Scheurkalender 2023: cadeau tip voor tv en film fans

Nog op zoek naar een cadeautje voor de naderende feestdagen; wat dacht je van een scheurkalender. In dit artikel zetten we de leukste scheurkalenders 2023 voor tv- en film liefhebbers op een rijtje. Wist je bijvoorbeeld dat er bijvoorbeeld scheurkalenders zijn van De Meilandjes, De Buurtpolitie, Blokken, De Slimste Mens ter Wereld, Dagelijkse Kost en F.C. De Kampioenen? En zo hebben we nog meer tips.

Scheurkalenders 2023

Toevallig kwam ik op social media een aantal tv-gerelateerde scheurkalenders voor 2023 tegen. Tijd dus om eens verder te kijken naar welk programma (of serie) zo’n kalender heeft. Zo ontdekte ik een aantal leuke exemplaren, die ik graag tip als cadeau voor de feestdagen. Dit zijn:

Via Amazon heb ik ook nog deze scheurkalenders ontdekt van Wim Lybaert en Lieven Scheire.

  • Moestuinkalender 2023 van Wim Lybaert
  • Nerdland scheurkalender van Lieven Scheire en Hetty Helsmoortel

We hebben alle kalenders natuurlijk ook uitgebreid voor je omschreven. Zo kun je de beste keuze maken. Voor jezelf of natuurlijk om cadeau te geven. De prijs zit zo rond de vijftien, twintig euro waardoor ze zeker geschikt zijn als cadeautje voor Sinterklaas of Kerstmis.

De Allerslimste scheurkalender ter wereld 2023

Heb jij dit najaar genoten van De Allerslimste Mens ter Wereld? Goed nieuws! Je hoeft deze spraakmakende quiz niet te missen in 2023. Zorg gewoon dat je De Allerslimste scheurkalender ter wereld 2023 in je bezit hebt. Al jarenlang wordt deze kalender uitgebracht. Voor de echte fans van De Slimste Mens is het dus echt een must have.

De Allerslimste scheurkalender ter wereld 2023 – 18,- euro.

De Buurtpolitie Scheurkalender 2023

Klaar om 365 dagen lang op stap te gaan met De Buurtpolitie? Trek je politie-uniform aan en help de commissaris en zijn team met het oplossen van de raadsels en spelletjes. De grappige mopjes zorgen voor een vrolijke noot. Zet je schrap voor een jaar vol actie en spanning samen met de helden van De Buurtpolitie! Wist je trouwens dat er ook een nieuwe Buurtpolitie-film aan komt?

De Buurtpolitie Scheurkalender 2023 – 17,99 euro

F.C. De Kampioenen Scheurkalender 2023

In navolging van het succes van de 2022 editie, zal je ook in 2023 elke dag plezier kunnen beleven met een raadsel, spelletje of mop van je favoriete voetbalploeg. Lach met de fratsen van Markske en de gekke uitspraken van Carmen, los de spelletjes op met Boma en help Doortje om de zoekopdrachten tot een goed einde te brengen. En… vergeet niet te schaterlachen met de vele grappige stipmopjes. Zo wordt 2023 wordt een jaar om nooit meer te vergeten!

F.C. De Kampioenen Scheurkalender 2023 – 17,99 euro.

Dagelijkse Kost Scheurkalender 2023

Jeroen Meus kookt weer de lekkerste kalender van het jaar! Met de Dagelijkse Kost Scheurkalender 2023 kom je zeker een jaar lang goed voor de dag. Hartige recepten voor in de week en zoets voor het weekend. Dankzij Jeroen Meus hoeft niemand zich nog het hoofd te breken over de vraag Wat eten we vandaag? Er is tenslotte iedere dag inspiratie; wat dat betreft is deze kalender van Jeroen Meus nog handiger dan zijn kookboeken.

We hebben daarnaast ook meteen een datum die je in de gaten moet houden in 2023. Jeroen Meus heeft namelijk een driedelige documentaire gemaakt over rouw na het overlijden van zijn broer Wim. Dagen zonder broer is in het voorjaar van 2023 te kijken op Eén. Via onze Instagram, Facebook-groep én nieuwsbrief kondigen we deze documentaire natuurlijk ook nog aan. Daarnaast is de Dagelijkse Kost Scheurkalender 2024 ook al aangekondigd; die verschijnt op 26 augustus 2023.

Dagelijkse Kost Scheurkalender 2023 – 17,01 euro.

