Special Forces VIPS deelnemers 2023; bekend als onbekend

Special Forces VIPS 2023 is vanaf vandaag – zondag 16 april – exclusief te kijken bij Videoland. Deze keer trekken veertien kandidaten – zowel bekende als onbekende Nederlanders – naar Bulgarije voor de loodzware training. Ontdek hier alles over de Special Forces VIPS 2023 deelnemers (waaronder Vlaming Fabrizio), die ook dit jaar onder handen worden genomen door oud Special Forces Operators Erik Wegewijs, Sander Aarts, Bas Kremer en Mitchell Ossebaar.

Voor de liefhebbers van Kamp Waes & Kamp van Koningsbrugge (daar komen beide ook nieuwe seizoenen van (net als van Special Forces VIPS in België) blijf ons dus volgen via InstagramFacebook en nieuwsbrief.

Special Forces VIPS 2023 (seizoen 3)

Special Forces VIPS is media april 2023 terug met een gloednieuwe mix kandidaten. Na twee seizoenen met alleen maar bekende Nederlanders (klik om meer te lezen over: seizoen 1 & seizoen 2), gaat het deze keer om een combinatie van bekend en onbekende deelnemers. Deze veertien rekruten reizen af naar het ijskoude Bulgarije waar de omstandigheden zwaarder zijn dan ooit. De deelnemers aan Special Forces VIPS seizoen 3 worden gedwongen om hun grenzen mijlenver te verleggen. Ze ondergaan hun grootste angsten. Een schouder om op uit te huilen is er beslist niet. Hoe ver durven ze te gaan? Wie overwint zichzelf? Ontdek het in Special Forces VIPS seizoen 3 (2023) op Videoland.

Staff Special Forces VIPS

De staff van Special Forces VIPS wordt gevormd door Sander Aarts*, Erik Wegewijs, Bas Kremer en Mitchell Ossenbaar. Stuk voor stuk hebben de instructeurs van Special Forces VIPS ontzettend veel ervaring. Tientallen jaren hebben de instructeurs gediend bij de special forces, ze gingen op missie en hebben anderen opgeleid. Sterker nog: Sander Aarts schreef er zelfs verschillende boeken over, namelijk Missie Mindset en Niet te breken. Hieronder kun je direct doorklikken om ze te bestellen in de shop van jouw voorkeur (en support VlaamsKijken).

Special Forces VIPS seizoen 3 deelnemers

Bekend of onbekend, tijdens Special Forces VIPS seizoen 3 zijn de deelnemers slèchts een nummer en is iedereen gelijk aan elkaar. Maak hier kennis met nummer 1 t/m nummer 14, die zich in dit nieuwe seizoen meten aan de lat van een Special Forces Operator. De bekende Special Forces VIPS seizoen 3 deelnemers in 2023 zijn: Raffaëla Paton*, Fabrizio Tzinaridis, Koen Pieter van Dijk, Anouk Maas, Denzel Hajema, Levi Rigters, Michael Boogerd en Jorien ter Mors. Maar we zien ook Amin Lelieveld, Annelies Fortuin, Liza Bierma, Thijs van Leeuwen, Lotte van Zijl en Danny Bogers. Hieronder lees je meer over de Special Forces VIPS seizoen 3 deelnemers.

Lees ook: Special Forces komt naar België: dit zijn de deelnemers (uitzending vanaf maandag 1 mei).

Deelnemers special Forces VIPS 2023 (seizoen 3)

We stellen de deelnemers hieronder nog uitgebreid aan je voor, maar we hebben ook een kort overzicht gemaakt. Zodat je weet waar je de betreffende bekende gezichten eigenlijk van kent (of kunt kennen).

