Alles wat je moet weten over The Passion 2021 | cast en meer

Alles wat je moet weten over The Passion 2021 (KRO-NCRV) lees je in dit artikel. Van de hoofdrolspelers, complete cast van The Passion 2021 tot aan de locatie, het thema #ikbenervoorjou én het uitgebreide programma eromheen. Vanaf 20.30 uur live op tv op NPO 1.

The Passion 2021

KRO-NCRV zendt het grootste muzikale paasevenement live uit vanuit Roermond op Witte Donderdag 1 april. Nieuwe en actuele elementen zorgen dat de 11de editie vertrouwd én vernieuwend wordt. Met een zeer gevarieerde cast, een virtuele processie en een duidelijke oproep om voor anderen klaar te staan: #ikbenervoorjou. Voor het eerst worden er Engelstalige nummers in het Nederlands gezongen.

Audiodescriptie The Passion op NPO 2

Nieuw is ook dat je The Passion met audiodescriptie kunt volgen op NPO Radio 2. Radio-dj Wouter van der Goes verruilt zijn studio in Hilversum voor een plek midden op het Munsterplein in Roermond, waar hij live vanuit het Munstercafé zijn radioprogramma Wout2Day uitzendt van 18.00 tot 22.15 uur. Terwijl het grote podium om hem heen wordt opgebouwd en de soundchecks worden gedaan, spreekt Wouter aanstaande donderdag 1 april de castleden van The Passion en komen bijzondere muzieknummers voorbij uit de afgelopen tien edities. Nu het een jaar wordt zonder publiek, belooft het een bijzondere editie te worden. Tijdens de live-uitzending van KRO-NCRV’s The Passion, verzorgt de dj een live audiodescriptie vanaf 20.30 uur op NPO Radio 2.  Voor doven en slechthorenden is er ook goed nieuws. De aflevering van The Passion is live te volgen met een gebarentolk op NPO 1 Extra.

Wist je dat The Passion met Syb van der Ploeg (Jezus) en Frank Lammers (Judas) nog steeds op dvd verkrijgbaar is?

Hoofdrolspelers The Passion 2021 met o.a. Trijntje Oosterhuis en Freek Bartels
Hoofdrolspelers The Passion 2021

Hoofdrollen The Passion 2021

Freek Bartels en Trijntje Oosterhuis vervullen dit jaar de rollen van Jezus en Maria in de elfde editie van The Passion. De Verteller is Humberto Tan. KRO-NCRV presentatrice Anita Witzier haalt als verslaggever verhalen uit het hele land op en doet verslag van de virtuele processie. Acteurs Leo Alkemade en Tygo Gernandt vertolken de rollen Petrus en Pilatus. Artiest Rob Dekay kruipt in de huid van Judas. De andere discipelen worden vertolkt door Britt Scholte, Jefferson Yaw Frempong-Manson, Jeffrey Hamilton, Kim Pieters, Mitch Wolterink, Ramon Brugman, Roosmarijn Wind, Sharon de Miranda, Sterre Koning en Tooske Ragas. Cas Jansen en Diwght van de Vijver spelen de politieagenten. Pip Pellens en Pim Wessels spelen de veroordeelde criminelen. Nicolette Kluijver en Ron Blaauw zijn de Petrus-herkenners. Ook voor Lucille Werner is er een bijrol weggelegd. Famke Louise speelde Barabbas.

Trijntje Oosterhuis

Trijntje Oosterhuis vertelt: “Ik vind het bijzonder om de rol van Maria te vervullen en wil de kijker vanuit deze rol hoop geven, want dat heeft de wereld op dit moment wel nodig. Het voelt als een grote taak. Wat mij betreft is de kracht van The Passion: aan elk personage kan iemand zich spiegelen. Zelf herken ik als moeder van vier kinderen veel in Maria. Ook ik zal ze ooit moeten loslaten in liefde. Het paasverhaal is een verhaal voor de wereld: het heeft ons allemaal iets te zeggen. We kunnen die warmte en liefde uit het verhaal wel gebruiken.”

Cast The Passion 2021

Waarschijnlijk herken je een aantal namen uit de cast van The Passion 2021, maar zijn misschien ook nog castleden waarvan je geen idee hebt wie ze zijn. We zetten ze even op een rijtje.

Disciplen (cast) The Passion 2021
Disciplen The Passion 2021

Disciplen

Een belangrijk onderdeel uit de cast van The Passion zijn natuurlijk de disciplen. Zij worden gespeeld door.

 • Britt Scholte (discipel) is actrice, de volgers van VlaamsKijken kennen haar mogelijk uit Kattenoog of de K3-film Dans van de Farao.
 • Jefferson Yaw Frempong-manson (discipel) was te zien in Groeten van Gerri.
 • Jeffrey Hamilton (discipel) kun je kennen uit Overspel en Fataal.
 • Kim Pieters (discipel) is een actrice, die je bijvoorbeeld kent uit Julia’s Tango.
 • Mitch Wolterink (discipel) is (musical) acteur, je kunt hem kennen van Koos & Moos.
 • Ramon Brugman (discipel) is tv-kok bij BinnensteBuiten. Hij is ook de expert van de Dips.
 • Roosmarijn Wind (discipel) kun je kennen uit Flikken Rotterdam en Spangas.
 • Sharon de Miranda (discipel) is net als Ramon Brugman tv-kok bij BinnsteBuiten.
 • Sterre de Koning (discipel) ken je als zangeres en actrice .
 • Tooske Ragas (discipel) is presentatrice, maar wist je dat ze ondertussen ook een kookboek heeft uitgebracht?

