Het Perfecte Plaatje op Reis: deelnemers 2023 naar Zuid-Afrika

Nieuwsgierig naar de Het Perfecte Plaatje op Reis deelnemers, die we in 2023 in Zuid-Afrika zien? Goed nieuws! We hebben de acht bekende Nederlanders voor je op een rijtje gezet. Het nieuwe seizoen van Het Perfecte Plaatje op Reis is sinds woensdag 10 mei 2023 op RTL4 te kijken.

Het Perfecte Plaatje op Reis: Zuid-Afrika

In weer een speciale editie van dit populaire programma reizen acht bekende Nederlanders af naar het prachtige Zuid-Afrika. De deelnemers krijgen hier de meest indrukwekkende opdrachten, waarbij dit land garant staat voor spectaculaire beelden. De deelnemers aan Het Perfecte Plaatje op Reis in Zuid-Afrika zijn Jaap Jongbloed, Eloise van Oranje, Rick Brandsteder, Rob Dekay, Tatum Dagelet, Leonie ter Braak, Numidia el Morabit en Wildebras. Presentator van Het Perfecte Plaatje op Reis is Tijl Beckand. Die zie je nu zelfs meerdere keren per week op tv, want hij doet ook Beste Kijkers 2023 en het nieuwe programma De Moeite Waard.

Deelnemers Het Perfecte Plaatje (op reis) 2023

Misschien zeggen de namen van de kandidaten je niet alles. Daarom zetten we natuurlijk alle Het Perfecte Plaatje op reis deelnemers (2023) op een rijtje. Dat zijn presentator Jaap Jongbloed, Eloise van Oranje, presentator Rick Brandsteder, zanger Rob Dekay, presentatrice en actrice Tatum Dagelet, presentatrice Leonie ter Braak, zangeres en actrice Numidia en YouTuber Wildebras.

Hier ken je deelnemers Perfecte Plaatje Zuid-Afrika van:

Jury

In de jury van Het Perfecte Plaatje op Reis zien we naast William Rutten ook Neo Ntsoma. Zij is met name bekend om haar journalistieke foto’s, portretten en populaire cultuurfotografie. Ze heeft verschillende prijzen voor haar werk gewonnen. Zo won als eerste vrouw de Mohamed Amin Award. En in 2004 was de Fuji Southern Africa Press Award voor haar.

Gravin Eloise van Oranje in badpak

De eerste aflevering van Het Perfecte Plaatje op Reis (seizoen 2) heeft meteen voor opschudding gezorgd. Het ging in de media de afgelopen week volop over Gravin Eloise van Oranje in badpak. Jeroen Snel veroorzaakte deze ophef, door bij RTL Boulevard de foto’s een grensgevalletje te noemen. Prins Constantijn is het niet eens met de kritiek op zijn dochter. Tegen Shownieuws zei hij: “Mensen zoeken altijd naar commotie. Ik snap niet waarom daar commotie over is.” Haar moeder – prinses Laurentien – zei tegen RTL Boulevard: “Ik vind dat ze het geweldig doet. Ze zag er prachtig uit. (…) Ik snap werkelijk niet waar we het hier over hebben, maar ieder z’n mening. Laten we het hebben over de belangrijke dingen in het leven.”

Fotograferen in Zuid-Afrika

We zien in de eerste aflevering van Het Perfecte Plaatje op Reis in Zuid-Afrika dat de BN’ers portretten van elkaar schieten tijdens een #hashtag-shoot en worden professionele modellen in Zuid-Afrikaanse fashion gefotografeerd. In aflevering 2 gaan de deelnemers aan Het Perfecte Plaatje op Reis op bezoek bij de Mama’s. Dit zijn sterke dames die zich inzetten voor kinderen en gehandicapten, die opgroeien in armoede in de vele sloppenwijken rondom Kaapstad. En de tweede shoot is een spectaculaire actiestoot in de duinen. In aflevering 3 gaan de fotografen voor dag en dauw naar Kirstenbosch, een prachtige botanische tuin aan de voet van de Tafelberg, om kleurrijke Zuid-Afrikaanse vogels te fotograferen. Voor de tweede shoot mogen de fotografen hun fantasie de vrije loop laten gaan in een verlaten ziekenhuis midden in Kaapstad.

