Lieven Scheire terug met Scheire en de Schepping (Play4) met dit panel

Scheire en de Schepping is vanaf dinsdag 31 augustus om 20.35 uur weer terug te kijken bij Play4. De liefhebbers hebben lang moeten wachten op het vierde seizoen van deze show van presentator Lieven Scheire. De eerdere seizoenen waren tenslotte al in 2012 (op Eén) en in 2013 en 204 (op VIER) te zien. Ontdek alles het gloednieuwe vierde seizoen van Scheire en de Schepping, die weer vol zit met een karrenvracht aan wonderlijke wetenswaardigheden. Het panel bestaat in de tweede aflevering uit Ian Thomas, William Boeva, Jonas Geirnaert en Amelie Albrecht.

Scheire en de Schepping

Scheire en de Schepping is back from the future! Presentator Lieven Scheire wordt bijgestaan door eenmansorkest Stijn Cole, vier onwetende, maar uitzonderlijk goed geschapen panelleden en alziende entiteit Googleman. Er komt ook elke week een vorst der vorsers langs: een schepper die ons verbaast met een ongeziene uitvinding of verrassend onderzoek. Wat is het eenzaamste geluid ter wereld, hoe print ik een lever en waarom ga je beter niet samenwonen met een dolfijn? Je komt het allemaal te weten in het studiolabo van Lieven Scheire en zijn vorsende medemensen. 

Kraaiende hanen

In de tweede aflevering van Scheire en de Schepping heeft Lieven Scheiren weer een bijzonder panel. Met Lievens neef en buurman Jonas Geirnaert die tegenwoordig ook als acteur door het leven gaat met een licht pikante rol  in Fuck you very very much. Maar ook met Amelie Albrecht, Ian Thomas en William Boeva. Zij googelen in op Chinese huurmoordenaars en een vreemde ingreep bij rendieren in Lapland. De klacht aan de schepper komt deze week van een zwarte labrador en onze vorst is professor Joris Dirckx van de Universiteit van Antwerpen. Hij is verbonden aan het departement fysica en heeft iets ontdekt bij een bepaald soort pluimig vee.

Aflevering 2 panel Scheire en de Schepping

Waar je de panelleden van Scheire en de Schepping aflevering 2 van kent? We zetten het op een rijtje.

  • Jonas Geirnaert is op dit moment op Streamz te zien in F*** you very very much. Maar je kunt hem ook kennen als bedenker van Kabouter Wesley en de geweldige serie De Dag. Als acteur zag je Jonas Geirnaert eerder eerder in Geub.
  • Ian Thomas is zanger en acteur. Zo zag je hem in Kattenoog en had hij in 2019 een gastrol in Familie.
  • Amelie Albrecht zag je eerder in Instafamous. Op 30 september zal ze ook te zien zijn in het nieuwe seizoen Is er een dokter in de zaal van Philippe Geubels.
  • William Boeva is eveneens te zien in Is er een dokter in de zaal. Recent zag je hem nog op tv als gevangene in de derde Kampioenenfilm. Daarnaast had hij ook een mooie bijrol in De Twaalf.

Panel Scheire en de Schepping

Lieven Scheire opende zijn zelfpluktuin die wij graag de schepping noemen op dinsdag 31 augustus met een toppanel aan  levendbarende landzoogdieren met name Jelle De Beule, Celine Van Ouytsel, Jennifer Heylen en Rik Verheye. Deze vier zijn als het goed is bij de lezers van VlaamsKijken wel bekend; we hebben namelijk al regelmatig over ze geschreven. Gemist? We zetten het natuurlijk even voor je op een rijtje.

Panelleden aflevering 1

  • Jelle De Beule kun je kennen uit De Dag en The Best of Dorien B, maar recent was hij ook te zien in Black-out en De Anderhalve Meter Show. Zijn meest hilarische rol? Dat blijft toch die van Sigi in Callboys.
  • Rik Verheye ken je natuurlijk ook uit Callboys (als Jay / Jeremy Vleugels). Hij was naast Jelle De Beule te zien in De Anderhalve Meter Show. Recent zag je hem samen me Clara Cleymans in de mini-serie We moeten eens praten. Dit najaar is hij eindelijk op VTM te zien in de al veel eerder opgenomen serie De bende van Jan de Lichte (die via Streamz en Netflix ook al te kijken was).
  • Jennifer Heylen is op dit moment niet van het beeld weg te slaan! Ze is te zien in het nieuwe seizoen van Loslopend Wild. Speelde een geweldige rol in Glad IJs (op Streamz). Je hoort haar in Storm Lara. En ik ben vooral heel benieuwd naar Dealer (die dit najaar in de bioscoop komt) en H4Z4RD, die ze momenteel aan het filmen is.
  • Celine Van Ouytsel werd in 2020 verkozen tot Miss België. Je zag haar daarna in verschillende shows, zoals Missie Callcenter en – mijn persoonlijke favoriet op het einde van het jaar – Vrede op Aarde.

Foto: Play4

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

29 augustus 2021 /