VTM najaar 2023: nieuwe programma’s, tv-serie, shows en meer…

VTM najaar 2023 vol met nieuwe seizoenen van populaire shows, programma’s en series. Maar vergeet ook de nieuwe programma’s, docu-reeksen en tv-serie Exen niet. We zetten alles op een rijtje. Van het laatste seizoen van telenovelle Lisa tot aan de nieuwste Blind Getrouwd, van De Verraders seizoen 2 tot aan Make Up Your Mind en ga zo maar verder. Hieronder staan alle programma’s van VTM najaar 2023 op een rijtje.

Lees ook:

Programma’s VTM najaar 2023

 • Exen: later in september
 • Daar Doen We Het Voor: vrijdag 25 augustus om 19.50 uur 
 • Familie: vanaf 28 augustus 2023 om 20.00 uur (elke weekdag)
 • Lisa: vanaf 4 september 2023 om 18.20 uur (elke maandag tot en met donderdag)
 • Blind Getrouwd: vanaf 4 september 2023 om 20.35 uur (elke maandag)
 • Het Jachtseizoen: vanaf 6 september 2023 om 20.35 uur (elke woensdag)
 • Moordzaken Eeuwige Twijfel: vanaf 6 september 2023 om 21.40 uur (elke woensdag)
 • Helden Van Hier De Mug: vanaf 7 september 2023 om 20.35 uur (elke donderdag)
 • War Junkies: vanaf 7 september om 21.35 uur (elke donderdag)
 • Make Up Your Mind: 8 september 2023 om 20.35 uur
 • The Voice Kids: vanaf 15 september 2023 om 20.35 uur (elke vrijdag)
 • De Verraders: later in september
 • De Verraders De Ronde Tafel: later in september 
 • Camping Coppens Home Sweden Home: later in september
 • De Buurtpolitie: De Klok Tikt
 • Wat Zou Jij Doen
 • Huis Gemaakt
 • The Big Bang
 • Snackmasters
 • Starstruck
 • Van Rossem
 • Alloo bij de Verkeerspolitie
 • Moordzaken: Wetsdokters
 • Vrederechters

Op Instagram al meer foto’s van deze nieuwe shows van VTM najaar 2023.

Zo mis je nieuwe tv-programma’s niet

Wil je deze nieuwe programma’s niet missen – net als de programma’s van VTM2, VTM Go en de andere omroepen – volg ons dan via InstagramFacebook en de nieuwsbrief. Als je op de titel klikt, ga je naar de uitgebreide artikelen over deze nieuwe programma’s van VTM najaar 2023. Hieronder stellen we ze daarnaast allemaal kort aan je voor. 

TV-serie Exen

De liefde wordt danig op de proef gesteld in de tragikomische fictiereeks Exen. Bart Hollanders schittert als de onhandige bon-vivant Gilles. Hij belooft zijn grote liefde Yasmine, een eerste hoofdrol voor comedian en actrice Serine Ayari, om zijn losbandige leventje vaarwel te zeggen. Wanneer hij met haar in het huwelijksbootje stapt, kan hij zijn ex-lieven echter niet langer ontlopen… Naast Bart Hollanders* en Serine Ayari brengt de serie een getalenteerde cast van topactrices, waaronder Charlotte Timmers* (Flo), Ella-June Henrard* (Ruth), Janne Desmet* (Clara) en Eva Binon* (Inge), die de ex-lieven van Gilles vertolken. De tv-serie Exen van VTM garandeert najaar 2023 een meeslepende reis vol emotie, humor en verrassende plotwendingen. 

Exen: later in september.

Daar Doen We Het Voor

De zomervakantie loopt ten einde en dus vuurt VTM binnenkort weer een lading nieuwe programma’s op Vlaanderen af ( in dit overzicht lees je er alles over, maar kijk ook bij VTM2 en VTM GO). Jens Dendoncker nodigde in het geheim 200 kijkers uit om in avant-première de najaarsprogramma’s uit de doeken te doen. Maar er is een reden waarom net deze kijkers werden uitgekozen. Deze 200 deelden de afgelopen weken en maanden een duidelijke mening over de VTM-programma’s op hun sociale media (daar krijg ik wel een Helden van het Internet– gevoel bij). En die bleken een bron van inspiratie voor najaar 2023 bij VTM. Jens wil hen bedanken voor hun suggesties, want de kijker… Daar Doen We Het Voor!

