Cabaretiers en comedians Ik Ga Stuk met Finalistentour op tv!

BNNVARA geeft in het nieuwe programma Ik Ga Stuk komedietalent een podium. De show was in de zomer van 2022 op tv te zien. De theatervoorstelling van de finalisten kijk je op zondag 9 juli om 21.15 uur bij BNNVARA op NPO3. Ik Ga Stuk werd gepresenteerd door Stefano Keizers. De jury werd gevormd door Soundos El Ahmadi, Jörgen Tjon a Fong en Thomas van Luyn. Daarnaast kregen de deelnemers workshops van tal van bekende cabaretiers en comedians.

Dit bericht verscheen voor het eerst op VlaamsKijken op 28 augustus 2022. Op zondag 9 juli 2023 is het bijgewerkt, omdat de theatervoorstelling van de finalisten op tv te kijken is.

Finalisten Ik Ga Stuk

Komedietalenten Brigitte van Bakel en Maya van As (als het duo Vlamousse), Farbod Moghaddam en winnaar Gavin Reijnders waren de finalisten van Ik Ga Stuk. Zij hebben de afgelopen maanden een reeks shows door Nederland gegeven. Hun ambitie, plezier en talent spatte er vanaf bij de voorstelling Ik Ga Stuk! De Finalistentour. De registratie van hun show (vanuit De Kleine Komedie in Amsterdam) is op zondag 9 juli om 21.15 uur te zien bij BNNVARA op NPO3.

Ik Ga Stuk De Finalistentour

Tijdens de theatertournee hebben Brigitte van Bakel en Maya van As (als het duo Vlamousse), Farbod Moghaddam en winnaar Gavin Reijnders het publiek getrakteerd op een onvergetelijke avond vol humor en muziek. De finalisten van Ik Ga Stuk! laten tijdens de voorstelling voorproefjes zien van hun soloprojecten, dat samen zorgt voor een avondvullende voorstelling. Daar heeft het publiek van genoten en ook de pers was zeer onder de indruk: Zo verdienen de talenten volgens De Telegraaf ‘een groot podium’. “Een geweldige mix van scherpe humor en intelligente observaties. Deze talenten verdienen een groot podium.” Theaterkrant schrijft: “Het is niet alleen en kennismaking met vijf jonge makers die iets te vertellen hebben, het is een volwaardige, complementaire theateravond die goedgevulde zalen verdient.” En in Het Parool lezen we: “Het samenspel tussen de finalisten zorgt voor een dynamische en verrassende voorstelling. Hier staat de toekomst van de Nederlandse comedy op het podium.”

Ik Ga Stuk kijken

Ik Ga Stuk De Finalistentour is te kijken op zondag 9 juli om 21.15 uur en ik neem aan dat-ie daarna ook op NPO Start en NPO Plus terug te kijken is. Je kunt Ik Ga Stuk ook nog terugkijken; de afleveringen staan op NPO Plus en NPO Start. Als je buiten Nederland woont, kun je alleen via de NPO Start website kijken als je gebruik maakt van een VPN Verbinding, die je op Nederland zet.

Onderstaande schreven we over het tv-programma Ik Ga Stuk op 28 augustus 2022:

Ik Ga Stuk!

Ruim twee jaar lang hebben beginnende cabaretiers en comedians nauwelijks de kans gehad om voor publiek te spelen en zich te ontwikkelen. Nu de theaters weer open zijn, is het de hoogste tijd om het diverse talent dat Nederland rijk is een plek te geven op het grote podium. Wie is hét aanstormende komedietalent van Nederland? Om wie gaat de zaal stuk en wie weet het publiek misschien zelfs te ontroeren?

Workshops cabaretiers en comedians Ik Ga Stuk!

Tien talenten krijgen onder leiding van Stefano Keizers workshops van de grootste cabaretiers en comedians van ons land om de verschillende disciplines van het vak onder de knie te krijgen. Zo deelt niemand minder dan stand-upcomedian Martijn Koning zijn kennis over pakkende oneliners: wat is de perfecte punchline en hoe kun je een oneliner inzetten om jezelf te redden op het podium? Tineke Schouten laat de kandidaten in de huid kruipen van typetjes en voor Jandino Asporaat begint een goede act met een indrukwekkende opening. Andere cabaretiers die workshops geven zijn Margôt Ros, Howard Komproe, de Ashton Brothers en Arjan Ederveen.

Tip voor liefhebbers van deze comedians: kijk absoluut naar Last One Laughing (waarin we ook Stefano Keizers en Soundos El Ahmadi gaan zien).

Ik Ga Stuk jury

Na elke workshop volgen bloedstollende optredens en bepaalt de vakjury, bestaande uit Soundos El Ahmadi (stand-up comedian), Jörgen Tjon a Fong (theaterdirecteur De Kleine Komedie) en Thomas van Luyn (cabaretier), wie er doorgaan naar de volgende ronde. De drie beste acts spelen de finale in het DeLaMar Theater in Amsterdam en winnen de hoofdprijs: een eigen tournee door Nederland. De winnaar van de finale krijgt de kans om met een regisseur naar keuze door te werken aan een eigen avondvullende voorstelling.

Stefano Keizers

Stefano Keizers vertelt: “Ik weet als geen ander wat het meedoen aan een cabaretwedstrijd kan betekenen voor je carrière. Ik wens voor de kandidaten van ‘Ik Ga Stuk!’ dat het publiek hun talent gaat zien en van ze gaat houden. Aan het begin van je carrière zul je alles en iedereen voor je moeten winnen. Keer op keer jezelf opnieuw moeten bewijzen. Humor ontstaat bij de gratie van het vallen en opstaan. Want op het podium staan tegenover allemaal mensen die niet op jou zitten te wachten is één van de engste dingen die er bestaat.” Recent zagen we de presentator ook in de All Stars editie van De Slimste Mens en eerder in Expeditie Robinson 2021 en Het Perfecte Plaatje.

Soundos El Ahmadi

Soundos El Ahmadi: “Door corona is de natuurlijke doorstroom in stand-up gewoon kapot. Daarom is dit programma ook belangrijk, gun talenten dat podium.” Deze dame staat niet alleen in het theater; ze is ook actrice. Zo zag je haar recent bijvoorbeeld in All Stars & Zonen en in de film Meskina (die op Netflix staat).

Thomas van Luyn

Thomas van Luyn: “Ik vind het vooral heel leuk als ik iemand niet kan duiden, dat ik iemand niet helemaal begrijp. Ik wilde namelijk door iemand verrast worden. En ik ben verrast, ontroerd én heb gelachen.” Thomas van Luyn ken je van het duo Mike & Thomas. Daarnaast is hij ook columnist. Hij deed dit voorjaar mee aan Wie is de Mol?

Jörgen Tjon a Fong

Jörgen Tjon a Fong: “Het is voor mij van belang dat een nieuwe generatie cabaretiers de kans krijgt om zich voor een breed publiek te presenteren. Ik ben op zoek gegaan naar iemand met een oorspronkelijke blik op alledaagse zaken en een unieke gedachtegang. Waardoor ik weer met een hele andere en vernieuwende open blik de zaal uitloop. Er zijn meerdere kandidaten geweest die die snaar bij mij hebben geraakt.” Je kent hem onder andere van Keti Koti 2023.

Foto’s: BNNVARA – Ed van de Pol

Cabaretiers en comedians krijgen kans in Ik Ga Stuk!
Cabaretiers en comedians krijgen kans in Ik Ga Stuk!

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

9 juli 2023 /