 • Raffaëla Paton zag je recent nog in Better than ever seizoen 2. De zangeres vertelde hierin haar heftige persoonlijke verhaal. Ze is lange tijd verslaafd geweest.
 • Fabrizio Tzinaridis leerden we beter kennen door zijn deelname aan De Bachelor België. We maakten voor het eerst kennis met de Vlaming als verleider in Temptation Island.
 • Koen Pieter van Dijk leerden we kennen als socialiste en presentator Koen Kardashian*.
 • Anouk Maas is (musical). Twee jaar was ze te zien in Goede tijden, slechte tijden als Zoë Xander. Maar ze speelde bijvoorbeeld ook in Scrooge Live en F*ck de liefde 2. Verder deed ze mee aan Expeditie Robinson 2021.
 • Denzel Hajema kun je kennen als deelnemer aan datingshow Are You The One.
 • Levi Rigters is kickbokser onder contract bij Glory. Hij zou vorig jaar strijden tegen Jamal Ben Saddik in de Trixxo Arena in Hasselt, maar dat gevecht ging niet door, omdat er ongeregeldheden waren uitgebroken op de tribunes tijdens de voorgaande wedstrijd. Dat moment zag je ook in de documentaire van Jamal Ben Saddik (die ook op Videoland staat).
 • Michael Boogerd* is een voormalig wielrenner, die uiteindelijk toegaf dat hij tijdens zijn wielercarrière doping had gebruikt. We zagen hem recent nog in Meer dan goud.
 • Jorien ter Mors is voormalig schaatster en shorttrackster; ze won op de Olympische Spelen maar liefst 3 gouden medailles bij het langebaanschaatsen en één bronzen medaille bij het Shorttrack. Daarnaast behaalde ze goud, zilver en brons bij diverse WK’s en EK’s in zowel schaatsen als shorttrack. Begin 2022 is Jorien ter Mors gestopt met schaatsen.
 • Amin Lelieveld is één van de onbekende deelnemers; hij werkt in een telefoonwinkel en is vader.
 • Annelies Fortuin behoort eveneens tot de onbekende deelnemers aan Special Forces VIPS 2023. Toch zouden sommigen haar kunnen kennen; ze is namelijk professioneel bodybuilder (en inspecteur bij de overheid).
 • Liza Bierma is als personal trainer en pedagogisch trainer ook één van de deelnemers aan Special Forces VIPS seizoen 3. Ook deze dame houdt van fitness getuige haar bikinifitness filmpjes op TikTok.
 • Thijs van Leeuwen wilde altijd al het leger in. Hij is één van de onbekende kandidaten in Special Forces VIPS seizoen 3.
 • Lotte van Zijl houdt van sportieve uitdagingen. Over deze onbekende Special Forces VIPS 2023 kandidate kunnen we online nog niet zoveel vinden…
 • Danny Bogers is vrachtwagenchauffeur; en de nummer 1 in dit seizoen van Special Forces VIPS.

Alle Special Forces VIPS seizoen 3 deelnemers, voorgesteld door RTL. Ze doen dit aan de hand van het nummer dat de kandidaten hebben gekregen van de staff.

Danny Bogers

Nummer 1: Danny Bongers – Danny Bogers is 42 jaar en loopt in zijn vrije tijd vaak obstacle runs en is werkzaam als vrachtwagenchauffeur. Fysiek is hij heel sterk, maar op mentaal vlak wil hij nog het hoogst haalbare bereiken en zijn geduld testen.

Lotte van Zijl

Nummer 2: Lotte van Zijl – De 29-jarige Lotte van Zijl is accountmanager van beroep. Ze is een fanatieke streber en heeft een kickboks-wedstrijd gevochten en een bergmarathon gelopen. Ondanks deze grote overwinningen is nummer twee niet snel tevreden en wil altijd meer.

Raffaëla Paton

Nummer 3: Raffaëla Paton – De 40-jarige zangeres Raffaëla Paton brak in 2006 door toen zij de derde editie van Idols won. Ze is zowel fysiek als mentaal sterker dan ooit en wil tijdens deze ultieme test laten zien dat opgeven geen optie is.

Fabrizio Tzinaridis

Nummer 4: Fabrizio Tzinaridis – De 29-jarige, Belgische televisie-persoonlijkheid Fabrizio Tzinaridis is bekend van meerdere reality-programma’s. Deze eigenaar van een tattooshop wil zichzelf uitdagen en hoopt tijdens dit programma te groeien op persoonlijk vlak.