Daar Doen We Het Voor: vrijdag 25 augustus om 19.50 uur.

Familie

Als een echte thriller: zo ging Familie de zomer in. Vooral voor Véronique (Sandrine André) werd de seizoensfinale een echte nachtmerrie. Het kwam tot een heftige confrontatie met Elena (Ilse Uitterlinden), die haar liet boeten voor de moord op haar zoon Koen (Sieg De Doncker). Slaagt Véronique erin om haar grote liefde Lars (Kürt Rogiers) en haar zoon Cédric (Yanni Bourguignon) te bevrijden uit de doodskist, die zich langzaamaan met water vult? Ook de driehoeksverhouding tussen Niko (Jo Hens), Mieke (Caroline Maes) en Sam (Tinne Ceuppens) mondt uit in drama. Drie personages overleven die zomer mogelijk niet…

Lees ook: Seizoensfinale Familie 2023 cliffhangers; wie overleeft het? Het seizoen 33 kijk je vanaf maandag 28 augustus 2023 elke weekdag om 20.00 uur.

Lisa (laatste seizoen)

Lisa ging de zomer in met een verrassing van formaat: Jonas (Oscar Willems) leeft. Al was nog niemand daarvan op de hoogte. Op het feestje van Ben (Michiel De Meyer) en Lisa (Tinne Oltmans) kwam Gert (Bert Verbeke) de rust stevig verstoren. Toen het tot een gevecht kwam tussen hem en Lisa’s nieuwe geliefde, fluisterde Gert haar in dat hij weet waar Jonas is. Kan ze Jonas levend terugvinden en komt de waarheid eindelijk aan het licht? Of laat ze het verleden achter zich en omarmt ze haar nieuwe toekomst? De finale ontknoping volgt in het laatste seizoen van Lisa. Wie leeft nog lang en gelukkig?

Lees ook: Seizoensfinale Lisa 2023; hoe gaat het na zomer verder? Het nieuwe seizoen kijk je vanaf maandag 4 september 2023 om 18.20 uur (elke maandag tot en met donderdag).

Blind Getrouwd

Trouwen, het is al een grote stap. Maar blind trouwen, dát is pas lef hebben. In een nieuw seizoen van Blind Getrouwd wagen 4 mannen en 4 vrouwen de sprong en kiezen ze voluit voor de liefde én tegelijk ook het zotste avontuur van hun leven. Na de huwelijksreis en een pittige periode die samenwonen heet, moeten de koppels na een 7-tal weken beslissen: zijn ze klaar voor de rest van hun leven samen en blijven ze getrouwd? Met volgens de experten misschien wel de vier beste matches ooit, kondigt het nieuwe seizoen zich alvast uiterst romantisch aan.

Lees ook: Blind Getrouwd 2023 deelnemers en VTM GO reeks met Ingeborg. Blind Getrouwd: vanaf 4 september 2023 om 20.35 uur (elke maandag).

Het Jachtseizoen

Eén en al girlpower in het nieuwe seizoen van Het Jachtseizoen! Stoere dames Laura Tesoro, Julie Van den Steen en Nora Gharib openen de jacht op voortvluchtige BV’s. Gekleed in oranje overalls ontsnappen acht BV-duo’s uit de cel om zich te ontpoppen tot sluwe boeven. Onder meer Jelle Cleymans & Jonas Van Geel, Andy Peelman & Karen Damen en Stephanie & Francesco Planckaert slaan op de vlucht en proberen vier uur lang uit de handen te blijven van de vastberaden jagers. De voortvluchtige duo’s mogen op voorhand twee liften regelen, maar verder krijgen ze niets. Zijn ze de jagers te slim af of worden ze bikkelhard bij de kraag gevat? Het Jachtseizoen belooft een spannend en zenuwslopend kat-en-muisspel.

