten is uiteraard geen optie. “We vertrekken en gaan dat probleem ginder aanpakken”, zegt Staf vastberaden de volgende ochtend. En dan is het tijd om afscheid te nemen. Broers Mathias en Maarten komen het naar Zweden emigrerende gezin Coppens uitwuiven. Met mobilhome, auto en een aanhangwagen vol kartonnen dozen zullen ze koers zetten richting Göteborg. De drie broers kijken elkaar nog eens recht in de ogen. “Bel maar als er iets is”, probeert Maarten de stilte te doorbreken. “Als ge iets niet kunt. Een lamp indraaien of zo.”

Bezoek uit België

In aflevering 3 zien we dat de familie Coppens bezoek krijgt van oudste broer Maarten. Hij staat na de eerste nacht slapen al op de drempel. De planning op die eerste dag in Zweden is al meteen onverwacht strak. Staf: “Alle Zweedse schaatscoaches zijn ziek en ze hebben aan Monique gevraagd of ze vandaag al les kan geven.” Staf zijn vrouw is namelijk professioneel kunstschaatser geweest. “Meent gij dat”, roept Maarten uit. “Ge zijt hier één dag? Tja, het leven gaat gewoon door zoals in België. Elke keer als ik jullie daar zag, was het ook ‘we moeten nu naar de ijsbaan.'”

Monique van der Velden: Nederlands kampioen kunstschaatsen

Monique van der Velden – de vrouw van Staf Coppens – is drie keer Nederlands kampioen kunstschaatsen geweest. Ze nam deel aan verschillende EK’s en WK’s. Nog steeds is schaatsen alles voor het gezin Coppens. Ook Beau en Nora hebben de microbe en het talent met de paplepel meegekregen. “Ik had niet verwacht dat het allemaal zo snel zou gaan”, geeft Monique toe. Met een bang hart betreedt ze de ijsbaan om haar nieuwe, Zweedse leerlingen te gaan begroeten. 

Schaatssport & familie Coppens

Mama Agnes en zonen Maarten en Staf kijken trots toe vanuit de tribune. “Dat is eigenlijk wel direct een puzzelstukje dat juist valt he”, bedenkt Maarten. “Dat moét juist vallen”, verbetert Staf. “Als dat niet juist valt, dan zitten we echt in de… De schaatssport opgeven, dat zit er echt niet in hoor. Ik zou het Monique en de kinderen voor geen geld van de wereld willen ontnemen.”

Is emigratie Staf Coppens naar Zweden een vlucht?

Wanneer de broers later samen op het Stora Bör meer dobberen in een kano, hengelt Staf toch vooral naar de goedkeuring van zijn grote broer. Maarten wil beter begrijpen waarom Staf die stap samen met zijn gezin heeft gezet: “Is het voor u geen vlucht? Is er iets anders? In België? Want om uw leven zo drastisch om te gooien? Ik vind dat nog altijd een beetje moeilijk te vatten.” “Misschien wel”, redeneert Staf. “Er is één ding waar ik bang voor ben en dat is de routine. Van zodra er routine in uw leven komt zonder nog een avontuurlijk doel, dan word ik bang en daar vlucht ik dan van weg.”

Voor het eerst naar school in Zweden

De komende dagen en weken ook zeker geen routine voor Beau en Nora. Zij gaan binnenkort terug naar school, maar vanaf nu in het Zweeds. Het eerste bezoekje aan het gezellig schooltje, midden in het groen is al meteen veelbelovend. Beau: “Ik heb er opeens mega veel zin in.” Maar aan de vooravond van die eerste schooldag moet dat enthousiasme toch wijken voor veel vragen en twijfels, vooral bij Nora. Met een grote portie peptalk legt Staf zijn wat onzekere dochter te slapen.

Eerste schooldag Beau en Nora Coppens

In aflevering 4 van Camping Coppens zien we dat Beau en Nora voor het eerst naar school gaan. Monique en Staf maken ‘s morgens vroeg in hun Zweedse huurhuisje de kinderen wakker. Het is één van de spannendste ochtenden van heel dit avontuur: de eerste schooldag. Beau heeft er nog steeds een goed gevoel bij, Nora houdt zich sterk. “Weet je wat zo relax is voor papa”, begint Staf aan de ontbijttafel. “Ik moet geen boterhammen smeren. Want er is een buffet op school!” 