Fotogenieke plekken in Zuid-Afrika

In aflevering 4 gaan de zes overgebleven fotografen voor de eerste shoot in de haven van Waterfront op zoek naar mooie architectonische plaatjes. Dat mooie lijnenspel moet worden aangevuld met de moves van de beste B-boys en B-girls van Zuid-Afrika. De volgende dag gaan de fotografen op ‘stadssafari’ in de oudste tuin van het land voor een fantasy-shoot met een gebodypaint model.

Stellenbosch

De vijf fotografen komen in aflevering 5 aan in Stellenbosch, het kloppend hart van de Zuid-Afrikaanse wijnstreek. Voor de eerste shoot gaan ze naar Franschhoek, een prachtig dorpje tussen de druivenranken. Hier moeten ze een landschapsfoto. De dag erna gaan de fotografen op bezoek bij de oudste rugbyclub van Zuid-Afrika. Hier gaan ze als sportfotograaf aan de slag. In aflevering 6 gaan de fotograferen naar de natuurgebieden aan de Zuid-Afrikaanse kust. Na jarenlange uitputting van de oceaan worden er weer mondjesmaat wat vissers toegelaten die op een duurzame, eerlijke manier vissen. De fotografen mogen mee aan boord om dit te documenteren. De dag erna hebben ze een parfumshoot. Daarbij moeten ze niet een flesje, maar een geur in beeld brengen.

Halve finale Het Perfecte Plaatje op Reis

De laatste drie fotografen komen aan in Mosselbaai. Een kleine kustplaats, waar ze direct aan het strand verblijven. Voor de eerste shoot zijn de fotografen te gast in een township in Knysna, waar ze de spirit of Ubuntu proberen vast te leggen. Verder krijgen de fotografen ieder een koppel om de ultieme trouwfoto mee te schieten. Welke twee fotografen gaan door naar de finale, die op woensdag 28 juni te kijken is?

Finale Het Perfecte Plaatje op Reis

De grote finale! De twee fotografen (Leonie ter Braak en Rick Brandsteder) hebben hun drie allerlaatste shoots in Zuid-Afrika om uit te maken wie het meeste talent heeft. De roadtrip wordt verder gezet naar Sanbona, een prachtig reservaat. De fotografen worden flink aan het werk gezet, want ze moeten onder meer een een close-upportret schieten van een markante local en een drieluik maken over het bijzondere Sanbona.

Winnaar Het Perfecte Plaatje op Reis 2023

Presentatrice Leonie ter Braak is de winnaar van Het Perfecte Plaatje op Reis 2023. Zij verzamelde in de finale meer punten dan haar tegenstander Rick Brandsteder. Al zijn de meningen hier wel over verdeeld bij de kijker thuis… Oordeel dus zelf door de show te kijken.

Nieuw seizoen Het Perfecte Plaatje

En ook seizoen 8 van Het Perfecte Plaatje komt er aan. Het vermoeden dat er weer nieuwe opnames waren, is dan ook nu bevestigd. De deelnemers aan Het Perfecte Plaatje seizoen 8 zijn: Anna Drijver, Frans Duits, Henry Schut, Loes Haverkort, Niek Roozen, Quinty Misiedjan, Sergio Vyent, Sylvia Geersen, Waldemar Torenstra en Annemarie van Gaal. Blijf ons volgen en dan delen we het t.z.t. meer met je. Onze socials vind je hieronder.

Het Perfecte Plaatje in België

En er is nog meer goed nieuws: Het Perfecte Plaatje komt naar België. Er wordt een Vlaamse remake van het programma gemaakt door Play4. Manu Van Acker (die je kent van Iedereen Beroemd) presenteert het Het Perfecte Plaatje op Play4, een verrassende wedstrijd waarin acht bekende Vlamingen de strijd om de mooiste foto aangaan. Wanneer Het Perfecte Plaatje te zien zal zijn op Play4 en wie er zal deelnemen wordt later bekend gemaakt. Blijf ons volgen via onderstaande social media kanalen en je ontdekt het als eerste. Lees ook: Het Perfecte Plaatje België: Manu Van Acker voor Play4.

Foto: William Rutten / RTL4

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

30 juni 2023 /