Lees ook: Het Jachtseizoen België bij VTM met deze jagers en deelnemers. Het Jachtseizoen: vanaf 6 september 2023 om 20.35 uur (elke woensdag)

Moordzaken: Eeuwige Twijfel

Er zijn moordzaken in ons collectief geheugen waarvan het plaatje niet compleet is: zaken waarbij veroordeelden hun onschuld blijven uitschreeuwen of waarbij de verkeerde persoon wordt vervolgd. Of zaken waarbij de beschuldigde ondanks sterke vermoedens wordt vrijgesproken. In Moordzaken: Eeuwige Twijfel reconstrueert VTM zeven moordzaken waarbij er ondanks een juridische waarheid twijfel is blijven hangen. Aan de hand van archiefbeelden en interviews met onderzoekers, rechters, verdachten, nabestaanden en journalisten puzzelt misdaadjournalist José Masschelin* het verhaal weer samen van o.a. de parachutemoord, de oordopjesmoord en de zaak Bernard Wesphael. 

Lees ook: Moordzaken: Eeuwige Twijfel van José Masschelin met deze zaken. Moordzaken Eeuwige Twijfel: vanaf 6 september 2023 om 21.40 uur (elke woensdag)

Helden van Hier: De Mug

Wie zijn de Gentse helden die dag en nacht uitrukken om mensenlevens te redden? In Helden van Hier: De Mug geven de spoedartsen en verpleegkundigen van het AZ Sint-Lucas in Gent een unieke blik achter de schermen van hun levensreddende job. Een brommer die overkop gaat, een sportongeval tijdens een basketbalmatch, een hartinfarct in de supermarkt… Helden van Hier: De Mug neemt de kijker mee naar plaatsen waar het noodlot onverbiddelijk toeslaat.

Helden Van Hier De Mug: vanaf 7 september 2023 om 20.35 uur (elke donderdag)

War Junkies

Wat drijft oorlogsverslaggevers naar de gevaarlijkste plekken ter wereld? De Streamz-docureeks War Junkies zoekt uit waarom journalisten, cameramensen, fotografen en fixers zich geroepen voelen om naar die plekken te gaan waar iedereen van wegvlucht: de brandhaarden van de wereld, waar oorlog heerst. De getuigen, met onder anderen vaste VTM NIEUWS-cameraman Stijn Desmet, praten over de impact van hun beroep op hun leven en dat van hun familie. Ze tonen hun kant van de oorlog, zoals we die niet in het nieuws zien.

Lees ook: Documentaire War Junkies kijken op Streamz. War Junkies: vanaf 7 september om 21.35 uur (elke donderdag)

Make Up Your Mind

Torenhoge hakken, fancy make-up, opgezette kapsels, valse wimpers, pluimen en pailletten en veel glamour. Héél veel glamour. It’s showtime in Make Up Your Mind! Vijf bekende Vlamingen zetten een grote stap ver weg van hun comfortzone en transformeren tot betoverende drag queens. Vermomd als echte queens geven ze de show van hun leven op het podium. Ze worden beoordeeld door een professionele jury, maar worden ze ook herkend door panelleden Bart Appeltans, Natalia, Julie Van den Steen en Ruth Beeckmans? Wie verrast en imponeert als een echte drag queen? En welke bekende Vlaming verschuilt zich achter zijn of haar nieuwe gedaante?

Make Up Your Mind: 8 september 2023 om 20.35 uur.

The Voice Kids

Een kleine portie lef, een gouden stem die raakt en één stevige druk op de knop. Meer is er niet nodig om onder de vleugels van een topcoach te belanden in The Voice Kids. Niemand minder dan multitalent Pommelien Thijs en stoere rapster Coely nemen als nieuwkomers plaats in de iconische draaistoelen naast coaches Laura Tesoro en Metejoor. En ook onder de hosts pronkt er vers bloed want Aaron Blommaert en Nora Gharib vormen het nieuwe, dynamische presentatieduo. Sta paraat voor een muzikaal spektakel dat harten raakt en dromen in de spotlights zet. 

Lees ook: Pommelien Thijs en Coely: coach The Voice Kids seizoen 7. The Voice Kids: vanaf 15 september 2023 om 20.35 uur (elke vrijdag).

De Verraders

20 bekende Vlamingen. 17 bondgenoten. 3 verraders. Na het grote succes van vorig jaar is De Verraders terug met een nieuw seizoen. En verraad kent ook deze keer vele gedaantes. Staf Coppens duidt in een mysterieus kasteel 3 bekende verraders aan die zo lang mogelijk onder de radar moeten blijven. Samen met de 17 bondgenoten spelen ze een spel vol leugens, manipulatie en verdachtmakingen, kortom: vuil spel krijgt weer vrij spel. Aan de bondgenoten om de verraders uit de groep te halen… voor ze zelf worden ‘vermoord’.