Thijs van Leeuwen

Nummer 5: Thijs van Leeuwen – Thijs van Leeuwen is 28 jaar houdt er van om zijn grenzen te verleggen. Vroeger wilde hij altijd al het leger in, maar de lange tijd weg van huis leek hem moeilijk. Het is al een tijd geleden dat hij uit zijn comfortzone is gestapt en hij is meer dan klaar voor een extreem avontuur.

Koen Pieter van Dijk

Nummer 6: Koen Pieter van Dijk – De 30-jarige Koen Pieter van Dijk is presentator en reality-ster. Tijdens dit programma gaat hij volledig uit zijn comfortzone en levert hij alle vorm van luxe in. Hij wil tijdens de beproevingen zijn grenzen opzoeken en vinden.

Anouk Maas

Nummer 7: Anouk Maas – Anouk Maas is 36-jarige actrice. Ze houdt haar leven in balans door yogalessen te geven. Door haar werk als actrice kan ze zich goed aanpassen aan een groep en dit werkt in haar voordeel tijdens dit avontuur.

Denzel Hajema

Nummer 8: Denjel Hajema – Denje Hajema is model en contentmaker en met zijn 23 jaar de jongste van de groep. Hij vreest voor kou en vindt het moeilijk om de leiding te nemen in een groep. Deze ultieme uitdaging zou hem een stap verder kunnen brengen.

Levi Rigters

Nummer 9: Levi Rigters – De 26-jarige, professioneel kickbokser Levi Rigters staat onder contract bij de kickboksbond Glory. Deze topsporter is een rustige prater en wil tijdens dit avontuur leren om dat extra stapje te zetten.

Liza Bierma

Nummer 10: Liza Bierma – De 30 jarige Liza Bierma werkt als pedagogisch medewerker en personal trainer en heeft al veel overwonnen in haar leven. Met deze mentaliteit wil nummer tien zichzelf graag tot een hoger niveau pushen.

Michael Boogerd

Nummer 11: Michael Boogerd – Met zijn 50 jaar is Michael Boogerd de oudste van de groep, maar dat maakt deze voormalig professioneel wielrenner zeker niet minder fanatiek. Nummer elf wil bewijzen dat er nog steeds een gedreven sportman in hem schuilt en gaat er alles aan doen om de eindstreep te halen. 

Annelies Fortuin

Nummer 12: Annelies Fortuin – Annelies Fortuin is 34 jaar en naast handhaver ook professioneel bodybuilder. Door haar passie voor bodybuilding heeft ze een sterke mindset en weet ze dat haar lichaam veel aan kan. 

Jorien ter Mors

Nummer 13: Jorien ter Mors – De 32-jarige voormalig professioneel schaatster Jorien ter Mors heeft maar liefst drie keer Olympisch goud op haar naam staan. Ze is bloedfanatiek, soms een tikkeltje eigenwijs en volgens haar is er geen reden om zomaar ergens mee te stoppen.

Amin Lelieveld

Nummer 14: Amin Lelieveld – Amin Lelieveld is 41 jaar en een verkoopmedewerker in een telefoonwinkel. Hij wil zijn twee zonen leren doorzetten en bijbrengen dat niks onmogelijk is. Zélfs niet het overwinnen van je grootste angsten.

Special Forces

De Special Forces van Nederland worden gevormd door het Korps Commandotroepen (KCT) en een maritieme component bestaande uit Maritime Special Operation Forces (MARSOF). Special Forces staan 365 dagen per jaar, 24 uur per dag gereed voor operationele inzet, waar dan ook ter wereld. Special Forces Operators zijn individuele teamplayers. Ze kunnen zowel in groepsverband als individueel opereren. Het personeel is speciaal geselecteerd en op uniek wijze opgeleid en gevormd. Ze zijn fysiek fit, mentaal veerkrachtig en adaptief in iedere situatie. Andere kenmerken zijn gehardheid, gevechtsbereidheid en kameraadschap.

Foto: Shotbysud

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

16 april 2023 /