De Buurtpolitie: Kerstspecial – Operatie Rudolf op tv | cast & verhaal

Goed nieuws voor de liefhebbers van De Buurtpolitie: de kerstspecial Operatie Rudolf wordt vanmiddag op Eerste Kerstdag opnieuw uitgezonden. De kerstspecial uit 2017 is te kijken van 14.35 uur tot 15.50 uur op VTM.

De Buurtpolitie: Operatie Rudolf

De feestdagen zijn traditioneel een drukke periode voor de leden van De Buurtpolitie. Uit statistieken blijkt namelijk dat er onder andere veel gauwdiefstallen en woninginbraken gepleegd worden. Daarom lanceert de commissaris op kerstavond Operatie Rudolf, een speciale operatie waarbij alle teams de krachten bundelen tegen de criminelen. Al snel blijkt echter dat de ploegen niet met gauwdieven te maken krijgen, maar wel met heel bijzondere problemen.

Leuk voor in de kerstvakantie: De Buurtpolitie strips.

Cast Operatie Rudolf

Over de cast van De Buurtpolitie: Operatie Rudolf kan ik niet heel veel vinden… Maar als je weet dat de kerstspecial eind 2017 voor het eerst op tv kwam, dan is dat dus na het achtste seizoen geweest. Grote kans dat alle acteurs en actrices die tot die tijd in De Buurtpolitie te zien waren ook meespelen in Operatie Rudolf. Dan denk ik aan: Andy Peelman, Nicoline Hummel, Manoe Frateur, Ilse La Monaca, Ianthe Tavernier, Eric Peeters, Willy Herremans, Johan Kalifa Bals, Souliman De Croock, Dorien Reynaert, Henny Seroeyen, Tim Ost en vermoedelijk Charlotte De Groof.

Andy Peelman

Andy Peelman kennen we inmiddels als presentator van Ze Zeggen Dat en Andy op Patrouille. Recent won hij BV Darts. Maar bij het grote publiek is Andy Peelman bekend geworden als inspecteur Koen Baetens in De Buurtpolitie. Deze inspecteur is vrijgezel en wordt omschreven als sportief, humoristisch, gevoelig, daadkrachtig, dierenvriend, eigenwijs, moedig en volhardend. Koen is een harde werker die absoluut niet tegen onrecht kan waardoor hij soms heftig uit de hoek kan komen, maar hij doet alles met de beste bedoelingen. Hij houdt van eten en speelt mini-voetbal, en durft al wel eens grapjes uit te halen.

Maar om even terug te komen op Andy Peelman. Hij speelde ook een leuke rol in Instafamous. Daarnaast zie je hem vaker als agent voorbij komen in producties, zoals in Baba Yega The Movie en in D5R. Verder is hij te zien in Sinterklaas & het Gouden Hoefijzer.

Nicoline Hummel

Nicoline Hummel speelt hoofdinspecteur Tineke Schilebeeckx en maatschappelijk assistent. Zij is vrijgezel en wordt omschreven als ambitieus, doorzettend, ijverig, leidinggevend, trouw, optimistisch, nauwgezet, gevoel voor humor. Tineke is enorm sociaal geëngageerd. Ze verleent bijstand aan zowel collega’s als burgers. Samen met Koen vormt ze een duo, dat onverschrokken te werk gaat.

Wist je dat Nicoline Hummel voor het eerst te zien was op tv in Familie? Daarnaast speelde ze ook nog in meerdere afleveringen van Wittekerke.

Manou Frateur

Manou Frateur speelt rechercheur Eric Buelens. Hij is single en heeft geen kinderen. Deze rechercheur is muziek- en kunstliefhebber. Hij wordt omschreven als filosoof, creatief, sluw, bedachtzaam, wilskrachtig, impulsief, emotioneel. Volgens hem moet de politie rustig en doordacht te werk gaan via dialoog – hierdoor vormt hij samen met Brigitte een allround team dat perfect op elkaar is afgestemd.

Manou Frateur was tevens te zien in het tweede seizoen van Connie & Clyde als uitzendconsulent.