Lees ook: De Verraders België seizoen 2 met deze deelnemers op VTM. De Verraders: later in september.

De Verraders: De Ronde Tafel

In De Verraders: De Ronde Tafel gaat host Vincent Fierens elke week dieper in op de aflevering van De Verraders. Samen met een bekende fan van het programma en een ex-speler bespreekt hij het verraad, de leugens, de strategie en het wantrouwen uit de voorbije aflevering. Ook de banneling en de vermoorde van de week komen langs en geven hun visie op de feiten. Vincent nodigt ook experten uit die hun visie op de feiten geven. Kan een leugenexpert zien welke BV liegt? De Ronde Tafel zal telkens naadloos aansluiten op elke aflevering van De Verraders.

De Verraders De Ronde Tafel: later in september. 

Camping Coppens: Home Sweden Home

Bijna drie jaar na de grootste stap in het leven van de familie Coppens, neemt Staf de kijkers opnieuw op sleeptouw in Camping Coppens: Home Sweden Home. Hij vertelt hoe hun droom om een camping te openen in Zweden en zo een heel nieuw leven te beginnen, verloopt. Met vallen en opstaan, een lach en een traan toont het gezin Coppens hoe het met hen gaat in een andere cultuur en in de uitgestrekte Zweedse natuur. Ze gaan ook voor de eerste keer samen terug naar België en ontmoeten vrienden, familie én de nieuwste telg in de familie Coppens.

Camping Coppens Home Sweden Home: later in September.

De Buurtpolitie: De Klok Tikt 

Hoe cruciaal zijn de eerste 24 uur na een misdaad? Wat als een dader niet op tijd gevat wordt of een ontvoerd persoon niet op tijd wordt teruggevonden? Het bekendste politiekorps van het land is terug in een nieuwe scripted reality-reeks waarin de klok luider dan ooit tikt. Van een gewelddadige overval en ontvoering tot een spannende carjacking en verdacht overlijden. Het politiekorps, met onder anderen content creator Simon Eeraerts als nieuwkomer in de cast, moet racen tegen de klok en alles op alles zetten om in de eerste uren na een misdaad cruciaal speurwerk te verrichten. Slagen ze erin om elke straffe, bloedstollende case op te lossen?

Wat Zou Jij Doen?

Een droomjob in het buitenland of dichtbij familie en vrienden wonen? Een kat of een hond in huis nemen? Een eigen stekje of hotel mama? Een wereldreis maken met de zeilboot of toch maar niet? Sommige mensen blijven eeuwig twijfelen en durven de knoop niet door te hakken. Maar wat als een zaal vol willekeurige Vlamingen in hun plaats beslist? In het gloednieuwe programma ‘Wat Zou Jij Doen?’ leggen mensen die voor een life changing dilemma staan hun lot in de handen van wildvreemden. Het publiek beslist, en die keuze is definitief en bindend… In een gezellig theater leidt Karen Damen de stemming in goede banen, steunt ze de kandidaten en neemt ze de kijker mee in de verrassende en opvallende verhalen die achter de dilemma’s schuilgaan.

Huis Gemaakt

Wie treedt in de voetsporen van Antje & Ruben en Cédric & Anaïs? Wie sleept het grootste cadeau ooit in de wacht en krijgt een gratis eigen huis? Dina Tersago schenkt één jong koppel een zorgeloze toekomst, maar dat krijgen ze niet voor niets. Dag en nacht leveren de koppels bloed, zweet en tranen om een leegstaand pand te verbouwen tot een droomhuis. Aannemer Cerina Marchetta krijgt met Bart Appeltans* en Béa Vandendael de populairste interieurarchitect en de bekendste vastgoedexpert van ons land aan haar zijde om de koppels vakkundig te beoordelen. Wie krijgt aan het einde van de rit zijn eigen droomhuis cadeau en hoeft nooit een lening af te betalen?

The Big Bang 

De knotsgekke en prettig gestoorde broers Coppens knallen weer op het televisiescherm in The Big Bang. Een programma rechtstreeks uit het creatieve brein van Staf en Mathias, boordevol spanning, adrenaline en natuurlijk … een stevige portie humor. In The Big Bang dagen de broers elke aflevering drie bekende duo’s met serieus wat knaldrang uit om zich te wagen aan een reeks ongezien spannende proeven. Zij betreden elk de Coppens-arena voor een race tegen de tijd. Wie heeft het meeste strategisch inzicht en dat ondersteboven of zelfs onder water? Wie kent het antwoord op de meeste weetjes terwijl er wat elektriciteit in de lucht hangt? En wie veroorzaakt als eerste ‘The Big Bang’?

