Jamal Ben Saddik documentaire kijken op Streamz en Videoland

Ken jij de documentaire Jamal over kickbokser Jamal Ben Saddik al? Deze driedelige reeks – waarvoor hij maar liefst drie jaar is gevolgd – is op dit moment op Streamz (België) en Videoland (Nederland) te kijken. Ontdek hier wat je kunt verwachten van de Jamal Ben Saddik documentaire.

UPDATE: 9 Februari 2023 > Jamal Ben Saddik is vijftien maanden geschorst door kickboksorganisatie Glorie voor vijftien maanden na overtreden van de dopingregels. Dat is gebleken uit onderzoek dat de laatste maanden naar hem liep. De partij tegen Benjamin Adegbuyi, die hij in augustus 2022 won, is nu omgezet naar ‘no contest’. Het onderzoek naar Jamal Ben Saddik werd door Glory gestart, nadat de The Goliath had gezegd dat hij ‘met pensioen zou gaan’ als hij voor juli geen gevecht voorgeschoteld zou krijgen.

Jamal van Duco Coops

Voor de driedelige documentairereeks Jamal werd Jamal Ben Saddik gedurende drie jaar gevolgd door de Nederlandse regisseur Duco Coops. Na jarenlang stil te hebben gestaan, mag de kickbokser uit Borgerhout (België) zich in 2020 eindelijk voorbereiden om zijn kinderdroom te bereiken: het wereldtitelgevecht kickboksen winnen. Wat volgt zijn de twee zwaarste jaren uit het leven van Jamal Ben Saddik. 

Jamal Ben Saddik documentaire

Als zijn droom om de wereldtitel te veroveren eindelijk mag waarmaken, dwingt een ernstige rugblessure Jamal om het titelgevecht tegen Rico Verhoeven af te zeggen. Bij die tegenslag blijft het niet. Een hardnekkige kanker, een arrestatie en een depressie zorgen ervoor dat Jamal in een mentaal dal terechtkomt. 

Rico Verhoeven vs. Jamal Ben Saddik

Wanneer Jamal Ben Saddik plots hoort dat hij opnieuw de kans krijgt om tegen regerend wereldkampioen Rico Verhoeven te vechten tijdens Glory Collision 3, volgen we hem tot de laatste seconde voor opkomst. Nooit eerder stond er zoveel op het spel. De handschoenen worden omgebonden en zijn gezicht wordt ingevet. Maar winst en verlies liggen zowel professioneel als privé heel dicht bij mekaar.

Jamal Ben Saddik

De documentaire over ‘The Goliath’, zoals hij in zijn geboorteplaats Borgerhout wordt genoemd, toont hoe de levensgebeurtenissen van de 32-jarige kickbokser impact hebben gehad op zijn carrière. Hoe zal hij ondanks zijn tegenslagen zijn droom blijven najagen?

Jamal Ben Saddik & familie (aanslag)

Deze documentaire kwam in België uit eind oktober 2022; inmiddels kan er zo nog een nieuwe aflevering worden gemaakt. De naam van Jamal Ben Saddik klinkt vaak in de media en helaas gaat het daarbij niet alleen om kickboksen. In de documentaire kon je al zien dat er een aanslag wordt gepleegd bij familie van Jamal Ben Saddik. En ook medio december was Jamal Ben Saddik weer het slachtoffer van een aanslag. Deze keer met zwaar vuurwerk op zijn nog te openen sportschool in Antwerpen. De boodschap die de daders achterlieten was niet mis: Dood JBS Dede Dief. Daarnaast vonden er eerder aanslagen plaats die allemaal te linken zijn aan Jamal Ben Saddik’ familie.

Documentaire Jamal Ben Saddik kijken

Wil je de documentaire over Jamal Ben Saddik kijken, dan kan dit momenteel op Streamz (België) en op Videoland (Nederland). Als hij op tv komt, dan werk ik dit artikel bij. Ik zal dit via onze (onderstaande) social media dan ook delen.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

8 februari 2023 /