The Big Bang: Universum Coppens bij VTM met deze deelnemers

The Big Bang: Universum Coppens is sinds zaterdag 23 september 2023 wekelijks om 20.30 uur ook bij VTM te kijken. In Nederland ging de show zelfs eerder van start. En nu wagen ook de Vlaamse bekende duo’s zich aan de race door het universum van Coppens in The Big Bang.

Mis je de Code van Coppens; wist je dat er ook twee spellen zijn?

The Big Bang op VTM

De broers Staf en Mathias Coppens presenteren vanaf 23 september 2023 The Big Bang bij VTM. Na de Code van Coppens gaan de broers in deze zenuwslopende knalgame nog een stap verder. Elke aflevering laten ze drie bekende duo’s toe in het Universum Coppens voor een spannende race tegen de klok. Daar trotseren de kandidaten groots opgezette spellen vol next-level-obstakels en plagerijen met één belangrijke rode draad: ballonnen ploffen. Drie BV-teams, drie levels met serieus wat knaldrang en slechts één vraag: wie veroorzaakt als eerste de Big Bang?

The Big Bang kun je iedere zaterdag kijken om 20.30 uur bij VTM en VTM GO. Vanuit Nederland VTM kijken, doe je zo.

Deelnemers The Big Bang VTM

Wie de deelnemers zijn in The Big Bang op VTM? Nou denk aan Average Rob (die een interessante docu maakte over Remco Evenepoel) & Hakim Chatar (die nu te zien is in Celebrity MasterChef Vlaanderen), Droomfabriek presentatrice Gloria Monserez & Francisco Schuster, Laura Tesoro & Gers Pardoel, Joris Hessels & Ruth Beeckmans, Jamie-Lee Six & Nicolas Caeyers en Jens Dendoncker & Henk Rijckaert (die je samen zag in Wie zoekt die wint). In de eerste aflevering is het de beurt aan Nonkels-acteur Jelle De Beule en Koen De Poorter, Nora Gharib en Andy Peelman (die beide horen tot De Verraders deelnemers) en tot slot Dina Tersago en verrader Bart Appeltans. En ook in de tweede aflevering zien we verraders: Klaasje Meijer (2023) en Loïc Van Impe (2022, lees er hier meer over). Verder Ann Van Elsen & Bart Kaëll en Guga Baul & Dimitri Leue. In aflevering drie wagen Laura Tesoro & Gers Pardoel, Jamie-Lee Six & Nicolas Caeyers, en Christophe Stienlet & Jeroen Verdick hun kans.

Opvallend: Klaasje Meijer en Gers Pardoel deden in Nederland samen mee als een duo aan The Big Bang. Ik weet niet waar de opnames eerder waren, maar ze hebben dus een voordeel gehad.

Zo werkt The Big Bang: Universum Coppens

De deelnemers aan The Big Bang op VTM betreden de zelfbedachte wereld van Staf en Mathias Coppens. Racend in een kart, zittend op een elektrische stoel, glijdend van een trap en schietend met een kruisboog worden ze tot het uiterste gedreven. De strijd naar de overwinning omvat drie levels en begint met The Big Race, een zenuwslopend parcours vol lastige opdrachten die de kandidaten moeten ontcijferen en doorstaan. Bliksemsnelle reflexen, een sterke maag en een uitmuntend evenwicht zijn hier cruciaal. Daarna volgt The Big Battle, een schokkend pijnlijke quiz waar je liever niet in terechtkomt. Tot slot nemen de twee snelste duo’s het tegen elkaar op in de grote finale, waarin ze zo snel mogelijk een gigantische ballon moeten laten exploderen. Wie heeft het meeste strategisch inzicht en dat ondersteboven of zelfs onder water? Wie kent het antwoord op de meest uiteenlopende, zotte vragen terwijl er wat elektriciteit in de lucht hangt? En wie veroorzaakt als eerste ‘The Big Bang’ en gaat naar huis met eeuwige roem en massa’s respect?

Aflevering 1

Wat je van aflevering 1 kunt verwachten? De komische tandem Jelle en Koen tonen zich als geduchte concurrenten voor Nora Gharib & Andy Peelman en Dina Tersago & Bart Appeltans*, behalve wanneer het op hoogtes aankomt. En laat dat nu net één van de uitdagingen zijn die ze moeten overwinnen… “Ik durf dit niet, ik durf dit echt oprecht niet! Gaan we gewoon schuifelen op de balk?”, klinkt het bij Jelle wanneer de hoogtevrees toeslaat. Tot groot jolijt van de broers achter de schermen. 

