Jacques Vermeire in Het Huis of FC De Kampioenen

Jacques Vermeire is dit jaar één van de gasten van Eric Goens in het nieuwe seizoen van Het Huis. Hij is de eerste gast die komt logeren. Ze hebben het onder andere over FC De Kampioenen, zijn rumoerige privéleven en de TikTok-filmpjes met dochter Julie.

Het Huis

Voor het zesde seizoen van Het huis nodigt Eric Goens opnieuw een reeks verrassende, boeiende en interessante mensen uit.  Ze verblijven 24 uur in ‘het huis’, afgezonderd van hun gewone leefwereld. Geen afleidingen, alleen de confrontatie met hun eigen leven, dat de revue passeert in boeiende en onthullende gesprekken. In de kinderkamer flitst hun jeugd voorbij en in de televisiekamer zien ze vaak voor het eerst filmpjes uit lang vergeten tijden. Ook de gevreesde sportkamer is er opnieuw. En wat onthullen de gasten in de intimiteit van de boomhut?

Jacques Vermeire

De eerste gast van het nieuwe seizoen is Jacques Vermeire. Met een coronaveilig oldtimer-busje gaat Eric Goens zijn gast thuis ophalen: 24 uur mag Jacques in ‘het huis’ logeren. “Ik hoop dat dat huis van u zal meevallen, want je ziet wat ik hier moet achterlaten.”

De toon is meteen gezet. “Ik ben een halve zot”, zegt Jacques geregeld in de loop van het programma. Wordt het heel de tijd lachen, gieren, brullen met de onverbeterlijke smoelentrekker Jacques Vermeire? Of leren we ook zijn andere helft kennen? De man die achter zijn vrolijke smoelen ook heel wat tegenslag moest verwerken? En krijgen we ook inzicht in het succes van de ‘commerçant’ Jacques Vermeire?

Nooit vertoonde aflevering van FC De Kampioenen

Jacques Vermeire is nog maar net aangekomen in het huis en hij krijgt samen met de kijkers al meteen een primeur te zien: in de TV-kamer toont Eric een nooit eerder op televisie vertoonde aflevering van FC De kampioenen. Jacques zijn mond valt letterlijk open van verbazing bij het zien van deze unieke beelden. Het brengt hem zo bij Dimitri De Tremmerie, alias DDT.

Rol Dimitri De Tremmerie een risico voor Jacques Vermeire

Die legendarische rol had Jacques Vermeire dertig jaar geleden nochtans maar schoorvoetend heeft aangenomen. Een te groot risico, dacht hij toen. “Ik heb heel hard gewerkt. ’s Morgens schoenen verkopen, ’s middags opnames van FC De kampioenen, opnames voor De drie wijzen, zaalshows, Oei Jacques, en ’s nachts een acte de présence in een discotheek. Het geld stroomde binnen. Sparen voor later. Ik ben een product, heel commercieel”, vertelt hij tegen Eric Goens.

Maar Jacques is niet altijd schoenenverkoper, komiek of acteur geweest.  Politieman, operazanger? Wat is er van aan? De kijker mag zich even in de jury van De drie wijzen wanen en raden of de verhalen verzonnen zijn of niet.

Rumoerige privéleven van Jacques Vermeire

De carrière van Jacques Vermeire davert al decennia door als een trein, maar zijn privéleven verliep allesbehalve rimpelloos. Zijn eerste huwelijk met zijn jeugdliefde liep spaak na zeven jaar.  Dan volgden de moeilijkheden in de relatie met zijn tweede echtgenote Eva Pauwels, die breed in de pers werden uitgesmeerd. Zijn ex Martine kwam om het leven bij een auto-ongeluk en zijn latere partner Muriel verloor het gevecht tegen kanker.

Geen zelfmedelijden

“Ik heb de gave om geen zelfmedelijden te hebben en dat aan te kunnen. Je moet oogkleppen opzetten en doorgaan.” Ook als blijkt dat Jacques zelf kanker heeft, blijft hij op het podium staan. “Je moet altijd laten zien dat er vreugde is in het leven, ook nu in coronatijden.”

Alles wordt goud!

Het immense succes van FC De kampioenen, de populariteit van zijn zaalshows, de razend populaire TikTok-dansfilmpjes met dochter Julie: alles wat Jacques Vermeire aanraakt, lijkt te veranderen in goud. En dat weet hij zelf ook:  “Deze aflevering van Het huis, dat wordt weer een topprogramma. Maar ja, Eric, wie heeft dat weer geflikt? Ikke, gij niet hé”, zegt hij lachend.

Gasten Het Huis seizoen 6

In de volgende afleveringen ontvangt Eric Goens in Het huis acteur Rik Verheye, Olympisch medaillewinnaar en modeontwerpster Élodie Ouédraogo, zanger Andre Hazes Jr, radio- en tv-presentatrice Siska Schoeters, viroloog Marc Van Ranst, ondernemer Marc Coucke en Bazart-zanger Mathieu Terryn. Hier ontdek je alles over de gasten van Het Huis seizoen 6.

Het huis is een programma van Het NieuwsHuis voor Eén. Het huis met Jacques Vermeire is te zien op dinsdag 3 november om 20.40 uur op Eén.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

3 november 2020 /