Deze oud-sporters zijn deelnemers Meer dan goud seizoen 3

Oud-sporters Marianne Timmer, Michael Boogerd, Henk Grol, Marlou van Rhijn, Gregory Sedoc en Nicolien Sauerbreij zijn de deelnemers aan Meer dan goud seizoen 3. De afleveringen zijn sinds vrijdag 4 november 2022 bij de EO op NPO1 te kijken. Ontdek hier alles over het derde seizoen van Meer dan goud en de deelnemers. Let op: dit programma wordt op wisselende dagen uitgezonden; onderaan dit artikel zie je ook het uitzendschema.

Meer dan goud

In het derde seizoen van het EO-programma Meer dan goud leven Marianne Timmer, Michael Boogerd, Henk Grol, Marlou van Rhijn, Gregory Sedoc en Nicolien Sauerbreij een week lang onder één dak. Deze oud-topsporters hebben jarenlang alles op alles gezet om de beste te worden én te blijven in hun sport. Wat hebben de medailles en de topsport hen opgeleverd, gekost en geleerd? En wat en wie blijken uiteindelijk meer waard dan goud? In een intieme setting – zonder interviewer of presentator – voeren de oud-topsporters echte gesprekken. Aan de hand van foto’s van bijzondere momenten uit hun sport- en privéleven herbeleven ze zo met elkaar hoogte- en dieptepunten.

Hier lees je meer over de Meer dan goud deelnemers uit seizoen 2.

Meer dan goud seizoen 3

De prijzenkast van de deelnemers van dit derde seizoen van Meer dan goud is meer dan indrukwekkend. Bij elkaar vertegenwoordigen de zes oud-topsporters zeven keer goud op de Spelen, acht wereldtitels, negen Europese titels, twee etappezeges in de Tour de France en talloze toernooi-, rit- en wereldbekeroverwinningen.Maar allemaal kennen ze ook de andere kant van de medaille, die in het programma dan ook uitgebreid besproken wordt. Van gesprekken over dopinggebruik en depressies tot openheid over pillenverslaving en andere emotionele hoogte- en dieptepunten; de Meer dan goud deelnemers bespreken alles.

Deelnemers Meer dan goud

Elke aflevering staat er één sporter centraal. Op zijn of haar dag zijn foto’s van bijzondere momenten het startpunt van open en eerlijke gesprekken. In de karakteristieke setting van kasteel Rechteren in Dalfsen gaan die echte gesprekken gepaard met herkenning, bewondering en verbazing. De oud-topsporters herkennen veel van elkaar, maar leren ook een hele nieuwe kant van elkaar kennen. De Meer dan goud deelnemers zijn in seizoen 3: Marianne Timmer, Michael Boogerd, Henk Grol, Marlou van Rhijn, Gregory Sedoc en Nicolien Sauerbreij.

Opvallend: Marianne Timmer en Henk Grol zijn op dit moment beiden te zien als deelnemers Special Forces VIPS seizoen 2.

Marianne Timmer

Marianne Timmer (48) is de hoofdpersoon in de eerste aflevering van dit nieuwe seizoen Meer dan goud (vrijdag november 21.25 uur). Een boerendochter die wereldberoemd werd in eigen land. Sommigen zien haar als de harde ijskoningin, maar in Meer dan goud laat zij zich van een andere kant zien. Marianne Timmer vertelt over hoe één datum haar leven meerdere keren volledig op z’n kop zette, hoe ze als Groninger naar ‘westerlingen’ keek en over haar grote liefde.

Michael Boogerd

Wielerlegende Michael Boogerd (50) ondervond dat het leven van een topsporter niet alleen maar pieken kent. Hij vertelt openhartig over de zware druk die hem als kind werd opgelegd. Met elkaar bespreken de oud-topsporters het dopinggebruik van Boogerd en wat het uitkomen van het boek van Thomas Dekker voor gevolgen voor hem had. Tijdens het diner vertelt de oud-wielrenner over de mentale problemen die hij kreeg en over zijn opname in verband met zijn paniekaanvallen. Het verhaal van Michael Boogerd zie je in aflevering 2 van Meer dan goud op vrijdag 11 november om 21.25 uur.

