Mijn vader is een saucisse: cast en meer over film die op tv komt

Mijn vader is een saucisse met Johan Heldenbergh, Hilde De Baerdemaeker en Savannah Vandendriessche is op zaterdag 30 december 2023 om 22.35 uur bij VTM te kijken. De film staat ook op Streamz en is op dvd uitgekomen. Ontdek hier alles over het speelfilmdebuut van regisseur Anouk Fortunier. Waarbij we natuurlijk uitgebreid stil staan bij het verhaal en de cast van Mijn vader is een saucisse.

Dit bericht is oorspronkelijk van 26 juli 2021; auteur Patricia de Ryck heeft het bijgewerkt op zaterdag 30 december 2023, omdat Mijn vader is een saucisse op VTM te kijken is.

Mijn vader is een saucisse

Mijn vader is een saucisse is een welgekomen portie feelgood over een prettig gestoorde familie. Het gaat meer bepaald om de band tussen de vader, Paul (Johan Heldenbergh *), en zijn dochter Zoë (Savannah Vandendriessche). Wanneer Paul in een bevlieging zijn job als bankier opgeeft om acteur te worden, is zijn vrouw (Hilde De Baerdemaeker *) daar allesbehalve blij mee. Zoë gelooft als enige in haar vader, en duikt samen met hem het avontuur in.

Cast Mijn vader is een saucisse

De hoofdrollen in Mijn vader is een saucisse worden gespeeld door Johan Heldenbergh, Hilde De Baerdemaeker en Savannah Vandendriessche. Er zijn belangrijke rollen weggelegd voor Frank Focketyn, Jade De Ridder, Ferre Vuye en Chokri Ben Chikha.

Johan Heldenbergh

Na internationale projecten als The Zookeeper’s Wife, The Hummingbird Project en Quo Vadis, Aida? vertolkt Johan Heldenbergh voor het eerst sinds The Broken Circle Breakdown opnieuw een hoofdrol in een Vlaamse film. Op de Vlaamse tv (en internationaal via Netflix) konden we natuurlijk ook van hem genieten in De Twaalf. Nu is hij ook te zien in de internationale productie Everybody Loves Diamonds, die te kijken is op Prime Video.

Hilde De Baerdemaeker

Hilde De Baerdemaeker zag je de afgelopen tijd dagelijks te zien in telenovelle Lisa, waarin ze de moeder van Lisa en Katja speelt. En recent speelde ze in Zeevonk en De Kraak. Ze is al jaren een bekende actrice in Vlaanderen. Zo speelde ze tweehonderd afleveringen de hoofdrol in telenovelle LouisLouise. Maar daarvoor was ze ook al te zien in Wittekerke, Thuis en Team Spirit. Later volgden rollen in Aspe (Jelle Cockx), Coppers (Liese Meerhout) en 13 Geboden (Sofie Vandekerckhoven). Je zag haar verder in de Nederlandse film Vechtmeisje.

Savannah Vandendriessche

Savannah Vandendriessche is bekend van Rosie & Moussa. Een jonge actrice waar we volgens mij nog veel van gaan horen de aankomende tijd.

Acteurs Mijn vader is een saucisse

  • Frank Focketyn ken je natuurlijk ook als Guido Pallemans in Het Eiland. Maar hij heeft al tal van verschillende rollen gespeeld. Recent zag je hem ook nog in de film Cruise Controle en een paar jaar geleden in Chaussée d’Amour. Daarnaast werkt hij samen met Marleen Merckx, Ruth Beeckmans, Lize Feryn en Julie Vanden Steen aan een nieuwe kerstserie voor VTM.
  • Jade De Ridder debuteert in Mijn vader is een saucisse.
  • Ferre Vuye was eerder te zien als Friso in De zoon van Artan.
  • Chokri Ben Chikra had eerder een bijrol in De Ridder. Hij is ook schrijver.

Anouk Fortunier

Mijn vader is een saucisse is het langspeeldebuut van Anouk Fortunier, die eerder al internationaal indruk maakte met haar kortfilm Drôle d’oiseau. Ze won er de Publieksprijs op Film Fest Gent mee, en de Wildcard op het Kortfilmfestival van Leuven. Daarnaast werkte Fortunier als productieassistente op Le Tout Nouveau Testament van Jaco Van Dormael en was ze kindercoach voor Gilles Couliers Cargo en Sahim Omar Kalifa’s Zagros.

Makers

Het scenario is van de hand van Jean-Claude van Rijckeghem (Aanrijding in Moscou, Zagros) en is gebaseerd op de novelle Mon père est une saucisse van Agnès de Lestrade. Dries Phlypo is de producent voor A Private View in coproductie met het Nederlandse productiehuis The Film Kitchen en het Duitse Leitwolf Filmproduktion, en met de steun van het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF), Eurimages, Het Nederlands Filmfonds en de Netherlands Film Production Incentive, NDR, Telenet STAP, VTM, Casa Kafka Pictures, de Tax Shelter maatregel van de Belgische federale overheid, Nord Media, Paradiso Filmed Entertainment, Creative Europe MEDIA, VPRO en Farb Film.

Mijn Vader is een Saucisse op tv kijken

Mijn Vader is een Saucisse is op 30 december 2023 om 22.35 uur op VTM te kijken. Ik neem aan dat-ie daarnaast ook op VTM GO komt. Verder staat-ie op Streamz. En kun je de film ook op dvd bekijken.

Foto: Kris Dewitte.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

30 december 2023 /