Tweede seizoen voor Dertigers (BNNVARA) in Nederland?

Komt er een tweede seizoen voor BNNVARA-serie Dertigers in Nederland? Wat de mogelijkheden betreft, hoef je je daar geen zorgen over te maken. Het Vlaamse script van het tweede seizoen Dertigers hoeft alleen nog bewerkt te worden naar de Nederlandse situatie en er kan gestart worden met de opnames. Sterker nog: in België nemen ze inmiddels het derde seizoen op.

Tweede seizoen Dertigers

Als ik ‘de baas’ bij BNNVARA zou zijn, dan wist ik het wel. Ik zou het tweede seizoen van Dertigers absoluut in Nederland ook uitzenden. Toen seizoen 2 begin dit jaar in België op tv was, zat ik iedere avond trouw voor de buis. Wat een heerlijk momentje voor jezelf is Dertigers toch na een drukke dag. Leuke acteurs en actrices, een herkenbaar verhaal met de nodige twisten die je zelf nooit hoopt mee te maken en niet te vergeten heerlijke muziek.

Meer Bart, Lot, Nora, Pieter, Saar, Alex en Elias

Ik wil niet te veel spoileren wat het tweede seizoen van Dertigers betreft. Als BNNVARA ‘m gaat maken, wordt het naar alle waarschijnlijkheid tenslotte weer een remake en maken de personages hetzelfde mee als de Vlaamse Dertigers. Maar zonder al te veel weg te geven, kan ik je wel vertellen dat we Bart, Lot, Nora, Pieter, Saar, Alex en Elias weer op een heel andere manier gaan leren kennen. Allemaal hebben ze wel hun eigen verhaallijn in het tweede seizoen. Ja, in seizoen 1 heeft ieder zo ook zijn eigen lijntje, maar het krijgt wat meer diepgang. Niet gek: we kennen de cast en de personages inmiddels een stuk beter.

Populariteit Dertigers in Nederland

In België was Dertigers meteen een schot in de roos. Omdat de serie zowel op VRT NU als YouTube meteen volledig werd gedeeld, kon je ‘m echt bingewatchen. In Nederland konden gebruikers van NPO Start Plus wel een week vooruit kijken, maar we moesten toch echt wat meer geduld hebben. Ik denk dat dat zeker invloed heeft op de populariteit. Toch zie ik op Twitter, Facebook en in de media wel positieve berichten voorbij komen over deze serie. Kijk ik naar mijn eigen bezoekerscijfers, dan is het een ware hit. Dagelijks komen er honderden, zelfs meer dan duizend bezoekers naar VlaamsKijken om meer te lezen over Wieger WindhorstJoy Wielkens, Justus van Dillen, Lykele MuusLeonoor KosterEva LaurenssenJelle de JongGürkan KüçüksentürkNhung Dam en Alex Hendrickx. We zijn zo nieuwsgierig naar de acteurs en actrices die in Dertigers de rollen vertolken van Pieter, Nora, Alex, Bart, Lot, Saar, Elias, Feras, Babs en Adam.

Kijkcijfers

Maar voor een omroep als BNNVARA wegen natuurlijk ook de kijkcijfers mee. Kansen om de serie te kijken, hebben de kijkers in ieder geval zat gehad: vroeg op de avond (om 20.25 uur), laat op de avond (rond elf uur) en zelfs op zondagavond alle afleveringen van die week tegelijk. Wat de kijkcijfers betreft, werd de eerste aflevering door 419.000 kijkers bekeken en dat daalde nog verder… Woensdag 27 mei keken er bijvoorbeeld maar 250.000 mensen.. Vergelijk je dat met Vlaanderen dan zie je dat die bij het tweede seizoen niet onder de 933.308 kwamen. Een heel verschil als je je beseft dat we in Nederland echt met veel meer zijn…

Wat dat betreft, durf ik niet te zeggen of er een tweede seizoen van Dertigers in Nederland te zien zal zijn. Gelukkig is er dan wel goed nieuws voor de fans, want die kunnen op Eén natuurlijk ook gewoon kijken. Alleen is het dan te hopen dat de Belgen het tweede seizoen uitzenden, voordat het derde seizoen van Dertigers op tv komt.

Dertigers boekenreeks

Krijg je geen genoeg van Dertigers en lees je graag? Dan heb ik goed nieuws. Er is ook een Dertigers-boekenreeks.

Foto: BNNVARA

Praat mee over de onderwerpen op VlaamsKijken via onze Facebook-groep.

Steun VlaamsKijken
Dit kun je doen met je Bol.com-aankopen. Als je via deze link je bestelling plaatst, ontvang ik een klein percentage. De opbrengst komt volledig ten goede aan de verdere ontwikkeling van de website. 

25 juni 2020 /