Nieuwe rubrieken Iedereen beroemd 2023 én De winkelkarquiz!

Iedereen beroemd is weer terug op Eén te kijken mét tal van nieuwe rubrieken. Maar wat ook leuk is: de winkelkarquiz is weer terug én jij kunt je inschrijven. Hier zetten we alles op een rijtje. Zo ontdek je onder andere meer over Manusje-van-alles en Rendez-Vous.

Iedereen beroemd 2023: nieuwe rubrieken

Na de paasvakantie is het dagelijkse Iedereen beroemd op Eén gestart met een heleboel nieuwe rubrieken, zoals Manusje-van-alles met MNM-dj Manu Van Acker en Rendez-vous waarin Vlaamse en Waalse mediafiguren uitzoeken hoe goed ze elkaars gemeenschap wel kennen. En er is ook de terugkeer van een legendarische Iedereen beroemd-rubriek: De winkelkarquiz. Tijd om hier verder bij stil te staan.

Iedereen beroemd 2023 kijken

Je kunt Iedereen beroemd kijken om 19.45 uur op Eén. De afleveringen zijn ook terug te kijken via VRT MAX. Dit kan ook vanuit Nederland. Zet dan je VPN Verbinding op België.

Winkelkarquiz

Het is wellicht een van de meest gekende en geliefde rubrieken van Iedereen beroemd: De winkelkarquiz. Deze is sinds 17 april weer dagelijks te zien op Eén. De rubriek krijgt een lichte opfrissing, maar blijft trouw aan het basisidee: gezinnen of huishoudens spelen een quiz en racen daarna door de supermarkt om zoveel mogelijk producten in hun kar te gooien en op tijd over de finishlijn te komen.

Inschrijven De winkelkarquiz

De kandidaten starten telkens met 100 seconden tijd. Pas wanneer ze het juiste antwoord op drie quizvragen geven, mogen ze beginnen racen door de winkel. Hoe langer ze erover doen om juiste antwoorden te geven, hoe minder van die 100 seconden dus overblijven voor het eigenlijke shoppen. Goed nieuws: jij maakt kans om mee te doen. Je kunt je namelijk inschrijven voor De winkelkarquiz via VRT MAX.

Een greep uit de nieuwe rubrieken in Iedereen beroemd:

Sandermans zaken

Hoe intiem is jouw smartphone? Laat jij zomaar iemand anders in jouw berichten en apps kijken? Dat is exact wat MNM-dj Sander Gillis in Sandermans zaken doet met de smartphone van bekende Vlamingen. Aan de hand van de apps, berichten en foto’s die hij vindt leert hij de persoon beter kennen. En voor wie het toch iets té intiem wordt, is er altijd de ultieme rode knop om Sander te stoppen. Onder andere Julie Van den Steen, William Boeva, Lotte Vanwezemael en Jonatan Medart gaan de uitdaging aan. 

Sandermans zaken is een podcast van MNM, die elke maandag hier op VRT MAX te vinden is. De rubriek in Iedereen beroemd 2023 is een ingekorte versie van de gelijknamige podcast. 

Vanaf 17 april elke maandag.

Manusje-van-alles

In Manusje-van-alles maakt MNM-dj Manu Van Acker zich na zijn ochtendshift op de radio nuttig voor zijn medemens. Manu presenteert van 4 tot 6 uur ’s ochtends op MNM. Zijn dag zit er eigenlijk op wanneer de meesten onder ons nog moeten starten. Dus vraagt hij zich af: wat nu? Manu roept ’s ochtends de MNM-luisteraars op: wie kan hij waarmee komen helpen om de dag door te komen? 

Vanaf 19 april elke woensdag.

AI AI AI

In hoeverre kan artificiële intelligente creatieve beroepen vervangen? Dat zoeken twee bekende Vlamingen met hetzelfde beroep uit in AI AI AI. Ze experimenteren met AI en voeren op wat die ervan heeft gemaakt. 

Vanaf 3 mei elke woensdag.

De pluktuin met Jelle Beeckman

Vorig jaar leerde de Iedereen beroemd-kijker messy chef Jelle Beeckman* kennen in de rubriek Schafttijd. Hij bezocht toen boeren met een bijzonder verhaal en ging aan de slag met hun producten om in een heerlijke schaft te voorzien. Jelle is sinds kort trotse inwoner van het West-Vlaamse Beernem. Om zijn buren beter te leren kennen, heeft hij zich ingeschreven in de pluktuin bij hem om de hoek. Elke week gaat hij samen met een buur plukken en koken in de nieuwe rubriek De pluktuin. 

Vanaf 4 mei elke donderdag.

123 piano

Overal in Gent staan piano’s, waar toevallige voorbijgangers op kunnen tokkelen. 123 piano brengt deze gelegenheidsmuzikanten in beeld. Wat brengt hen naar Gent? Zo komt een professionele pianiste uit Oekraïne langs. Door de oorlog vluchtte ze naar Gent. Wanneer ze langs de piano komt, brengt ze een stuk dat ze vroeger voor haar moeder speelde, recht uit het hart. 

Vanaf 8 mei elke maandag.

Rendez-vous

Hoe goed kennen Vlaamse en Waalse mediafiguren elkaar en elkaars gemeenschap? Dat zoeken verschillende bekende koppen uit in Rendez-vous. Onder andere radiomaker Tom De Cock en zijn evenknie Lara Bellerose, presentatoren Heritier Tipo en Luana Fontana, sportankers Aster Nzeyimana en Jeremie Baise, immo-experten Bea Vandael en Laurent Schmitz, seksuologen Lotte Vanwezemael en Marie Tapernoux, en chef-koks Sofie Dumont* en Julien Lapraille testen hun kennis. 

Vanaf 11 mei elke donderdag.

Rubrieken Iedereen beroemd 2023

Verschillende rubrieken keren ook in het voorjaar van 2023 terug in Iedereen beroemd, zoals:

  • De relatierechtbank: Wanneer koppels een discussiepunt hebben waar ze niet uit geraken, kunnen ze nog steeds terecht in De relatierechtbank. Rechters Eddy en Christa Planckaert oordelen daar vanuit hun ervaring en deskundigheid om te beslissen wie er gelijk krijgt. (elke dinsdag)
  • Ontspoord: In Ontspoord speelt Peter Van den Eede nog steeds de geërgerde treinreiziger. In mei focust de reeks enkele afleveringen op een ander personage op diezelfde trein, gespeeld door Tine Embrechts. (elke woensdag)
  • De klassiekers: In De klassiekers halen Sander De Keere van Klara en Thibault Christiaensen van Studio Brussel opnieuw muziekweetjes boven, maar dit keer zijn die in een zomers jasje gestoken. (elke woensdag)
  • Op Kot: Gentse studenten Korneel, Madelon, Emmylou, Seppe, Fatih, Marielle en Fleur delen in Op kot elke week hoe het eraan toegaat op kot, in de les en thuis. Elke week tonen alle studenten met hun zelf gefilmd materiaal hoe het er aan toe gaat op kot, in de les en thuis. (elke vrijdag)

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

19 april 2023 /