Seizoensfinale Familie 2023 cliffhangers; wie overleeft het?

Wie overleven de seizoensfinale van Familie 2023; we gaan de zomerstop in met een aantal flinke cliffhangers. In de VTM-serie staan er namelijk drie levens op het spel. Betekent deze finale het einde voor Cédric (Yanni Bourguignon) en/of Lars (Kürt Rogiers)? En van wie is het bloed? Ontdek hier alvast meer over de seizoensfinale Familie 2023, cliffhangers en de aankomende zomerstop.

Familie gaat verder op 28 augustus 2023 om 20.00 uur met het nieuwe seizoen najaar 2023 op VTM.

Seizoensfinale Familie 2023

Fans van Familie konden op vrijdag 23 juni 2023 naar goede gewoonte genieten van een extra lange en extra spannende slotaflevering voor de zomerstop. De seizoensfinale van Familie in 2023 werd dit jaar extra in de verf gezet. Familie nodigde alle fans uit voor een exclusieve avant-première op woensdag 21 juni, twee dagen voor de uitzending bij VTM. Een dag later was de seizoensfinale van Familie op VTM Go al te kijken.

Hel breekt los

In de seizoensfinale zelf werken verschillende verhalen naar een hoogtepunt toe. VTM loste al een eerste beeld van Véronique (Sandrine André*) en de angst in haar blik doet weinig goeds vermoeden. Sterker nog de hel breekt voor haar los! Ook Cédric (Yanni Bourguignon) belandt in een bloedstollende nachtmerrie. Wat staat hen binnenkort te wachten?

Meer weten over het nieuwe seizoen dat start op 28 augustus 2023, volg ons dan via Instagram en onze Facebook-groep.

Cliffhanger Familie 2023: Heuse mindfuck

Er tikt een spreekwoordelijke bom in Familie en die staat op het punt om te ontploffen. Op vrijdag 23 juni leverde dat stevig vuurwerk op in de seizoensfinale van Familie, waarna de kijkers met een heuse mindfuck de zomer ingaan. Maar eerst mogen ze alvast op het puntje van hun stoel gaan zitten voor een spannende confrontatie tussen Véronique (Sandrine André) en Elena (Ilse Uitterlinden*) én tussen Mieke (Caroline Maes) en Sam (Tinne Ceuppens).

Boeten voor dood Koen

Dat Katrien, de nieuwe vlam van Jan (Jef De Smedt), niet is wie ze lijkt te zijn, is al een tijdje duidelijk voor de kijkers. Zij weten namelijk dat Katrien eigenlijk Elena is, de moeder van Koen (Sieg De Doncker), die door Véronique werd vermoord. Véronique staat nu op het punt om zich samen met Lars (Kürt Rogiers*) aan te geven bij de politie. Maar Elena wil dat ze boet voor wat ze haar zoon heeft aangedaan. Als Katrien wurmde ze zich de familie binnen om Véronique te treffen. Haar plan wordt in de seizoensfinale uitgevoerd en daar dreigen meerdere personages het slachtoffer van te worden. Voor Véronique breekt de hel los en ook Cédric (Yanni Bourguignon) lijkt niet ongeschonden uit deze confrontatie te komen…

Dit staat er te gebeuren:

Confrontatie met Elena (Ilse Uitterlinden)

Elena (Ilse Uitterlinden) wil wraak voor wat er met haar zoon is gebeurd en lokt Véronique in de seizoensfinale naar de boerderij, waar Jan (Jef De Smedt), Cédric (Yanni Bourguignon) en Yoko (Cyra Gwynth) sleuven voor een stal hebben gegraven. Bij aankomst van Véronique geniet Elena duidelijk van het spelletje dat ze met haar speelt. Véronique treft al snel een eerste onaangename verrassing aan en ziet haar nonkel Jan bewusteloos in een put liggen. Het begin van een echte hel die dreigt uit te breken…

Wie overleeft zomerstop Familie 2023?

Als een echte thriller: zo ging Familie de zomerstop 2023 in. Vooral voor Véronique (Sandrine André) werd de zinderende seizoensfinale een echte nachtmerrie. Want als we zeggen dat mogelijk drie personages de zomerstop van Familie niet overleven, dan zijn er daarvan twee aan haar gelinkt. Cédric (Yanni Bourguignon) en Lars (Kürt Rogiers) werden het slachtoffer van het spelletje dat Elena met Véronique speelde.

Bloedstollende cliffhanger

Ze delfde een graf voor Véroniques zoon en haar grote liefde, en zette haar voor een hartverscheurende keuze. “Tijd om te beslissen wie nu echt het belangrijkst is voor u. Veel zuurstof zullen ze niet meer hebben. Ik hoop dat je nog op tijd bent om er één levend op te graven…”, klonk het koudweg. Véronique koos voor Cédric, maar trof tot haar verbazing Yoko (Cyra Gwynth) aan in de kist. De kist van Lars en Cédric liep ondertussen vol met water. “Koen was alles voor mij. Nu staan we quitte”, triomfeerde Elena. Een bloedstollende cliffhanger.

Hoe denken jullie dat het verder gaat, laat het weten onder dit bericht in onze Facebook-groep en ons bericht op Instagram.

