De Faker: seizoenen bij NPO Zapp én Ketnet

Het nieuwe seizoen van De Faker is op NPO Zapp te kijken. Wist je dat ze in Vlaanderen een remake hebben gemaakt? Ook op Ketnet is De Faker te zien. Je leest hier alles over de show in Nederland en België.

De Faker (NPO Zapp)

Op het oog lijkt het een doodgewoon gezin maar er klopt iets niet. Een van de gezinsleden is vervangen door een acteur. Maar wie dat is? In het nieuwe seizoen van De Faker – start maandag 30 januari om 18.30 uur op NPO Zapp – nemen twee nieuwe teams het tegen elkaar op. Dat zijn in team Groen Hamza Othman, SERA en Thomas van Grinsven en in team Paars met Juvat Westendorp, Numidia en Elbert Smelt. In de eerste aflevering probeert Hamza Othman de Faker vast te leggen bij familie Reloe. Zij gaan regelmatig op pad om weerfoto’s te maken. Is de familie hem te slim af?

Team Groen

Team Groen bestaat uit Hamza Othman, SERA en Thomas van Grinsven. Waar je ze van kent? We zetten het op een rijtje.

  • SERA (Sera de Bruin) is zangeres en songwriter. Je zag haar dit seizoen in De Gevaarlijkste Wegen.
  • Hamza Othman speelde eerder in Wacht ff (Ghulam), GTST (Ilyas El Amrani) en de serie H3L van Videoland en VTM GO. Hamza Othman debuteerde in 2019 in de serie #Forever. Recent op tv te zien in Sihame.
  • Thomas van Grinsven ken je van YouTube waar hij bekend is als Gewoon Thomas. En hij maakte met zijn vriend Rutger Vink (Furtjuh) ook de boeken over Paco. In België hebben ze recent een Gouden K gekregen voor hun YouTube account.

Team Paars

Team Paars bestaat uit Juvat Westendorp, Numidia en Elbert Smelt. Natuurlijk zetten we ook op een rijtje hoe je hun kent.

  • Numidia (Numidia El Morabet) is een Marokkaans-Nederlandse zangeres, actrice en presentatrice. Recent zag je haar als Dounya in de film Marokkaanse bruiloft.
  • Juvat Westendorp is acteur en kennen we bijvoorbeeld uit de Onze jongens-films. Wist je dat hij ook te zien was in Nachtwacht: De Poort der Zielen? Maar je kunt hem ook kennen uit Niks vreemds aan en Dance Camp.
  • Elbert Smelt is muzikant en tv-presentator bij de EO.

Nieuwe afleveringen De Faker

Vanaf 9 januari 2023 werden er ook al nieuwe afleveringen van De Faker uitgezonden op NPO Zapp. Team Groen bestond toen uit Leendert de Ridder, SERA en Nienke van Dijk en team paars uit Marije Zuurveld, Numidia en Kaj van der Voort. SERA en Numidia hebben we hierboven al voorgesteld; dit zijn de anderen:

  • Leendert de Ridder is acteur; je kunt hem kennen als Mees Kees uit de films en tv-serie. De Vlaamse kijkers kunnen hem ook kennen als Robin uit Ghost Rockers. Daarnaast zag je hem in Malaika en VRijland en recent nog in een aflevering van Het jaar van Fortuyn.
  • Nienke van Dijk is presentatrice en actrice. Je kunt haar kennen als Tara uit de Misfit serie en films. En we zagen haar als presentatrice naast Wout Verstappen in Cool Factor.
  • Marije Zuurveld is vooral bekend van YouTube; ze won drie keer op een jaar een VEED Award. Daarnaast brengt ze kledingcollecties uit in samenwerking met het kledingmerk Na-kd.
  • Kaj van der Voort  is zanger en presentator; hij werd bekend met B-Brave. Maar wist je dat hij in 2006 een duet met Dana Winner zong en bij Kinderen voor Kinderen zag? Dit jaar zag je hem in de K3-show Kom erbij en in Scrooge Live 2022.

De Faker op Ketnet

In België kent De Faker één seizoen met twaalf afleveringen. Deze zijn terug te kijken via Ketnet en VRT MAX. In Nederland is dit alleen mogelijk als je gebruik maakt van een VPN Verbinding die je op België zet. De Ketnetters die het team vormen zijn de nieuwe Ketnet-wrappers Héritier, Nidal en Thomas en Gloria Monserez (waar we al heel veel over schreven: klik hier voor het overzicht), Sander Gillis (die je bij De Warmste Week zag) en Sarah Mouhamou.

De Faker kijken

De Vlaamse Faker kun je dus kijken bij Ketnet en VRT MAX. De verschillende seizoenen van De Faker in Nederland (en dat zijn er echt al een heleboel) zijn terug te kijken via NPO Start. Wil je dit vanuit België doen, zorg dan voor een VPN Verbinding, die je op Nederland zet. Dan kun je naar de site van NPO Start gaan om de afleveringen te kijken.

Foto: VRT

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

30 januari 2023 /