Meer bekende gezichten in The Passion 2021

En natuurlijk zien we nog meer bekende gezichten in de cast van The Passion 2021.

 • Cas Jansen (politieagent) zag je recent nog op tv in De Hel van ’63.
 • Dwight van de Vijver (politieagent) ken je als de rappende politieagent.
 • Pip Pellens (gevangene) is actrice; je zag haar naast Leo Alkemade ook in Tuintje in mijn hart.
 • Pim Wessels (gevangene) is de vriend van Pip Pellens. Ook hij acteert en presenteert.
 • Nicolette Kluijver (Judas-herkenner) ken je natuurlijk van Expeditie Robinson (goed nieuws! er komt een nieuw seizoen aan – blijf ons volgen voor meer nieuws). Maar wist je dat ze ook een boek over seks heeft geschreven?
 • Ron Blaauw (Judas-herkenner) ken je als chefkok en van het programma Restaurant Misverstand.
 • Lucille Werner kennen we natuurlijk allemaal als voormalig LINGO-presentatrice. Ze gaat nu de politiek in.
 • Famke Louise (Barabbas) kwam het afgelopen jaar regelmatig in het nieuws, bijvoorbeeld toen ze in opstand kwam tegen de coronamaatregelen. Je kunt haar verder kennen van haar documentaires en uit Fitness Diaries.

The Passion in nieuw jasje

Het traditionele paasverhaal blijft bij KRO-NCRV in ere, wel komen in de vernieuwde vertelling extra scènes en nog meer herkenbare en actuele elementen terug. Een andere vernieuwing in The Passion is de Nederlandse vertaling van een aantal grote Engelstalige hits die voor veel kijkers bekend zullen klinken. Zo zingt Trijntje Oosterhuis Tears in Heaven van Eric Clapton in een nieuw jasje. En Freek Bartels, Rob Dekay en Leo Alkemade brengen een Nederlands lied op basis van I’ll Be There for You van The Rembrandts. Zo is er een nóg groter arsenaal aan liedjes die het verhaal kunnen vertellen en binnen de context van The Passion ineens een heel nieuwe lading krijgen.

#Ikbenervoorjou

Met het thema van The Passion Ik ben er voor jou, wil de KRO-NCRV een oproep doen aan kijkers om voor de ander klaar te staan. Daarvoor haalt verslaggever Anita Witzier in de komende editie van The Passion uit het hele land verhalen op om mensen nog meer met elkaar te verbinden.

Anita Witzier

Anita Witzier: “Dit thema is juist nu heel relevant. Omkijken naar de mensen om je heen is iets wat mij zeker aan het hart gaat en ik hoop dat we mensen kunnen inspireren en hoop kunnen geven. Ik vind The Passion een prachtig evenement van KRO-NCRV waarmee we mensen hoop en inspiratie willen geven. Daar heb ik heel veel zin in.”

Roermond

In 2021 is Roermond de gaststad van The Passion waar een spectaculair decor met live orkest, een geweldige cast, afwisselende locaties en de vele bekende nummers zorgen voor het grootste paasevenement. Omdat fysieke aanwezigheid van publiek in Roermond dit jaar vanwege corona niet mogelijk zal zijn, wordt The Passion interactiever en kan de kijker via thepassion.kroncrv.nl onderdeel zijn van de 11de editie van het paasevenement.

Meer programma’s

Eerder deze week werd er bij Jacobine op 2 en in BinnensteBuiten al stil gestaan bij The Passion. Op Stille Zaterdag 3 april is er een uitzending van Petrus in het Land vanuit Minderbroederskerk in Roermond. Ook het succesprogramma De Zandtovernaar keert eenmalig terug met een speciale paaseditie. Waarin het paasverhaal op unieke wijze in beeld wordt gebracht door Zandtovenaar Gert van der Vijver. Bijpassende muzieknummers worden uitgevoerd door Jamai Loman, Soy Kroon en Anne Appelo. Het verhaal wordt verteld door KRO-NCRV-presentator Klaas Van Kruistum.

Backstage bij The Passion

Het paasweekend wordt op Tweede Paasdag 5 april afgesloten met een aflevering van Kruispunt waarin de kijker een uitgebreid kijkje achter de schermen krijgt bij The Passion 2021.

The Passion wordt mede mogelijk gemaakt door Protestantse Kerk Nederland, Kansfonds, bisdom Roermond en de Gemeente Roermond. Te zien op Witte Donderdag 1 april om 20.30 uur live bij KRO-NCRV op NPO 1.

Foto’s: KRO-NCRV Sander Mulkens (disciplen). Stijn Ghijsen (hoofdrolspelers).

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

1 april 2021 /