Henk Grol

Voormalig judoka en kersverse vader Henk Grol (37) is tijdens zijn carrière maar liefst 75 keer door een MRI-scan gegaan. Hij ligt vaker wakker van zijn verloren finales, dan dat hij trots is op al zijn gewonnen eremetaal. Henk vertelt hoe zijn grote liefde hem dwong te kiezen tussen haar en zijn pillenverslaving. En gaat nog samen met de groep nog één keer zijn grootste angst aan. Vindt Meer dan goud deelnemer Henk Grol deze week eindelijk bevestiging voor een glansrijke carrière? We zien het in aflevering 3 op 18 november om 21.25 uur.

Bladebabe Marlou van Rhijn

Bladebabe Marlou van Rhijn (30) werd geboren met vergroeide voeten, maar wilde toch de allersnelste vrouwen ter wereld worden. Ze sprintte maar liefst drie keer naar goud op de Paralympische Spelen. Marlou van Rhijn vertelt in aflevering 4 (zaterdag 19 november om 22.20 uur) over een onbezorgde jeugd en het schrijven van (sport)geschiedenis. Tijdens het diner gooit ze de vraag op tafel wat je nog waard bent zodra je je sportschoenen definitief aan de wilgen hebt gehangen.

Gregory Sedoc

Als kind werd atleet Gregory Sedoc (41) gepest en daar ondervindt hij nog steeds de gevolgen van. Er gaat veel meer schuil achter zijn charisma en glimlach dan op het eerste gezicht lijkt. Naast een sportief hoogtepunt, deelt Gregory Sedoc ook dieptepunten uit zijn leven die grote indruk op hem maakten. In Uruzgan ontsnapte hij ternauwernood aan de dood. Een ander dieptepunt komt ter sprake als de voormalig atleet vertelt hoe hij door een dopingschorsing in een zware depressie terecht komt. De aflevering van Gregory Sedoc – die zelf inmiddels ook presentator is – zie je op zondag 20 november om 22.50 uur.

Nicolien Sauerbreij

Snowboardkampioen Nicolien Sauerbreij (43) vertelt over de mooiste jeugd die ze zich kon wensen en hoe die haar veel vertrouwen gaf in het leven en mensen. Maar een dramatische gebeurtenis in 2002 veranderde dit voorgoed. Dat had grote gevolgen voor haar houding als topsporter en als mens. En wat is er gebeurd met de gouden Olympische medaille van Vancouver van Nicolien Sauerbreij. Je ziet het in de laatste aflevering van Meer dan goud op vrijdag 16 december om 21.25 uur.

Meer dan goud kijken

Meer dan goud wordt geproduceerd door IDTV. Dit programma is sinds vrijdag 4 november te zien bij de EO op NPO 1. Via NPO Start kun je de afleveringen ook terugkijken. Wil je dit vanuit het buitenland doen, zorg dan voor een VPN Verbinding die je op Nederland kunt zetten. Je kunt op NPO Start ook kijken naar Meer dan goud seizoen 1 (met Hans van Breukelen, Kim Lammers, Erben Wennemars, Elis Ligtlee, Bas van de Goor en Leontien van Moorsel). En ook de afleveringen van Meer dan goud seizoen 2 met deelnemers Danny Blind, Maartje Paumen, Annemarie Verstappen, Michel Mulder, Edisch Bosch en Hennie Kuiper zie je daar.

Uitzendschema Meer dan goud seizoen 3

  • Afl.1 Marianne Timmer vrijdag 4 november 21.25 uur
  • Afl.2 Michael Boogerd vrijdag 11 november 21.25 uur
  • Afl.3 Henk Grol vrijdag 18 november 21.25 uur
  • Afl.4 Marlou van Rhijn zaterdag 19 november 22.20 uur
  • Afl.5 Gregory Sedoc zondag 20 november 22.50 uur
  • Afl.6 Nicolien Sauerbreij vrijdag 16 december 21.25 uur

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

11 november 2022 /