Code van Coppens seizoen 5 op tv bij VTM met deze deelnemers

De Code van Coppens is inmiddels toe aan seizoen 5. Daarmee is het programma sinds woensdag 14 februari 2024 weer op tv in het format, zoals we dat van de broertjes Coppens kennen. Of dat ook betekent dat er geen tweede seizoen volgt van The Big Bang: Universum Coppens dat durf ik niet te zeggen… In dit artikel ontdek je in ieder gevallen alles over Code van Coppens seizoen 5.

Speel de Code van Coppens thuis. Ontdek Code van Coppens: het Proefkonijn *.

Code van Coppens seizoen 5

Staf en Mathias Coppens lieten hun ongebreidelde fantasie weer de vrije loop, met enkele verrassende nieuwigheden tot gevolg. Zo doet een snufje Artificial Intelligence de kandidaten volledig uit hun lood slaan, kreeg de draaiende kamer een serieuze upgrade en worden er voor het eerst acteurs ingezet om de verhalen nóg echter te beleven. Van een ‘rustgevend’ wellnessparadijs tot een mysterieus laboratorium. De BV-duo’s kunnen maar beter van alle markten thuis zijn om te ontsnappen uit de vernuftige escaperooms. Wie slaagt erin de verrassende twists te overwinnen en de lastige codes te kraken?

Wist je dat Mathias Coppens ook te zien is in Aspe (de herhalingen zijn nu op tv).

Deelnemers Code van Coppens seizoen 5

Welke deelnemers we mogen verwachten in de Code van Coppen seizoen 5? Nou denk aan onder andere Emilie Vansteenkiste, Jens Dendoncker, Fien Germijns (die op dit moment te zien is Alles in de strijd 2024), Bart Cannaerts, Ruth Beeckmans, Ben Segers (die te zien is in de geweldig spannende reeks Sphinx), Bart Hollanders & Serine Ayari (die we samen natuurlijk zagen in Exen), Bart Appeltans & Véronique De Kock (die we zagen in De Verraders), Dieter Coppens, Joris Hessels, OSKI en Tine Embrechts (die indruk maakte in De Expeditie Groenland).

Nieuwe afleveringen Code van Coppens kijken

De nieuwe afleveringen van de Code van Coppens zijn sinds woensdag 14 februari wekelijks om 20.40 uur te kijken bij VTM en terug te kijken bij VTM GO. Bij VTM GO ontdek je ook eerdere seizoenen. Helaas zijn die alleen beschikbaar voor wie een VTM GO + account heeft. Code van Coppens seizoen 5 gemist, dat is geen probleem: al die afleveringen staan gewoon op de gratis VTM GO. Dat betekent dat je ze ook vanuit Nederland kunt terugkijken. Hier de uitleg.

Escaperooms Code van Coppens

Wat voor escaperooms er zijn bedacht voor Code van Coppens seizoen 5? We zetten ze op een rijtje:

  • De SM Wellness
  • Coppens Cops Academy
  • Het labo van lobeau Tommy
  • Murassig Park
  • Het sterfbed van de koning
  • Euro Coppens Songfestival
  • Ambras aan zee
  • Reisbureau Mathi’s Travel Agency
  • Trip down memory lane

De SM Wellness

Aflevering 1: Bart Appeltans en Véronique De Kock mogen de spits afbijten en het opnemen tegen Ruth Beeckmans en Ben Segers. Zijn ze bereid om hun chakra’s en mantra’s onder de loep te laten nemen? “Als ik eens me-time wil, ga ik in bad liggen om te slapen”, zegt Ben. Al blijkt het wellnessoord van de broertjes Coppens echter verre van een oase van rust. Geen heerlijke geur van lavendel en eucalyptus, wél een worteloranje spraytan en glibberig badschuim. 

In badjas trotseren de duo’s de turbulente oase van chaos. Na het verliezen van kostbare druppels lichaamsvocht in een zweetstoel, denken de BV’s te kunnen genieten van een weelderig bad vol‘mousse de Coppens’. Niets is minder waar. Een onverwachte glijbaan brengt hen naar een verborgen, ondergrondse kerncentrale. Kunnen Bart, Véronique, Ruth en Ben hun innerlijke rust bewaren tussen het kernafval? Of is een bezoek aan een ander wellnessoord toch een beter idee? 

Coppens Cops Academy

Aflevering 2: Qmusic-dj’s Sean Dhondt en Vincent Fierens, en presentatoren  Fien Germijns en Bart Cannaerts (die we samen recent nog op tv zagen met De dag van vandaag seizoen 3) gaan de uitdaging aan als ware helden en politieagenten. Kunnen ze de moeilijke opleiding doorstaan? Fien ziet het alvast helemaal zitten: “Ik wou vroeger politiehond worden.”

Bij aankomst treffen de duo’s politiehond Rocky, die nog opgesloten zit in zijn kennel. Als het van stoere mannen Bart en Vincent afhangt, mag Rocky daar nog wel een tijdje blijven zitten. “Niet te snel openen he Sean, ik moet me mentaal voorbereiden”, zegt Vincent met een bang hartje. “Doe jij dit, Fien? Ik blijf hier wel even staan”, klinkt het bij Bart. “Brave Rocky.” Testen de duo’s positief op een alcoholtest? Kunnen ze de boeven uitschakelen met pepperspray? En onthult de leugendetector dat Fien stiekem droomt van een carrière bij Qmusic, terwijl Vincent een fervent supporter van Beerschot blijkt te zijn? De kijker ontdekt het in een nieuwe aflevering van Code van Coppens. 

