Het Perfecte Plaatje België: Manu Van Acker voor Play4

Het Perfecte Plaatje wordt nu ook in België gemaakt; Manu Van Acker gaat het programma voor Play4 presenteren. De voorbereidingen zijn op dit moment in volle gang. Ook in de Vlaamse variant van Het Perfecte Plaatje nemen bekendheden het tegen elkaar op; acht bekende Vlamingen gaan op een originele manier met fotografie aan de slag.

Het Perfecte Plaatje (België)

Acht bekende Vlaamse deelnemers aan Het Perfecte Plaatje krijgen wekelijks uitdagende opdrachten in vaak uitzonderlijke omstandigheden, waardoor ze regelmatig buiten hun comfortzone moeten gaan. Meer nog omdat geen van hen professioneel bezig is met fotografie.  Dit alles zorgt voor verrassende televisie, met bijzondere beelden en de nodige onverwachte emoties. De kijker leert de deelnemende bekende Vlaamse deelnemers aan Het Perfecte Plaatje in België zo ook op een andere manier kennen: ze staan deze keer immers voor het eerst achter de lens van de camera in plaats van ervoor. 

Manu Van Acker: Het Perfecte Plaatje (België)

Manu Van Acker gaat Het Perfecte Plaatje in België presenteren. Dit jonge talent kijkt er enorm naar uit om dit programma te presenteren. ‘En om te ontdekken welke verrassende en grappige dingen er gebeuren als acht bekende mensen een camera in de hand geeft, en daar een originele opdracht én de nodige tijdsdruk aan toevoegt.’ “He mogen ons sowieso aan enkele hilarische momenten verwachten vermoed ik. En ik ben vooral ook benieuwd naar de originele resultaten die er ongetwijfeld uit de bus zullen komen.”

Manu Van Acker & fotografie

De presentator van Het Perfecte Plaatje in Vlaanderen vertelt verder: “Ik ben sowieso grote cultuurliefhebber en fotografie behoort daar ook toe. Toen ik 13 was, kocht ik mijn eerste ‘professionele’ camera*. Een carrière als fotograaf is er niet uitgekomen, slechte photoshops met veel effecten wel. (lacht) Maar Het Perfecte Plaatje is ook heel leuk voor mensen die niet meteen iets met fotografie hebben. En we gaan de kijkers zeker ook extra betrekken in het hele verhaal. Net als de Bekende Vlamingen krijgen ook zij wekelijks een originele foto uitdaging, dus echt iedereen die wil – jong & oud – zal de fotograaf in zichzelf wakker kunnen maken.”

Manu Van Acker

Waar je Manu Van Acker van kent? Hij werkt als radiomaker bij MNM en heeft een rubriek in Iedereen Beroemd. Bij Play4 was hij eerder te zien in Nonkels, Café De Mol en De Tafel van Vier. Met Het Perfecte Plaatje heeft hij nu ook zijn eerste grote presentatie opdracht voor de zender beet, en zal hij de kandidaten binnenkort wekelijks volgen bij hun pogingen tot het maken van de meest unieke foto.

Het Perfecte Plaatje deelnemers België

Wie de deelnemers zijn aan Het Perfecte Plaatje in België weten we nog niet. Het gaat in ieder geval om acht Bekende Vlamingen, die het tegen elkaar opnemen in deze professionele fotografiewedstrijd met een twist. Elke aflevering krijgen ze twee uitdagende en soms ook gedurfde foto opdrachten waarin ze hun creativiteit maar ook hun technische vaardigheden moeten laten zien. De vakjury geeft punten op de ingediende foto’s en elke week valt de deelnemer met de laagste score af. In de finale nemen de twee beste fotografen het dan tegen elkaar op met een grotere opdracht. Daaruit zal blijken wie zich mag kronen tot de winnaar van Het Perfecte Plaatje.

Het Perfecte Plaatje (Nederland)

Het Perfecte Plaatje is in Nederland al jaren een groot succes. Sterker nog: met Het Perfecte Plaatje Op Reis is er zelfs een zomerse spin-off. En inmiddels is zelfs Het Perfecte Plaatje seizoen 8 al aangekondigd in Nederland. Tal van bekende Nederlanders deden al mee; zelfs gravin Eloise van Oranje deed een gooi naar de winst. Alles gooien de BN’ers in de strijd om de ultieme foto te maken en zo kans te maken op de eindoverwinning. Lees: Het Perfecte Plaatje op Reis: deelnemers 2023 naar Zuid-Afrika.

Perfecte Plaatje Play4

Wanneer Het Perfecte Plaatje te zien zal zijn op Play4 en wie er zal deelnemen wordt later bekendgemaakt. Blijf ons volgen via onderstaande social media, zodat je als eerste op de hoogte bent.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

30 juni 2023 /