De Slimste Mens Nederland: deelnemers winter 2023 – 2024

De Slimste Mens gaat maandag 18 december 2023 ook in Nederland weer van start mét de Vlaamse Evi Hanssen als één van de deelnemers. Dat is goed nieuws voor de liefhebbers van de spelshow, die zowel de Vlaamse als Nederlandse editie volgen. Zo hoeven ze hun favoriete show niet te missen. De Slimste Mens Ter Wereld in België is tenslotte nu aan de finale begonnen. Lees hier alles over De Slimste Mens in Nederland en de deelnemers aan dit seizoen, want naast Evi Hanssen zijn dat voor ons vooral veel onbekende namen.

Wist je dat er ook De Slimste bordspellen zijn? 

Evi Hanssen in De Slimste Mens Nederland

Evi Hanssen is in de winter van 2023-2024 één van de deelnemers aan De Slimste Mens in Nederland. Derde keer goede keer? Evi Hanssen deed in België namelijk al twee keer mee aan DSMTW. In 2004 was ze maar één aflevering te zien en in 2017 vloog ze er de tweede aflevering al uit. We zagen Evi Hanssen recent op tv in het indrukwekkende Het laatste portret. Naast actrice en presentatrice is ze de laatste tijd vooral actief als schrijfster. Haar laatste boek is Traag naar de hemel. * Evi Hanssen is op maandag 8 januari de uitdager in De Slimste Mens Nederland. Helaas zien we haar maar één aflevering, want ze verliest het finalespel van de dag van fotograaf Dirk Jan van den Burg.

De Slimste Mens Nederland

Waar De Slimste Mens ter Wereld ieder jaar op tv komt, daar zijn er in Nederland inmiddels meerdere seizoenen per jaar te zien. Zo zagen we in de zomer Tom Kleijn winnen. En er was ook een All Stars seizoen op NPO Start te zien. En nu dus weer een wintereditie.

Philip Freriks: De Slimste

Nog steeds met Philip Freriks als presentator en Maarten van Rossem als het enige, kritische jurylid. Maar daar komt langzaam wel een eind aan… Phiip Freriks zwaait eind 2024 af; dat is het jaar dat hij tachtig wordt. De 25ste editie zal – als alles goed gaat – de laatste voor hem zijn. Herman van der Zandt zal hem opvolger als nieuwe presentator van De Slimste.

Deelnemers De Slimste Mens winter 2023-2024

We de deelnemers zijn aan De Slimste Mens in Nederland in de winter 2023-2024? De eerste aflevering wordt afgetrapt door actrice Barabara Sloesen, voormalig Talpa-directeur Marco Louterend en B&B Vol Liefde kandidaat Paul Visser (die je recent ook al zag als deelnemer aan Scrooge Live met zijn gevonden Liefde Debbie).

Alle kandidaten op een rijtje…

Alle kandidaten aan De Slimste Mens winter 2023-2024 zetten we hieronder op een rijtje met een korte omschrijving (deze lijst hebben we gemaakt aan de hand van de persfoto’s van KRO-NCRV).

