Cyra Gwynth als Yoko (dochter Vanessa) in cast Familie

Cyra Gwynth speelt vanaf vandaag – maandag 28 november – de rol van Yoko (de mysterieuze dochter van Vanessa) en behoort daarmee tot de vaste cast van Familie. Dit is haar eerste grote rol; al heeft Cyra Gwynth als singer-songwriter al volop ervaring met een groot publiek. Zo bereikt ze miljoenen met haar hiphop en r&b-nummers en speelde ze op grote podia. Ontdek in dit artikel alles over de komst van Cyra Gwynth als Yoko in de cast van Familie.

Cyra Gwynth als Yoko in cast Familie

Wie is de geheime zoon of dochter van Vanessa (Karen Damen) in Familie? Die vraag brandde de voorbije dagen op de lippen van alle kijkers. De zoektocht van Vanessa en haar partner Mathias (Peter Bulckaen) kwam in de aflevering van vrijdag 25 november 2022 in een stroomversnelling. Een vroedvrouw herinnerde zich hoe Vanessa haar kind 26 jaar geleden afstond voor adoptie. De getuigenis leidt Mathias in de aflevering van maandag 28 november 2022 naar een transportbedrijf. Daar komt Mathias oog in oog komt te staan met de dochter van Vanessa. Het meisje heet Yoko. Dit is een nieuwe rol in Familie die wordt vertolkt door Cyra Gwynth, die daarmee tot de Familie cast hoort.

Zowel het verhaal van Vanessa (over de adoptie) als dat van het leven van Yoko (nadat haar pleegouders sterven) zouden het ook goed doen in de Familie Boeken reeks.

Cyra Gwynth: singer-songwriter

De rol van Yoko is de eerste grote voor de Belgische actrice Cyra Gwynth. Deze 27-jarige dame heeft Nederlandse en Filipijnse roots. Ze is vooral gepassioneerd door muziek en heeft hierin al veel bereikt. Als singer-songwriter bracht Cyra Gwynth al verschillende hiphop en r&b-nummers uit waarmee ze miljoenen streams haalde en op grote podia stond. Deze zomer werd ze door Spotify uitgeroepen tot ‘equal artist of the month’ en prijkte haar gezicht op een billboard op Times Square in New York. En nu is Cyra Gwynth vanaf maandag 28 november dus in Familie te zien als Yoko.

Maar terug naar de aflevering waarin we voor het eerst meer ontdekken over de mysterieuze dochter van Vanessa.

Mysterieuze dochter van Vanessa (Karen Damen)

“Om te beginnen: ge hebt een dochter”, vertelde Mathias afgelopen vrijdag tegen Vanessa. “Ze is terechtgekomen in een zeer goed pleeggezin, maar die mensen zijn gestorven in een auto-accident toen zij 5 jaar was. Daarna is ze geplaatst in verschillende gezinnen, maar dat was nooit een goede match. Toen ze 11 was, is ze in een instelling terechtgekomen. Daar is ze moeten blijven tot haar 18de.” Een verhaal dat Vanessa meteen naar de keel greep. Nu maandag zet Mathias zijn zoektocht verder en maakt hij kennis met Joke – Yoko – Daniëls. Al snel zal blijken dat zij geen katje is om zonder handschoenen aan te pakken. Kortom: weer een mooie verhaallijn in dit seizoen van Familie.

Joke – Yoko – Daniëls

“Doordat Yoko al van jongs af aan vooral op zichzelf is aangewezen, staat ze op haar eigen benen”, licht actrice Cyra Gwynth een tipje van de sluier. “Ze is assertief, gedraagt zich stoer en komt op voor zichzelf. Door de vele tegenslagen in haar leven hecht ze zich niet makkelijk, gedraagt ze zich soms provocerend en kan ze grof uit de hoek komen. Maar achter dat masker gaat ook breekbaarheid schuil. Wie moeite doet om door haar muur te breken, krijgt een andere Yoko te zien.”

Cyra Gwynth over Familie

Over haar tijd op de set van Familie vertelt Cyra Gwynth het volgende. “Een uitdagende maar vooral heel toffe rol om te mogen spelen en waarmee ik mijn eerste stappen in de acteerwereld zet. De eerste dagen op de set waren bijzonder fijn en leerrijk. Het verhaal tussen Yoko en Vanessa zal de komende weken nog heel wat in beweging zetten. Want de vraag is natuurlijk of moeder en dochter elkaar zomaar aanvaarden na wat er vroeger is gebeurd.”

Bekijk hier de foto’s van Cyra’s eerste draaidag op de set van Familie:

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

28 november 2022 /