Snackmasters 

Wie kraakt het geheime recept van Vlaanderens meest geliefde snacks? En belangrijker nog: wie bootst deze het best na? De culinaire strijd tussen de bekende chefs wordt deze keer geleid door een opvallend nieuw presentatieduo: professionele foodlovers, snackxperten en BFF’s Mathieu Terryn en Bockie De Repper. De twee vrienden trekken er samen op uit om de geheimen achter de populaire snacks te ontrafelen. 

Starstruck

Prepare to be starstruck! In de betoverende talentenshow Starstruck transformeren telkens drie onbekende deelnemers in hun meest geliefde muziekidool. Van Beyoncé tot Amy Winehouse over Justin Bieber en Harry Styles. Samen schitteren ze op het grote podium en brengen ze een absolute wereldhit. Wie zet zijn of haar idool het best neer? Zangtalent en muziekliefhebber Laura Tesoro leidt al dit geweld in goede banen. Beoordeeld worden de performers dan weer door ervaren panelleden Bart Kaëll, Nathalie Meskens, Guga Baúl en Nora Gharib. Welk showbeest maakt indruk met zijn stem, looks en moves? 

Van Rossem 

Jean-Pierre Van Rossem is de man van negen levens. De vader, de zoon, de echtgenoot, de politicus, de intellectueel, de zakenman en de kunstenaar, maar ook als de crimineel* en de showman. In Van Rossem vertellen exclusieve eerstelijnsgetuigen zoals Goedele Liekens, Frank Verstraeten en Jean-Pierres zoon Youri in primeur over dat deel van zijn leven dat aan het publieke oog ontsnapte. Over hoe de illustere zakenman en inspirerende leider zichzelf telkens opnieuw uitvond, maar ook over hoe Ferrari’s en gegoochel met Moneytron-deals zijn persoonlijke tragiek maskeerde. Van Rossem is een openhartige docureeks van de hand van Ilse Beyers over de beruchte cultfiguur die iedereen kent, maar die tegelijk niemand écht kent.

Alloo bij de Verkeerspolitie 

In Alloo bij de Verkeerspolitie stapt Luk Alloo mee in een wereld waar de actie nooit stopt en de spanning soms hoog oploopt. Van illegaal rijden tot fout parkeren, Alloo neemt plaats op de achterbank van de lokale verkeerspolitie en ontdekt een nieuw arsenaal aan overtredingen. Twaalf lokale verkeersagenten van Gent en Sint-Niklaas tonen hoe ze ingrijpen, bemiddelen en verzoenen, maar ook beboeten, achtervolgen en oppakken. 

Moordzaken: Wetsdokters 

Een lijk. En één iemand die kan achterhalen wat er echt is gebeurd. Wetsdokters volgt zes specialisten in de forensische geneeskunde, vanop de crime scene tot in de autopsiezaal. Hoe gaan ze te werk op de plaats delict? Wat ontdekken ze op de autopsietafel? Welke beelden staan gebrand op hun netvlies? En hoe combineren ze deze ongewone job met hun privéleven? Zes wetsdokters vertellen over hallucinante en waargebeurde whodunits, die zich afspelen in Vlaamse dorpen en steden. 

Vrederechters 

Van overhangende bomen tot geluidoverlast of achterstallig huurgeld: de mens maakt om duizend en één dingen ruzie. En de vrederechter weet er altijd raad mee. In een nieuw seizoen van ‘Vrederechters’ geven nieuwe gezichten en oude bekenden een blik achter de schermen van de rechtbank die het dichtst bij de mensen staat. De kijker is niet alleen getuige tijdens openbare zittingen, maar wordt door de karaktervolle vrederechters ook mee op sleeptouw genomen. Want één blik op de situatie ter plaatse zegt soms meer dan duizend woorden. 

Op de hoogte blijven van alle programma’s van VTM in najaar 2023 volg ons dan via onderstaande social media. Zo mis je niks.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

22 augustus 2023 /