Ilse la Monaca

Ilse la Monaca speelt rechercheur Brigitte Broeckx. Zij is getrouwd en moeder van vier kinderen. Heeft veel energie, is beschermend, heeft een groot sociaal engagement, een sterke persoonlijkheid en is erg temperamentvol. De politie moet actief en kordaat optreden – zij en Eric zijn tegengestelden maar vullen elkaar daardoor perfect aan en zijn echte soulmates.

Wist je trouwens dat Ilse la Monaca ook te zien was in een aflevering van Beau Séjour?

Ianthe Tavernier

Ianthe Tavernier kruipt in de huis van inspecteur Floor Lommelen in De Buurtpolitie. Ook deze inspecteur is vrijgezel. Ze is ambitieus, streetwise, sympathiek, leergierig, ongeduldig, gepassioneerd. Floor en Femke zijn nog niet lang partners, maar het klikt duidelijk tussen hen. Samen gaan ze op pad als wijkagenten en komen ze de meest uiteenlopende zaken tegen. Dankzij hun girl-power slagen ze er altijd in om de rust te laten terug keren.

Ianthe Tavernier zag je bijvoorbeeld in Dancing With The Stars.

Eric Peeters

Eric Peeters kruipt in De Buurtpolitie in de huid van inspecteur Patrick Tilkens. Hij is getrouwd en heeft 2 kinderen. Hij is behulpzaam, bescheiden, rustig, diplomatisch en bedachtzaam. Patrick is een agent die dicht bij de mensen staat en zeer gelukkig is achter zijn onthaal waar hij iedereen die hulp nodig heeft opvangt. Hij quizt graag en weet veel over van alles.

Willy Herremans

Willy Herremans speelt commissaris Roger Berckmans. Hij is getrouwd, 2 kinderen en 3 kleinkinderen. Loyaal, integer, leider, vaderfiguur, nauwgezet, streng, maar rechtvaardig. De commissaris komt soms ouderwets en streng uit de hoek, maar hij is enorm trots op zijn team en zal het altijd opnemen voor zijn agenten.

Johan Kalifa Bals

Johan Kalifa Bals speelt de vrijgezelle inspecteur Obi Basu. Hij is behulpzaam, humoristisch, charismatisch, zorgzaam, plichtsgetrouw, speelvogel en een beetje naïef. Obi heeft veel charisma, een gouden hart en een gezonde dosis humor. Allemaal eigenschappen waardoor hij samen met stagiair Aziz het perfecte duo vormt. Obi is de mentor van Aziz, de aspirantinspecteur. Obi moet Azis en zijn oneindig enthousiasme vaak temperen.

Henny Seroeyen

Henny Seroeyen speelt inspecteur de vrijgezelle Robin Verhaegen, een ex-militair die de vele buitenlandse missies beu was en zich wil settelen. Robin is een sportfreak en let streng op zijn eten en hij hecht belang aan hoe hij eruit ziet. Sinds kort vormt hij samen met Tom het Speciale Interventieteam. Hij draait zijn hand niet om voor een straffe stunt.

Wist je dat Henny Seroeyen voor het eerst op tv te zien was in een aflevering van Danni Lowinski?

Dorien Reynaert

Dorien Reynaert kennen we als inspecteur Femke Van Acker. Een vrijgezelle, goedgelovige, charmante, plichtsgetrouwe inspecteur. Ze komt uit de drugsbrigade van Brussel. Ze ziet er jong uit, maar weet haar mannetje te staan. Is gek op dieren. Sinds kort vormt ze een team met Floor.

Dorien Reynaert was in 2020 22 aflevering te zien als Alex van Rijsselbergh uit Familie.

Souliman De Croock

Souliman De Croock kruipt in de huid van Aziz Souliman. Hij is ook te zien in de De Buurtpolitie – De Grote Geldroof en De Tunnel.

Tim Ost

Tim Ost speelt inspecteur Tom Vaneetvelde in De Buurtpolitie. Hij had eerder gastrollen in Familie, Vermist en In Vlaamse Velden. Hij is daarnaast stuntman en eigenaar van een bedrijf dat wonden kan simuleren.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

25 december 2021 /