Kindje van Niko

Ook voor Mieke valt de hemel plots naar beneden. Zij onderschepte in de aflevering voor de seizoensfinale een onthutsend gesprek tussen haar man Niko (Jo Hens) en Sam (Tinne Ceuppens), die draagmoeder is voor het koppel en met wie Niko Mieke vorig jaar nog bedroog. Het kindje in Sams buik blijkt namelijk niet van een anonieme donor te zijn, maar wel… van Niko. Die onthulling doet de stoppen doorslaan in de seizoensfinale.

Cliffhangers Familie 2023

Sterker nog: de driehoeksverhouding tussen Niko (Jo Hens), Mieke (Caroline Maes) en Sam (Tinne Ceuppens) mondde uit in drama, waarbij heel veel bloed vloeide. Tussen Sam en Mieke kwam het tot een gevecht, waarbij Sam met haar buik tegen de tafel botste. Wat er nadien is gebeurd, is één groot mysterie. De kijker zag alleen dat Rudi (Werner De Smedt) en Zjef (Jan Van den Bosch) bij hun thuiskomst bloed aantroffen in een lege brouwerij. Van wie is dat bloed? Waar is Mieke? En waarom vluchten Niko en Sam voor de politie? Veel vragen, die na de zomer een antwoord kennen.

De laatste verhaallijn in Familie 2023 is die tussen Raven (Aaron Blommaert) en Jill (Britt Das).

Raven bij Vincent Fierens

Raven (Aaron Blommaert*) lijkt veel betere tijden te beleven dan de andere personages. Hij wordt samen met Jill (Britt Das -die je ook in Lisa zag) verwacht bij Qmusic om er hun eerste single te brengen. Ze gaan langs in de show van Q-dj Vincent Fierens, die zo een glansrol krijgt in de seizoensfinale. Een gevolg van de weddenschap die hij won tijdens The Masked Singer. “Wat krijg ik als blijkt dat jij hebt gelogen en toch Tovenaar bent? Meespelen in Familie?”, klonk het enkele maanden geleden. “Awel, da’s goed”, reageerde Aaron vol overtuiging. En de rest is geschiedenis. Vrijdag beleeft Vincent zijn vuurdoop in Familie.

Einde relatie Raven en Louise?

Alleen krijgt het succesvolle optreden van Raven en Jill nog een verrassend staartje.Zij vierden hun radio-optreden bij Qmusic op café, maar het bleef niet bij vieren alleen. Het kwam tot een innige kus tussen beiden. Betekent die kus het einde van zijn relatie met Louise (Charlotte Sieben)?

We ontdekken het allemaal na de zomerstop van Familie.

Zomerstop Familie 2023

Na de seizoensfinale is het tijd voor de zomerstop van Familie; al hoef je ze in de zomer van 2023 niet helemaal te missen. Er is namelijk weer een zomerse reeks. Deze keer met  Brahim (Amine Boujouh) en Jelle (Maarten Cop) in de hoofdrol. Je leest hier meer over Brahim & Jelle: onbreekbare vriendschap? Daarnaast kun je in de zomer natuurlijk ook de Familie boeken lezen.

Dit schreef ik naar aanleiding van de vertoning van de seizoensfinale van Familie 2023 in Kinepolis Antwerpen:

Familie in Kinepolis Antwerpen kijken

In Kinepolis Antwerpen krijgen de fans samen met de cast in absolute primeur de seizoensfinale te zien op groot scherm, voorafgegaan door de woensdag- en donderdagaflevering. Een zinderende Familie-marathon die de hele cinemazaal naar het puntje van z’n stoel zal brengen. En je kunt nog bij zijn, want rond 17.00 zag ik nog steeds tickets op de website van Kinepolis Antwerpen.

Cast bij seizoensfinale

Een volle cinemazaal die samen toeleeft naar de grote apotheose van het 32ste Familie-seizoen: dat belooft vuurwerk. Een moment dat de cast niet wil missen. Onder meer Annie Geeraerts (Anna), Ray Verhaeghe (Albert), Jef De Smedt (Jan), Sandrine André (Véronique), Jo Hens (Niko), Caroline Maes (Mieke), Roel Vanderstukken (Benny), Karen Damen (Vanessa), Peter Bulckaen (Mathias), Werner De Smedt (Rudi), Jan Van den Bosch (Zjef), Maarten Cop (Jelle), Amine Boujouh (Brahim), Jools Jatta Janssens (Jamila), Senne Meynendonckx (Ilja), Yanni Bourguignon (Cédric), Jelle Palmaerts (Emiel) en Jaak Van Assche (Alfons) zijn die avond van de partij om de avant-première mee te beleven.

Seizoensfinale Familie 2023 in bioscoop kijken naar cliffhangers...
Seizoensfinale Familie 2023 in bioscoop kijken naar cliffhangers…

Blij met de artikelen van VlaamsKijken, bedank ons via Ko-Fi. * Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons op Instagram, kom bij de Facebook-groep én schrijf je in voor onze nieuwsbrief.


VlaamsKijken steunen?
Om VlaamsKijken mogelijk te maken werken we met Google Ads en affiliate-links (bestel je via zo'n link dan ontvangen wij vanuit de betreffende webshop een kleine vergoeding). Wil je VlaamsKijken zo steunen, koop dan bij onze partners als  Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime (Video) en de Video Channels). Ook ontvangen we een kleine commissie via linkjes naar VPN Nederland (die we zelf gebruiken om eenvoudiger tv over de grens te kijken).

22 augustus 2023 /