D5R stopt! Ontdek alles over; laatste D5R seizoen 12 en cast

D5R Stopt! D5R seizoen 12 is het laatste van de populaire jongerenreeks. Vanaf woensdag 21 december 2022 kunnen we – op Streamz – voor het laatst genieten van de avonturen van Amber, Kyra, Leyla, Vincent en Wout. Aan het studentenleven van de vijf vrienden – die we al volgen sinds 2024 – komt een eind en daarmee ook aan de reeks. Ontdek in dit artikel meer over D5R seizoen 12 en de cast.

Update 21 December 11 uur: Als slot is er nog een nieuwe D5R film aangekondigd! Klik op de gekleurde tekst en lees er alles over.

D5R

D5R is een realistische fictiereeks over vijf jongeren die elkaar kennen van school, maar ook daarbuiten onafscheidelijk zijn. Hun levens, karakters en verhalen zijn uit het leven gegrepen. De serie, en zijn fans, groeide op met de personages. Sinds seizoen 8 worden de afleveringen integraal opgenomen in studentenstad Gent. Thema’s zoals vriendschap en relaties komen daarbij uitgebreid aan bod, maar ook maatschappelijke topics zoals catfishing, sexting en drugsmisbruik worden aangekaart. Dit alles maakt de D5R inmiddels tot een iconische reeks voor zijn generatie.

Dat D5R écht stopt na de tweede film, zal voor velen een gemis zijn. Nu zijn er natuurlijk al nieuwe studentenseries. Of zou Streamz hetzelfde doen als Eén; die Dertigers met nieuwe cast gaan maken?

D5R seizoen 12

Het einde van het studentenleven is in zicht. Amber, Leyla, Kyra, Wout en Vincent staan op een kantelpunt in hun leven. Wout is uitgekeken op zijn job, hij zoekt uit wat hij met zijn toekomst wil doen. Vincent wordt slachtoffer van gaybashing. Hij vindt het moeilijk om zijn weg terug te vinden na het verlies van Jonas. Kyra, Leyla en Amber worden gestalkt en voelen zich onveilig op straat én in hun eigen huis. Kyra probeert haar prille relatie in stand te houden. Om hun persoonlijke problemen te overwinnen, moeten ze steun vinden bij elkaar. Zijn de vrienden er écht altijd voor elkaar?

D5R cast

De D5R cast bestaat uit Liandra Sadzo, Angela Jakaj, Jamie Lee Six, Sander Provost en Thijs Antonneau. Waar ze jaren geleden nog onbekende tieners waren, die de cast van D5R vormden, daar zijn ze nu bekend bij heel wat kijkers. De acteurs en actrices zien we dan ook steeds vaker in andere rollen en programma’s. We zetten het voor je op een rijtje.

Jamie-Lee Six

Jamie-Lee Six speelt in D5R de rol van Amber. Ze was in 2010 voor het eerst op tv te zien als de jonge Clio in de telenovelle Ella. Op tv zagen we haar verder in De Verraders in België (als een verrader!), als speurder in Jachtseizoen België, als actrice in FOMO en als deelneemster in bijvoorbeeld BV Darts en Fear Factor. Jamie-Lee Six is daarnaast influencer, vormt een dj duo én komt ook regelmatig voorbij op TAGMAG. Vorig jaar schreef ze zelfs een boek: Ben er voor je is een gids over mentale gezondheid & zelfzorg.

Liandra Sadzo

Liandra Sadzo speelt in D5R de rol van Kyra Dillen. Ze behoort daarnaast tot de vaste cast van #LikeMe, waar we haar kennen als Merel Mintiens. Niet alleen D5R stopt; de serie #LikeMe stopt ook. Gelukkig zien we Liandra Sadzo dan ook bij De Buurtpolitie als inspecteur Louise Mertens. Zo zagen we haar in Echte Verhalen: De Buurtpolitie VIPS en op dit moment in de bioscoop in De Buurtpolitie – De Perfecte Overval. Wist je dat Liandra Sadzo in 2010 debuteerde op het witte doek; toen speelde ze Brenda in Zot van A.

Angela Jakaj

Angela Jakaj zien we in D5R als personage Leyla. Daarnaast zien we haar ook in Vloglab #Stories. Daarnaast had ze in 2016 een gastrolletje in Familie. Ze is niet alleen werkzaam als presentatrice en actrice. Nee, deze ambitieuze dame, die geboren is in Albanië en opgroeide in België, studeert daarnaast ook nog eens rechten aan de KU Leuven.

Sander Provost

Sander Provost kruipt voor D5R in de huid van Wout. Verder is hij vooral achter de schermen actief. Hij werkt bij Fabric Magic Productions als productie-assistent. Fabric Magic is onder andere de maker van #LikeMe. En samen met Studio 100 hebben ze ook de #LikeMe achtbaan in Plopsaland De Panne vormgegeven.

Thijs Antonneau

Thuis Antonneau geeft in D5R gestalte aan het personage Vincent. Hij gaf Botswana een stem in de film Urbanus: De Vuilnisheld. Hij was verder te zien in Secrets als Cedric. Verder speelde hij mee in de mini-serie Instaverliefd. Wist je dat hij daarnaast ook nog muziek maakt als T.J? Maar deze jonge acteur heeft meer ambities! Thijs Antonneau wil namelijk piloot worden en volgt daarvoor ook een opleiding.

Complete D5R serie op Streamz

Alle twaalf de seizoenen van D5R zijn op Streamz te kijken. Daar vind je verder ook D5R: De Film. Kortom: als je nog niets van deze reeks gezien hebt, dan weet je wat je deze winter kunt doen. Er zijn namelijk meer dan tweehonderd afleveringen beschikbaar. In 2023 volgt als slot nog D5R: De Film 2.

Boeken

Wist je dat er in de eerste jaren van D5R ook verschillende boeken zijn verschenen? Tweedehands zijn ze nog steeds verkrijgbaar. Sowieso is het leuk om er even te kijken naar foto’s van toen de D5R cast nog een stukje jonger was. De D5R boeken zijn geschreven door Jan Ruysbergh; hij schreef ook de eerste #LikeMe boeken.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

20 december 2022 /