Jachtseizoen België: Laura Tesoro, Jamie Lee Six en Maarten Cop

Het Jachtseizoen België wordt niet gepresenteerd door de heren van StukTV, maar door de jonge Vlaamse tv-gezichten Laura Tesoro, Jamie-Lee Six en Maarten Cop. De opnames zijn gestart, dus je kunt de aankomende maanden overal bekende Vlamingen in oranje overalls zien. Dit is een Vlaamse remake van het Nederlandse tv-seizoen van Het Jachtseizoen, waarin we recent nog Viktor Verhulst en Gert Verhulst zagen. Zouden zij ook in België één van de deelnemers aan het Jachtseizoen zijn?

Remake Jachtseizoen in België

De komende maanden maken BV’s in oranje overalls Vlaanderen onveilig. Ze zijn op de vlucht voor drie genadeloze jagers in het gloednieuwe VTM-programma Jachtseizoen. In een Vlaamse remake van de Nederlandse YouTube-hit en SBS6-serie Het Jachtseizoen ontsnapt in iedere aflevering een nieuw BV-duo uit een cel ergens in Vlaanderen. Tijdens een zenuwslopend maar entertainend kat-en muisspel moeten ze vier uur uit de handen van vaste jagers Laura Tesoro, Jamie-Lee Six en Maarten Cop zien te blijven. In Nederland worden de bekende duo’s op de huid gezeten door de heren van StukTV (met Bachelor Thomas van der Vlugt), die het format ook hebben bedacht.

Jachtseizoen België

De twee bekende boeven krijgen na hun ontsnapping 20 minuten voorsprong, daarna zetten jagers Laura Tesoro, Jamie-Lee Six en Maarten Cop de achtervolging genadeloos in. De jagers beschikken over een minivan en een GPS-tracker stuurt om de 10 minuten de locatiegegevens van de boeven door. De bekende vluchters mogen op voorhand twee liften regelen, maar krijgen verder niets: geen gsm, geen geld, geen hulpmiddelen en al zeker geen medelijden. Ze mogen niet langer dan 20 minuten in hetzelfde voertuig zitten, kunnen enkel in openbare gebouwen schuilen én de feloranje overall die ze aankrijgen mogen ze niet uittrekken. Alle hulp van toevallige voorbijgangers is dus meer dan welkom. Kunnen de boeven succesvol ontsnappen? Of worden ze meedogenloos bij de kraag gegrepen door de jagers?

Geen StukTV, maar Laura Tesoro, Jamie-Lee Six en Maarten Cop

Voor de remake van Jachtseizoen wordt in België niet gewerkt met de bekende presentatoren Giel de Winter, Thomas van der Vlugt en Stefan Jurriens, maar met de jonge tv-gezichten Laura Tesoro, Jamie-Lee Six en Maarten Cop. Aan de ene kant een begrijpelijke keuze, omdat Laura Tesoro, Jamie-Lee Six en Maarten Cop natuurlijk hun Vlaamse achterban hebben en bekend zijn op de Vlaamse tv. Anderzijds moet je ook niet onderschatten hoeveel men in België naar het Jachtseizoen van StukTV kijkt. Naar aanleiding van de deelname van Gert Verhulst en Viktor Verhulst in Jachtseizoen heb ik tal van berichtjes gekregen hoe men de tv-opnames ook in België kon kijken.

Presentatoren Jachtseizoen België

Voor wie de presentatoren van Jachtseizoen België niet kent: we stellen ze aan je voor. Natuurlijk geven ze ook een reactie op het feit dat ze Jachtseizoen in België mogen maken. Opvallend: waar in Nederland drie heren op jacht gaan, wordt het spel in België door twee dames en een man gespeeld. Zou dit nu invloed hebben op hoe ze te werk gaan?

Laura Tesoro

Laura Tesoro over Jachtseizoen België: “Zo ongelofelijk spannend dit! Ik hou wel van een beetje competitie en ons doel is uiteraard om geen enkele BV te laten ontsnappen. Jamie-Lee bewees in De Verraders al dat ze weet hoe ze een spel moet spelen en Maarten zijn freerunning-skills (in Hoodie, red.) zijn ook een grote surplus voor ons team, dus ik heb er het volste vertrouwen in dat we de jacht gaan winnen!” Op dit moment is Laura Tesoro te zien op tv als mede-presentatrice bij Tien Om Te Zien.

Jamie-Lee Six

Mede-presentatrice Jamie-Lee Six vult aan: “Ik wil echt geen enkele BV op vrije voeten laten rondlopen. Ik wil ze allemaal vangen. Ik heb in mijn hoofd al duizend opsporingstechnieken bedacht. Dus kom maar op, boeven!” Jamie-Lee Six is op dit moment bijvoorbeeld te zien in de film FOMO en het nieuwe seizoen van D5R. Jamie-Lee Six is daarnaast influencer, vormt een dj duo én komt ook regelmatig voorbij op TAGMAG. Vorig jaar schreef ze zelfs een boek: Ben er voor je is een gids over mentale gezondheid & zelfzorg.

Maarten Cop

Maarten Cop over Jachtseizoen België: “Ik ben benieuwd welke tactieken en trucjes de BV’s zullen bovenhalen. Wie weet vluchten ze wel weg in een helikopter of met een zotte speedboot. Dan gaan we het toch wel moeilijk krijgen (lacht).” Op acteervlak deed Maarten Cop zijn eerste ervaringen op in seizoen 1 en 2 van de internet dramareeks wtFOCK, waarin hij de rol van Luka vertolkte. Daarna speelde hij de hoofdrol van Pieter in Hoodie. Op dit moment zien we hem als Jelle Van den Bossche in Familie.

Jachtseizoen België kijken

De opnames van Jachtseizoen zijn recent gestart. Je kunt het Jachtseizoen België in het najaar van 2022 op VTM kijken. Vanuit Nederland zal dit vermoedelijk via VTM Go te zien zijn. Wil je de tv-seizoen van het Jachtseizoen van StukTV kijken, dan vind je die op Prime Video (waar je 30 dagen gratis kunt kijken). De andere seizoenen (waarbij één iemand op de vlucht gaat) zijn gewoon te kijken op YouTube.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons op Instagram, kom bij de Facebook-groep én schrijf je in voor onze nieuwsbrief.


VlaamsKijken steunen?
Om VlaamsKijken mogelijk te maken werken we met Google Ads en affiliate-links (bestel je via zo'n link dan ontvangen wij vanuit de betreffende webshop een kleine vergoeding). Wil je VlaamsKijken zo steunen, koop dan bij onze partners als  Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime Video en de Video Channels). Ook ontvangen we een kleine commissie via linkjes naar VPN Nederland (die we zelf gebruiken om eenvoudiger tv over de grens te kijken).

29 juli 2022 /