 1. Evi Hanssen * is een Vlaamse schrijfster, presentatrice en actrice. In Nederland is ze ook wel bekend van 3 op Reis.
 2. Barbara Sloesen is actrice. Ze heeft al tal van rollen * op haar naam, voornamelijk in romantische Nederlandse films. Denk bijvoorbeeld aan Alles is (nog steeds) zoals het zou moeten zijn, Happy Single, Kwestie van geduld en Zwaar Verliefd.
 3. Annemieke Hoogendijk kent het grote publiek in Nederland als Mevrouw Stemband uit de Grote Meneer Kaktus Show *. Ze heeft een B&B in Wemeldinge.
 4. Joes Brauers heeft al tal van rollen * op zijn naam staan. Recent zag je hem bijvoorbeeld in Hardcore Never Dies. Maar je kunt hem ook kennen uit De Oost en All Stars & Zonen. Recent speelde hij ook mee in De Droom van de Jeugd. 
 5. Iven Cudogham is kinderboekenschrijver en presentator. Je kent hem bijvoorbeeld van Anansi de spin *.
 6. Elif Isitmanis presentatrice van Stand van Nederland: Generatie Next bij omroep WNL.
 7. Dook van Dijck is acteur en presentator. Recent zag je hem nog in Eerste Hulp Bij Kerst op Videoland.
 8. Tim Hartog is comedian. Je zag ‘m op tv bij The Comedyfactory en De Grote Improvisatieshow.
 9. Sheila Sitalsing * is journaliste, columniste en schrijfster.
 10. Raoul de Graaf ken je van YouTube. Hij is mede-oprichter van de Bankzitters en noemt zich de bekendste Boomer van Nederland.
 11. Marco Louwerens is voormalig Talpa-directeur.
 12. Marco Roelofs werd bekend oor de punkrockband Heideroosjes *.
 13. Mike Boddé * s pianist, maar we leerden hem kennen als cabaretier. Waarbij hij veel succes had samen met Thomas van Luyn en in Kopspijkers.
 14. Paul Visser leerden we kennen in B&B Vol Liefde. Hij wist het hart van Debbie te veroveren; de twee zijn nog steeds samen.
 15. Melanie During * is paleontoloog en weet dus alles van dinosaurussen. Ze heeft hierover ook een boek geschreven. Klik maar even op haar naam.
 16. Peter Heerschop * is cabaretier, acteur en columnist.
 17. Jord Althuizen * is de bbq-expert van Nederland; hij heeft tal van boeken geschreven met barbecuerecepten.
 18. Jan Dirk van der Burg *is fotograaf; hij was in 2018 Fotograaf des Vaderlands.
 19. Julie Huard is een Nederlandse zangeres, die ook in het buitenland bekend is. Ze wordt ook wel een Nederlandse chansonsensatie genoemd.
 20. Akwasi *is rapper en acteur. Zo zag je ‘m Instinct.
 21. Vic Cle alias Victor van Bindsbergen noemt zichzelf Antropoloog des Vaderlands – Hofnar van de Hoofdstad. Hij is sarcastisch online creator met veel succes op TikTok en muzikant.
 22. Gotu Jim is het alterego van Jim Lageveen een Nederlandse rapper.
 23. Gavin Reijnders won het tv-programma Ik Ga Stuk! Hij is klein-kunstenaar en caberatier.
 24. Fleur Overgaag is een content creator, die je kunt kennen van haar moeders vroeger vs. moeders nu video’s. Een beetje de Nederlandse Lorentia Veppi van Ik ga Viraal.
 25. Irene van de Laar is voormalig Miss Universe Nederland. We zagen haar recent nog op tv in Expeditie Robinson 2023.
 26. Ineke van Gent is burgemeester van Schiermonnikoog en voormalig politica van Groen-Links.
 27. Julia Schellekens ken je misschien beter als Juliet; ze is de dochter van schrijfster Saskia Noort.
 28. Chantal Quakis radiopresentatrice van Radio 10.

Finaleweek

De finaleweek van De Slimste Mens 2024 (winter) is te kijken vanaf maandag 22 januari. We zien onder andere Jan Dirk van der Burg, Joes Brauers, Marco Louwerens, Sheila Sitalsing, Gotu Jim, Tim Hartog en publiekslieveling Annemieke Hoogendijk.

De Slimste Mens kijken

Op NPO Start en NPO Plus kun je natuurlijk ook de avonturen van de deelnemers aan De Slimste Mens terugkijken. Wist je dat je NPO Start ook in het buitenland kunt kijken, zorg dan voor een VPN Verbinding, die je op Nederland zet. Kijk je liever naar de Vlaamse en wil je deze vanuit Nederland terugkijken, dat kan op GoPlay. Lees dit artikel met uitleg: Vlaamse tv: VRT MAX, GoPlay, VTM Go, Streamz kijken Nederland.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

22 januari 2024 /