VTM GO: ontdek best bekeken programma’s

VTM GO bestaat twee jaar vandaag. Tijd om eens in de cijfers te duiken. Wist je dat er maar liefst 2.058.000 unieke gebruikers zijn, die samen goed zijn voor 277 miljoen views? Wat die zoal keken? Dat zetten we voor je op een rijtje.

Aanbod VTM GO

In totaal zijn er sinds de lancering meer dan 3.000 titels te zien (geweest) bij VTM GO. Dan gaat het om programma’s die nu te zien zijn op de VTM-zenders, exclusieve spin-offs, een catalogus met succesreeksen uit de rijke tv-geschiedenis, kids content en films. 

Best bekeken op VTM GO 2021

 1. Familie
 2. VTM NIEUWS
 3. Lisa
 4. Blind Getrouwd
 5. Uit De Kleren 
 6. The Voice van Vlaanderen 
 7. Da’s Liefde
 8. Fair Trade
 9. Sara 
 10. The Voice Comeback Stage

Best bekeken op VTM GO 2020

 1. VTM NIEUWS
 2. Familie
 3. Sara
 4. The Masked Singer
 5. Blind Getrouwd
 6. Behind The Mask
 7. De Buurtpolitie
 8. Het Weer
 9. Code Van Coppens
 10. The Voice Kids

Exclusieve content

VTM GO blijft inzetten op exclusieve spin-offs. Op dit moment kunnen kijkers samen met interieurarchitect Gert Voorjans binnenkijken bij bekende Vlamingen in Huis Gesmaakt en is het online Voice-parcours van vijfde coach Laura Tesoro te volgen in The Voice Comeback Stage.

Grootste lokale videoplatform

Op vlak van views groeide VTM GO de voorbije twee jaar dan ook uit tot het grootste lokale videoplatform. De cijfers van VTM GO blijven bovendien in stijgende lijn gaan. Daarnaast blijven ze doorgaan met de ontwikkeling, want de wekelijks bijna een half miljoen kijkers willen ze natuurlijk niet kwijt. Calogero Macaluso, Directeur Streaming en Marketing, vertelt: “Het is belangrijk dat we net zoals de internationale streamingplatformen dat kijkcomfort faciliteren voor al het straffe dat VTM te bieden heeft. Binnenkort zal de VTM GO-app ook gelanceerd worden op Smart TV van Samsung en LG, eind dit jaar ook op de meest recente Telenet-boxen.”

En Streamz dan…

Als ik dat zo lees, vraag ik me wel af hoe het in Vlaanderen met Streamz gaat. Want als er zo ingezet wordt op een gratis videoplatform waarom zou je dan betalen? Zeker als je weet dat ook VRT NU en GoPlay een mooi gratis aanbod hebben. De Vlaming die niet al te veel geld kwijt wil zijn aan streamdiensten. Zou dat met een voordelig Prime Video-abonnement aan kunnen vullen voor wat meer internationale content. Of met het enorme aanbod van Disney+ (zeker een aanrader als je kinderen hebt) of Netflix. Ik ben wat dat betreft erg benieuwd naar de resultaten van een jaartje Streamz deze zomer… Jullie?

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

23 april 2021 /