Blokken scheurkalender 2023

Als de volgende onderwerpen bij jou een belletje doen rinkelen: Moscow mule, gevlekte ringslang, House of Gucci, kipkap, Bilall Fallah, BMI, Rik Coppens en Tessa Wullaert, Vleteren, Tokio Hotel, Buñol, Ingeborg, agapornis, Maigret, penicilline, Peter Parker, sjoelbakken, Ferry Bouman, Sex on Fire, ROGGBIV, Paramaribo, Yotam Ottolenghi, abseilen, Florian Van Acker, Jumanji, ECB, Wrecking Ball, Kondaa, sashimi en dimsum … dan heb je een streepje voor bij het quizzen, en zo niet, dan kom je er meer over te weten in De Blokken-Scheurkalender samengesteld door Kris Soret en René Bijnens.

Blokken scheurkalender 2023 – 18,- euro.

Scheurkalenders van tv-persoonlijkheden

Maar je hebt niet alleen scheurkalenders bij tv-programma’s. Nee, er zijn ook verschillende tv-persoonlijkheden die hun eigen scheurkalender hebben. Denk bijvoorbeeld aan Wim Lybaert en De Meilandjes, maar ook aan Nerdland van Lieven Scheire, aan De Slimste Mens-jurylid Maarten van Rossum en aan voormalig Temptation Island verleider Jay Francis aka Tisjeboy Jay. Hieronder lees je er meer over.

Wim Lybaert

Wim Lybaert brengt al jarenlang een moestuinplanner uit. Dit jaar is er de Moestuinkalender 2023. Elke dag geeft Wim Lybaert je een nieuwe tuintip, zijn lekkerste recept, zijn eigen kijk op moestuinkunst of een weerspreuk. De perfecte aanvulling op zijn boek In de moestuin met Wim Lybaert. De scheurkalender van Wim Lybaert is al op 9 september 2022 uitgekomen; zo eind van het jaar is-ie dus wat lastiger leverbaar. Maar als ik bij Amazon kijk, dan zou-ie daar wel te bestellen zijn. Klik even op het land waar je woonachtig bent om de juiste bestelling te plaatsen.

Scheurkalender familie Meiland

Krijg jij geen genoeg van de familie Meiland, dan is het tijd voor de scheurkalender 2023 met de Meilandjes. Deze bevat talrijke exclusieve foto’s. Op deze foto’s zijn alle gezinsleden in hun dagelijks leven vastgelegd. Bijvoorbeeld in hun nieuwe huis in Noordwijkerhout, in de winkel van Montana in Noordwijk en uiteraard bij de centrale plek in de achtertuin, waar het moment dat iemand ‘Wijnen, wijnen, wijnen!’ roept nooit ver weg is. Maar de scheurkalender bevat ook tal van lijstjes met favorieten tot aan weetjes, zoals bij welke tv-presentatrice de familie Meiland wegzapt.

2023 met de Meilandjes – 19,95 euro.

Nerdland scheurkalender 2023 Lieven Scheire

Lieven Scheire heeft samen met Hetty Helsmoortel de Nerdland scheurkalender 2023 gemaakt. opnieuw elke dag een fascinerend weetje over wetenschap en technologie, doorspekt met opwindende puzzels en raadsels. Ophangen, dagelijks een blaadje afscheuren en je laten meeslepen door de passie en verwondering van Lieven & Hetty, dat is de boodschap. Op dit moment zie je Lieven Scheire weer volop in tv, bijvoorbeeld in Ons DNA en het nieuwe seizoen Code van Coppens.

Nerdland scheurkalender 2023 – 19,99 euro.

Maarten van Rossum scheurkalender 2023

Wist je dat het Nederlandse De Slimste Mens-jurylid Maarten van Rossum ook zijn eigen scheurkalender voor 2023 heeft? De gebalanceerde kijk van Maarten van Rossem op de wereld vindt u terug in deze leerzame en bij vlagen zelfs amusante scheurkalender. In deze kalender buigt Maarten zich onder andere over de Amerikaanse politieke tweedeling, de Russische agressie in Europa, de klimaatproblematiek en nog veel meer.

Maarten van Rossum scheurkalender 2023 – 15,99 euro.

Tisjeboy Jay – Positive vibe, positive life – 2023

Jay Francis – die we inmiddels kennen als Tisjeboy Jay – zagen we in 2018 op tv als verleider in het RTL Programma Temptation Island. Inmiddels ken je deze influencer van zijn grappige Youtube-filmpjes waarin hij nooit een blad voor de mond neemt. En niet vergeten: hij staat als comedian ook in het theater. Wil je iedere dag een portie Tisjeboy Jay in 2023, dan kun je zijn Positive vibe, positive life aanschaffen. Dit was in 2022 zo’n succes, dat ie in 2023 niet mocht ontbreken. Wat je er in ontdekt: 320 ahhh-momentjes volhumor, inspiratie en momenten van relativering. Of zoals Jay Francis zelf omschrijft: “Even geen gezeik, gewoon ahhhhh … want als jij lacht, dan lacht ik ook! Liefs Jay.”

Tisjeboy Jay – Positive vibe, positive life – 2023 – 14,99 euro.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

28 november 2022 /