Tatum Dagelet op pad met kinderen van gescheiden ouders

Tatum Dagelet gaat in haar programma Van Vader naar Moeder op pad met kinderen van gescheiden ouders. In het nieuwe seizoen zijn daar ook de kinderen bij van twee bekende Nederlanders, namelijk muzikant Tim Akkerman en tv-kok Roberta Pagnier. Te zien vanaf 7 maart rond 18.30 uur bij NPO Zapp.

Nieuw seizoen Van Vader naar Moeder

Hoe voelt het als je ouders niet meer samen zijn? Je steeds je koffer moet inpakken en heen en weer reist tussen 2 huizen? In het NTR-kinderprogramma Van Vader naar Moeder gaat actrice en presentatrice Tatum Dagelet op pad met kinderen van gescheiden ouders. Elke aflevering rijdt ze een kind van de ene ouder naar de andere. Tijdens de rit praat ze met hen over hoe het is als je ouders gescheiden zijn.

Op VlaamsKijken delen we tv, serie en filmtips uit Vlaanderen én Nederland. Niet jouw ding? Ontdek meer streamtips dankzij Guidinc.

Bekende Nederlands met gescheiden ouders

Het nieuwe seizoen van Van Vader naar Moeder is net even anders dan de vorige reeksen. De kinderen worden tijdens hun rit namelijk verrast door een BN’er die zelf ook gescheiden ouders heeft. Daarnaast staan in twee afleveringen de kinderen van gescheiden Bekende Nederlandse ouders, muzikant Tim Akkerman en tv-kok Roberta Pagnier, centraal.

Wist je dat rond het thema scheiding nog een bekende acteur een boek heeft geschreven: Lykele Muus. Je kent Lykele Muus als Bart uit Dertigers. Hij schreef: Zo kan het dus ook.

Tatum Dagelet

“Dit wordt weer een geweldig seizoen”, geeft Tatum Dagelet aan. “En dit keer zullen ook BN’ers meewerken die openhartig vertellen hoe ze de scheiding van hun ouders hebben ervaren. En ze geven tips hoe om te gaan met problemen en verdriet van de scheiding. Katootje ontmoet bijvoorbeeld haar idool Everon Jackson Hooi uit GTST, die samen met haar een scène naspeelt. Naoufel leert voetbaltrucs van zijn grote held Soufiane Touzani, en Anna’s hond krijgt een lekker maaltje van Diederik en Ayrton: de presentatoren van Koken met Konijnen.”

Wisseldag

“Dit alles om de wisseldag – die meestal beladen is voor kinderen van gescheiden ouders – eens een keer op een andere manier te beleven. Wat mij opvalt is dat kinderen nog altijd wensen dat hun ouders tòch weer bij elkaar komen. Zo spreken de drie kinderen van zanger Tim Akkerman zich daar heel open over uit. Het is een eer om de chauffeur van al deze kinderen te mogen zijn, die hun verhaal willen delen”, besluit Tatum Dagelet, die je ook als actrice kent. Haar halfzusje Charlie Chan is op dit moment in Beau Séjour 2 te zien.

Van Vader Naar Moeder

Van Vader naar Moeder is gemaakt naar een idee van Tatum Dagelet zelf. Als kind van gescheiden ouders weet ze wat voor impact een scheiding kan hebben op een kind. Met het programma wil ze dit onderwerp meer bespreekbaar maken door de kinderen zelf aan het woord te laten. In het programma zie je hoe Tatum Dagelet op de ‘grote wisseldag’ (van vader naar moeder, of omgekeerd) samen met het kind zijn/haar tas inpakt en gedag zegt tegen de ene ouder en gezinsleden in het huis. Dan stappen ze in de auto, waar Tatum onderweg naar de andere ouder het kind de kans geeft vrijuit te praten over zijn/haar leven.

Special Achievement Prize

Seizoen 1 van Van Vader naar Moeder was genomineerd voor een Rose d’Or in de categorie Children and Youth en de serie won de Special Achievement Prize tijdens de Prix Jeunesse 2020.

Foto: NTR – Tatum & Jayson.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

6 maart 2021 /