Five Days Inside: Natasja Froger, Rick Brandsteder en Geraldine Kemper

Five Days Inside wordt dit seizoen gepresenteerd door Natasja Froger, Rick Brandsteder en Geraldine Kemper. Zij bezoeken bijzondere instellingen, die normaal gesproken voor het publiek gesloten blijven. Dit seizoen zijn dat onder andere een opvang voor vrouwen die te maken hebben (gehad) met zwaar seksueel geweld, een dak- en thuislozenopvang in centrum Rotterdam en een offshore productieplatform voor gaswinning. Five Days Inside kun je wekelijks kijken vanaf woensdag 1 september om 20.30 uur te zien bij RTL 5.

Zwaar seksueel geweld

In aflevering 1 brengt Natasja Froger een bezoek aan De Veilige Veste. Daar verblijven kinderen en vrouwen die met heftig seksueel geweld te maken hebben gehad. Ze hoort dingen die ze niet voor mogelijk had gehouden. Natjasja Froger ziet hoe de jonge bewoners, door middel van intensieve therapie, begeleid worden om weer terug te keren in de maatschappij.

Natasja Froger

Natasja Froger: “Na mijn bezoeken in het vorige seizoen, dacht ik wel enigszins voorbereid te zijn. Maar toch werd ik overvallen door emoties toen ik De Veilige Veste bezocht. Hier verblijven kinderen en vrouwen die met zwaar seksueel geweld te maken hebben gehad. Door deze gruwelijke verhalen – waarvan het des te belangrijker is dat ze worden verteld – had ik voor het eerst in mijn leven nazorg nodig.”

Epilepsie

In de tweede aflevering bezoekt Geraldine Kemper Kempenhaeghe. Dit is hét expertisecentrum voor epileptologie, slaapgeneeskunde & neurocognitie. Tijdens haar verblijf inside krijgt Geraldinge een kijkje in het leven van mensen met zware epilepsie.

Geraldine Kemper

Geraldine Kemper vindt het een eer dat ze Five Days Inside mede mag presenteren. “De bezoeken aan het epilepsiecentrum en de instelling voor dwarslaesierevalidatie en de verhalen die ik daar heb gehoord, zullen me nog lang bijblijven. Het bezoek aan het offshore productieplatform, waarvoor ik zelfs een veiligheidstraining moest volgen, was even indrukwekkend als spectaculair.”

Dak- en thuislozenopvang

In de derde aflevering van Five Days Inside dompelt Rick Brandsteder zich onder in Havenzicht, een Rotterdamse dak- en thuislozenopvang. Een rauwe, ruige en bijzondere plek, want er is niet alleen een nachtopvang, maar ook een verpleegafdeling én een afdeling ‘wonen’.

Rick Brandsteder

Rick Brandsteder is vanaf het eerste uur fan van Five Days Inside. “Toen ik de kans kreeg dit te presenteren, was dat dan ook een droom die uitkwam. Ik heb onder andere een Rotterdamse dak- en thuislozenopvang bezocht. Ik kan niet wachten om de kijker de verhalen áchter de mensen die daar wonen en verblijven te laten zien. Het deed mij in elk geval beseffen dat niks vanzelfsprekend is en je zomaar van het ene op het andere moment alles kwijt kan raken.”

Five Days Inside 2021

Verder komen een offshore productieplatform voor gaswinning, een dwarslaesierevalidatiecentrum, een visserskotter, een afdeling neonatologie en een zorginstelling voor chronisch, ernstig of terminaal zieke kinderen aan bod dit seizoen. Five Days Inside is een productie van Vincent TV Producties.

Axel Gaat Binnen

In België wordt op VTM de Vlaamse versie van dit programma uitgezonden: Axel Gaat Binnen. Dit najaar zien we Axel Daeseleire op tv met het tweede seizoen. (Wanneer dit precies op tv komt, is nog niet bekend. Dat deel ik via mijn overzicht en nieuwsbrief. Het eerste seizoen is via de VTM GO app nog terug te kijken, ook vanuit Nederland).

5 dagen en 4 nachten leeft hij mee op het ritme van zijn medebewoners op nooit eerder geziene locaties. In het tweede seizoen zijn dat onder andere een blindeninstituut, het zeepreventorium voor kinderen en jongeren met obesitas en een luxe rusthuis. Axel gaat in dialoog met de mensen die er verblijven en werken. Hij krijgt een inkijk in de mooie, oprechte en vaak aangrijpende verhalen die zich afspelen binnen deze muren. 

Foto: Nick van Ormondt

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

27 augustus 2021 /