Het labo van lobeau Tommy

Aflevering 3: BV-duo’s Serine Ayari & Bart Hollanders en Emilie Vansteenkiste & Jens Dendoncker ervaren de schrik van hun leven in Code Van Coppens seizoen 5. Ze worden gedropt in het lugubere labo van professor Lobeau Tommy die al enige tijd vermist blijkt te zijn. Zijn patiënt zit echter nog steeds vast en moet dringend worden bevrijd. Hun missie? Binnendringen in het ontspoorde brein van de patiënt. De broers Coppenshebben hiervoor niet zomaar gebruik gemaakt van een pop, maar voor het eerst beroep gedaan op een echte acteur. Beide teams gaan gefocust te werk om het brein van de patiënt te besturen, al volgt er snel blinde paniek wanneer ze opeens een kettingzaag horen. “Da’s creepy man!”, klinkt het bij Jens. “Ieuw! Sebiet komt die naar hier!”, roept een angstige Emilie. Slagen de interim laboranten erin de hoofden koel te houden? En kunnen ze heelhuids ontsnappen? 

Murassig Park

Aflevering 4: Charlotte Timmers, Joke Emmers (die te zien zijn in Billie vs Benjamin), Günther Neefs en Begijn le Bleu (die we recent nog op tv in de Foute Vrienden film zagen) komen terecht in het mysterieuze Murassig Park. Hun missie? Een dinosaurus tot leven brengen. En dat brengt duidelijk het beest in Charlotte en Joke naar boven. In een groot blok ijs bevindt zich een mug waarvan ze het DNA nodig hebben. “Yes, op ijs kloppen! Female rage”, roept Charlotte. Slagen ze erin een dino tot leven te brengen? En blijven ze uit zijn klauwen of eindigen ze zelf in zijn buik? 

Het sterfbed van de koning

Aflevering 5: JOE-dj’s Anke Buckinx & Heidi Van Tielen en lookalikes Dieter Coppens & Joris Hessels worden uitgedaagd om het vaderland te redden. De koning ligt op sterven en ze moeten zijn hart zo snel mogelijk naar de hut van een Peruviaanse medicijnman brengen. “We hebben genoeg naar Grey’s Anatomy gekeken om dit tot een goed einde te brengen”, lacht Anke Buckinx. Geraken ze tijdig en ongedeerd in Peru? Blijft het hart van zijne majesteit kloppen en worden ze de grote redders van het koninkrijk?

Euro Coppens Songfestival

Aflevering 6: Nora Gharib en Aaron Blommaert gaan de strijd aan met Lieven Scheire en Hetty Helsmoortel op het Euro Coppens Songfestival. Lieven ruilt zijn rol als huiswetenschapper maar al te graag in voor een glansrijke performance op deze prestigieuze wedstrijd. Voor het eerst rekenen de broers Coppens op de wondere magie van Artificial Intelligence, met enkele verrassende wendingen tot gevolg. Van (on)bestaande telefoongesprekken met Gert Verhulst en Marc Coucke tot een live telefoongesprek met Eddy Wally. Hebben ze genoeg noten op hun zang? Welk duo heeft de grootste star quality en wint het Euro Coppens Songfestival?

Ambras aan zee

Aflevering 7: BV-duo’s Jade Mintjens & Jeroen Verdick en Lotte Vanwezemael & Roman Van Houtven (die nu te zien is in het tweede seizoen van Dertigers) trekken als echte lifeguards naar het zonnige Knokke. Nadat ze per ongeluk een kras maakten op de Porsche van Jean Louis Bernard Phillippe, is de man razend. Hij heeft de nieuwbakken redders vastgeketend op hun redderstoel. Er rest hen maar één ding: zo snel mogelijk Knokke ontvluchten. Welk duo weet zich te bevrijden uit deze benarde situatie na een brutale meeuwenaanval en een moeilijke evenwichtsoefening? En welke redders blijven achter in het zand? 

Reisbureau Mathi’s Travel Agency

Aflevering 8: In een nieuwe aflevering van Code van Coppens, morgen om 20u40 bij VTM, ontvangen de broers Coppens twee bekende duo’s in hun unieke reisbureau Mathi’s Travel Agency. Moeder en zoon, Tine Embrechts en OSKI, zijn samen met wetenschappers Henk Rijckaert en Jeroen Baert, de gelukkigen die voor het eerst hun reis mogen laten samenstellen door het gloednieuwe reisagentschap. Tijdens een avontuur doorspekt met illusie en mentalisme denken de duo’s dat ze de touwtjes in handen hebben, maar niets is minder waar… De reizigers gaan dapper de strijd aan tot ze opeens oog in oog komen te staan met enkele spinnen, slangen en schorpioenen. “Blijven ademen, mommy is here”, moedigt Tine Embrechts haar zoon aan. “Mannen mogen huilen, maar nu moeten mannen even flink zijn.” Bereiken de toeristen alsnog hun absolute droombestemming of smelten ze weg in de lava van de aardkorst? Én bovenal: wat is echt en wat is dat niet?

Trip down memory lane

Aflevering 9: In deze speciale aflevering krijgen we een epische strijd tussen België en Nederland. ‘Code van Coppens’ all-stars Kürt Rogiers en Sandrine André nemen het op tegen de hilarische bekende Nederlanders Dennis Weening en Leo Alkemade. Beide duo’s vertrekken op een magische trip down memory lane en worden teruggekatapulteerd naar hun jeugd.

De strafste der lage Landen

Staf en Mathias gaan over de landsgrenzen heen, want ze laten niet alleen BV’s hun kamers betreden. Ook BN’ers strijden elke week voor de eer in de Code van Coppens op de Nederlandse zender SBS6. Maar wie kan er nu het beste tegen pijn? Waar wonen de grootste bangeriken? En in wiens bloed zit de meeste competitiviteit? Kortom, wie zijn de strafste spelers: wij of onze noorderburen?

 

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

17 april 2024 /