Stress

In de auto onderweg naar school probeert Staf de gespannen sfeer wat te breken: “Er waren eens twee kleine Belgjes, halve Hollandertjes. En die verhuisden naar Zweden…” “Wil je alsjeblieft niet meer te veel praten”, snoert Nora haar papa de mond. Als de kinderen het schoolgebouw zijn binnen gegaan, lucht Staf z’n hart bij Monique: “Ah man echt waar, ik ga kapot van de stress”. “Ja ik zie het”, lacht Monique. “Jij had meer stress dan de kinderen. Laat het los, let it go.”

Oma op bezoek

Mama Agnes is ondertussen ook al twee maanden bij Monique, Staf en de kinderen. Het was een waar plezier voor iedereen. Maar het wordt voor haar stilaan tijd om terug richting België te vertrekken. Ze kan nog net mee het huis bezoeken dat te koop staat, vlakbij de school van Beau en Nora. Het huurhuis begint nu toch z’n gebreken te vertonen en het gezin Coppens hunkert hoe langer hoe meer naar een eigen, definitieve plek. In aflevering vijf zien we dat ze voor de feestdagen weer op bezoek komt.

Zamboni

Ooit al van een ‘Zamboni’ gehoord? Deze machine schraapt op de ijsbaan een heel dun laagje ijs weg en legt tegelijk een dun laagje water dat bijna instant terug aanvriest. Staf leert de machine te bedienen én besturen en wordt daarbij geholpen door de lokale Zamboni-bestuurder Pär. Na de vijfde les is het tijd voor een klein exaampje waarbij Pär enkel toekijkt en Staf de machine autonoom bedient. “What’s that sound”, vraagt Staf wanneer hij een ongewoon geluid hoort tijdens het rijden. “You’re too near to the wall”, antwoordt Pär droogjes. Beau roept van op de tribune: “Papa, dat is niet goed he”. “Ge moet het wel juist doen he papa”, zucht Nora. Mag Staf binnenkort op z’n CV zetten dat hij dé Zamboni volledig onder de knie heeft? 

Bezoek Mathias Coppens

En dan staat plots broer Mathias Coppens voor de deur, compleet onverwacht. Staf begrijpt er niets van. ”Ja, ik was in de buurt en ik dacht ‘ik spring eens binnen’”, grapt Mathias. Het duurt geen twee minuten of het olijke duo begint weer knotsgekke plannen te beramen. Beau en Nora zijn nog op school. Hoe cool zou het zijn als Mathias hen nu met de auto van Staf zou gaan afhalen? 

Schaatsen op bevroren meer

In aflevering 5 zien we dat de de winter echt aanbreekt. Het landschap wordt wit en de meren vriezen dicht. Dit is hét moment waarop de familie Coppens heeft gewacht. Kunstschaatsen brengt het gezin al jaren dichter bij elkaar en in Zweden zullen ze zich nu op het natuurijs van de grote meren kunnen uitleven. “Om het eerst de schaatsen aan, de mijne zijn bijna aan”, roept Staf enthousiast.  En terwijl Beau en Nora hun dubbele axel sprongen oefenen, grijpt Staf zijn vrouw bij de arm op het bevroren meer. “Nee joh, straks gaan we door het ijs”, panikeert Monique.

Droomwoning

Niet ver van de school van Beau en Nora vonden Staf en Monique hun droomwoning. Bij het eerste huisbezoek was het meteen liefde op het eerste gezicht, dus een bod kon niet uitblijven. Dat bod werd ondertussen aanvaard en het gezin Coppens kan nu eindelijk vaarwel zeggen tegen hun kleine huurhuisje. De verhuiswagen uit België is in aantocht en na vier lange maanden krijgen ze ook hun eigen spullen terug. Staf en Monique staan op de uitkijk in hun nog lege woonkamer. “Ik ben heel benieuwd… Zou onze zetel ons nog herkennen”, grapt Staf. Maar het lachen vergaat hem snel wanneer de grote verhuiswagen zich op vijftig meter voor hun deur vastrijdt.

Definitief verhuizen

Wanneer de eerste container van de verhuiswagen opengaat zakt de moed van Staf in z’n schoenen. zo zien we in de zesde aflevering van Camping Coppens. Dit moet nu ook nog allemaal leeg. “Ik heb de indruk dat ze hier ook de inboedel van andere mensen hebben bijgestoken”, zucht hij. Eenmaal alle dozen binnen staan, begint het uitpakwerk. Maar hier houdt Staf zich opvallend op de achtergrond. “Mijn bevoegdheden zijn eigenlijk wat beperkter nu. Het harde werk, dus de dozen dragen, dat mag. Maar om de inhoud uit de dozen te halen en op z’n plaats te zetten, hebt ge een soort licentie nodig en die heb ik niet”, grapt Staf. “Monique wel, ze heeft daar ooit een soort opleiding voor gevolgd of zo.”  Monique staat ondertussen hoofdschuddend te kijken.

