Tweede seizoen voor Dertigers (BNNVARA) in Nederland!

Er komt een tweede seizoen voor BNNVARA-serie Dertigers in Nederland! Vandaag op maandag 7 september 2020 heeft Frans Klein, directeur Video van de NPO, aan het AD laten weten dat er een tweede seizoen van Dertigers volgt.

Qua mogelijkheden maakte ik me daar al geen zorgen over; het Vlaamse script van seizoen 2 van Dertigers hoeft alleen nog bewerkt te worden naar de Nederlandse situatie en er kan gestart worden met de opnames. Sterker nog: in België zijn er zelfs een derde en vierde seizoen. Het vierde seizoen is tevens het laatste, maar Eén heeft op 5 mei 2022 wel een nieuwe reeks Dertigers aangekondigd mét nieuwe vriendengroep, cast en opgenomen op een andere locatie.

In Nederland moesten de kijkers – onder andere door de coronacrisis – iets langer wachten op het definitieve antwoord of de serie een vervolg zou krijgen. En 2 dagen later – op 9 september 2020 – heb ik ook daar goed nieuws over. Dertigers seizoen 3 komt naar Nederland!

Tweede seizoen Dertigers

Direct na het einde van seizoen 1 van Dertigers schreef ik het al: “Als ik ‘de baas’ bij BNNVARA zou zijn, dan wist ik het wel. Ik zou het tweede seizoen van Dertigers absoluut in Nederland ook uitzenden. Toen seizoen 2 begin dit jaar in België op tv was, zat ik iedere avond trouw voor de buis. Wat een heerlijk momentje voor jezelf is Dertigers toch na een drukke dag. Leuke acteurs en actrices, een herkenbaar verhaal met de nodige twisten die je zelf nooit hoopt mee te maken en niet te vergeten heerlijke muziek.”

Meer Bart, Lot, Nora, Pieter, Saar, Alex en Elias

Ik wil niet te veel spoileren wat het tweede seizoen van Dertigers betreft – waarschijnlijk gaat het namelijk weer om een remake en maken de personages hetzelfde mee als de Vlaamse Dertigers. Maar zonder al te veel weg te geven, kan ik je wel vertellen dat we Bart, Lot, Nora, Pieter, Saar, Alex en Elias weer op een heel andere manier gaan leren kennen. Allemaal hebben ze wel hun eigen verhaallijn in het tweede seizoen. Ja, in seizoen 1 heeft ieder zo ook zijn eigen lijntje, maar het krijgt wat meer diepgang. Niet gek: we kennen de cast en de personages inmiddels een stuk beter.

Populariteit Dertigers in Nederland

In België was Dertigers meteen een schot in de roos. Omdat de serie zowel op VRT NU als YouTube meteen volledig werd gedeeld, kon je ‘m echt bingewatchen. In Nederland konden gebruikers van NPO Start Plus wel een week vooruit kijken, maar we moesten toch echt wat meer geduld hebben. Toch zag ik op Twitter, Facebook en in de media wel positieve berichten voorbij komen over deze serie.

Dertigers ‘best gelezen’ van VlaamsKijken

Kijk ik naar mijn eigen bezoekerscijfers, dan is het een ware hit. Dagelijks komen er honderden, zelfs meer dan duizend bezoekers naar VlaamsKijken om meer te lezen over Wieger WindhorstJoy Wielkens, Justus van Dillen, Lykele MuusLeonoor KosterEva LaurenssenJelle de JongGürkan KüçüksentürkNhung Dam en Alex Hendrickx. We zijn zo nieuwsgierig naar de acteurs en actrices die in Dertigers de rollen vertolken van Pieter, Nora, Alex, Bart, Lot, Saar, Elias, Feras, Babs en Adam.

Kijkcijfers

Maar voor een omroep als BNNVARA wegen natuurlijk ook de kijkcijfers mee. Kansen om de serie te kijken, hebben de kijkers in ieder geval zat gehad: vroeg op de avond (om 20.25 uur), laat op de avond (rond elf uur) en zelfs op zondagavond alle afleveringen van die week tegelijk. Die leken in eerste instantie bescheiden met zo’n 250.000 mensen per aflevering. Maar met uitgesteld kijken is er een record verbroken. Via NPO Plus werd Dertigers namelijk verslonden. Tot nu hebben maar liefst 5,3 miljoen mensen de afleveringen gezien. Een tweede seizoen van Dertigers kon dus niet achterblijven.

Dertigers boekenreeks

Krijg je geen genoeg van Dertigers en lees je graag? Dan heb ik goed nieuws. Er is ook een Dertigers-boekenreeks.

Foto: BNNVARA

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

25 juni 2020 /