Spellen The Big Bang

De eerste aflevering zit boordevol knaldrang, next-level-obstakels en de nodige plaagstootjes van de broers Coppens. Al vanaf de eerste ronde krijgen de duo’s het zwaar te verduren. Naast een geblinddoekt reflexenspel met waterballonnen, moeten ze een evenwichtsbalk op grote hoogte trotseren om munitie te verkrijgen en vervolgens de weg naar The Big Race helemaal vrij te spelen. Dina en Bart (het duo dat je kent van Huis Gemaakt) komen dit keer niet om te verbouwen of te behangen, maar wel om het kot op stelten te zetten. “Als je een verbouwing overleeft als duo, kan je alles aan”, lacht Bart. Ook Nora en Andy tonen zich van hun meest competitieve kant. Vooral Andy’s skills als politieagent komen handig van pas…

Aflevering 2

In aflevering 2 is het de beurt aan Klaasje Meijer & Loïc Van Impe, Bart Kaëll & Ann Van Elsen en Guga Baúl & Dimitri Leue. Ook deze keer hebben Staf en Mathias een aantal uitdagingen in petto die niet geschikt zijn voor angsthazen. Ann kan nauwelijks wachten om een duo te vormen met Bart, haar grote idool. “Ik heb je ooit fanbrieven gestuurd, maar ik wist niet dat je mama die allemaal beantwoordde”, lacht Ann. Doorheen het parcours ontpopt Bart zich als een waar competitiebeest. “Bart is een mix van Rambo, Tarzan en een charmezanger”, concludeert Mathias. En dat is nog niet alles want er hangt hier en daar ook wat nattigheid in de lucht voor het duo… 

Aflevering 3

Laura Tesoro (die op dit moment ook te zien is in The Voice Kids en Jachtseizoen) & Gers Pardoel, Jamie-Lee Six & Nicolas Caeyers, en Christophe Stienlet & Jeroen Verdick wagen hun kans in aflevering 3 van The Big Bang. Ze moeten waterballonnen door een prikkeldraadparcours loodsen, zich ondersteboven in een aquarium hijsen en een bom doen knallen. Maar de broers Coppens zouden de broers Coppens niet zijn, moesten ze niet zorgen voor die ene verrassende twist waar de deelnemers niet op hadden gerekend… 

Aflevering 4

Een vurige competitie en lachwekkende blunders. Dat zijn de ingrediënten voor aflevering 4 van The Big Bang. Deze week mogen Marie Verhulst & Ellen Callebout (van De Verhulstjes), Ruth Beeckmans & Joris Hessels (die samen te zien waren in de indrukwekkende serie Albatros) en ook Lize Feryn & Aster Nzeyimana aka De Robotjes zich bewijzen. Wie balanceert als een professional op een wiebelende wip om een draaiende flosj te vangen? Wie kan snelheid, behendigheid en denkwerk perfect combineren? Je ziet het in de vierde aflevering van The Big Bang.

Aflevering 5

Wie we zien in de vijfde aflevering van The Big Bang? Dat zijn Jens Dendoncker & Henk Rijckaert, die je kent uit Wie zoekt die wint. En ook Gloria Monserez & Francisco Schuster en Ian Thomas & Katnuf wagen zich aan een reeks spannende proeven. Ook leuk: Gloria Monserez zal volgend jaar te zien zijn in De Droomfabriek 2024.

Aflevering 6

 Julie Vermeire & Elodie Gabias, Stephanie & Francesco Planckaert en Danira Boukhriss & Davy Parmentier zijn de kandidaten van dienst in de zesde aflevering van The Big Bang. Elodie Gabias is op dit moment te zien in De Verraders. En Stephanie Planckaert leerden we dan weer beter kennen in Het Huis. Danira is te zien in het tweede seizoen van The Repair Shop en Davy Parmentier was ook kandidaat in Special Forces: Wie durft wint.

Aflevering 7

Thomas Smith & Begijn Le Bleu, Leen Dendievel & Lynn Van Den Broeck en Jeroen Baert & Lieven Scheire. Die laatste was eerder te zien als wetenschapper in Code van Coppens en Het Lichaam van Coppens, maar stapt nu voor het eerst zélf het avontuur in. “Ik ga om de 5 minuten een wetenschappelijke uitleg beginnen”, lacht Lieven. Maar het lachen vergaat hem snel wanneer hij een evenwichtsbalk op hoogte moet trotseren. “Ik dacht dat ik dapper was, dit is officieel eng. Heb ik al gezegd dat dit niet leuk is? Ik ga zo gillen als ik val!”, roept Lieven terwijl hij doodsangsten uitstaat. “Ik heb Lieven nog nooit zo gestrest gezien”, klinkt het bij de broers achter de schermen. Wie kan als eerste het ultieme doel bereiken en de megaballon laten knallen?

Aflevering 8

Dit keer betreden Average Rob & Hakim Chatar, Stephanie & Annelien Coorevits en Christoff & Lindsay De Bolle de Coppens-arena in The Big Bang. “Rob is veel fitter dan ik. Ik heb hem nodig voor kracht en positive vibes”, lacht Hakim bij de start. Ook bij team De Bolle is de taakverdeling meteen duidelijk: “Lindsay was vroeger al de waaghals en ik stond erop te kijken”, lacht Christoff. De kandidaten moeten logisch denken, lef tonen én de Miley Cyrus in zichzelf loslaten op een, hoe kan het ook anders, Wrecking Ball. 

Foto: VTM

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

18 november 2023 /