Als de kinderen van school komen, is het uitpakwerk al goed gevorderd. “Waah, je hebt de Playstation al geïnstalleerd”, roept Beau enthousiast. “Mag ik straks eens spelen?” Nora duikt meteen in hun vertrouwde zetel die ook al een plekje heeft gekregen in het nieuwe huis. “Als je dan die zetel terug ziet staan en al die andere dingen. Dit is toch gewoon terug ‘thuis’”, zucht Nora met een gelukzalig gevoel. 

Met Opel Kadett op ijs rijden

Het ijs op het meer is ondertussen zo’n 35 à 40 centimeter dik. Dat zou volgens de vorige campingeigenaar, Anders Svensson, voldoende moeten zijn om een auto te dragen. Dus haalt hij zijn oude rallywagen -een Opel Kadett GTE uit 1975- van stal om op het natuurijs te racen. “Burn the rubber”, roept Staf uitgelaten wanneer Anders plankgas geeft. Voor één keer wordt de vredige stilte op het bevroren meer ingeruild voor rauw motorgeronk en brute paardenkracht. Staf is euforisch wanneer hij zelf achter het stuur mag plaatsnemen: “Dit is de max, dit is écht de max!”  Staf neemt de kinderen ook mee naar het meer om hen het geluid van ijs te laten horen. “Het klinkt net alsof er een mega walvis onder het ijs zit”, besluit Beau.

Voortgang Camping Grinsby

Twee maanden voor Camp Grinsby zijn eerste gasten ontvangt, krijgen Staf en Monique de sleutel in handen. Ze moeten zich nu toch stilaan gaan focussen op die eerste opening. “Voila schat, hier zijn we dan. Voel je zo al niet een klein beetje spanning als je beseft dat hier binnen twee maanden de eerste caravans gaan toekomen”, vraagt Staf wanneer ze richting hoofdgebouw van de camping stappen. “Dat lijkt me zo kort, twee maanden”, antwoordt Monique. “Dat lijkt niet alleen zo, dat is ook zo”, beaamt Staf met bevende stem. Ze weten dus zeker nog wat te doen. 

Zweedse stugor op Camping Grinsby

De zes hutjes of Zweedse stugor waren echt toe aan een opfrisbeurt, zo zagen we in aflevering zeven van Camping Coppens. Staf en Monique willen ze een beetje hun eigen stijl geven. Staf zorgt voor het afplak-, plamuur- en schilderwerk en Monique is ‘chef decoratie’. Het verschil tussen ‘voor’ en ‘na’ is groot, een geslaagde makeover. Staf: “Voordeel is: er is er nu één af. Nadeel is: er zijn er nog vijf te gaan. Maar we hebben wel een voorbeeld nu. Ik moet niet meer heel de tijd aan Monique vragen waar alles mag hangen.” 

Vragen van campinggasten

‘s Avonds wordt het schilderen en decoreren gestaakt en kruipt Staf achter zijn computer. Niet alleen om het nieuwe seizoen van Code van Coppens voor te bereiden, ook om vragen te beantwoorden van toekomstige campinggasten. “Kunnen we ook voor één nacht bij jullie overnachten”, leest Staf voor. “Uiteraard kan dat”, tikt hij op het toetsenbord. “Mogen er honden op de camping”, vraagt een andere gast. “Natuurlijk, we zijn zelf grote hondenliefhebbers”, dicteert Monique. “Ik ben een mama van drie dichters… Euhm, die zal dochters bedoelen”, lacht Staf. 

Staf Coppens gaat ijshockeyen

Voor de verandering zijn het eens niet Monique, Beau en Nora die zich op de ijsbaan begeven. Staf heeft een initiatie ijshockey geregeld bij de (ijs)beren van het lokale Åmål-team. Met een klein hartje betreedt hij de kleedkamer. “I am more a figure skater”, begint Staf verontschuldigend. Maar één van de ijshockeyspelers probeert hem meteen gerust te stellen: “Figure skaters are actually the better skaters”. Maar Staf is nog steeds niet helemaal op z’n gemak: “Be gentle with me guys. I’m afraid of getting the puck in my face.” Een andere speler, Andreas, toont grijnzend zijn voorste tanden: “These are not real, because of ice hockey.”

Allerlaatste loodjes, voordat camping opent

Voor de allerlaatste loodjes alvorens Camp Grinsby de deuren opent, komt er nog versterking uit België en Nederland. Grote broer Maarten is opnieuw van de partij en uit Nederland komen Inez en haar man Richard een handje helpen. Inez is de boezemvriendin van Monique. Ze kennen elkaar al sinds hun kinderjaren. Het is voor Monique een hele verademing dat ze eens met iemand anders kan gaan shoppen: “Eindelijk, een veel betere winkelpartner dan Staf”. “Ja, nu mag jij beslissen en we zijn supersnel”, lacht Inez. Monique beaamt: “Veel sneller dan met Staf en het is ook veel leuker!” En het gaat nu stilaan aankomen op die snelheid. We zijn genaderd tot op 48 uur voor de opening…

 Camping Coppens open

In de laatste aflevering van het eerste seizoen Camping Coppens zien we dat Camp Grinsby officieel geopend is. Een proper sanitair is voor Monique het allerbelangrijkste. Daar maakt ze nu in hun eigen Camp Grinsby een erezaak van. Terwijl zij samen met Inez het volledige sanitaire blok voor haar rekening neemt, trekt Staf het twintig hectare grote domein in om de negen ecologische toilethuisjes ook van een poetsbeurt te voorzien. Maar in het laatste hutje wacht hem een minder aangename verrassing. Staf: “Oh nee, hier heeft een reiger overwinterd die niet kon lezen dat je het deksel naar beneden moet doen. Maar dat is part of the job. Ik ben er niet vies van, echt niet.”

Logo Camp Grinsby

Camp Grinsby heeft een gloednieuw logo en dat wordt ook net voor de opening geleverd. Het is een gevaarte van 250 kg bestaande uit steen en staal. Staf is meteen onder de indruk: “Wauw, this is better than in my imagination! Beautiful!” Dit pronkstuk krijgt vanzelfsprekend een prominente plaats aan de inkom van de camping. Camping Coppens is nu officieel open! Oudste broer Maarten kijkt de nieuwe toekomst van Staf, Monique en de kinderen met vertrouwen tegemoet: “Ik denk dat het goed komt. Het zijn ook plantrekkers he. Staf en zijn gezin zijn naar hier vertrokken op een moment dat ze wisten dat ze deze camping niet kon kopen. En kijk waar ze nu staan.”

Eerste gasten Campig Grinsby met campers

In de winter worden de wegwijzers naar Camp Grinsby afgedekt wegens sluiting. Terwijl Staf samen met de vorige eigenaar Anders de signalisatie terug vrijmaakt, rijden de eerste campinggasten het domein al op. En daar zijn ook al Belgen bij. Eén van de arriverende mobilhomes blijkt een gigantisch Concorde-model te zijn. Als Monique het gevaarte ziet, geraakt ze in paniek: “Kan dat ding hier wel staan?” Ze belt snel Staf op, maar die staat helaas hoog op de ladder een wegwijzer vrij te maken. 

Nieuw leven in Zweden voor familie Staf Coppens

Het gezin Coppens kan nu echt aan het nieuwe leven in Zweden beginnen. De kinderen hebben hun draai gevonden op school en Monique en Staf zullen vanaf nu de handen vol hebben op de camping. “Gaan we het kunnen”, vraagt Staf met een klein hartje  aan Monique. Die antwoordt iets zelfzekerder: “We zullen wel moeten he. We zijn dit avontuur nu aangegaan.” “Ja, het zal wel lukken”, mijmert Staf terwijl hij van het uitzicht over het Stora Bör meer geniet. 

Tweede seizoen Camping Coppens

Camping Coppens heeft in België ontzettend goed gescoord. Iedere week zaten er bijna een miljoen kijkers klaar om de avonturen te volgen van Staf Coppens, Monique van der Velden en hun kinderen Beau en Nora. Op social media wordt dan ook vol verwachting uitgekeken naar een tweede seizoen van Camping Coppens. We willen natuurlijk allemaal zien hoe de presentator het doet als uitbater van een camping. En hoe hij dat combineert met zijn werk in België; er is tenslotte een nieuw seizoen aangekondigd van de Code van Coppens. Officieel is er over seizoen 2 van Camping Coppens nog niets bekend, maar ik zou het vreemd vinden als er geen vervolg komt.

Wil je je niet vervelen in de vakantie? Speel dan het spel dat bij de Code van Coppens hoort.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

5 april 2021 /